Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1551) Csokishurka válasza smc (#1550) üzenetére


Csokishurka
őstag

Semmi baj, igen gondoltam valahol belül erre én is, hogy ez eléggé butus a normál rajzoláshoz képest, de ne kövezz meg: még évekkel ezelőtt láttam az utcán egy ilyen spray festőt és beleszerettem, mármint nem a festőbe hanem ebbe az irányzatba :DDD
Nagyon bejön maga az art stlye, tényleg tetszik és szeretném nem csak a bolgyó + csillagok szintet eléreni hanem azért többet. Láttam tényleg pár nagyon szép tájképet pont ettől a sráctól amit linkeltem, arra azt mondtam, hogy azért már egész jó szint.

"Megtanulta (millió lélekváltó árán): akinek minden a vállán nyugszik, nem nyugszik senki vállán."

(#1552) smc válasza Csokishurka (#1551) üzenetére


smc
addikt

Akkor is csak sablonok és néhány szín, tartom magam ahhoz amit leírtam. :DDD
Persze ha tetszik akkor hajrá, szerintem ilyesmiről itt nem fogsz infót kapni, de ha veszel három féle papírt, kipróbálod aztán csá. Lakk meg lakk, abból is van ezer féle, ki kell próbálgatni őket. Az a baj hogy hiába mondd bármit a youtube videóban, olyan márkájút semmiből nem kapsz kb itthon. :D

De azért ne felejtsd el mi volt a cél januárban. ;)

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#1553) soundsonic


soundsonic
aktív tag

Hát én úgy tudom, hogy a grafitisek is kemény terveket rajzolnak előtte és nem csak úgy húbelebumm. És igen SMC jól írja, én is úgy tudom nem olyan rég még más volt a cél. Én sem tudtam ám megrajzolni semmit az elején.. , tán még mostsem na de mind1 :D Ha nincs kellő szorgalom, még talán a legtehetségesebbek is elvesznek.

[ Szerkesztve ]

(#1554) smc válasza soundsonic (#1553) üzenetére


smc
addikt

A graffiti egy más műfaj mint ez. :)

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#1555) Csokishurka válasza smc (#1552) üzenetére


Csokishurka
őstag

Nem felejtettem el mi volt cél és nincs is elvetve még :D
Most próbálok olyat hobbit keresni amiben örömet lelem, most erre van szükségem...
Meglátjuk mit hoz a jövő

"Megtanulta (millió lélekváltó árán): akinek minden a vállán nyugszik, nem nyugszik senki vállán."

(#1556) Chronos85 válasza Csokishurka (#1555) üzenetére


Chronos85
tag

"próbálok olyat hobbit keresni amiben örömet lelem"
Sztem ez itt a lényeg, megette az egészet a fene ha nem tudsz közben kikapcsolódni, töltődni. Nyilván szeretne az ember jó lenni, fejlődni abban amit csinál, de ha már az elején nem is szereti akkor minek erőltetni, azért mert itt vagy a baráti körben azt mondta pár ember...
Most semmi személyeskedés vagy rossz szándék nélkül itt vannak soundsonic munkái, számomra elnagyolt, "össze csapott" 1-2 órás lángolásoknak tűnik (az animot, nem tudom megítélni mennyi idő alatt rakta össze). Ezért nem is tudok mit hozzá fűzni, építő kritika esélytelen, mivel az alapoktól kellene indulni, de volt itt tájkép, portré, karakter, csendélet, minden is ráadásul különböző médiumokkal.
Viszont biztos vagyok benne, hogy ő ebben a pár órában amíg ezeken ügyködik remekül érzi magát és eszem ágában sincs ettől megfosztani, éppen ellenkezőleg.
Persze más szemmel látom és erre gyakran oda is kell figyelnem, ugyan akkor szerencsésnek is tartom magam, hogy az egyik hobbim a munkám.
Ne értsd félre rengeteg munka, kitartás van mögötte és csak töredék része a szerencse az egésznek. A tehetségről lehet vitatkozni, de úgy gondolom, hogy sokan ezt is kifogásnak használják, 90%a elsajátítható bármiféle tehetség nélkül és ezzel már nem fogsz éhezni, ez bármelyik szakmára igaz. Viszont szeretni azt kell, hogy az ember beletegye ezt a rengeteg időt és energiát.

Persze vannak részei a folyamatnak amiket nem szeretek és olyanok amiken szívesen eltöltök órákat is, de összességében még mindig utóbbi a több és előbbinél igyekszem erre többször is emlékeztetni magamat.

Aztán lehet, hogy teljesen vakon vagyok cáfoljatok meg nyugodtan.

(#1557) soundsonic válasza Chronos85 (#1556) üzenetére


soundsonic
aktív tag

Jól látod, eléggé türelmetlen vagyok és ezért nem tudok részletesebben rajzolni :) Ezen még nagyon sokat kell csiszolnom.

(#1558) Csokishurka válasza Chronos85 (#1556) üzenetére


Csokishurka
őstag

:R :R :R

"Megtanulta (millió lélekváltó árán): akinek minden a vállán nyugszik, nem nyugszik senki vállán."

(#1559) smc


smc
addikt

Elég régen raktam fel bármit is. :B Ez is WIP de talán el is készül egyszer. :D

Uhh, ahogy feltettem és megnéztem jobban annyira off volt minden, hogy jól átvariáltam gyorsan az egészet. :DDD

[ Szerkesztve ]

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#1560) soundsonic válasza smc (#1559) üzenetére


soundsonic
aktív tag

Azt hittem csak én vagyok olyan, hogy mikor kiposztolom a képet veszem csak észre a hibáit és gyors javítgatásokba kezdek :D Amúgy szuper lesz, ha egyszer elkékül :)

(#1561) Csokishurka válasza smc (#1559) üzenetére


Csokishurka
őstag

Nagyon király lett /lesz :D

"Megtanulta (millió lélekváltó árán): akinek minden a vállán nyugszik, nem nyugszik senki vállán."

(#1562) kuntics


kuntics
aktív tag

Sziasztok!

Sokadszorra újból elkezdtem rajzolni, de most az alapoktól. Visszaolvastam pár oldalt, ott találtam egy 30 napos gyakorló témát aminek neki is álltam. Papíron ceruzával, hiába van itthon ipad+pencil is, ahogy lattam ezt javasoltátok többen is. Persze szabadidőm kb a nullával egyenlő, azért megpróbálok néha 1 órát rászánni. Az első két nap mást is rajzoltam abban az 1 órában. Itt is lenne az első 5 nap termése:

1
2
3
4
5

Fotózva én is látok hibákat, valószínűleg több is van azokon kívűl. Az egyébként mennyire probléma, hogy viszonylag kicsiben rajzolok? Arra jobban rááll a kezem, írni is elég apró betűkkel szoktam. A füzet maga 13x21cm nagyságú, ha ez segít.

(#1563) soundsonic válasza kuntics (#1562) üzenetére


soundsonic
aktív tag

A tónusozás egész jó, mondom ezt úgy hogy nekem ez a gyengém. Viszont a kontúrokat úgy látom sok kis vonalkával próbálod megrajzolni ami sokat ront az összképen számomra. Talán nem vagy elég bátor hosszabb vonalakat húzni, rajzolni. De nem tudom mennyit rajzoltál előtte igy nem tudom megítélni, hogy ez neked előrelépés e, vagy csak kijöttél a gyakorlatból.

Én meg néhanapján festegetek (ezt sosem tanultam), igy bénázok, de az első olaj réteg után most itt tartok.

(#1564) kuntics válasza soundsonic (#1563) üzenetére


kuntics
aktív tag

Utóbbi években szinte 0 rajzolás volt, előtte sem voltam profi :)
Kontúrokat a körnél gondolod? Azt sose tudtam rajzolni, azt a minimális gyakorlatot is vissza kellene szereznem. Az egyeneseket viszont egy vonalból húzom, a vazlatnal mindenképp, talán a tónusozás viheti el úgy, hogy több rövidebb vonalaknak tűnjön. De tényleg csak most vettem elő a papírt meg a ceruzát, rutin sehol. (Sajnos időhiány végett nem is mostanában lesz meg, napi 12 óra meló+lakás+angol tanulás előrébb van. Meg még ezeken kívül pár dolog)

Festéshez (se) tudok sajna hozzászólni, sose vonzott ez a technika, talán az akvarellt szoktam nézegetni, de elsőre alapok legyenek meg. El sem tudom képzelni ezt az olajfestmenyes rétegezést. Én inkább a ceruza meg tűfilc iránt érdeklődök. Mondjuk ilyen kilátás mellett lehet nekiállnék festeni is, nem lehet rossz ilyen helyen lakni.

(#1565) gabor128


gabor128
aktív tag

Sziasztok,
A csatolt fájlhoz hasonló egyszerű rajzokat szeretnék készíteni. Nem akarok részletes képet, csak a lentihez hasonló néhány színből álló, éles határvonalakkal határolt és egyszerű fény-árnyék kétféle tónus.
Hogyan tudnák megtanulni kicsit rajzolni és milyen progival lehetne ezeket elkészíteni?

Pc-n lehet ilyet gyártani, vagy kéne egy rajzpad?

[ Szerkesztve ]

(#1566) soundsonic válasza gabor128 (#1565) üzenetére


soundsonic
aktív tag

Szia! Persze lehet! Ezeket vektoros programokkal szokták csinálni, és nem szükséges hozzá rajztábla. Tudom ajánlani hozzá a inkspace-t ez ingyenes program. Vagy ha bele is invesztálnál akkor az egyszeri díjas affinity designer-t vagy ott van még az adobe illustrator, de én az affinity-t javallom. (Biztos van még több fajta.) Ezek mind professzionális alkalmazások. Az a lényeg, hogy régebben egy citroen autógyár reklámjához fejlesztették ki ezt az úgynevezett beizer görbés grafikai eljárást, ami minőségromlás nélkül nagyítható! Ezt úgy képzelt el, hogy egy pixelgrafikus rajz, fotó belenagyítva elkezd kockásodni. Ezzel szemben a vektoros animáció nem.

Néhány link a tanuláshoz: A Bézier-játék (method.ac) itt meg tudod tanulni, hogy kell használni egérrel a beizer görbét! FONTOS!

Yutub teli van oktató anyaggal: Affinity Designer Quick Start - YouTube

Természetesen ipad-ra is van nagyon sok, ha esetleg van ilyened...

Hajrá :) Jó tanulást

(#1567) gabor128 válasza soundsonic (#1566) üzenetére


gabor128
aktív tag

Köszönöm!

Az Photoshopban is van Bezier. Anno nézegettem.
Igen, vektoros rajz kellene majd, hogy gond nélkül nagyítani lehessen.

Elkezdtem belenézni az oktatóvideóba. Gondolom ez jobb mint a PS az ilyen feladatokra.
Hát. nem kevés az oktatóanyag. Szánni kell rá időt!

(#1568) soundsonic válasza gabor128 (#1567) üzenetére


soundsonic
aktív tag

Ps-ben nincs vektoros rajz csak raszteres! hibá van benne toll eszköz

(#1569) smc


smc
addikt

Affinity Designer nagyon jó kis progi, egyszeri áras. Én ipaden használtam egy melóhoz, kell pár hét míg bele jön az ember de attól is függ hogy vannak e már alapok hozzá.

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#1570) soundsonic válasza smc (#1569) üzenetére


soundsonic
aktív tag

Azért is javasoltam az affinity designert, mert ha nagyon muszáj még raszteres rajzolásra is jó, főleg ipad-en. Vektoros rajzot texturázni meg maga a kánaán. Illusztrátorban szerintem bonyolultabb, bár rég tanultam. Apple pencillel meg külön szuperjó. Egyet hiányolok, a fehér ui-t. (Destktop ban van ,ipadon nincs.., hiába a sok kérvény sokaktól)

(#1571) gabor128 válasza soundsonic (#1570) üzenetére


gabor128
aktív tag

Üdv!

Tanulgatom a progit. Kell hozzá idő.
Van az a kutyás kép. Tanulásképp megpróbáltam leutánozni. Ilyenre sikerült:
eredeti:

Rajzolt:

Még tanulnom kell, mert van még egy rakás funkció amit nem ismerek. egy-egy alap funkciót meg van hogy félóráig kerestem. 1 hét alatt sikerült összerakni ezt a kutyát.
Majd próbálgatom még saját kitalálású rajzokat is.

(#1572) soundsonic válasza gabor128 (#1571) üzenetére


soundsonic
aktív tag

Hajrááá! A tiéd jobb lett az eredetinél :)

SMC: Ez a procreate dreams nagyon durva lesz ha jól értem. After effect, videó vágó és egy komplett tvpaint lesz benne 6000 Ftért. És az én kis sima ipad-em is lekezel 10 réteget 4k-ban ha jól értem, szólval részemről nagy nagy happy van.

(#1573) smc válasza soundsonic (#1572) üzenetére


smc
addikt

Van már hivatalos info róla min fog futni?

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#1574) soundsonic válasza smc (#1573) üzenetére


soundsonic
aktív tag

IGEN! https://www.youtube.com/watch?v=tqx3i_-Qvw4

(#1575) smc válasza soundsonic (#1574) üzenetére


smc
addikt

Ezt néztem élőben de nem mondták hogy melyik ipaden fog ez menni. :D

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#1576) soundsonic válasza smc (#1575) üzenetére


soundsonic
aktív tag

Most pont nem tudom, hol olvastam, de az ipad 9-en úgy rémlik max 10 layer-t kezel. Ma jelent meg a moho pro 14, de inkább elkezdek gyűjteni egy erősebb ipad-re.

(#1577) Dendytv


Dendytv
senior tag

Én nagyon kezdő "rajzoló" vagyok, hobbi miatt kezdtem el ma :DDD
Már rég óta bennem van, hogy kellne rajzolgatni vagy festegetni de apszolute nem tudom honnan kezdjek neki, s.t.b ezek mai rajzaim

[ Szerkesztve ]

Semmi sem égeti úgy a szívet, mint az üresség, ha valamit, valakit elvesztünk, mielőtt igazán ráébrednénk, mennyit jelentett nekünk. Mostanában gyakran emelem kupán hiábavaló tósztra, hogy bocsánatot kérjek attól, aki már nem hall engem: Zakra, aki fölébreztette a bátorságomat.

(#1578) soundsonic válasza Dendytv (#1577) üzenetére


soundsonic
aktív tag

Sose késő elkezdeni :) Háát én is még csak a kockologiánál tartok és ezt tudnám tanácsolni Neked is. Ezek a rajzok is nagyon jók, de én a rajzkészséget növelném aztán jön majd a többi.

(#1579) Dendytv válasza soundsonic (#1578) üzenetére


Dendytv
senior tag

Hogyan lehet növelni?

Semmi sem égeti úgy a szívet, mint az üresség, ha valamit, valakit elvesztünk, mielőtt igazán ráébrednénk, mennyit jelentett nekünk. Mostanában gyakran emelem kupán hiábavaló tósztra, hogy bocsánatot kérjek attól, aki már nem hall engem: Zakra, aki fölébreztette a bátorságomat.

(#1580) soundsonic válasza Dendytv (#1579) üzenetére


soundsonic
aktív tag

Sok rajzolással :D Látvány utáni rajzzal

[ Szerkesztve ]

(#1581) Dendytv


Dendytv
senior tag

Van erre valami könyv, vagy bármi hasonló, honnan kezdjek indulni ? milyen formáktól, és ha már egy egy bizonyos forma megy, akkor mivel folytassam tovább.

Semmi sem égeti úgy a szívet, mint az üresség, ha valamit, valakit elvesztünk, mielőtt igazán ráébrednénk, mennyit jelentett nekünk. Mostanában gyakran emelem kupán hiábavaló tósztra, hogy bocsánatot kérjek attól, aki már nem hall engem: Zakra, aki fölébreztette a bátorságomat.

(#1582) smc válasza Dendytv (#1581) üzenetére


smc
addikt

Kocka, henger, gömb, bögre, alma, szőlő. Ebben a sorrendben. Kezdésnek mindet fehér alapon, árnyékolva amennyire tudod. Ne fotóról másold őket lehetőleg hanem igazi modell alapján. Kockát hajtogathatod papírból, henger lehet egy WC papír guriga, gömb egy labda, pingpong lenne a legjobb mert szinte nincs textúrája, bögre meg gyümölcs legyen otthon. ;)
Mindegyik képre van egy napod, lehet többet is csinálni ugyan abból, aztán megnézzük hol tartasz.

Soundsonic: beszállhatnánk mi is, nem árt a gyakorlás, nem is tudom mikor rajzoltam utoljára :))

[ Szerkesztve ]

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#1583) soundsonic válasza smc (#1582) üzenetére


soundsonic
aktív tag

Én elkezdtem, mert újra suliba járok (animáció szakra) és van tradicionális rajz szakóránk is elég sok. De még nem igazán értékelhetőek a munkáim :D

(#1584) mpierre válasza soundsonic (#1583) üzenetére


mpierre
veterán

Úúúú, ez a "tradicionális rajz" - ha tényleg ez a neve az órának - olyan jövőből jött lövőnek hangzik. :)

Szereztem is valami használt wacom táblácskát, de az hogy nem látom a vonalat az orrom előtt, na az valahogy nem megy. Mindig fel kell nézni a monitorra. Ok. Paintben, de olyan idegen. Nekem az analóg rajz fog maradni... Esetleg még valami rajzos tablet lehet, hogy megmentené ezt, de piszok drágák.

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#1585) soundsonic válasza mpierre (#1584) üzenetére


soundsonic
aktív tag

Csak valahogy jelezni akartam, hogy azokon az órákon pont nem digitálisan alkotunk amúgymeg tvpaint-ben. Nem tudom mi a neve az órának, de majd megnézem a krétában. Kis idő és megszokod ezt a fajta rajzolást. Nekem most már van mindenféle csilivili monitorom és az igazat megvallva jobb szeretem a sima rajztáblát. Ám amikor animációt rajzolok, a monitor nagy előny tud lenni, de mivel közel kell hozzá ülni azért jobban is rongálja a szemet. Ha rám hallgatsz és véletlenül be szeretnél nevezni egyre, akkor egy ipad-et veszel. Vannak nagyon jó pár ezer forintos alkalmazások, hordozhatod és sokáig megbízható. Bár az is igaz, hogy majdnem a duplájába kerülnek most mint mikor én vettem. Akkor még egy átlagos 13 colos rajztábla monitor ára volt az ipad-em. Persze volt még a ceruza nagyobb kiadás. De összességében ez egy kész számítógép. Ki lehet kötni monitorra is őket. A legújabb monitorok meg már lassan annyit tudnak mint egy gémer pécé. Bár azok árban is nagyon húzósak. Na ennyit a tecchnikai demonstrációról :D Már csak rajzolnom kellene megtanulni... mert mint a karácsonyfa olyan az asztalom.

(#1586) Pro Koryak válasza soundsonic (#1578) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Aki elkezd rajzolni már alapból van rajzkészsége vagy nem :F

(#1587) Dendytv válasza smc (#1582) üzenetére


Dendytv
senior tag

"Mindegyik képre van egy napod," Ezt értsem úgy hogy 12 órág azaz egy napot próbálgassak folyamatosan egy alakzatot ? Vagy ezt most tul gondoltam ?

Semmi sem égeti úgy a szívet, mint az üresség, ha valamit, valakit elvesztünk, mielőtt igazán ráébrednénk, mennyit jelentett nekünk. Mostanában gyakran emelem kupán hiábavaló tósztra, hogy bocsánatot kérjek attól, aki már nem hall engem: Zakra, aki fölébreztette a bátorságomat.

(#1588) soundsonic válasza Dendytv (#1587) üzenetére


soundsonic
aktív tag

Szerintem túlgondoltad, legalábbis az én értelmezésem szerint. A lényeg, hogy gyakorolni gyakorolni minden nap.. Rajzolni sosincs késő elkezdeni. Nem tudom de valami ilyesmi.. Rajz kezdőknek: 26 INGYENES alapvető rajzlecke - Művészek hálózata (artistsnetwork.com) Sok, bal agyféltekés rajzoktatást találtam, de hát nem tudom... én nem azzal próbálkoznék. Ábrázoló geometria, rajz ,tónus, árnyékok ilyenekre keresgélj.

(#1589) smc válasza Dendytv (#1587) üzenetére


smc
addikt

Amennyit rá tudsz szánni aznap, lehet öt perc, lehet 15 óra is. Ne egy kockát rajzolj, kezdd el, fejezd be amikor úgy érzed kész. Ha van még időd kezdj egy újat.

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#1590) mpierre válasza Pro Koryak (#1586) üzenetére


mpierre
veterán

Nem egészen. Kellő gyakorlással és kitartással fejleszthető, mondjuk nem egy Egon Schiele-i vagy Toulouse-Lautrec-i magasságba, de fejleszthető. . A "látásmód" és a "feldolgozás" - ha írhatom így - az már más tészta.

soundsonic : Én még analóg tanultam a rajzot és a szobrászatot, meg sok minden mást. Konkrétan elment mellettem a digitális technika ezen irányú fejlődése. Volt ugyan számítógép, de az inkább CAD alapú tervezésre. Ugyanez a digitális fotózás. Filmre jobban szeretek dolgozni. :DDD De valahogy fejlődni kéne itt is. Képregényt rajzolni kapásból közzétehető formában, stb.
Anno az önarcképpel is küzdöttek az arcképgyárosok, mert csak egy szkennelt rajzom volt. De megcsinálták. :K

[ Szerkesztve ]

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#1591) Pro Koryak válasza mpierre (#1590) üzenetére


Pro Koryak
addikt

"Egon Schiele-i vagy Toulouse-Lautrec-i magasságba"

:Y képeik alapján nekem ez inkább mélység... :U

(#1592) Dendytv


Dendytv
senior tag

Szervusztok.
Kockákat, hogy tanácsoltok rajzolni vonalzóval, vagy csak szabad kézzel ahogyan sikerül?
Gondolom szabad kézzel mert úgy jobban fejlődöm majd igaz ?

Semmi sem égeti úgy a szívet, mint az üresség, ha valamit, valakit elvesztünk, mielőtt igazán ráébrednénk, mennyit jelentett nekünk. Mostanában gyakran emelem kupán hiábavaló tósztra, hogy bocsánatot kérjek attól, aki már nem hall engem: Zakra, aki fölébreztette a bátorságomat.

(#1593) smc válasza Dendytv (#1592) üzenetére


smc
addikt

Mindenképpen szabad kézzel :)
Nem jónak kell lennie elsőre, hanem gyakorolnod kell, izommemória fejlesztés.
Aztán majd jöhetnek a perspektívák.

[ Szerkesztve ]

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#1594) tl-x válasza Dendytv (#1592) üzenetére


tl-x
őstag

Az se mindegy hogy fogod a ceruzát, ne úgy fogd ahogy irsz vele. Pl.: egyenes vonal húzásánál a ceruza vége simuljon a tenyeredbe és fentről húzd lefelé a vonalat. Bocsi ezt nehéz jól leírni. Nézd meg ezt: [link]

[ Szerkesztve ]

(#1595) cog777


cog777
senior tag

Game assets kereses kozben egyik oldalon kozbejottek modellek is. Igy jott az otlet hogy ha valaki rajzolni tanul es nincs lehetosege elo modelt rajzolni, akkor vesz egy ilyen keszletet. :)

[ Szerkesztve ]

HP ZBook Workstation A3000 - Linux Mint; Raspberry Pi4 - Raspbian

(#1596) cog777


cog777
senior tag

Lehet pixel szerkesztovel keszult kepeket is feltenni es kerni kritikat? Keszitek egy tankos jatekot. Vettem kesz grafikai csomagot hozza, de annak ellenere hogy nagyon sok minden van benne, meg igy is ki kell egeszitenem egy csomo dologgal. Tobb ellenfel, felszerelesek, kezdokepernyo stb.
Aseprite-nak alltam neki, YT-on ez a tutorial fogott meg. Gondoltam csinalok egy "kezdokepernyot", ime. Nagyon szivesen veszek kritikat, tobb evtizede rajzoltam, gepen csak 1-2 kepet. Tudom hogy ez nagyon alap kep ... de csak most tanulom magat a progit is, meg magamat is allitom ra a rajzolasra.
Egy tank sziluettje lathato a mezonkozepen, szelein erdo.

HP ZBook Workstation A3000 - Linux Mint; Raspberry Pi4 - Raspbian

(#1597) mpierre válasza cog777 (#1596) üzenetére


mpierre
veterán

Simán. Mobilra vagy pc-re készül?

Alapvetően jók ezek a C64-et idéző képek.

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#1598) cog777 válasza mpierre (#1597) üzenetére


cog777
senior tag

Tobb platformos, mind a kettore. Van meg otletem. Pl van tuti jo hatszogletu tileset-em szep tajakkal, egy tulelos jatekot szeretnek kesziteni. Sajnos hamar szembekerultem azzal , hogy nincs hasonlo stilusban hozzavalo kiegeszites pl karakterek, felszerelesek stb.
Igy nekem kell megcsinalni, ugy is mindig szerettem volna rajzolni gepen.
Na, de a jatekfejlesztesrol ennyit, a tobbit a megfelelo topikban, ide csak a rajzolos hozzaszolasokat szanom.

HP ZBook Workstation A3000 - Linux Mint; Raspberry Pi4 - Raspbian

(#1599) mpierre válasza cog777 (#1598) üzenetére


mpierre
veterán

Akkor a képarányt kellene megtalálni ehhez a képhez. ~16:9-re szélesítve vagy kell még erdő, vagy elvész a tank és ezzel az égbolt egy része is.

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#1600) cog777 válasza mpierre (#1599) üzenetére


cog777
senior tag

Es ha a jatek neve lenne a fenti-kozep reszen? (Meg nem tudom mi legyen a neve :D )
De igazad van, a regi c64-dos jatekok logoi jutottak eszembe, hat nem azt kellene kovetnem.
Holnap csinalok egy masik verziot. Legalabb addig is tanulok.
16:9 meretarannyal es kicsit tisztabb tank koruli resszel, ne folyjon ossze. (na a folyjon szot is meg kellett nezni ,hogy kell irni :DDD )

[ Szerkesztve ]

HP ZBook Workstation A3000 - Linux Mint; Raspberry Pi4 - Raspbian

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.