Hirdetés
- Dr.Zoo blogja, avagy az élet nagy dolgai...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Tottu
senior tag
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítségre lenne szükségem az alábbi programmal kapcsolatban:
Olyan programot kell írni, ami adott S szóra(max 2000 karakter) és k értékre kiszámítja a leghosszabb olyan kezdőszelet hosszát, amely legfeljebb k betű törlésével tükörszóvá tehető! A program adjon is meg egy ilyen törlést.
Pl.:
Bemenet
2
emeletesKimenet
7 2
2 6A kimenet első sorának első száma a kezdőszelet hossza, a második szám pedig, hogy hány karakter törlésével tehető tükörszóvá. A második sor pedig a törlendő karakterek sorszáma.
Találtam, hozzá egy jó anyagot ami első ránézésre jónak tűnt így egyből neki is fogtam: megírtam a progit, ami a fent említett példára tökéletes működött, majd én is csináltam pár példát amiben volt már egy hibás kimenet. Gondoltam leteszteltetem élesben és kaptam rá 2 pontot a 16-ból ami elég karcsú(min. 8 kell). Ezután jöttem rá, hogy teljessen rossz úton indultam el.
Nah most kellene egy másik kiinduló pont, azonban nem tudom hogyan lehetne egy optimális megoldást találni, ugyanis van idő és memória korlát is: 0.2s időkorlát, és 32MB memória áll a rendelkezésre. Elméletileg Dinamikus programozással kell megoldani, ami egy 2000x2000-es táblából(tömb-ből) áll, amit úgy töltünk fel, hogy az előző részproblémák eredményeit felhaszáljuk.
Ha vkinek van ötlete akkor azt szívessen várom!
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- AliExpress tapasztalatok
- Házimozi haladó szinten
- Gitáros topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Motorola Edge 70 Fusion – stílusosan főznek
- Suzuki topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad 5 Pro - 14" 2.8K 90Hz - i5-1135G7 - 8GB - 512GB SSD - Win11
- Újszerű Apple MacBook Air 13 M2 (2022) 8GB/256GB - 61 Ciklus - 91% akku - MAGYAR
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- HP Probook 440 G8 (Core i3-1115G4 / 16GB / 256GB / 14"FHD IPS / HUN BILL / WIN11) Akár 19.990Ft
- Apple iPhone 16 Plus 128GB Ultramarine használt, karcmentes 96% akku (266 ciklus) 6 hónap gar
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 64GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- AKCIÓ! KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB DDR5 RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest