- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: RCS
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- potyautas: Szomszéd
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
martonx
üzenetére
Igen de most a kis side projektnek kifejezett célja, hogy on-demand és pay-per-request legyen, igazából csak kiváncsi voltam, hogy bele lehet-e ezt is tuszkolni lambdákba.
És a válasz igen, kész van a PoC és működik
Egyetlen egy downside van eddig, aminek próbáltam utántanézni de egyelőre nem sok sikerrel. Tehát EFS-ben van tárolva 1 darab lyra.json fájl ami az általam válaszott full-text search librarynak a szerializált állapota/adatbázia. Van egy serializeToFile meg egy restoreFromFile funkció.
Két lambda van, egy query és egy indexerQuery lambda: cold startok esetén restoreFromFile-val beolvassa memóriába a dolgokat és válaszol a beérkező text searchre.
Index lambda: Az fő adatbázis változásai esetén (DynamoDB Stream) hívódik meg és feladata, hogy az EFS-ben szerializált fájlt frissítse, hogy a Query lambdák a legfrissebb adaatokból dolgozzanak. Ehhez tol egy restroreFromFile + módosítások + serializeToFile kört.
A query lambdából egyidőben végtelen sok lehet, az Index lambda concurrencyjét pedig 1ben maximalzáltam, így tehát egy időben maximum 1 írás lehet folyamatban, szóval nem fognak összekadani, nem kell lockolni a fájlt.Egyedül az alábbi eshetőségre nem kaptam egyelőre definiált választ:
Mi történik linuxon/EFS-en, hogy ha egyszerre olvas és ír két különböző folyamat egy darab fájlt?
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Szerver / szerverterem / szerver infrastruktúra felvásárlás, 1-1db is, kiszállással, logisztikával
- Xeon E5 1650 v3, 2680 v3, 2690 v3 processzorok
- Cudy LT500D Dual Band 4G/LTE Wi-Fi router / 12 hó jótállás
- LENOVO ThinkPad T14s Gen 2i touchscreen - i7-1185G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest