Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Polemius

senior tag

válasz Karma #6967 üzenetére

Ez egy kicsit ágyúval verébre jellegűnek tűnik.
    Alapvetően nem bonyolult dolgokat szeretnék megoldani, ezért elsősorban valami script jellegű megoldásban gondolkodom, nem valami komplex megoldásban, vagy "komolyabb" programozási nyelvben. Több energiát fektetni a megtanulásába és a megoldás elkészítésébe, mint mondjuk közepes távon a jelenlegi, félig "kézzel" módszer... Nos, ez nem túl csábító út. :)

Részben ilyesmiket is meg kellene oldanom:
    http://www.miniwebtool.com/text-tools/

És lehetőleg ingyenes megoldást keresek.

• Polemius

senior tag

Sziasztok!

Remélem tud nekem valaki okosat mondani. :)
    Arra próbálok választ találni, hogy milyen eszköz lenne a legjobb számomra.
    A probléma, amit meg szeretnék oldani, szövegfeldolgozás. Részben xml, xhtml, de sima txt is (amelyekből lesz pl. xml vagy xhtml).
    Az eszköznek, amelyet keresek, tudnia kell ezeket:
    - reguláris kifejezéseket kezelni (keresés, csere, a találati minta részein is)
    - változót használni (például sorszámokat beszúrni a találati minta alapján a szövegbe)
    - valamiféle ciklust használni.
    - több szöveges állományból egyetlen kimenetet összehozni (a különböző részeikből)
    - egy szöveges állományból többet létrehozni (vagyis feldarabolni, adott esetben úgy, hogy az eleje és a vége minden állományba bekerül)
    - utf-8 és ANSI kódolás (és egyikből a másikba alakítás) támogatása is jó lenne

Így első ránézésre talán Bash script vagy hasonló is megtenné. De! Fontos, hogy win alatt (jelenleg win7 64bit) működnie kell. Az persze nem baj, ha más platformon, vagy platformfüggetlenül is menne.

Szóval a kérdés az, hogy a fenti feladatokra mi lenne a legjobb nekem?
    Lehetőleg valami egyszerű megoldás, ne azzal kezdjétek, hogy C++ :)
    Ha más nem, akkor persze programozási nyelv is szóba jöhet, de pillanatnyilag nem szeretném ennyire beleásni magam ha nem muszáj.
    Ráadásul nem árt, ha az összerakott dolgot utólag tudja más is változtatni - aki 'laikus' amúgy.

Köszönök minden segítséget!

XSLT majdnem jó, jelenleg részben ezzel oldom meg a dolgokat, de nem mindent tudok megvalósítani vele (persze lehet, hogy én vagyok béna).
    Ja, és nem vagyok programozó, ha nem derült volna ki a fentiekből. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés