- Carlytoo: Pánikszindróma #3
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- eBay-es kütyük kis pénzért
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X AIDA64, és PCMark 10 Benchmarkokban mérve
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polemius
senior tag
Sziasztok!
Remélem tud nekem valaki okosat mondani.
Arra próbálok választ találni, hogy milyen eszköz lenne a legjobb számomra.
A probléma, amit meg szeretnék oldani, szövegfeldolgozás. Részben xml, xhtml, de sima txt is (amelyekből lesz pl. xml vagy xhtml).
Az eszköznek, amelyet keresek, tudnia kell ezeket:
- reguláris kifejezéseket kezelni (keresés, csere, a találati minta részein is)
- változót használni (például sorszámokat beszúrni a találati minta alapján a szövegbe)
- valamiféle ciklust használni.
- több szöveges állományból egyetlen kimenetet összehozni (a különböző részeikből)
- egy szöveges állományból többet létrehozni (vagyis feldarabolni, adott esetben úgy, hogy az eleje és a vége minden állományba bekerül)
- utf-8 és ANSI kódolás (és egyikből a másikba alakítás) támogatása is jó lenneÍgy első ránézésre talán Bash script vagy hasonló is megtenné. De! Fontos, hogy win alatt (jelenleg win7 64bit) működnie kell. Az persze nem baj, ha más platformon, vagy platformfüggetlenül is menne.
Szóval a kérdés az, hogy a fenti feladatokra mi lenne a legjobb nekem?
Lehetőleg valami egyszerű megoldás, ne azzal kezdjétek, hogy C++
Ha más nem, akkor persze programozási nyelv is szóba jöhet, de pillanatnyilag nem szeretném ennyire beleásni magam ha nem muszáj.
Ráadásul nem árt, ha az összerakott dolgot utólag tudja más is változtatni - aki 'laikus' amúgy.Köszönök minden segítséget!
XSLT majdnem jó, jelenleg részben ezzel oldom meg a dolgokat, de nem mindent tudok megvalósítani vele (persze lehet, hogy én vagyok béna).
Ja, és nem vagyok programozó, ha nem derült volna ki a fentiekből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Carlytoo: Pánikszindróma #3
- Futás, futópályák
- Parfüm topik
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PlayStation 5
- Samsung Z Fold7 vs. Honor Magic V5 - melyik a jobb?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- 0% THM 6 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Crucial P3 Plus SSD 500GB és Crucial P5 plus 500GB
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest