Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1501) Polarstar válasza Csokishurka (#1499) üzenetére


Polarstar
nagyúr

Modellezd le a látványt, rajzolj sokat fejben is. Azzal nem lesz rövidebb egy gyakorlás, hanem teljesebb lesz a végrehajtás.

Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!

(#1502) Csokishurka válasza smc (#1500) üzenetére


Csokishurka
őstag

Jah persze ezzel tisztában vagyok, nem két hét után fogom megrajzolni a Mona Lisat :D
Ezeket is élveztem főleg ha ki is néznek valahogy, fantasy még egyelőre nem gondolkodom neki ugrani a test anatómiának.

@Polarstar
Szoktam néha vagyis egyre gyakrabban. Elképzelem hogy rajznolnám le az adott tárgyat.

"Megtanulta (millió lélekváltó árán): akinek minden a vállán nyugszik, nem nyugszik senki vállán."

(#1503) soundsonic válasza Csokishurka (#1502) üzenetére


soundsonic
aktív tag

Annyit írnék még hozzá, hogy el fog jönni a kisseb kiégés vagy sikertelenség időszaka, de sose add fel s ne feledd a gyakorlás a tudás anyja és a gyakorlat teszi a mestert. Nem tudom szebben írni. Ha valamire vinni akarod gyakorolj, ha nincs hozzá kedved is. És ha gondolod tedd el az első rajzod, hogy megnézd mire jutottál egy év után, és így tovább.... Sosem tudhatjuk hogy az alkotó honnan jött és hová tart. És ez sok mindenre is igaz. Ezért, ha sikereket is érsz el, sose becsülj le senkit, maradj alázatos. Ennyi útravaló, bőven elég lesz...

(#1504) Csokishurka válasza soundsonic (#1503) üzenetére


Csokishurka
őstag

Hát most elég nehéz időszakot élek meg, és egy ideig nem lesz jobb…szóval igyekszem minél többet rajzolni az valamelyest eltereli a gondolataimat.
Minden rajzomat megtartok, jó lesz visszanézni. Amire felfigyeltem lehet, hogy érdemes visszanézni az előző vag két nappal ezelőtti rajzokat mert lehet mikor kész vagyok vele túl kritikusan nézem, de másnap meg “nézd már, nem is lett olyan rossz” :D
Köszönöm az útmutatást!

"Megtanulta (millió lélekváltó árán): akinek minden a vállán nyugszik, nem nyugszik senki vállán."

(#1505) Chronos85 válasza Csokishurka (#1504) üzenetére


Chronos85
tag

Mindenképpen érdemes visszanézni napok vagy fél nap múlva is akár. Majd a komplexebb dolgoknál, meg pláne. Egy idő után rááll az agy és alapvető hibák sem tűnnek fel, digitálisnál ezért forgatják, tükrözik munka közben is. Tradicionálisnál marad a tükör, vagy lefotózod és úgy.
Nincs gond a másolással, amennyiben az tudatos. Arra gondolok, hogy közben elemzed, ok most ez azért mert perspektívában ez így néz ki, innen jön a fény, ennek a színnek ez a komplementere, stb. Azért nagyon kevesen vannak akik fejből minden referencia nélkül képesek "mesterművet" alkotni...
A megfelelő kontúr elsajátítása, szintén jól fog jönni a digitális rajzolásnál, mivel a toll nyomásérzékenységre egy csomó mindent belehet állítani.

Dobok ide egy gombás képet, megihletett a tied. :)

[kép]
Egy kis ebédszünetbeli levezetés, most pár óra után már látok jó pár hibát, holnap valszeg még többet fogok, de vázlatnak jó ez.
Ne szedjétek nagyon szét.
Köszi

(#1506) Csokishurka válasza Chronos85 (#1505) üzenetére


Csokishurka
őstag

Örülnék ha ilyen hibásan rajzolnék :D
Nagyon frankók lettek :D
"Tradicionálisnál marad a tükör, vagy lefotózod és úgy." ezt nem értem mire írtad.

"Megtanulta (millió lélekváltó árán): akinek minden a vállán nyugszik, nem nyugszik senki vállán."

(#1507) smc válasza Csokishurka (#1506) üzenetére


smc
addikt

Raksz a kép mellé egy tükröt és úgy látod tükrözve is, ez segít észrevenni a hibákat. Rajzoltam már nem egy olyan fejet amit tükröztem és majd behánytam :D

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#1508) Chronos85 válasza Csokishurka (#1506) üzenetére


Chronos85
tag

Ahogy smc írja, bár tradicionálisan mostanában max vázlatolgatni szoktam, abban meg nem számít. Sztem jobb ha telóval lefotózod azt tudod akár napközben többször is nézni, meg egyszerűbb mint a tükörbe bámulni.

A tanuláshoz még annyit javasolnék, hogy próbáld a 90-10% arányt tartani. 10% újdonság és azt beépíteni a már megszerzetbe.
Valamint az óránként 3/4-es módszert. Megnézed, elolvasod amit aznap megakarsz tanulni, bemelegítesz, hogy bebikázd a kéz-szem koordinációt és 15 max 20 percig igyekszel minél hatékonyabban kivitelezni a tanultakat (teljes focus, nincs telefon, nincs net csak a feladat). Majd a fenn maradó időben levezetésként beépíted a korábbiakhoz. Mint a sportban is. Ezt akár napi többször is, ahogy az időrended engedi.

Így sokkal könnyebb elkerülni a kiégést. Szvsz nincs is annál rosszabb mikor több napra kiesel, mintha 2 lépéssel hátrébról indulna az ember. Nem azt mondom, hogy mindennap rajzolj, elég ha foglalkozol vele.
Végtére is ez a kifejezésednek egy formája, nem kell minden fázisát szeretni, tökéletesnek lennie de összességében jó ha a mérleg pozitív.
Nyilván rengeteg időt és energiát bele kell tenni, de célszerű a végső cél mellé, apróbbakat is kitűzni, hogy meglegyen a pozitív visszacsatolás.
Hajrá!

(#1509) Mik76 válasza Chronos85 (#1508) üzenetére


Mik76
senior tag

Ja, ezt en is megerositem. Ha csak egy napra is felretolom az aktualis kepet, nagyon nehezen veszem ra magam a befejezesre. Itt csucsul az asztalomon egy portre Martin Kove-rol, mar vagy egy honapja.
Mondjuk a rajzolgatas nalam csak egy hobbi, es abbol is csak az egyik, de akkor is.

Ennek a rajznak is a befejezeset megelozte egy ket hetes tologatas...

http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

(#1510) smc válasza Mik76 (#1509) üzenetére


smc
addikt

Az orra kicsit szembe néz a kamerával míg a fej nem. Ettől eltekintve tök oké.

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#1511) Csokishurka válasza Mik76 (#1509) üzenetére


Csokishurka
őstag

Ez b****tt jó lett :C

"Megtanulta (millió lélekváltó árán): akinek minden a vállán nyugszik, nem nyugszik senki vállán."

(#1512) Csokishurka válasza Chronos85 (#1508) üzenetére


Csokishurka
őstag

Igyekszem megfogadni a tanácsokat :R

"Megtanulta (millió lélekváltó árán): akinek minden a vállán nyugszik, nem nyugszik senki vállán."

(#1513) Mik76 válasza smc (#1510) üzenetére


Mik76
senior tag

Hmm.. Jogos. De ez mar igy marad. Koszi.

Csokishurka:
Koszi.

Amugy visszaterve a hozzaszolasom lenyegere, kezdoknel meg nem profiknal mint en, azt vettem eszre hogy segit ha kissebb feladatot valasztok, es kis meretben. Ha tul nagy a falat, konnyen a torkan akad az embernek. A tobb de kissebb rajz jobban fenntartja ez erdeklodesemet. Valtozatossag vagy mi.. :)

http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

(#1514) Csokishurka


Csokishurka
őstag

Keresgélés közben találtam egy csókát akinek bejön a stílusa. Mostanában az ő párperces videói alapján másolgatok. Nem tudom ki ismeri és mi a véleménye róla.
[link]

"Megtanulta (millió lélekváltó árán): akinek minden a vállán nyugszik, nem nyugszik senki vállán."

(#1515) Chronos85 válasza Csokishurka (#1514) üzenetére


Chronos85
tag

Direkt vártam pár napot, ne az legyen hogy csak osztom az észt.
Nem ismerem, 2-3-at megnéztem egyiknél se volt magyarázat szóban és/ vagy írásban se. Innentől Szerény Véleményem Szerint:
Rengeteg ilyen van a neten a technikájából ítélve, nem túl rég tanulhatta. Ahogy te is írtad másolod, "ok" de tudod is hogy mit miért? Akkor már miért nem vmi informatívabbat.
Csak egy észrevétel, attól még hogy vki jól rajzol nem biztos, hogy jól is tud tanítani, oda vissza igaz. Fordítva talán nem akkora gond, mert legalább feltud sorolni néhány művészt. Nagyon kevés az olyan aki mindkettőben jó, itt nekem egyik se jött át.

Amiket korábban linkeltem csatornák, nem véletlenül népszerűek. [Proko Nose] [Proko Lips] [Marc Hands] [lDavid Finch Eyes] Nyilván Prokonál többek közt teljes anatómiáról van videó, de mivel egyikük se fizet... :)
Félreértés ne essék nem gondolom, hogy jelenleg ezeket kellene gyakorolnod, csak összehasonlítás végett.

Igyekeztem finom lenni és nem bántó, ha már ki lett kérve a véleményünk. :))

(#1516) Mik76 válasza Chronos85 (#1515) üzenetére


Mik76
senior tag

Meg annyit tennek hozza hogy tanulas cimen ember portret rajzolni a leheto legrogosebb ut.
Rogton nyilvanvalo ha valami el lett rontva es nagyon komplex felulet. Olyan dolgokkal mint egy alma, vagy mas egyszerubb targy vagy eloleny, sokkal konnyebb ertekelheto eredmenyt elerni.
En tudom, a hulye fejemmel csak az embert eroltettem. :DDD

Apropo, amit proko is csinal az nem mas mint az Andrew Loomis metodus. Erdemes letolteni a konyvet, eleg jol lebontja a dolgokat. Nemtom volt-e mar emlitve.

http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

(#1517) Chronos85 válasza Mik76 (#1516) üzenetére


Chronos85
tag

Szándékosan nem akartam még ezeket felhozni. Mivel Csokishurka utolsó képn már volt száj+orr és konkrétumot nem írt, hogy miket másol ezért ezt linkeltem.
Egyébként se látom értelmét a levegőben lógó orrok és fél szemeknek, ezeket úgyis a környezetük fogják meghatározni.
Sztem amíg magabiztosan nem tud az ember alap testeket gömböt, téglát, hengert, stb. és ezeket egymásra pakolászva, eltolva különböző nézetből térben rajzolni, addig nincs értelme ezekkel a módszerekkel megkavarni.

Persze ha vki csak portrékat szeretne, akkor válasszon a Loomis, Bridgman vagy Reilly módszerből, őszintén mindnek meg van az előnye és hibái (márha realisztikus ábrázolás a cél), legjobb ezekből egy hybridet összerakni, de ez meg úgyis ki alakul idővel.
Egyébként igen Proko ezt a módszertant magyarázza, nincs új a nap alatt jóval ő előtte megírták már, aki inkább olvasni szeretné megtalálja.

u.i.: Nem vagyok egy portré művész, a fent említetteknél mélyebben nem tudok tanácsot adni. Azért megmerem kockáztatni hogy bármelyiket elsajátítja az ember az már 90% a +10 meg úgyis egyéni stílus.

(#1518) Mik76


Mik76
senior tag

Igen, itt foleg arra gondoltam hogy eveken at ha ritkan is de mindig portrekkal probalkoztam, rengeteg sikertelenseggel, frusztracioval vagy eppen felsikerekkel.
Aztan egyik nap gondoltam egyet es rajzoltam egy bekat, ami sokkal jobb lett mint vartam.

Olyan ez mintha valaki ugy akarna sakkozni tanulni hogy mindig egy nagymestert probalna meg legyozni. biztos szep lassan meg lehet tanulni, de folyamatos kudarcoknak teszi ki magat az ember. Neha kellenek a kis gyozelmek is hogy megmaradjon a kedv.

http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

(#1519) Csokishurka válasza Chronos85 (#1515) üzenetére


Csokishurka
őstag

Nem kellett volna ennyi napot várnod :D
Azt hittem valami nagyon nagy baromságot linkeltem és senki sem áll velem szóba többet :D
Való igaz nem magyaráz semmit, de ahogy irtad próbálok tudatosan másolni, hogy mit miért. De ahogy Mik76 is írta, az anatómia még nem az én asztalom, de egyszerűbb tárgyak vagy szem, száj már egész jól megy :D
De totál igazad van mivel még nem sajátítottam el az alapokat rendesen ezért vissza térek az egyszerű alakzatokhoz, tárgyakhoz. Ha hazaértem majd linkelek képeket hol tartok most. (ha érdekel persze)

És ezen egy percig se aggódj, abszolút nem voltál bántó és még ha az is lettél/letettek volna, akkor is én kértem ki a véleményetek. Úgy vagyok vele ha nem tetszthet a válasz akkor inkább nem kérdezek. De minden kritikát szívesen veszek. Illetve köszi mégegyszer a linkeket :C

"Megtanulta (millió lélekváltó árán): akinek minden a vállán nyugszik, nem nyugszik senki vállán."

(#1520) Csokishurka


Csokishurka
őstag

[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]

"Megtanulta (millió lélekváltó árán): akinek minden a vállán nyugszik, nem nyugszik senki vállán."

(#1521) Chronos85 válasza Csokishurka (#1520) üzenetére


Chronos85
tag

Az látszik, hogy néhány ismerős formánál pl.: gömb, tégla már egész jól sikerült eltalálni a kontúrt, többnyire még mindig erős és vastag (próbáld meg H vagy HB-s ceruzával először hátha segít). Az árnyékolás technikád alakul, próbáld beleképzelni magad ha te lennél a fény mit látnál, mert ott még vannak furcsa dolgok.
Perspektívánál is kicsit félrement ez az pl.: bögrék, talpas pohár, stb. Az 1 pontnál 9. nap ha azok egyforma méretű testek, akkor hossz irányban is zsugorodniuk kellene és a köztük lévő távolságnak is. Minél távolabb van annál kisebb, nem csak a magassága.

A lebegő testrészekről már fentebb kifejtettem a véleményemet. Az anatómiától tekintsünk el. Van néhány árnyékolásbeli hiba de többségében az jól sikerült.

Próbálj meg egyszerű formákat különböző nézetből és forgatva ábrázolni. Pl. kocka lapjával szembe alúról nézve, majd 45 fokkal vmelyik tengelyen elforgatva, majd egy másikon és így tovább. Állítsd egyik csúcsára stb. Hengernél ugyanez. Figyelj a perspektívára, ez egy vázlat nem vonalzóval kiszerkesztettet keresek, de azért ne lógjon nagyon ki. Ezeket darabolhatnád még, mert ott is lenne mit gyakorolni.
Állíts fel magadnak időkorlátokat, teljesíthetőt, de ne túl lazát. Pl.: max 5 perc egy formára és csak kontúr 10-15db forgatva különböző szögből nézve, majd 7 perc de már árnyékolva akár azonos szög, de különböző megvilágításból.
Elsősorban a mennyiség legyen a lényeg, azután a minőség.

Ha ember ábrázolást is szeretnél gyakorolni sztem kezd a Gesture-el vmi relax pózban (álló leengedett karokkal), Majd pálcika ember, erre dobozok, hengerek. Elég a kontúr ne árnyékolj. Itt is pár perc és mennyiség. Aztán már lehet figyelni súlypontra, de nem kellenek nyakatekert, foreshortened pózok. Szemből, esetleg oldalról egyszerű álló emberek ne bonyorítsd az még bőven odébb lesz.

Jah a legfontosabb, a hozzászólásban a linkekbe írj bele vmi számozást, mert ez a kép vonat nem igazán segít az eligazodásban. Különben még a végén úgy megsértődök, hogy nem írok ide többet. :DD
Aztán gondba leszel, mert komoly aknamunkával úgy kisajátítottam itt a topikot, hogy nem biztos bárki bemeri tenni a lábát jó ideig újra. ;]

(#1522) Csokishurka válasza Chronos85 (#1521) üzenetére


Csokishurka
őstag

Rendben fogok ranki számozást az oldalakra :DMeg a feltöltésnél is :D
Az a baj telefonról töltöm fel a képeket és elég rossz azzal irkálni a linkekbe, de megoldom.
Bocsi teljesen jogos a pont :D
Igen nagyon előrehaladtam holott még nem vagyok azok a szinten :DDDDe akkor maradok az alapoknál még egy ideig.

Lenne egy nagy kérésem nem tudnál/tudnátok rajzolni ilyen alap alakzatokat és feltölteni a képet (akár videót is), hogy legyen viszonyítási alapom? :R

"Megtanulta (millió lélekváltó árán): akinek minden a vállán nyugszik, nem nyugszik senki vállán."

(#1523) Chronos85 válasza Csokishurka (#1522) üzenetére


Chronos85
tag

Bocsi,nem igazán fér most bele az időmbe. Tölts le egy 3D modellező programot (mondjuk Blender, ingyenes és rengeteg anyag elérhető hozzá youtube-on). Abban összetudsz pakolni pikk-pakk ilyen képeket.
Most hirtelen ezeket dobta a google: [Primitive Shapes Pack 1]
video: [Fine Art Academy]
[1] [2] [3]
De a 3D programmal jobban jársz később is pl.: digitális rajzolásnál.
Szerk.: Most már jók a linkek...

[ Szerkesztve ]

(#1524) soundsonic


soundsonic
aktív tag

Én meg egy böngészőből indítható mindenféle póz és 3d alakzat készítő oldalt ajánlok. Ingyenes és könnyű elsajátítani, nem úgy mint a blendert. (Szerintem). [link]

(#1525) soundsonic


soundsonic
aktív tag

(#1526) Csokishurka válasza Chronos85 (#1523) üzenetére


Csokishurka
őstag

Egyelőre egy harmadik variációt alkalmaztam. Googlen kerestem csendélet képeket. Kivalsztottam egy egyszerűt, vagyis egyszerűnek tűnt :DD
[kép]

"Megtanulta (millió lélekváltó árán): akinek minden a vállán nyugszik, nem nyugszik senki vállán."

(#1527) soundsonic


soundsonic
aktív tag

(#1528) Csokishurka válasza soundsonic (#1527) üzenetére


Csokishurka
őstag

Ezeket te fejből vagy valami referencia alapján fested?
Gratula nagyon frankó!

"Megtanulta (millió lélekváltó árán): akinek minden a vállán nyugszik, nem nyugszik senki vállán."

(#1529) soundsonic válasza Csokishurka (#1528) üzenetére


soundsonic
aktív tag

Referencia fotókat használok. Sajnos a fantáziám nem elég fejlett. :(

(#1530) Csokishurka


Csokishurka
őstag

Skacok ez valami fantasztikus cucc, miert nem vettem meg hamarabb :W

"Megtanulta (millió lélekváltó árán): akinek minden a vállán nyugszik, nem nyugszik senki vállán."

(#1531) Csokishurka válasza soundsonic (#1529) üzenetére


Csokishurka
őstag

Nekem fantasy otleteim lennenek csak meg nem tudom oket lerajzolni :D

"Megtanulta (millió lélekváltó árán): akinek minden a vállán nyugszik, nem nyugszik senki vállán."

(#1532) soundsonic válasza Csokishurka (#1531) üzenetére


soundsonic
aktív tag

(#1533) soundsonic


soundsonic
aktív tag

(#1534) soundsonic


soundsonic
aktív tag

(#1535) soundsonic


soundsonic
aktív tag

(#1536) Csokishurka válasza soundsonic (#1535) üzenetére


Csokishurka
őstag

Tényleg ne vedd sértésnek, de te csak festesz egesz nap? :D

"Megtanulta (millió lélekváltó árán): akinek minden a vállán nyugszik, nem nyugszik senki vállán."

(#1537) soundsonic válasza Csokishurka (#1536) üzenetére


soundsonic
aktív tag

Neeem, dolgozom is és a párommal is törődőm időnként :DEzek ilyen gyors fél, - egy órás rajzok fotókat használva referenciáknak. Szorgalmam az lenne, de fantáziám.. :(

(#1538) soundsonic


soundsonic
aktív tag

Szórakoztam kicsit :D

(#1539) soundsonic


soundsonic
aktív tag

(#1540) Csokishurka válasza soundsonic (#1537) üzenetére


Csokishurka
őstag

Olvastam egyszer, hogy elobb utobb osszeall a keptar a fejben aztan mehet fabtaziabol is :D

"Megtanulta (millió lélekváltó árán): akinek minden a vállán nyugszik, nem nyugszik senki vállán."

(#1541) soundsonic


soundsonic
aktív tag

(#1542) tl-x


tl-x
őstag

(#1543) soundsonic


soundsonic
aktív tag

(#1544) soundsonic


soundsonic
aktív tag

(#1545) soundsonic


soundsonic
aktív tag

Mostanában, megint kihalt a topic :) Néhány képet azért megosztok. Amúgy mostanában moho val animációkat probalok fabrikálni.

(#1546) Csokishurka


Csokishurka
őstag

Sziasztok,

Ugy dontottem rajzolas helyett megprobalkozok valami massal. Ez a street spray paint nagyon tettszett mar regota, es most ugy dontottem kiprobalom. Van aki egy picit jaratos ebben? Lenne egy kerdesem ami nem vilagos.
Sok video an lattam, hogy hasznalnak ilyen clear coat sprayt, nah erre probaltam rakeresni de nem volt vilagos mi is ez. Ez most a sima atlatszo lakk spray lenne?

"Megtanulta (millió lélekváltó árán): akinek minden a vállán nyugszik, nem nyugszik senki vállán."

(#1547) soundsonic válasza Csokishurka (#1546) üzenetére


soundsonic
aktív tag

Háát én sajnos nem tudom. Habár legútóbb csináltam egy homlokzatfestést egy épületre, de ott én kültéri festéket használtam.

Én meg kezdek áttérni az animációkra. Ha valakit érdekel a mai ügyködésem: [link]

(#1548) Csokishurka


Csokishurka
őstag

Egy kis segítséget kérnek ismét, most papírtémában.
[link]
Itt a srác ugye ilyen glossy papírról beszél, ahogy kiveszem ez nem ugyanaz mint a fotópapír.
Amiről ő beszél az a mázolt papír lenne? Egy ilyet találtam, vajon erre gondolhat?
[link]
Előre is köszi! :R

"Megtanulta (millió lélekváltó árán): akinek minden a vállán nyugszik, nem nyugszik senki vállán."

(#1549) Csokishurka válasza soundsonic (#1547) üzenetére


Csokishurka
őstag

Tök frankó :D

"Megtanulta (millió lélekváltó árán): akinek minden a vállán nyugszik, nem nyugszik senki vállán."

(#1550) smc válasza Csokishurka (#1548) üzenetére


smc
addikt

Bocsi de egy kicsit nyers leszek. :)
Most látom csak miről beszélsz.. Ezt az irányt kifejezetten rossznak érzem. Ha jól látom idén kezdtél csak rajzolni, ez édes kevés ahhoz hogy megtanuld a dolgot, nem feladni kell hanem kitartani. Ez a festékszórós butaság csak egy kis menekülésnek tűnik nekem. Tipikus turistáknak való vacakokat lehet csak vele csinálni, nulla értékkel, ahol egy sablon épület vagy egy autó vagy egy ló sziluettje díszeleg egy csicsás űr háttér előtt, mert ugye bolygókat lehet a legkönnyebben fújni csillagokkal. Én ennyit látok ebben az egészben és semmivel sem többet. Persze esetleg lehet találni olyat aki kicsit komolyabban próbálkozik, de az alapja ugyanez.

Ha úgy érzed hogy kicsit kimerültél és nincs meg a kedv akkor nézegess szórakoztatóbb dolgokat, pár dolgot abból is el lehet lesni, amúgy is nyár van, ilyenkor nehezebb leülni rajzolni, szívj fel egy kis infót aztán ősszel újra nekiülsz.

Én inkább digitális dolgokat nézek, de ajánlom az alábbiakat ha tudsz angolul és ezekből is tanulhatsz:
Drawfee (Szórakoztató, van egy extra csatornájuk, ott van néhány tutorial szerű dolog is)
Borodante régebbi videói egész érdekesek (sajnos ő befejezte, most BoroCG néven csinálgat dolgokat, de a régi videói fent vannak (Outlandish Curiosity - Könyv illusztráció, végül ha jól tudom befuccsolt, de sok tervezés és munka megtekinthető, Overpain - Pateron beküldéseket néz át, javít ki, meg van pár komplett festmény amik több részen keresztül részletesen be vannak mutatva)

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.