- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gerner1
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Klaus Duran: RCS
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Tottu
senior tag
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítségre lenne szükségem az alábbi programmal kapcsolatban:
Olyan programot kell írni, ami adott S szóra(max 2000 karakter) és k értékre kiszámítja a leghosszabb olyan kezdőszelet hosszát, amely legfeljebb k betű törlésével tükörszóvá tehető! A program adjon is meg egy ilyen törlést.
Pl.:
Bemenet
2
emeletesKimenet
7 2
2 6A kimenet első sorának első száma a kezdőszelet hossza, a második szám pedig, hogy hány karakter törlésével tehető tükörszóvá. A második sor pedig a törlendő karakterek sorszáma.
Találtam, hozzá egy jó anyagot ami első ránézésre jónak tűnt így egyből neki is fogtam: megírtam a progit, ami a fent említett példára tökéletes működött, majd én is csináltam pár példát amiben volt már egy hibás kimenet. Gondoltam leteszteltetem élesben és kaptam rá 2 pontot a 16-ból ami elég karcsú(min. 8 kell). Ezután jöttem rá, hogy teljessen rossz úton indultam el.
Nah most kellene egy másik kiinduló pont, azonban nem tudom hogyan lehetne egy optimális megoldást találni, ugyanis van idő és memória korlát is: 0.2s időkorlát, és 32MB memória áll a rendelkezésre. Elméletileg Dinamikus programozással kell megoldani, ami egy 2000x2000-es táblából(tömb-ből) áll, amit úgy töltünk fel, hogy az előző részproblémák eredményeit felhaszáljuk.
Ha vkinek van ötlete akkor azt szívessen várom!
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- DUNE médialejátszók topicja
- Döbbenetesen sok energia kell az érkező Nova Lake működéséhez?
- Robotporszívók
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MWC 2026: Leica telefont gyártott a Xiaomi
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Garmin topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
- DELL LATITUDE 5420 üzleti laptop garanciával 14", i5-11345G7 16gb ram 256ssd FHD
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest