Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• proci985

MODERÁTOR

válasz pmonitor #20295 üzenetére

(na akkor kiadom magambol, ha mar csinaltam rajta code reviewet megnezni, hogy mi a baj)

ok raneztem bovebben a kodra, szoval ez egy List ami el lett nevezve MyHashSet<T>nek, majd hogy ugy tunjon, hogy ket parametert hasznal, kreal egy Point classt. szoval ez szep meg jo, csak koze nincs a Sethez.

mondjuk vannak szepsegek, ez a sor
    if (list.Count != Count) list = new List<T>(this);
    sor miatt semmit nem csinal, es ha nem lenne korabban a list inicializalva, akkor ennek hibat kene dobnia (hacsak C#nal nincs auto init listre mostanaban. Javaban ez a megoldas NullPointerExceptiont dob mert nem mukodik rendesen a vedelem, bar lehet compilation errort dobna, mert egyertelmuen elerhetetlen a kod, mivel a list. Count es a Count valtozo egy es ugyanaz ebben a kontextusban, Javaban meg erre par eve van automatikus check).

reg lattam ennyire olvashatatlan kodot egyebkent. minden valtozo public / auto scope, hasonlo naming conventionert meg ahol en vegeztem az elso eves OO kurzuson mar automatikus fail jart (akkor is, ha a program egyebkent mukodott): nem azt csinalja a class mint amit a neve alapjan elvarnank, C style iterator inicializacio (nem hibas, de balesetveszelyes), magyar valtozonev (torl), roviditett valtozonev (torl), inkonzekvens valtozonev (myPt egy listanak?), inkonzekvens class scope valtozonevek (X, Y).

egyebkent minel tovabb nezem, annal szornyubb.

Új hozzászólás Aktív témák