- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
-
LOGOUT
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
tasiadam
Topikgazda
Egen, azt ugy kene ugye alapbol is, hogy ha pl 1 percig nincs aram, akkor a fontos dolgokat loje le szep cukin, es ne felrobbantva. De ugye egy PC haklisabb az ilyesmire, mint egy buvarszivattyu. Olyan meg ugysem lesz, hogy ha nincs betap, akkor egy rohadt nagy akksi megy, majd foldgazrol agregator. Nekem is kene egy kicsi a netre meg a gepemre, mert dolgozni tudok laptoprol, a gepem az sokab kerult, a NUC-rol az adguardokat meg 2 pi-re kene kivinni, es akkor egy ceruzaelemrol menne az egesz haz
-
ViZion
félisten
válasz
tasiadam #797 üzenetére
eeegen, most előrébb került ismét a prio listán.
Úgy kötöttem a cuccokat, h világítás és a kütyük egy kismegszakítón vannak, oda kell a szünetmentes + HA automatizáció, h ha az bekapcsol, akkor pl. TV-t lője le, lámpák időzítését vegye lejjebb. Csak idő és pénz kérdése... -
ViZion
félisten
Akkor új telepítés és mentés betöltése a HA-ba, klónozással nem 100% a siker.
Más:
Most volt egy durva áramszünet, sok eső, egy középfesz trafó és a földkábel is elégett. Most jött vissza, elvileg átmeneti megoldás van holnapig. PVE-n minden üzemben volt, HA ugye folyamatos, NAS-ra próbáltam ráereszteni a Pi zero-t, közben opnsense logokat néztem, mert asszony kereséseit vmi blokkolja, de nem ez.
Minden helyreállt, köszönöm proxmox -
tasiadam
Topikgazda
válasz
inspiroyhome #793 üzenetére
az nem kizárt. AMD-től intelre sem mindig jó a helyzet, ESXi pl nem is engedi
-
tasiadam
Topikgazda
válasz
inspiroyhome #791 üzenetére
Define csalad. Nalam 847rol 1007u-ra siman ment a migralas. Egyik ivy, masik sandy
-
inspiroyhome
senior tag
Amig regi szervereim nem talalnak gazdara, gondoltam osszerakom megint a clustert. Igy el is keszult egy 3 nodeos HA cluster 10Gbites shared storaggel. A nappaliban.
Live migrationnel viszont elbaltaztam valamit, ugyanis a 3 szerver kozul 1 ujabb mint a tobbi. Amikor a rajta futo VM-et atmigraltam egy masik nodera, amiben egy architecturaval regebbi CPU van, rogton csontra is fagyott. A dolog erdekessege, hogy a proxmox nem dobott semmi warningot. Erre megoldas ugyanolyan csaladbol szarmazo CPU-kat hasznalni, vagy a CPU modelnel nem host-ot, hanem default (kvm) CPU-t hasznalni. -
IRO21
aktív tag
válasz
szuszinho #788 üzenetére
A Terraformot nem ismerem, de jó eséllyel ugyanúgy a Proxmox API-t használja, mint az Ansible.
Klónozás közben nem tudod változtatni a VM hardverét, mert az API-ban nincs ilyen lehetőség.
Proxmox VE API DocumentationOtt a megoldás az, hogy leklónozod a templatet és utólag az elkészült VM-et módosítod.
Klónozás közben add meg manuálisan a vmid-t, hogy utána erre tudj hivatkozni a módosításnál.Esetleg kreálhatsz több linked clone template-t, amikben módosítod a konfigot, így utána mindig a kívánt hadrverűt klónozhatod.
A linked clone nem foglal plusz tárhelyet. (Amíg nem indítod el és írsz a diszkjeire, de mivel ezek templatek lesznek úgysem tudod elindítani őket.)
-
amargo
addikt
Szóval ez a kálvária nem javult meg, de amíg nem volt időm foglalkozni vele és 100%-os bizonyosságot szerezni addig nem akartam már írni.
A lényeg, hogy miután napokig futott a dstat és nem mutatott semmi extrém írást elkezdtem a zfs felé kutakodni. (Tudom többször volt itt már téma, de csak ezért nem akartam adatokat mozgatni, hogy másra rakjam)
A lényeg, hogy ezen kívül még van 2db ssd a gépben és ott egyáltalán nincs ekkora degradáció ezért végig néztem az összes property-t meg reddit-et és ezeket találtam:zfs set atime=off sync=disabled xattr=sa compression=lz4 rpool
Már napok óta nincs a hajnali extra degradólás.
Nálam kb 12TB extra írást okozott ez.. -
szuszinho
őstag
Amennyiben van egy VM template-em, a memória, processzor nem változtatható egy ebből létrehozott VM esetén?
-
ViZion
félisten
1-es verzió: pendrive-ra vagy valamire csinálsz proxmox alatt a HA virtuálgépről mentést, új proxmox telepít és a mentett virtuális gép betölt.
2-es verzió: HA-ban csinálsz mentést, proxmox reinstall, HA reinstall, mentés a HA-ban betölt.
Első sztem nyugisabb. De a klónozásnak is működnie kellene. HW is változik, vagy csak a HDD/SSD amin van? -
Suineg
senior tag
Kösz, nálam volt tán hurok is, de két próbálkozásnál más-más hibaüzi. Éjfél elmúlt dobtam el mindent.
A Harmadik út a backup és tiszta telepítés mit takar, csinálok valahol, hol is? egy backup file-t a proxmoxról, majd tiszta proxmox az új gépen és backup restore? Majd a korábbi HA backup és itt restore? Bocs de totál kész vagyok agyilag mára... -
ViZion
félisten
csak kettőt kellett volna visszaolvasnod...
Ha a clone loop a hiba, arra van megoldás: partíciónként másolás, grub telepítés.
Ha nem akarsz/nincs idő ezzel sz@pni, akkor megszakítod a loopot és utólag módosítod a partíciókat. Harmadik út a backup és tiszta telepítés. A HA backup/restore nagyon jó. Igaz ez is dobhat hibát (valamit prüntyögött, de nem tudom mit, ez nagyon az elején volt, nem foglalkoztam vele, mert végül minden működött). De jellemzően hibátlanul áll helyre. -
Suineg
senior tag
Ki tudja hogyan lehetne egy Proxmox ssd-t clonezilla vagy hasonló progival lemásolni?
Clonezilla nekem hibára fut sajnos. Jó lenne a teljes ssd-t klónozni, egy vm van rajta egy Home assistant. -
ViZion
félisten
Nah, átköltöztem a nagyobb SSD-re, nem mezei linux, szokni kell.
Első dolog, Clonezilla, legfrissebb. Minden fain... majdnem. Mikor az adat partíciót harmadszor klónozta, akkor rákerestem: igen LVM clone loop van. Köszi.
Írtak ott minden hókuszpókuszt, éjjfél elmúlt, erre nincs húzásom. Amikor "végzett" synching szövegnél egy merész reset, kész.Linux live alatt partíció resize, semmit nem ér LVM-nél, de azért megcsináltam.
Igen, lelkes vagyok és tapasztalatlan.
Majd resize ezzel, videó alatt az utasítások szépen, érthetően. Nyilván a végén kinek mit kell módosítani, az szerint használja. Nekem a root, stb. OK, csak data partíciót kellett növelni.
Félelmetes a partíció törlést kérni, akkor is, ha nem úgy törli...
Másik SSD, másik hibák:Partition 1 does not start on physical sector boundary.
Szal. ezek is elcsúsztak, nem para, majd holnap... -
tasiadam
Topikgazda
Próbálok utána nézni, hogy van-e a proxmoxnál, vagy bárhol kategorikusan kijelentve, vagy leírva, hogy mi a fő különbség az LXC és a VM között, de az LXC alatt mindenki a classic containert érti, holott nem az.
-
tasiadam
Topikgazda
https://developer.vmware.com/web/tool/13.1.0/vmware-powercli
https://www.altaro.com/vmware/vmware-powercli-guide/
Nem azt mondom, hogy az az alapja, hanem van, ami arra épül. -
Longeye
tag
válasz
tasiadam #774 üzenetére
Hát ööö....
https://learn.microsoft.com/hu-hu/powershell/scripting/overview?view=powershell-7.3
https://github.com/PowerShell/PowerShell
Már nem annyira csak Windows egy ideje...
-
IRO21
aktív tag
válasz
inspiroyhome #773 üzenetére
Az ESXi saját fejlesztésű kernelt használ.
A vCenter appliance régebben SUSE alapú volt, de az újabb verzióknál ott is átálltak a Photon OS-re, ami a saját fejlesztésű open source Linux-uk. -
tasiadam
Topikgazda
válasz
inspiroyhome #773 üzenetére
A hyper-v az igen, akkor ha nem is az ESXi, de a vCenternek van win alapu mokaja. Pl pwercli pwsh modullal lehet deployolgatni es piszkalni VM-eket, ami meg ugye windows
-
tasiadam
Topikgazda
válasz
MrSealRD #771 üzenetére
Ha jol tudom, az ESXi nem linux alapu (hanem win?), ezert ott nincs LXC.
Az LXC igen, ugy kepzeld el, mint egy nagyon kicsi headless server OS, aminek ugyan ugy van vCPU, ram es Disk igenye. Ugye dockernel ez asszem torheto, es minden Pod kulon tort vCPU-t is fogadhat. -
Köszi mindenkinek, szerintem egy nagyon informatív párbeszéd indult itt meg.
Ahogy említettem ESXI-n csak VM-ek vannak. Viszont aktívan használok konténerizációt is... van egy VM ami mint kifejezetten arra van, hogy a konténerizációt összefogja. Ezen Docker van meg Portainerrel terelgetem...
Tehát az LXC az kicsit extrázza azt a képességet amit a Docker képes nyújtani...
-
Longeye
tag
Alapvetően kétfajta container van. A Proxmox eleve unpriviliged konténert hoz létre, ahol a konténerben lévő root nem root a Proxmoxban. Tehát, ha a támadó bejut a konténerbe és onnan ki tud törni, akkor nem kap teljes hozzáférést a Proxmox-hoz. Kvázi semmit sem tud csinálni, pláne, ha már telepítéskor a /home mappát olyan külön partícióra tesszük, ahol nincs futtatási joga.
A Prvivileged konténer esetén viszont egyből megkapja a root jogot.Erre érdemes odafigyelni a konténereknél.
Ezt még sosem próbáltam, de szerintem ezért van az is, hogy ha (szerk.: unprivileged) konténerből akarunk monitorozni valamit, ahhoz nem lesz joga a konténer root-jának. Így nem is fog működni.
-
tasiadam
Topikgazda
Kész az első leírás. A passthru-t még bedobom oda, de hátha találok 1 rövidebbet
-
ViZion
félisten
válasz
MrSealRD #761 üzenetére
Nagyon röviden, nagyon leegyszerűsítve:
a VM az ugye egy "komplett" gép, a maga (virtuális) eszközeivel, OS-el, stb. Az LXC konténer részben osztozik a Host kernelen, így kevesebb hely, kevesebb erőforrás kell neki, a host jobban kontrollálja a szükséges kraftot. Ez némi rizikóval jár, elvileg innen támadható a host is, meg az user is haza tudja vágni host-al együtt. Kritikus dolgokat (DNS szerver, tűzfal, akármi, ami kifelé nagyon nyitott) nem illik konténerbe rakni, akkor inkább VM és docker vagy ilyesmi, ami szeparáltabb.LXC-be ált. 1 dolog fut, példát nem tudok mondani, mert nekem eddig mindig VM-re jött ki a matek... de én nem sok mindent ismerek/használok. Ami még lényeges, h pl. HDD-t továbbadni VM-nek pár parancs, LXC-nek ezt csak a host-on keresztül lehet, ami itt formázással jár, legalábbis nem találtam olyan utat, ahol adatokkal megkaphatta volna kizárólagosan a NAS LXC a HDD-ket.
Neten találni leírást, h hogyan lehet dockert futtatni proxmoxon közvetlenül. Ezeket (magánvélemény, tapasztalatok nélkül, de nem is akarom tapasztalni
) én rizikósnak tartom, tegye a dolgát stabilan, a többit meg VM-be, 'oszt ha az megy, akkor van mentés (mosttmár), lényegesen rövidebb idő helyreállítani 1-1 VM-et, mint a teljes rendszert. Szerintem. De én gyáva vagyok, ennyi.
HDD passthrough is kell az összefoglalóba, azt de kerestem
[link]
-
válasz
tasiadam #760 üzenetére
Én még kapargatom a felszínt...de pl ESXI-ről jövök, és ott relatíve egyértelmű a helyzet VM-et hozok létre. Proxmox esetén viszont van VM, meg LXC konténer meg...ki tudja mi...
Tudom van erről dokumentáció, de ha lenne ezekről 1-2 mondat, hogy mi a különbség vagy mire mit érdemes választani...az szerintem bevezetőnek meg első próbálkozást segítőnek nagyon jól mutatna. -
tasiadam
Topikgazda
Akinek van bármi kérése/kérdésre, amikre kitérjünk az összefoglalóban, az írja le, és utána nézek.
Services: 3 fajta van belőle, a debian (ugye a proxmox az debian alapú) alap servicei, a cluster services és a standard services. Őket átnézem mi az, amire nincs szükség, vagy mi az, ami single node alatt nem kell, pl a HA services egyike sem.
Stb Stb -
ViZion
félisten
Itt inkább arról van szó, h (akár a tapasztalatilag) megszerzett tudást rakjuk egy összefoglalóba, hátha másnak is segít.
pl. spiceproxy-t nem használom, disabled, de fut... Olvastam, h disabled-nél nincs autostart, de más indíthatja a szolgáltatást. Sokat nem zavar, marad így.
-
ViZion
félisten
Jeleztem a topikgazda igényt, megkeresnek majd Titeket (tasiadam és Longeye), remélem nem baj, h ajánlottalak.
-
ViZion
félisten
válasz
tasiadam #753 üzenetére
igen, azzal [link]
systemctl list-units --failed
Szerintem már 5× áttekertem rajta... de ezzel megmondja mi a bánata, utána vagy megoldom (akár netes segítséggel, mert a legtöbb parancsot ha tudom is, h van, meg kb. mi az, de a pontos szintaxisok nem mindig maradnak meg), vagy a reinstall megoldja -
ViZion
félisten
válasz
tasiadam #737 üzenetére
Nah, megcsináltam, korábban már pár dolgot lelőttem, ezek vannak még:
Ezekből mit lehet még lelőni? Nem mintha teljesítmény gond lenne... de nah...
Firewall: elvileg nem kell, nincs bekapcsolva, csak az OPNsense van
Firewall logger: fentiek miatt értelmetlen
Spice proxy: ez a webes eléréshez kell, nem?
-
Longeye
tag
Persze, az nem otthonra való cucc. Én sem otthon használom.
-
amargo
addikt
válasz
tasiadam #745 üzenetére
Igen azt tudom miért jó az ssd, de mint írtam a host egy külön álló disk-en van, oda nem töltök semmit, nincs backup, log, semmi, metrikák influxdb-be mennek. Nem tudom a proxmox host-nak mihez kellene gyors random elérés?
A VM-ek rendszer meghajtója van több SSD-n elosztva, pont a random elérés miatt, de az adatok kezelése más-más diskeken vannak. (3 ssd és 4 hdd van a gépben)
-
tasiadam
Topikgazda
Inkább a randol elérés miatt van értelme a gyorsabb SSD-nek. Ha az egyik diskre töltesz, akkor a másik VM belassul. SSD-nél ez nem áll fent. De ha egy VM-nek adsz 16gb SSD volumet + egy hdd-t egy az egyben átadsz, akkor csak akkor nyúl a HDD-hez, ha kell, amúgy nincs perf impactja.
-
tasiadam
Topikgazda
Igen, jó lenne egy up-to-date összefoglaló. Pl ez a HA cucc csak single nodeként műxik és ilyenkor elég kvázi olcsó SSD is (SM/PM samsungok és a PRO vagy EVO-k, amik újabbak), nem öli meg, de ha már clustert csinál az ember és HA-t, akkor meg kell az enterspájz SSD (3-as végű samsungok és PRO/ECO micronoc, vagy DC-s Kingston). Még van pár ilyen dolog amit le kell és le lehet lőni, hogy ne bőgjön mert nem tud frissíteni (Az enterspájz repo hiánya miatt), stb stb.
-
amargo
addikt
-
ViZion
félisten
válasz
tasiadam #730 üzenetére
Nincs cluster, se raid, se semmi extra. Régi 128-as noname SSD-re ment, de nem emléXem, h 29% wearing-on lett volna. Most meg ott van...
Longeye:
Ceph menüpont van Proxmoxban, de egy drive-nál ez sem játszik. Nem ismerem, de itthon igény nincs ilyesmire. LVM-et átolvasom, mert az angol cikkekből nem minden jött át. -
Longeye
tag
Az LVM csak arra jó, ha nem lakod be teljesen az egész területet, vagy később bővíted új lemezzel, akkor egyszerűbben tudod a partíciókat kezelni.
Van erről egy jó kis cikk itt: https://logout.hu/cikk/veszelyes_lvm_es_megfigyelesuk/logikai_kotetkezelo.html?stext=lvm -
Longeye
tag
Én Samut használok mindenben is, de Proxmox-ot még nem futtattam élesben SSD-ről.
Egyszer ment egy évig két olcsó Patriot, 256GB-os SSD-vel, ZFS RAID1-ben. Nem volt vele gond, alig használódott az SSD. Kb. 1TB írás történt rá egy év alatt. De ez csak tesztrendszer volt. ISO-kat másoltam rá, telepítettem, kipróbáltam, de nem volt nagy igénybevételnek kitéve. Lényegében csak a logokat írta.
Itthon egy 256GB-os Teamsgroup SSD-n van a rendszer, de ez sincs annyira gyakran használva, így igazi tapasztalatom nincs benne.ZFS: Nem hiszem, hogy jobban igénybe venné, mint bármely más fájlrendszer. Inkább a memóriát eszi nagykanállal, főleg ha be van kapcsolva a Deduplikation opció.
A cluster node-jaiban én szoftver RAID1 + ext4 fájlrendszert használok, mivel ott a virtuális gépek CEPH-en vannak.
Ezt a módszert a Proxmox alapból nem támogatja. Én Debianra ültettem rá a Proxmoxot a dokumentációja alapján.
Lassan már 6 éve működik, hibátlanul.
Mindenhol máshol ZFS-re szoktam telepíteni.Ami eszi az SSD-ket, az az, ha cache-ként használod, pl. egy RAID tömbhöz. Arra nem is ajánlanak, csak szerver változatot.
-
ViZion
félisten
válasz
szpeti40 #727 üzenetére
én is a 850 Pro-t választottam, elvileg ext4 a teplepítés, de az LVM fájlerndszer nem tudom miféle, az eheti-e ennyire? Mondjuk elég régi cucc van most benne, meg sokat is kísérleteztem, LCX-ek, VM-ek jöttek-mentek. Ahol lehetett, ott a logolást lejjebb vettem/kikapcsoltam. Elvileg ez még ami az ilyen TLC/QLC SSD-ket meghágja.
-
ViZion
félisten
Nah, 3 féle SSD van, melyik lenne jó Proxmox (minden ezen van, kivéve a backup és a NAS adat HDD-k) alá?
Samsung 850 Pro
Sandisk SD8TB8U
Micron MTFDDAK256TDL
Vagy ezeknél komolyabbat kell keresnem? Proxmox-ot ZFS helyett lehet más FS-re telepíteni? Ahogy olvasom az odaver az SSD-nek. -
ViZion
félisten
Szia! Te próbáltad? Nekem ez túl sok lenne, felét nem használnám.
A tűzfal részére ránéztem, arról a neten jókat találtam. https://shorewall.org/A Techtinium-ot szeretném unbound és zenarmor (szvsz erre sincs szükségem unbound mellett) helyett kipróbálni, unbound jó, de a reportjait nem tudom megkedvelni.
Ezt valaki már használta?Nah, itt egy merész router OS lista, érdekeseket írnak.
-
Suineg
senior tag
Sziasztok!
Szeretnél segítséget kérni. Van egy proxmox gépem, amin vm-ben Home Assistant fut.
Szeretném az egész rendszert áttelepíteni egy másik gépre. Miképpen álljak neki? Gondolom az alap Proxmox rendszert rá kell tenni, és ezután valami átvitel kellene a mostani gépről.. -
ViZion
félisten
Ehh... OMV-nél a csatolt adatlemezeket is menteni akarta... a backup lehetőségeknél nem látok erre részletes beállítást, hol tudom ezeket kizárni?
-
-
ViZion
félisten
Megnyugtató, h snapshot és suspend is működik. Ez olyan fura nekem, opnsense-n mindig van valami forgalom, HA kapja az adatokat, OMV az ilyenkor pihen mondjuk, ott nem lehet baj.
Megvan a backup beállítás, pendrive kész. Csináltam már korábban snapshotot, de soha nem töltöttem vissza. Félős vagyok, suspendet jelöltem be... majd hétfőn jelentek...
HA kicsit fura, de ott is megvan az automatizálás a leállásra. Itt akartam amúgy is egy ütemezett restartot, tmpfs-be mennek a logok, törölje ki hetente. OPNsense cron leállítás itt, ha vkit érdekel.
Még a restartra kell egy cron-t PVE-be csinálni, valahogy azt is meg kellene néznie, h a backup fut-e még. Vagy csak kap egy fél órát, 'oszt indítson -
ViZion
félisten
Kérdezem, hátha vki már csinált ilyesmit...
Proxmox VM-eket backupolnék. Snapshotnál mennyire kellene leállítani ezeket?
Megbízható a futás közbeni (hajnalban, nyugis időben) mentés?Arra gondoltam, h a VM cron leállítás hétfőn 04.00-kor, proxmox backup 4.20-tól, egyelőre pendrávjra. Utána el kellene indítania a VM-eket. Erre nem találtam semmit, hogy backup után indítsa, csak új cron jobbal lehet, ahogy olvastam.
-
szuszinho
őstag
Annak mi lehet az oka, hogy létrehozok egy Ubuntu templatet, megadom a cloud-init drive-ot, beállítom az értékeket, de a létrejött vm semmit nem vesz át?
Az /etc/ssh könyvtárból törlöm a nem szükséges fájlokat. -
Longeye
tag
-
szuszinho
őstag
Próbálgatom a TrueNAS-t. 2 fizikai SSD van a gépben, több partícióval. Mikor storage poolt szeretnék létrehozni, nem tetszik neki, hogy nincs egyedi serial number. Ez gond? Hogy kellene felcsatolni 1-1 partíciót?
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! HP EliteDesk 800 G1 TWR brand számítógép garanciával hibátlan működéssel
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- Vadiúj videókártyák! Kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest