Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
EF, migrations, indexelés. Google példák alapján nem találtam rá megoldást.
Vannak táblákat reprezentáló osztályaim, közöttük egy-egy relációk, az osztályokban 3-4 ilyesmi:
public TablaEgyik TablaEgyik { get; set; } = new TablaEgyik();
public TablaMasik TablaMasik { get; set; } = new TablaMasik();
public TablaHarmadik TablaHarmadik { get; set; } = new TablaHarmadik();(TablaEgyik, TablaMasik és TablaHarmadik mind létező osztályok.)
Az id-k összekapcsolása automatikusan megvan (ellenőriztem a kimenetben), de az indexelés csak egyesével van meg. Például van TablaEgyik, TablaMasik, TablaHarmadik táblám hozzákötve az EntityEgyik-hez. Az EntityEgyik-nek lesz külön oszlopa, ami a TablaEgyik kulcsához tárol értéket, meg lesz rá indexelés az EntityEgyik-ben, ami 3 külön kapcsolat esetén 3 külön index. Ilyesmi extra oszlopokat hoz létre: TablaEgyikId, TablaMasikId, TablaHarmadikId, és egyesével indexeket készít rájuk. De az jellegében Index1, és Index2, és Index3, és nem Index1 + Index2 + Index3. Kellene nekem összesített index is. Amikor megpróbálok valami ilyesmit:
modelBuilder.Entity<EntityEgyik>()
.HasKey(c => new { c.TablaEgyik, c.TablaMasik, c.TablaHarmadik });akkor azt kapom, hogy a TablaEgyik, TablaMasik, TablaHarmadik a db motor által nem támogatott típusok. A migrations-nek nem tudom megmondani, hogy a TablaEgyik, TablaMasik és TablaHarmadik mögött automatikusan beillesztett változókra ( TablaEgyikId, TablaMasikId, TablaHarmadikId ) készítsen kompozitot.
Létezik bármi trükk rá? Vagy fel kell adnom a kényelmet + fejlesztési szabadságfokot, explicite gyártanom le nekem azokat a kulcs mezőket, plusz utána "kézileg" kell megadnom a kapcsolatokat?
Nem lenne rossz, ha az explicit megadásokat megúszhatnám, mert azzal együtt minden kényelem is odavan, ami miatt egyáltalán a migrations-t (és az EF-et) érdemes használni.
Bármilyen ötletnek, olvasni való blognak / linknek örülnék.
(És bocsi a szerkesztés hiányáért. A régi szerkesztő egy kekec bughalmaz, az új szerkesztő meg egy trágya, nem tudom kiemelni a kódrészleteket kényelmesen.)
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Canon EOS R8 full-frame fényképező 16mm f/2.8 STM tájkép objektívvel (újszerű, garancia, biztosítás)
- Lenovo Thinkpad P50
- iPhone SE2020 / 128GB / White / Gyári kártyafüggetlen (254)
- Dell G15 5510 i7-10870H// RTX 3060// 16 GB// 512 GB// USA bill.
- HP ProDesk 600 G1 SFF i5-4590 8GB DDR3 128GB SSD 500GB HDD HD Graphics 4600
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Dell Precision 5540 i7-9850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest