- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Így beszélhetsz élő emberrel EA supportban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- hcl: MS Office365 Linuxon
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bocó
csendes tag
Sziasztok!
Az a helyzet, hogy vonalat kéne húzni, meg kört kéne rajzolni, meg elipszist is, mindhármat változtatható vonalvastagsággal.
Létezik ilyen dolog,hogy midpoint egyenesrajzoló algoritmus, valamelyest el is mélyedtem benne,és aránylag értem is (delphibe próbálkoztam), de szívesen fogadnék valamilyen dokumentumot olyantól, aki már csinált hasonlót. Nem jók a lineto meg hasonló eljárások, a feladat lényege, hogy pixelekkel kell machinálni, tehát nekem kell megírni az egészet kódot.
Ha valakinek van ötlete, szívesen hallanám (látnám)
Köszi! -
zottty
aktív tag
www.programmers.tvn.hu lehet már volt de ez az egyik legjobb szvsz
-
VladimirR
nagyúr
-
KoRner™
tag
hmm... Ki tud nekem mondani valamit a VDF kiterjesztzésű fájlokról?
-
Gabeszfx
csendes tag
lenne még egy probléámám Delphiben!
valaki tudna segíteni?
ime:
Van egy táblám fel van töltve adattal és ezt egy DbLookupcombobox-al kiválasztom egy mező adatát(1 darabot) a táblából!(ez az adat már megjelenik a DbLookupcombobox-ba) és a kiválasztott adatot át akarom rakni egy másik tábla mezőjébe ugyanazon a Form-on!
ha kiválasztom az adatot a DbLookupcombobox-al és utána a button gombra kattintva rakja bele a másik tábla mezőjébe!
Remélem érthetően leírtam -
Sátán44
addikt
Hogyan lehet megoldani,hogy ha viszek fel egy új számlát és közben a mégse gombra klikkelek törölje a bejegyzést a sorszámmal együtt.Ugyanis ha kitörlök mindent a sorszám akkor is megy tovább,ha ott üres tétel van,de éppen ezt szeretném megoldani.
Szemléltetve:
1.számlaszám: van adat
2.számlaszám: volt adat,csak törölve lett
3.számlaszám: van adat
na már itt a probléma,ha törlöm a 2-est a 3-nak a 2-es helyére kellene ugrania,mivel a sorszám automatikus nem tom megoldani!
SQL-ben hogyan lehet ezt megoldani,vagy delphiben? -
9CS
senior tag
Két problémám lenne. Builder 6-ban MySQL adatbázist szeretnék kezelni. Egyik gond, hogy a sima DBGrid-ben a blob típusú mezőknek az értékét nem lehet látni, csak az jelenik meg, hogy (BLOB) így zárójelezve. Mit lehetne ez ellen tenni? ODBC vezérlőn keresztül kommunikál a program az adatbázissal. TDatabase TTable és TDataSource van csak feltéve a form-ra, no meg a DBGrid. Hogy lehetne elérni, hogy a blolb tartalmát is kiírja. Ehhez csatlakozik a másik gond, a blob a kódolt szövegrészeket tárolja, érdemes lenne kicserélni ezt más típusra, hogy ne legyen ez a gond? A blob-ot tanácsolták, hogy kódolt szöveget ilyen típusban tároljam.
-
Sátán44
addikt
Számlázás Delphiben:
Hogyan lehet megvalósítani,hogy az azonosító ne vesszen el?
Ha számlatételt viszek fel és ha a MÉGSEM gombra klikkelek,ne vesszen a sorszám! -
Gabró
tag
Hello,
ennek a futásának a végeredményét szeretném egy txt-be kiíratni freepascallal.
program makro;
uses crt;
var
i:integer;
begin
clrscr;
i:=1;
while i<5001 do
begin
write('A');
write(i);
write(':E');
write(i);
write(',');
i:=i+2;
end
end.
az se lenne gond hogyha el lehetne hagyni a sok felesleges write-ot (sajna nem emlékszem hogy lehet egy write ''alá'' beírni)
kösz a segítséget
[Szerkesztve] -
Antal30
csendes tag
Halika! Nem tudna valaki segítséget adni hogy tudok Win98-hoz indítómenüt készíteni.
-
b14
senior tag
Van a ph!-n C# topic?
-
anulu
félisten
egy olyan kérdésem lenne, hogy hogyan lehet motherboard és VGA vendort lekérdezni közvetlenül az alaplaptól/vidkártyától Visual Basic 6 alatt?
-
VladimirR
nagyúr
az elso kerdesedre: igen, jol erted
a masodikra: nem az osztalynak, hanem a tagjainak van lathatosaga (ha jol tudom), es altalaban ugy szokas beallitani a lathatosagot, hogy a valtozok mind privat-ok, a fuggvenyek kozul pedig azok, amiket kivulrol kell majd hivni, azok pulic-ok -
Hólapátos H.
csendes tag
Szevasztok!
V.ki elmagyarázhatná nagy vonalakban miről szól ez a program:
Hozzon létre egy osztályt, amiben:
- max. 20 karakteres azonosító;
- további min. 2 adatelem van.
Minden adatelem ''private'' hozzáférési módú.
Írjon tagfüggvényt, amely az adatokból számol valamit.
Hozzon létre egy, a felhasználó által megadot méretű (n) tömböt, amelynek elemei az előbb létrehozott osztályba tartozó objektumok.
Adjon meg tetszőleges számú (max. n darab) objektumot.
Csak annyi objektumot tároljon, amennyi fel van töltve adatokkal!
Listázza ki az objektumok tartalmát a számolt értékekkel együtt.
Ügyeljen a memóriakezelésre! -
KPepe
senior tag
válasz
VladimirR #578 üzenetére
köszi
ha jól értelmezem, akkor kívülről nem férek hozzá a private függvényekhez?
Még valami: akkor hogy lehet pl. a főprogramból érték átadással private osztályban lévő fügvényekkel dolgozni? Tehát a főprogramban megadott értékekkel hogy lehet számolni az alábbi osztályban?
class szamol
{
int s1,s2,x;
void szoroz(int a, int b)
{
s1=a; s2=b; x=a*b;
}
void listaz()
{
cout<<s1<<'', ''<<s2<<'', szorzat:''<<x<<endl;
}
}; -
VladimirR
nagyúr
azt jelenti, hogy csak a vele egy osztalyban levo eljarasok/fuggvenyek fernek hozza
hasznalata altalaban ugy nez ki, hogy a valtozok/fugvenyek (member-ek) megadasakor elejuk irod, hogy privat (vagy public, vagy protected, elobbihez mindenki hozzafer, utobbihoz az adott osztaly es annak ''orokosei'')
altalaban nem kell minden sor ele kiirni a lathatosagat, hanem valahjogy igy:
privat
valtozo
valtozo
fuggveny
public
valtoz
fuggveny
fuggveny -
KPepe
senior tag
El tudnátok magyarázni, mit tesz az, hogy az adatelemek private hozzáférésűek?
És hogy kell használni?
köszi -
b14
senior tag
Nekem meg vki. megmondhatna, hogy mire valo a htaccess
-
totzo
csendes tag
Szevasztok. Eléggé kezdő vagyok még, de.... A kérdés: a htaccess fájllal próbálkozom. Először is: mit kell beleírni, s a másik fájlban hogyan adom meg a jogosultak nevét és kódjait. A válaszokat előre is köszönöm.
-
b14
senior tag
Sajna csak pascalban tudnek segiteni.
-
pite_r1
csendes tag
Sziasztok rossz volt a gepem es nem igazan tudtam mindenhova figyelni de lenne egy keresem ami mar egyszer elhangzott:
Hali Nagyon fontos lenne nekem egy program C++ ban megirva ami:
-beolvas egy txt-fajlt(ami NOTEPAD-ban van megirva)
-eszleli es atalakitja az ékezetes betuket simava (á--->a)
-beturendbe rendezi a sorokat
-egy uj txt fajlt hoz letre es elmenti ebbe a rendezett sorokat (ekezetek nelkul ugye)
Fontos lenne ez a progi minel elobb es keresem az hogy minel egyszerubben megirva legyen es ha lehet kommentekkel soronkent mi micsinal ....ezen mulik a fosuli felevem es nem ertek a programozashoz ...Elore is kosz aki tud segiteni !
(ha megvan email: pokyg@freemail.hu) (MSN cim is!!!!)
Annyival egeszitenem ki hogy Borland C 3.xx be kell futnia es jo lenne ha a progit (a mukodot valaki elkuldene a cimemre termeszetesen a forrasfajlt) Tok lama vagyok a programozashoz foleg a c -hez de a tanarokat ez nem igazan erdekli es megbuktatnak szo nelkul ugyhogy HETFOig van hataridom legyszives ha tud valaki irja be a progit es/vagy kuldje el KOSZONOM !
Ja es pl.:
be.txt tartalma:
Tóth Árpád
Arany János
Petőfi Sándor
ki.txt igy nez ki:
Arany Janos
Petofi Sandor
Toth Arpad
Az ekezeteket simara cserelje!!!! es a notepadban megirt fajlokat kezelje (az ASCII miatt van valami gixer ha masba irod mas vagy mittom en) KOSZONOM megegyszer meghalalom !!!!
[Szerkesztve] -
Cathfaern
nagyúr
Szükségem lenne valamilyen ingyenes C++-os grafikus fejlesztői környezetre Windows alá. Próbáltam neten keresni de nem nagyon találtam
(igazából nem tudom hogy keressek rá angolul) Tud vki ilyet?
Na, találtamHa esetleg érdekel vkit: Bővebben: link
-
Sianis
addikt
Működik, köszi. Mennyit felejt az ember, ha nem haszálja a nyelvet. Mióta átáltam C-re totál kimentek a parancsok. Az, hogy hogyan kell programozni az nem, na de azt nem is tudtam! :p
-
Sianis
addikt
Csak fel kell tölteni, semmi több!
-
VladimirR
nagyúr
pontosan mit is szeretnel? elobb feltolteni a tombot, s aztan kiirni?
mert pl a programban miutan feltoltod a rekordot egybol kiirod
egyebkent tomb-ot igy csinalsz:
var tkonyv: array[1..10] of konyv;
konyv tipusu file-t meg igy:
var f: file of konyv;
bar neked, ha tombot kell file-ba irnod, inkabb ez kellene
type t_konyv=array[1..10] of konyv;
var t: t_konyv;
f: file of t_konyv;
es ezutan egy cikluson belul feltoltened a tombot, majd az egeszet egyben irnad ki a file-ba, a ciklus utan
for i:=1 to 10 do
begin
writeln(''Kerem a konyv cimet:'');
readln(t[i].cim);
writeln(''Kerem a konyv szerzojet'');
readln(t[i].szerzo);
writeln(''Kerem a kiadasi evet'');
readln(t[i].kiev);
end;
write(f, t);
asszem igy mukodnie kellene -
Sianis
addikt
Sziasztok!
Egyleányó megkért, hogy írjak neki egy tömb feltöltő programot, ami a tömböt itánna egy file-ba írja.
Én hülye nem hoztam haza a Pascal könyvemet, és egy parancsot nem tudok helyesen használni! Psl segítsetek! Előre is köszi
program tomb;
uses crt;
type konyv=record
cim:string;
szerzo:string;
kiev:integer;
end;
var
i:integer;
append 1..10 tkonyv of konyv;
begin
clrscr;
textcolor(white);
assign(f,konyvek.dat);
rewrite(f);
for i:=1 to 2
begin
writeln(''Kerem a konyv cimet:'');
readln(t.cim);
writeln(''Kerem a konyv szerzojet'');
readln(t.szerzo);
writeln(''Kerem a kiadasi evet'');
readln(t.kiev);
write(f,t);
end;
close(f);
end. -
Drizzt
nagyúr
válasz
TheVeryGuest #560 üzenetére
Helló. Már sikerült megoldani a gondot. Köszi, s elnézést, ha valakit megsértettem volna.
-
TheVeryGuest
senior tag
Pedig igaza van. Kevered a kétfajta operátor megadási módot:
Az egyik módon magában a classban lehet definiálni az operátort, ekkor egyoperandusú. Itt semmi értelme sincs friend-ezni, mert method hozzáférhet minden belső member-höz.
A másik, amikor a class namespace-en kívűl adod meg mondjuk a globális namespaceben, ekkor kell kétoperandusúként definiálni. Ilyenkor van értelme a friend mechanizmusnak, ha protected memberhez akarsz hozzáférni ilyen külső cuccból.
Tehát:
class vektor {
bool operator<(const vektor &other) const;
};
illetve
bool :perator<(const vektor &first,
const vektor &second) const;
Valahova töltsd fel a file-t úgy biztos meg tudjuk mondani, hogy mi vele a gáz. -
Drizzt
nagyúr
operato ''='' must be a (unknown) member. Ez a hibaüzenet mit jelent? Az értékadást kellen overloadolnom. Hogy néz ki annak az eredeti deklarációja?
-
b14
senior tag
Indult egy uj programmozas forum.
http://programmers.tvn.hu/ : Bővebben: link -
Drizzt
nagyúr
válasz
VladimirR #546 üzenetére
Azt hiszem, hogy nem erről van szó. A példaprogramban is van egy dolog, de ott a komplex osztályhoz van túltöltve az operátor, de szintén két argumentummal. Igaz ott a ''!='' operátorról van szó. A fordítóprogram meg a programblokk belsejében sípol, nem a függvény fejénél, s külön-külön panaszkodik a leftoperand, illetve rightoperand-ra.
-
VladimirR
nagyúr
ha jol emlekszem, akkor csak egy operadnust kell megadni, mert a masik operandus maga az erintett egyed
tehat az x < y, az az x egyed < operatorat hivja meg y operandussal (vagy mi -- elnevezeseket nem vagom, de igy mukodnie kell)
tehat:
bool operator< (vektor a) {
return this.norm<a.norm;
}; -
Drizzt
nagyúr
Hellósztok. Aki ért C++hoz, annak szeretném a segítségét kérni. A feladatom a következő:
Van egy vektor osztály, ehhez kell overload-olni a különböző értékadás, összehasonlítás műveleteket. Leírom, hogy mit írtam eddig be(erősen kivonatolva...)
Tehát a lényegi részek(amúgy visualc++-ban dolgozok):
class vektor{
private:
int x,y,z;
public:
friend bool operator <(vektor a, vektor b);
...
};
bool operator <(vektor a, vektor b)
{
return a.norm<b.norm;
}
Erre a fordító hibát ad ki, miszerint a ''<'' operátor operandusaival van valami gondja. Hogy kell ezt megcsinálni helyesen? -
Bil Géc
csendes tag
Részben igazda van- ez nem programozás!
De szerintem max a szgépet akarja átejteni, nekem is volt egy xeroxom ami akkor sem nyomtatot feketefehéret ha valamelyik színes volt üres, pedig voltg külön fekete ink.
GPO: ha e fent említett probléma motivál, nyomjál bele injekciós fecskendővel vizet, nekem tökre bejött! -
ezt most nem vágom....
Miért akarod lereteszelni? Akkor nem mutat változást, csak 100%-ot.
Amúgy a technikájáról fogalmam sincs... bocs -
GPO
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni nekem abban, hogy hp 2550L színes lézernyomtató festékkazettájának chpijét hogy lehet lereszetelni, hogy 100%-ot mutasson?
Előre is köszi a segítséget! -
Sianis
addikt
Sziasztok!
C-ben programozok, és valamiért nem akarja venni a textcolor() parancsot. milyen header fájl kéne neki elvileg? amúgy Dev-C-ban dolgozok, és gcc-vel fordítok. -
-
Sianis
addikt
Sziasztok!
ANSI C szabványnek megfelelő programokat keresek, méghozzá a forráskódokkal együtt.
Olyanokra gondolok, hogy MP3 ID Tag szerekesztő, make file készítő program!
Programozás beadandó feladathoz kell!
Miskolc-i egyetemisták is segíthetnének! -
lvb
aktív tag
Természetsen ebben a formában nincs szükség a CMyString osztályra, mert az std::string-nek van < operátora. Ha másféleképp alkarod rendezni, akkor csak a < operátort kell átírnod...
Most mindenhol használhatsz - a szükséges módosítások után - a CMyString helyett std::string-t is. De ha saját < feltételt akarsz megadni, akkor csak a CMyString < operátorát kell módosítanod. -
lvb
aktív tag
nagyjából. Ha vannak bene hibák, javítsd ki.
#include <list>
#include <string>
class CMyString
{
public:
CMyString( char * aData ) { data = aData; }
std::string data;
bool operator < (const CMyString& txt1)
{
return( data < txt1.data);
}
};
...
FILE * fp;
char strv[255]; //max 255 char / line
const char src[] = ''áÁéÉíÍóÓűŰöÖ'';
const char newVal[] = ''aAeEiIoOuUoO'';
int srcLen = sizeof( src );
std::list<CMyString> lText;
if( (fp = fopen( ''aaa.txt'', ''r+t'' )) == NULL ) return; //Error
while( !feof( fp ) )
{
fgets( strv, sizeof(strv) ,fp );
strv[254] = 0; //security...
for( unsigned int i = 0; i < strlen( strv ); i++ )
{
for( int j = 0; j < srcLen; j++ )
{
if( strv == src[j] ) strv = newVal[j];
}
}
lText.push_back( CMyString(strv) );
}
fclose( fp );
if( (fp = fopen( ''aaa1.txt'', ''a+t'' )) == NULL ) return; //Error
lText.sort();
std::list<CMyString>::iterator iT = lText.begin();
while( iT != lText.end() )
{
fprintf( fp, ''%s'', iT->data.c_str() );
iT++;
}
fclose( fp );
soronként meg nincs komment, az nem járja...
-
Esy
csendes tag
Mégis hogy érted azt, hogy betűrendbe rendezi a sorokat?
Csak szavakat tartalmaz? egy szó egy sorban, vagy mondatokat, v ömlesztve, v. hogy?
És mégis mennyire, az az annyira, hogy: ''nem értek a programozáshoz'' ? Mert előbb- utóbb nem árt majd hozzá értened, ha a szakod -> ergo életed hátralévő része megkívánja!
Ez még nem egy fejet falbaverős progi ... mi lesz később ... azt is megírja helyetted vki? -
gesuz
senior tag
Van egy kicsit kemény feladatom.
Van egy karakter streamem, és van egy listám/tömböm értelmes szavakból.
Meg kellene keresnem a karakter streamben a listán szereplő értelmesszót szót és kiirnom hanyadik volt a listából. nincs idő kikeresni az összes lehetőséget, tehát valószínű rendezni kell a listát.
Első olvasatra egyszerű, de másodikra már nem
upolnám, de itt nem sok értelme van.
És Pls ne csak azt írjátok, hogy Dömölki úr tudja a megoldást PLS
ici-pici linket esetleg, én buta vagyok és ügyetlen és nem találtam olyan linket, amit feltudnék használni -
pite_r1
csendes tag
Hali Nagyon fontos lenne nekem egy program C++ ban megirva ami:
-beolvas egy txt-fajlt(ami NOTEPAD-ban van megirva)
-eszleli es atalakitja az ékezetes betuket simava (á--->a)
-beturendbe rendezi a sorokat
-egy uj txt fajlt hoz letre es elmenti ebbe a rendezett sorokat (ekezetek nelkul ugye)
Fontos lenne ez a progi minel elobb es keresem az hogy minel egyszerubben megirva legyen es ha lehet kommentekkel soronkent mi micsinal ....ezen mulik a fosuli felevem es nem ertek a programozashoz ...Elore is kosz aki tud segiteni !
(ha megvan email: pokyg@freemail.hu) (MSN cim is!!!!) -
Fko
tag
Üdvözlet mindekinek!
Egy pár hónapos kihagyás után újra itt van a SL, megújjult tartalommal, új saját motorral.
Jelenleg teszt üzemben megy az oldal, de szeretettel várunk mindenkit aki:
-szeretne egy jó kis programozó közösség tagja lenni,
-szeretné eddigi munkáit közkinccsé tenni,
-új fejlesztő eszközöket megismerni,
-cikkeket publikálni, stb.
Ezenkívül várjuk azokat is, akik még csak most ismerkednek a programozással.
http://sland.tk -
Mirtyll
csendes tag
Köszönöm azoknak akik segíteni akartak, a probléma megoldódott. A megoldás : magyar Win Xp-n Nulla SP, gyönyörűen fut a progi. Most már happy vagyok!
-
Mirtyll
csendes tag
Lekaptam a xp SP2-es verzuzt, aztán fel egy ősi mezei xp-t és lám felment a progi, azt hogy működik-e, majd csak holnap próbálom ki.Ha megy minden akkor ez lesz a névnapi ajándékom magamnak
-
Mirtyll
csendes tag
Ez egy körömnyomtató progi ami angol win xpre /nincs semmi sp/ működik rendesen, és magyar xp sp2-vel feltelepül,progi elindul, de abban a pillanatban magyrul ezt ija ki: '' a kijelölt rendezési módszert nem támogatja az operációs rendszer''.és nem megy tovább...a kérdésed többi részére nem tudok válaszolni, mert nem vagyok egy nagy guru ebben a témában.
-
Mirtyll
csendes tag
Segitséget szeretnék kérni, hogy mi a megoldás arra, hogy hogyan lehet az, hogy egy szoftver angol xp-n simán fut a magyar xp-n meg nem? örömmel venném, ha valaki segítene.
-
VladimirR
nagyúr
válasz
burgatshow #511 üzenetére
pacalban mondom
var i: integer;
begin
i:=maxint;
if i>i+1 then writeln('nesze neked tulcsordulas');
end. -
burgatshow
veterán
Sziasztok!
Egyik osztálytársam valamelyik nap beállított 1 olyan kérdéssel, hogy hogyan lehetséges hogy:
n > mint n+1
?
Másik oszt. társammal itt próbálkozunk, de még nem sikerült kulcsot találni a zárhoz! -
-
Sianis
addikt
Sziasztok!
Most fogok elkezdeni tanulni ANSI C nyelven programozni. Milyen fejlesztői környezetet érdemes beszerezni? Mert Pascalban oké, hogy Turbo Pascal, vagy Free Pascal, de C-ben mi a neve, vagy hogy működik ez az egész? -
-
törölt tag
Engem az érdekelne, hogy lehet-e az egeret irányítani Delphi alól?
-
vamzi
senior tag
Hi!
Tud valaki olyan oldalt mondani, ahol játékfejlesztéshez keresnek programozókat? Lehetőleg 2005-ös legyen a hirdetés.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Okos Otthon / Smart Home
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Háztartási gépek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Mobil flották
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 8Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / Excellent akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged