Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Alcsi69

senior tag

Sziasztok!

Kicsit bajban vagyok az egész SWE témát illetően. Villamosmérnökire járok (előző félévtől levelező tagozaton, full-time meló miatt), de annyira sok dolog nem érdekel sajnos a villany témán belül. Emiatt gondolkodok rajta hogy C-n kívül másban is el kellene mélyíteni a tudásomat, hogy ne csak 'lower-level' SWE pozikban tudjak elhelyezkedni.

Jelenlegi munkahelyem nem valami jó, szóval éppen másik helyet keresek, de egyelőre inkább a mérnöki vonalon, mivel ahogy fentebb is említettem, csak C megy igazán. Szerintem az alatt a kb. 8 hónap alatt míg végzek egész értelmes Junior szintre fel tudnék hozni valamilyen nyelvet.

Volt a mostani cégnél arról szó hogyha jól megcsinálok egy vizsgafeladatot, ami webes téma, akkor van lehetőségem váltani (később persze teljes félreértés volt ezzel kapcsolatban).
    A lényeg az, hogy emiatt a lehetőség miatt elkezdtem átnézni az odinprojecten a fullstack JS path-t. A problémám ezzel az, hogy ez a frontend dolog egyáltalán nem fog meg, kifejezetten nagy erőlködések közepette tudtam csak rávenni magam arra hogy foglalkozzak is a dologgal.
    Amikor viszont ténylegesen egy komplexebb problémát kell megoldani egyes feladatokban logikát, matematikát, menő algoritmusokat használva, az kifejezetten tetszik.
    Emiatt úgy gondolom, hogy webes témában jobban bejönne nekem a backend.

Első kérdésem az lenne, hogy léteznek Junior Backend pozik is, vagy a Juniorok inkább Frontend-esek, vagy Fullstackek?

A másik kérdés, hogy nézegessem-e a NodeJS-t pl. backendhez, vagy jobban járnék egy másik nyelvvel?
    Nekem a Java, Go, Rust pl. nagyon szimpatikusak, de C#-val is ellennék, azzal valamennyit foglalkoztam is még gimnáziumban. :)

Megjegyzés: nem tervezek Magyarországon maradni miután végeztem. :B

Köszönöm előre is a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák