Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Candy: AOOSTAR WTR PRO – NAS, alkoss, gyarapíts
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
birno
addikt
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne, hogy mivel lehet/szokás viszonylag egyszerűen s gyorsan egy algoritmus lehetséges állapotait megtervezni, úgy, hogy a végén lehetőleg minél átláthatóbb legyen az egész?
Kezdő vagyok, eddig nagyobbrészt olyasmi feladatokat kaptam amiket azért fejben át lehetett gondolni, de most egy olyasmi layout kezelő algoritmust kellene írni mint amilyen az androidban is van, a kétlépcsős measure/layout rendszer s pl. egy LinearLayout szerű megoldásnál is már elég sok lehetséges állapot van ahhoz, hogy ne lehessen mindet fejben tartani s úgy tervezgetni.Gondolom legtöbben azt mondanák, hogy valami diagram szerkesztő progival dobjak össze egy ilyesmi ábrát, de egyrészt az ilyenek általában egy osztály vagy teljes folyamat leírására vannak, nem pedig egy függvényen belüli lehetséges állapotok kielemzésére, másrészt mikor sulihoz kellett ilyeneket csinálni a hajam kihullott tőle olyan nehézkes volt a használata(persze lehet csak rossz progit használtam), harmadrészt meg sajna egy tipikusan olyan cégnél vagyok, ahol kiadnak egy feladatot s tegnap a határidő, szóval nem tudok napokat eltölteni egy ilyen diagram összerakásával.
Tudom, ez így sok mindent kizár, de hátha valakinek van valami jól bevált módszere ami segíthet vagy esetleg tudna példát linkelni/mutatni amin el tudok indulni.

Már nekiálltam megírni, de annyira belezavarodok egy idő után így hogy nem látom az összes lehetőséget s nem tudom, hogy mikor mire kellene odafigyelni, meg nem látom, hogy egy lehetséges állapot hogyan befolyásol egy másikat s miként kellene ezeket kezelnem, úgy hogy ne is legyen kód duplikáció, meg ne is legyen lassú, mivel ezek a függvények nagyon sokszor lesznek meghívva, de minden esetben jó eredményt is adjon, hogy azt se tudom a végén fiú vagyok-e vagy lány.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Derekas áremelést jelentett be az ASUS
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- PlayStation 5
- Manjaro Linux
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPhone topik
- Házimozi belépő szinten
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- További aktív témák...
- Gigabyte Aorus Master 16 //OLED // RTX 5090 // Számla // Garancia //
- Adata XPG Lancer Blade Memória, 32GB (2x16GB) DDR5, 6000MHz CL30 kit (2028.07.25-ig PCX GARI)
- SAPPHIRE RX 7700 XT PULSE GAMING 12G GDDR6 (2028.07.25-ig PCX GARANCIA)
- Hyte Y60 Distro eladó
- Dell Latitude 5570 laptop (i5, 8 GB, 240 NVME Samsung SSD)
- iPhone 15 Pro Max 256GB 84% (1év Garancia)
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4420, 100% Akksi
- HP EliteBook 640 G9 - i5-1235U 16GB 512GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 256GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4561, 100% AKKSI
- GAMER PC! Ryzen 7 7800X3D / RTX 5080 / B650 Strix / 32GB 6000MHz / 1000w Gold! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest