- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tottu
senior tag
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítségre lenne szükségem az alábbi programmal kapcsolatban:
Olyan programot kell írni, ami adott S szóra(max 2000 karakter) és k értékre kiszámítja a leghosszabb olyan kezdőszelet hosszát, amely legfeljebb k betű törlésével tükörszóvá tehető! A program adjon is meg egy ilyen törlést.
Pl.:
Bemenet
2
emeletesKimenet
7 2
2 6A kimenet első sorának első száma a kezdőszelet hossza, a második szám pedig, hogy hány karakter törlésével tehető tükörszóvá. A második sor pedig a törlendő karakterek sorszáma.
Találtam, hozzá egy jó anyagot ami első ránézésre jónak tűnt így egyből neki is fogtam: megírtam a progit, ami a fent említett példára tökéletes működött, majd én is csináltam pár példát amiben volt már egy hibás kimenet. Gondoltam leteszteltetem élesben és kaptam rá 2 pontot a 16-ból ami elég karcsú(min. 8 kell). Ezután jöttem rá, hogy teljessen rossz úton indultam el.
Nah most kellene egy másik kiinduló pont, azonban nem tudom hogyan lehetne egy optimális megoldást találni, ugyanis van idő és memória korlát is: 0.2s időkorlát, és 32MB memória áll a rendelkezésre. Elméletileg Dinamikus programozással kell megoldani, ami egy 2000x2000-es táblából(tömb-ből) áll, amit úgy töltünk fel, hogy az előző részproblémák eredményeit felhaszáljuk.
Ha vkinek van ötlete akkor azt szívessen várom!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (GTX 1070 8GB, I3-10105, 16GB Ram, SSD) Beszámítás! Posta ok! (36)
- SAPPHIRE Radeon RX 6650 XT PULSE 8GB + 1 év gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T420 - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 645 G1 - AMD A6-5350M I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Intel PC + monitor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Új, csak kipróbált Philips 41,5" / 105.5cm 4K OLED 138Hz 98% DCI-P3 0.1ms
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3234
- Bomba ár! Dell Latitude E6230 - i5-3GEN I 4GB I 128SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest