Hirdetés
- talmida: Változások 2. rész
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: RCS
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Szvsz. olyasmikre, amikor parancssorból kell behaxolni egy csomó dolgot, hogy működjön, amit akarsz. Néha belefutok én is ilyesmibe nagy ritkán. Általában viszont nagyon jól megvagyok az alap funkciókkal, azok szerintem sincsenek elbonyolítva.
Csak egy példa, így kell lekérni a repo útvonalát:
$(git rev-parse --show-toplevel)
Szvsz, ez egy elég jó példa arra, hogy hogyan nem szabad APIt tervezni. Semmi szükség arra, hogy ismerjem a rev-parse-t ahhoz, hogy egy ilyen szimpla adatot le tudjak kérni. Első ránézésre lövésem sincs, hogy mit jelent:
"git rev-parse is an ancillary plumbing command primarily used for manipulation."
Nekem a show top level is csak közepesen beszélő, inkább valami repo root path, vagy hasonló, ami megszokottabb szóhasználat lenne...
Mindenesetre ez az egész a clean code-tól elég messze van. Én jobb szeretem az IDE-be épített pluginnel használni a git-et, azt hiszem nem véletlen.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Sokkal jobb ajánlat lett elődjénél az iPhone 17e
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Honor 200 Pro - mobilportré
- TP-LINK routerek
- talmida: Változások 2. rész
- Energiaital topic
- Mesterséges intelligencia topik
- Lexus, Toyota topik
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- További aktív témák...
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
- RÉSZLETFIZETÉS.BANKMENTES.KAMATMENTES. Új noblechairs Epic valódi bőr FEKETE - FEHÉR 3 év garancia!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest