- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- valakiyt: A világ mindennek az alja!
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Kókuszdió: Ryzen ( Zen4 / Zen5) – amikor a „normális működés” magyarázatra szorul
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Samsung DV90DG52A0ABLE hőszivattyús szárítógép
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
masterful87
senior tag
Üdv!
Olvastam a most megjelent RAID0-ás cikket! Engem nem túlságosan hozott lázba, nem vagyok egy sebesség őrült! Ellenben a biztonság már régóta foglalkoztat!
Úgy tudom, hogy erre a legolcsóbb megoldás a RAID1, vagyis a tükrözés, két lemez ugyanazzal a tartalommal, ergo 2 db másfél terás lemezből lesz egy másfél terás biztonságos tömböm.
Jól sejtem hogy írásnál nem érzékelhető sebességnövekedés, sőt egy picit még talán vissza is esik, viszont olvasásnál gyorsabb, hiszen egyszerre két lemezről tudja olvasni ugyanazt az anyagot?!
Az utolsó kérdésem pedig az, hogy mibe is kéne "építeni" a RAID1 rendszert?
A napi használatban lévő gépembe tegyem a vinyókat, vagy esetleg egy külön RAID szerverbe, vagy egy NASt célszerűbb használni adattároláshoz?
Nekem a legszimpatikusabb megoldás valami olyasmi lenne, mint a külső winyók: ha nem kell nincs bekapcsolva, nem fogyaszt, és nem jár üresen, áramingadozás se árt neki kikapcsolva.
Lehet egy NAS lenne a legjobb, mert akkor hálózatba is lehetne kötni, kapna még egy UPS-t, viszont folyton üzembe lenne.Eléggé kétségbe vagyok esve, mint látszik.

Tehát arra vagyok kíváncsi, hogy kinek hogyan van kiépítve a RAID1 tömbje?!
Új hozzászólás Aktív témák
- 256GB Samsung 2,5" SSD-k (ár és állapot infók a leírásban)
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Western Digital Black 500GB M2 NVMe PCIe SSD / BESZÁMÍTÁS OK!
- Samsung 970 EVO PLUS 500 GB - 3.300/3.500MB/s 100/90 + Jonsbo hűtőborda
- Seagate /ST/ 8TB HDD Eladó !!
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3760
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, GARIS gamer egér Spirit of GAMER Xpert M800 13 000 Ft
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4496
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest