Új hozzászólás Aktív témák

• K1nG HuNp

őstag

helló, így az msc szakom első heteiben, újra az egyetem berkeiben egy félév kihagyás és lassan 3-4 évnyi js/ts-ben való munka után kivan a f*szom a webbel és a lehető legtávolabb érzem magam egy valódi computer scientisttől, inkább tartom magam code monkey++nak.

ezen már régóta változtatni szeretnék, néhány havonta beleütöm az orrom egy új nyelvbe, irok benne pár apró cuccost majd utána otthagyom mert melóban ugye nem használom (igy jart a go, a rust). a webbel kapcsolatban egyedül az architektúrális tervezés, a cloud nativ dolgok és a néhai backendes adatbázis modellezés (főleg ha nosql) tudott lekötni. ezeken a területeken viszont már úgy érzem eleget láttam, kevés olyan problémát tud hozni az élet amihez ne tudnék hozzászolni.

szoval most ugy erzem hogy ideje teljesen resetelni az eddig tanult dolgokat, es belevetni magam a modern c vilagaba, algoritmusokat implementalni, memorian gondolkodni és kicsit leszalni a foldre es hasznalni valamire azt a sok fost amit a bmen letolnak a torkomon.

célom az lenne, hogy irok egy apró key-value adatbazist, es utana arra egy wrappert mondjuk node.jshez hogy tudjam hasznalni onnan is.

esetleg van valami ellenvetésetek, hogy nem ez a legjobb ötlet? mostanában sok george hotzt nézek és elképedek azon, hogy mennyire síkhülye vagyok ehhez az egészhez, pedig már jópár éve pofátlanul sokat fizetnek nekem cégek fullstack JSért ahol kb gondolkodnom sem kell melóban és csak autopilot módon fosom ki magamból a figma design->frontend->rest api dolgokat..

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés