Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- norbx: Számítógép.hu
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Srácok, segítséget szeretnék kérni, mert teljesen elakadtam. Kaptam egy ilyen feladatot, amit anno 8. osztályosoknak adtak fel és nem tudom megoldani

Szóval maga a feladat:
3. feladat: DNS (30 pont)
A DNS mesterséges előállításáért folytatott kísérletek során sikerült előállítani egy óriásmolekula-szálat. Ennek leírása legfeljebb 255 karakterből áll (C, G, A és T betű lehet benne). Ismétlődésnek nevezünk egy legalább 2 karakterből álló sorozatot, ha a DNS-leírásban legalább kétszer előfordul (egymást nem átfedően).
Írj programot (DNS.PAS, DNS.C vagy DNS.BAS), amely beolvassa a DNS-leírást, majd megadja a benne szereplő leghosszabb ismétlődő szakaszt (ha van olyan).
Ha valamelyik részfeladatra több megoldás is van, akkor az elsőt kell megadni.
Példák:
DNS: CGACCGACCGAT
Leghosszabb ismétlődő: CGAC
DNS: ACGTCG
Leghosszabb ismétlődő: CG
DNS:GSRVNKASRVKHPGQGOIOIIGUMXKABKEMOROHJHDNNAXOHYXJPDLFSYGHQPBFQLAORVCIHCUANOLVVHTIVVDBKMEPTEFQYTNTEHNGE
Leghosszabb ismétlődő:SRVEzt kellene megoldanom, de egyszerűen lövésem sincs. Annyi szakaszos feladatot csináltam már, de itt egyszerűen elakadtam. Valaki tudna segíteni, pár mondtam elmagyarázni, milyen algoritmust írjak.
Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Filmvilág
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Csípőből tolja Helix a konyhai melót
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung kuponkunyeráló
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- Akciós áron, Új Lenovo ThinkPad T14 Intel Ultra i7-155U/16GBRAM/512SSD/14" FULLHD IPS kijelző/magyar
- Lenovo Thinkpad L14 Gen2, 14" FHD IPS, Ryzen 5600U 6 mag, CPU, 16GB DDR4, 512GB-1TB SSD, W11, Számla
- Intel LGA 1700-as Lapok
- GIGABYTE AORUS Radeon RX 9070 XT ELITE 16GB / ~20 hó garancia
- HP ZBook Firefly 14 G8 - i7-1165G7 INvidia Quadro T500 16GB I 512SSD I windows 11
- Használt iPhone 13 felvásárlás gyors, korrekt, biztonságos
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2 év garancia
- Gamer PC - Számítógép! Csere- Beszámítás! R7 5700 / Suprim RTX 3080/ 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527
- Bomba ár! HP ProBook 430 G4 - i5-G7 I 8GB I 128GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest