Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
 - LordAthis: RETRÓnia - RETRÓ Mánia - Úton van hozzám egy csodás történelmi darab!
 - GoodSpeed: 24 éves a Windows XP! Nézzen ki úgy a Windows 11 mint az XP?
 - droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
 - Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
 - sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
 - sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
 - GoodSpeed: Ennél jobb Windows 7 Aero Skin nem igen van Windows 11-re (WindowBlinds 11)
 - Pajac: Hámozott narancs
 - sziku69: Szólánc.

- 

LOGOUT
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/
Backup center, mail gateway, proxmox hypervisor és datacenter letöltés: https://enterprise.proxmox.com/iso/Véreshurka hozzászólásából 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

- 

Akkor új telepítés és mentés betöltése a HA-ba, klónozással nem 100% a siker.
Más:
Most volt egy durva áramszünet, sok eső, egy középfesz trafó és a földkábel is elégett. Most jött vissza, elvileg átmeneti megoldás van holnapig. PVE-n minden üzemben volt, HA ugye folyamatos, NAS-ra próbáltam ráereszteni a Pi zero-t, közben opnsense logokat néztem, mert asszony kereséseit vmi blokkolja, de nem ez.
Minden helyreállt, köszönöm proxmox
  - 

1-es verzió: pendrive-ra vagy valamire csinálsz proxmox alatt a HA virtuálgépről mentést, új proxmox telepít és a mentett virtuális gép betölt.
2-es verzió: HA-ban csinálsz mentést, proxmox reinstall, HA reinstall, mentés a HA-ban betölt.
Első sztem nyugisabb. De a klónozásnak is működnie kellene. HW is változik, vagy csak a HDD/SSD amin van? - 

csak kettőt kellett volna visszaolvasnod...

Ha a clone loop a hiba, arra van megoldás: partíciónként másolás, grub telepítés.
Ha nem akarsz/nincs idő ezzel sz@pni, akkor megszakítod a loopot és utólag módosítod a partíciókat. Harmadik út a backup és tiszta telepítés. A HA backup/restore nagyon jó. Igaz ez is dobhat hibát (valamit prüntyögött, de nem tudom mit, ez nagyon az elején volt, nem foglalkoztam vele, mert végül minden működött). De jellemzően hibátlanul áll helyre. 
Új hozzászólás Aktív témák
- Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
 - Yettel topik
 - GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
 - Vezeték nélküli fejhallgatók
 - Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
 - Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
 - Napelem
 - Siet tisztázni az RX 5000/6000 sorozat jövőjét az AMD
 - Kerékpárosok, bringások ide!
 - iPhone topik
 - További aktív témák...

- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3844, 100% Akkumulátor
 - Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G7: i5-8365U I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
 - LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
 - BESZÁMÍTÁS! GB B450 AORUS Elite R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD NITRO+ RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA 750W
 - Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel

Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

tasiadam