Hirdetés
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón 3
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Amúgy mi a terv?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Programozott már valaki UART-ot Linux alatt? Van egy érdekesség, amit kissé furcsállok.
Adott egy UART-RS485 illesztő. Ennek ugye van két bemenete (az egyik negált), amivel váltogatok írás és olvasás között (half-duplex). Ezt egy GPIO-ról teszem meg, az időzítés és a gyorsaság kedvéért közvetlenül a proc regiszterén át. Mikor 1-be billentem íráshoz az illesztőt, azonnal mehet az írás. Mikor a puffer kiürül, 0-ba billentem a GPIO-t, hogy várjam a válaszokat (ez a master eszköz ugyebár).
És itt jön az érdekesség. Ha nem teszek bele delay-t, hanem a puffer kiürülésének pillanatában, átbillentem az illesztőt, akkor az üzenet át sem megy. Nem csak a vége, már mindjárt az elején elakad, szkópon szépen látszik. Miért? A puffer kiürülése után hová kerül még az adat Linux alatt? Már a vason kellene lennie, nem?DrojDtroll: nagyjából semennyire. Ha az OO megy, akkor a C-nél sokkal könnyebb.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple iPhone 17 - alap
- Eredeti játékok OFF topik
- Motoros topic
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Projektor topic
- Dell notebook topic
- iPhone topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- BASEUS Compact Quick Charger 2xUSB USB-C PD 3A 30W fekete
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Dell Latitude 5330 - 13,3" touch, i5-1245U, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4062
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest