- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
Hirdetés
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orton96
aktív tag
Sziasztok. Most kezdtem el Ubuntut használni és a Linux rendszerekről szóló Full Circle nevű ingyenes netes újság magyar fordításában felkeltette az érdeklődésemet a python programozás. Az első feladat nagyon egyszerű, a könyvből idéve:
"Néhány sornyi kódot fogunk írni egy gedit-féle szövegszerkesztővel, majd pedig megtárgyaljuk, hogy melyik sor mit végez. Gépeljük be a következő négy sort:
#!/usr/bin/env python
print 'Hello. I am a python program.'
name = raw_input("What is your name? ")
print "Hello there, " + name + "!"Ennyi az egész. Mentsük el hello.py néven valahova. Én talán egy home mappabeli python_peldak nevű mappába tenném. Ez az egyszerű példa már mutatja, hogy mennyire könnyű a kódolás Pythonban. Mielőtt használnánk a programot, előbb futtathatóvá kelltennünk. Ezt a
chmod +x hello.py
parancs begépelésével érhetjük el abban a mappában, ahol a python fájlunk van. Most már elindíthatjuk
a programot.Hello. I am a python program.
What is your name?
Ferd Burphel
Hello there, Ferd Burphel!
greg@earth:~/python_examples$ "Akárhogyan is próbáltam, nem sikerül megcsinálni. Soha nem nyitja meg, mindig arra hivatkozik, hogy nem létező fájlt vagy mappát akarok megnyitni... (a gép 2.7.3-mas python fájlokat ismer fel a terminál szerint)
Valakinek van ötlete?
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 1 Intel Core i5-10210U
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Samsung Galaxy Watch Ultra Titanium Gray Használt, karcmentes, garanciával 2027. január 29-ig
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest