- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Dr.Zoo blogja, avagy az élet nagy dolgai...
- hcl: MS Office365 Linuxon
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balint133
aktív tag
De hol élsz te, Sz@r Comador tápnak fordulatszabályzós ventije!
Nem nincs rajta, vettem egy procihűtőt, Cooler master, Naon kafa ahoz képest hogy most 3200Mhz-n megy, és csak 36-39 fok között ugrál, olyan 4-5 fok különbség, mint már irtam (asszem) Kb 54-57 foknál már befagy a rendszerem, szal ahoz képest jó, még nem próbáltam ki játék közben de szentem 50 foknál feljebb nem fog menni!! Meg vettem egy házhűtőt, és így fizettem 9000Ft-ot, jó üzletet csináltam nem?Ja és szentem az a Chipset 47 fok is közrejátszott a fagyásban!
[Szerkesztve] -
Balint133
aktív tag
A mukik, sajna még nem voltak egyem a szivüket!
A gép, meg jó, csak a tápnak a kábelei rohadt melegek, a proci alapon 42-44 fokos, terhelésen (Underground 2) több órán át meg olyan 49-51 fok körül (ez 3119Mhz-n volt) Most Per pillanat 3207.35 Mhz-n megy, Cpu-z szerint! A képeket megnézted?? Majd még rakok fel egy párat a gépházról kivülről meg a belsejéről egy pár képet, ja és a tápról is!!!! Asszem ma este már fent lesznek a képek!!Csak már öcsém nyaggat mert játszani akar (Honfoglaló, Underground 2)
-
Balint133
aktív tag
Hogy érted hogy a gépemhez, ja láttad a procit kihúzva??? Ja ezzel az új asrockal jobban tok húzni, szal nem a winbond chip nézett nekem 1.2V-ot, ez most 1.6v ot nyom rá!!! és most per pillanat 3200Mhz-n megy képeket a
Bővebben: link
Ez egy cpu-z vel készült kép!!!! majd még rakok!! Amúgy mivel teszteljek???? -
mr_ricsi
veterán
''az intelnél lévő HT miatt erre az MI kidolgozásra több hely marad és így ugyanolyan alkatrészek mellett (vga,ram..) jobb teljesítményt fog nyújtani az intel.''
Ma olvasom a PH!-n:
''a legtöbb mai játék nem többszálas''
Akkor viszont nem is profitálhatnak a HT-ből, legalábbis úgy nem, hogy az MI másik szálon fut.
Forrás: Bővebben: link -
mr_ricsi
veterán
''És hallottál már arról,hogy egy lapon állítható a proci fsb/memória fsb arány?''
És hallottál már arról, hogy AMD K7 vonalon ~250MHz FSB a világrekord, és azt is nitrogénes hűtéssel érték el?
Nincs olyan alaplap és nincs olyan K7 proci, ami 289MHz FSB-n elindul.
És hogy válogatás nélkül a haverodnál mindkettő képes legyen rá, az kizárt, léghűtéssel pedig lehetetlen. -
stol
addikt
Hi!
Djyuri!
Ok, szétnézek a neten, valami magyar leírás után, mert eddig csak angol nyelvű SMPS leírásokkal találkoztam....
Továbbá, ajánlom a Terminal-elektro fórumot lapozgatni, olvasgatni, elég sok mindenre választ fogsz kapni!
(Ha jól tudom, még reggelve vagy ott...)
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
''Mi eddig miért nem haltunk ,meg. Szerencse?''
Én nem hiszek a ''para'' dolgokban, ezért inkább a szerelődet gyanítom. (Összebarmolsz valamit ami nem működik -mint az égőcsere at autósrádióban- aztán hozzá kerül, aki amellett hogy működőt csinál belőle, még kicsit rendbe is szedi.) -
mr_ricsi
veterán
''Ha röködnek a nagyfeszek a vezetékekben és éppen a védőfoldelésre kerül belőle''
A védőföld az mindig földpotenciál, azaz 0V. Ami nagyfesz rákerül, azt -mint a fekete lyuk- elnyeli, és a továbbiakban nem okoz kárt.
''ez a falból való kíhúzással ér fel''
A földelést elvileg ki se kellene húzni, csakhát jön a dugóval együtt.
''én mindig biztonságos távolságból tesztelem a nagy horderejű dolgokat''
Akkor mi volt az a 2méteres repülés?
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
''please az egész történetre reagálj és ne csak az egyik mondatrészre.''
Kérlek!
Amikor a 0-t megszakítod a relével, akkor a fázisról a földelés irányába folyik az áram. Ilyenkor az egyik zavarszűrő kondi is sorba kapcsolódik, ami 50Hz-re néhányszor 10Kohm ellenállást képvisel. Emiatt a táp bemenetén a 2db nagy pufferkondi csak lassan bír feltöltődni.
Amikor a kondik az alsó működési feszültségre feltöltödtek, a kapcs.táp elindul, és megjelenik az 5V és 12V. Viszont fogyasztók miatt a bemeneti pufferkondik egy pillanat alatt lemerülnek, ekkor a táp leáll. Amikor lassan ismét feltöltődnek a kondik, ismét egy pillanatra elindul, és ez így megy tovább. -
mr_ricsi
veterán
''Haverom kérdi,hogy meddig lehet húzni a 2200+-os amd-jét (sempron).
Én erre azt mondtam,hogy fesz emelés nélkül szerintem 2600-ig.
Na és most jött a bökkenő,mert én nem tettem hozzá,hogy +...
Gondolod,hogy mi lett a prociból
Aprópecsenye....89 foknál riasztotta a haveromat a gép,hogy kritikal error és aztán pifffffff. Azt leált a gép végleg. Hm, most ilyenkor mi van?''
Ez így ebben a formában akkora hasba akasztós sztori, hogy... hogy a fal adja a másikat!
A Sempron szorzólockos. Ha a haverod 2600MHz-re állítja, az csak 289MHz-es FSB-vel lehetséges. Ezen a frekin se a memóriája(DDR578), se a procija nem indul el, viszont fesz emelés nélkül nem is károsodik.
És mivel nem indult el, nem lehetett ''kritikus hiba''-üzenet sem, meg hőmérőzés sem. -
mr_ricsi
veterán
''És ha már tökéletes akarnál lenni akkor három szilárdtest relét mondanál,hogy teljes legyen a leválasztás.''
Úúúristen!!!
Jópofizni akarsz, és a hozzászólásod felér egy gyilkossági kísérlettel!
A ''védőföld'' vezetőt semmivel nem szabad leválasztani, vagy megszakítani!
#256:
''Viszont feltételezem általában,hogy az aki nekifog az ilyesféle bütyköléseknek,az tudja az érintésvédelmi előírásokat és szigetel rendesen.''
Tisztán látszik, hogy Te sem tudod!
(A ''szigetelés'' az érintésvédelemnek csak 1 módszere. A 5-ből csak 1-ik) -
mr_ricsi
veterán
''Szal akkor ha a közönséges 2 áramkörös kapcsolót használok,akkor nicsen szikrázás.''
Dehogy nincs. Ha relével kapcsolod, akkor is van. Csakhogy az ATX-tápot közönséges 2 áramkörös kapcsolóval történő bekapcsolásra tervezték, és annak idején a mérnökök figyelembe vették a szikrázást is. És tettek a bemenetére olyan szűrőket, amelyek ezt hatásosan csillapítják, és így nem okoz működési zavart.
''amúgy a digitális rendszerű erősítők bíztosan nem szeretik,mert a barátomé már kétszer adta meg magát processzorilag,amígy nem kapott ő is egy szilárdtest relét.''
Én inkább egy túlfeszvédős elosztót alkalmaztam volna.
(Egyébként pedig egy gyári erősítő nem megy attól tönkre, hogy a 230V-ját közönséges kapcsolóval kapcsolgatom. Sem az analóg, sem a digitális.) -
mr_ricsi
veterán
''azt is írtam,hogy akkor ha a fázis direktbe van kötve és a nullát kapcsolgatom a szilárdtest relével.''
Egy áramkörben teljesen mindegy, hogy a kapcsoló hol van. Akár a fázison kapcsolod be, akár a nullán, az áramkör záródik.
''miért nem írsz a kérdésekre megoldást''
Nem kell tudni minden esetben a megoldást ahhoz, hogy egy másik megoldásról kapásból tudjuk, hogy rossz, vagy a levezetése logikailag hibás.
''ha lehet,akkor javítod ki az elvi hibáimat.hogy más ne járhasson pórul.''
Sajnos, az egész napomat nem tudom erre áldozni, ezért úgy szelektálok, hogy csak a közvetlen életveszélyt okozó ötleteidre reagálok, egyebekben pedig mindenki úgy teszi tönkre a gépét, ahogy neki tetszik, vagy bárkinek szíve joga hetekig küzdeni egy 5 perc alatt elhárítható hibával...
De ezeket a hozzászólásidat is élvezettel elolvasom!
''ha nem abszúrd kezdő akar ups-t csinálni és jó sziheteléssel dolgozik,akkor csak anyagi károk lehetnek.''
Egy elpusztult baktérium-tenyészetre gondolsz?
''Asszem ha a jövőheti lanpatry-nak vége''
Írtad már azt is, hogy a géped negyvenvalahány kiló, emiatt senki nem vállalja a lecipelését a lépcsőn. Írtad azt is, hogy olyan vízhűtés van benne, hogy a radiátora a házatok oldalán a szabadban van, a falon átfúrt csövekkel ki-be vezetve.
És mégis lanpartyra viszed? A házatokkal együtt???
(A húgod megengedte?)
-
mr_ricsi
veterán
''A mérnök barátom szerint 60-72% körüli hatásfokot is lehet csinálni.''
Csak nem az általad leírt módon!
Ha tranzisztorral (darlingtonnal) állítod elő a szinuszjelet, akkor a ''négyszögből'' hiányzó részt a tranyó disszipálja el: 60-66%. És nálad ilyen átalakítóból 2 db is van: 0,6x0,6-0,66x0,66=36-44%.
Aztán az általad ''nagyfeszültségű tarfó''-nak hívott alkatrészt 7-8KHz-es árammal akarod hajtani.-> Ha ''hagyományos'', lemezelt vasmagot használsz, akkor az melegedni fog-> tovább romlik a hatásfok.
(Porvasmagot meg nehezebb beszerezni) -
Motion_Blur
félisten
Haver 2000+-a 1663MHz-en ment, mondom próbáljunk ki egy apró kis tuningot (az én 1,5-ös P4-em 2GHzig bírja!):
alap : 12,5*133 = 1663MHz voltage= 1,72V
tuning: 12,5*150 = 1875MHz voltage= 1,80V
Ez kevesebb, mint 12% tuning, és elég jó réz hűtőbordája volt ==> MENNIE KELLETT VOLNA! A proci is csak 52 fokos volt.
Tanulság:
Többet más gépében nem turkálok
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
''Tehát az mesterséges inteligencia játékoknál az intel verhetetlen,de a grafikánál az amd verhetetlen.''
Szeretném Tőled megkérdezni, hogy ezt hogy kell elképzelni?
Jelenlegi ismereteim alapján a játékoknál mesterséges intelligenciának azt nevezzük, hogy a gépi ellenfelek mennyire viselkednek életszerűen.
A játékban a CPU elrendezi a dolgait, -a grafikát, a hangot, a játékmenetet- és a fennmaradó proceszoridőt használják az MI megvalósítására.
Ha az Intelnél több marad az MI-re, akkor összességében ez a gyorsabb.
Vagy mégsem? -
mr_ricsi
veterán
''kell egy órajel generátor és arra egy darlington fokozat és erre egy nagfesztrafó,majd egy szűrt diódahíd é smegint egy ,de most 50Hz-re beállított órajelgenerátor és erre egy ''végfokozat'',ami a már meglévő kb + - 260V-ot kapcsolgatja szinuszos alakban.''
Ennek a megoldásnak a hatásfoka 25-36% körüli, tehát a 200Ah-akku nem lesz elegendő a 14óra áthidalására, hanem cirka 600Ah-nyi kell. -
stol
addikt
Hi!
Tisztelt Djyuri!
Most reggeltem ide a Terminal, és HWSW-ről.
Meglepve olvasom soraid.
Pár kérdés!
1. Hol szerezted elektronikai végzettséged!
(Hálózati fesz emlegetése esetén 18-as karika alkalmazása kötelező, életveszély esete áll fent)
2. Légyszives, magyarázd el, ''szerinted'' hogyan működnek az SMPS/PWM PC-tápok?!
(AT-stől, ATX-ig[segédtápostól, folytott-ig])
Ha, valaki, miattad szenved halálos áramütést, fennáll annak az esete, hogy ''elővesznek'', egyik hsz-ed miatt.
Tisztelettel Stol, egy elektroműszerész és rendszerprogramozó.
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
Megint átkalandoztál a hálózati 230V világába, és innentől már életveszélyesek a dilettáns tanácsaid, ezért beleszólok:
-Szilárdtestreléből 2db kell, ugyanis amit a fázisba kötsz, az addig van ott, amíg meg nem fordítod a villásdugót, vagy nem dugod egy másik hosszabbítóba, konnektorba. És attól kezdve a táp mindig áram alatt van-> ez a megoldás életveszélyes.
A 2db szilárdtestrelé viszont már 3eFt, aminél olcsóbb 1db kétfegyverzetes relé. (kb 1000Ft)
Egy ilyen relé 100mA alatti áramot vesz fel a 12V-ról, amit bármilyen táp nevetve képes szolgáltatni.
Szintén elmulasztottad a nagyérdeművel közölni, hogy működés közben a szilárdtestrelé burkolatát életveszélyes (lehet) tapogatni, tehát nem elég a vezetékeket leszigetelni, hanem az egész relét burkolat alá kell rakni. (Célszerűen: a táp dobozába.)
-''sokkal egyszerübb kezelni és bíztonságosabb.''
A ''biztonságosabb'' nem igaz! A biztonsága arra vonatkozik, hogy a vezérlő áramkörre nem jut a 230V-ból, ezt egy optocsatoló megakadályozza. Viszont a 230V-os körben a félvezetőt egy túlfeszültség, túláram, vagy túlmelegedés tönkreteheti, és akkor folyamatosan vezetővé vállhat. Míg egy ''sima'' relénél ha az érintkezők nem érnek össze, akkor nem folyik az áram.
''és nem nyálaztam át az áramkör pontos működését stand by állapotban.''
Pedig ezzel kellett volna kezdened, hogy ne írj le olyat, aminek halovány köze sincs a valósághoz!
Az ATX tápokban ugyanis van egy segédtáp, ami mindig működik, és az +5Vsb feszültséget állítja elő. (Bíbor színű ér a kábelkorbácsban.)
Ezen a képen láthatod a kapcsolási rajzát:
A tápok nagy részében ezt a kapcsolást találod, csak az alkatrészek értéke változik. (Drágább tápokban pedig egy IC állítja elő)
Ezt az 5V-ot kapja meg az alaplap, az aktivizálható PCI-kártyák, az USB, vagy a billentyűzet.
''Időnként kb 2-5 másodpercenként adnak egy-egy impulzus jelet az atx-es tápok.''
Nem adnak!
Ha a tied ad, akkor vagy a tápod, vagy az alaplapod hibás. (Szakemberrel nézesd meg! Lehet, hogy az 550W-os tápod hibás, és emiatt nem bírja el a nem túl izmos gépedet.)
''Amúgy az én AT-émnek is van egy ilyen szokása önmagában is''
Már bocs, de nem azt írtad 2 sorral feljebb, hogy a szilárdtestrelével az ATX-es kapcsolgatta???
''Ezt a szikra effektust arra értem,hogy amikor egy áram alatti tápkábelt bedugsz egy tápba,akkor szikrázik egy nagyot. Ez hidd le,hogy káros hogyha lassan megy végbe.''
Csakhogy ezesetben a relét egy közönséges 2 áramkörös kapcsoló helyett alkalmazod, aminél természetes, hogy működésekor szikrázik. És 1984 és 1996 között minden AT-s számítógép így működött, és nem tett kárt bennük a szikrázás. (Főként, mivel az AT-s tápok bemenetén van ''szikra-szűrő''.)
''Aláírom,hogy alkatrésztípusi tudatlanságom miatt erre volt ok''
Az ne mondja, hogy tud olvasni, aki nem ismeri a betűket! Márpedig az elemi alkatrészek, és ezek működési elvének ismerete az elektrotechnikában olyan, mint a betűk.
És Te -ahelyett hogy gőzerővel képeznéd magad- másokat tanítasz olvasni! (Szegények...)
''Én azt mondom,hogy kihajtogatható hosszmérő eszköz.''
Ha azt mondod ''tranzisztor'', minden hozzáértő pontosan tudja, mire gondolsz. Ha nem ezt a szót használod, akkor azt a kb. fél oldalnyi szöveget kell(ene) leírnod, ami a szótárban a ''tranzisztor'' szó alatt van. De ezt Te nem teszed meg, így mindenkinek csak 1 hét után esik le a megfejtés.
Minden szakma ismeretéhez a ''terminus technicus''-ok ismerete is hozzá tartozik. Aki ezeket nem ismeri, az ''kontár'', ''buherátor'', ''Mekk Elek'', vagy ahogy tetszik!
''elmegyek a szerelőmhöz''
Szvsz sokat nyernénk, ha magad helyett a szerelődet engednéd a géphez. -
hummerdikk
őstag
Mi tortent azzal, hogy a kondik megpuffadtak?
Mostmar ez a vidkarim is haldoklik
Nezzel mar be ide:Bővebben: link
Es ide ird mar le mit tegyek, ha nem lesz vidkarim akkor nem lesz gep(nem letszukseglet, csak ha surgosen kell akkor baj van) -
Balint133
aktív tag
Huhh ez hosszú volt!! Nah szal mig végigolvastam a szemem kifojt ( a szar moncsim miatt)
Na szal! Én ezzt nemértem vagyis egy kicsit értem! Szal olyan nem lehet, hogy a régebi tápokon volt a monitorcsati, és ha az ember úgy köti össze a két tápot, mert ha egy tápot bedugsz a konektorba konfig nélkül, akkor automatize bekapcsol!! Szal érted hogy hogyan mondom! Az úgy nem lehetséges?? Vagy abban a kimenőben nem 220V van? Nem tom ehez nem értek annyira! -
djyuri
őstag
Ezt teljesen külön akartam írni: Te nyugodtan kérdezhetsz akármit,de más is,csak ne egyből azzal jöljön,hogy ez lehetetlen és csak a kötözködés szól belőle. Amúgy lehet,hogy az adott topiktémában nem tudok mindenre választ adni,de vagy egy hasonló példával szolgálok vagy egy kérdésének részletes válaszával. Ha ez valakinek nem tetszik,hogy hozzáfűzöm személyes tapasztalataimat meg méréseimet,akkor úgy írja a topik címét,hogy ''Csak konkrétumot kérek! köszönöm!'' ...Mert így nyilván nem fogok ecsetelni annyit.
Mivel a másik fórumon ez több helyen is fel volt tüntetve,így csak nyögtem oda egy eredményt meg egy igen-es vagy nem-es választ és kész. Azt egyből jöttek,hogy na ez mi? Azt az oltások meg minden. Na ugye ilyenkor elkedztem az ecsetelést és aztán abba jól belekötöttek. Aláírom,hogy alkatrésztípusi tudatlanságom miatt erre volt ok,de akkor sem az elvet kritizálja az ember,hanem megkérdi,hogy ''Bocsika,de te nem a tirisztorra gondoltál?''.
Ez szerintem ingteligencia. Lehet hogy én túlontúl egyszerű nyelvre akarom fordítani az lektronikát,de mégis a mindennapi és a nemmindennapi haverjaim,barátaim is megértik. Ha pedig még is volna ilyen alkatrész összefüggetlenség,akkor ők legalább használják fejüket és egyből rájönnek,hogy a gyakorlatban mit akar a srác és már is jelzik,hogy rossz alkatrészt írtam.
Mert ugyebár ha egyszer ki lehet venni,hogy nem tejet forralni akarok,hanem szinuszjel generátort akarok építeni 230V-ra,akkor nem úgy állnak a témához,hogy ''Na itt van megint egy kontár marha,akinek a kapa is kondenzátor'' ,hanem egy amatőr,aki egy elv és mérés meg gyakorlati tapasztalat alapján akar egy megbízható áramkört építeni.
Valszeg a kijelentéseikkel azt akarták mondani,hogy én is egy Megájver vagyok,aki egy vödör ürülékből akar atombombát csinálni. Nem és nem.
Nekem csak az a hibám,hogy mondok egy működésfunkciót,de azt nem megfelelő alkatrésznevekkel jellemzem,mert sajna nem marad minden a fejemben,hogy tudjam,hogy pontosan melyik mire is jó egészen pontosan.
Ezalatt nem azt értem,hogy keverem a kondit pl a tranzisztorral,hanem a triakot a tririsztorral vagy a darlingtonnal.
De amúgy milyen érdekes,hogy én elmegyek a szerelőmhöz és felvázolom,hogy milyen működésre akarok építeni egy szerkezetet és persze ott is a téves alkatrészeket mondom és ő nem kezd el cseszegetni meg Hári''-zni,hanem kijavít és aztán elindít azzal,hogy kell egy órajel generátor és arra egy darlington fokozat és erre egy nagfesztrafó,majd egy szűrt diódahíd é smegint egy ,de most 50Hz-re beállított órajelgenerátor és erre egy ''végfokozat'',ami a már meglévő kb + - 260V-ot kapcsolgatja szinuszos alakban.
Szerintem már ez tökéletesen érthető volt. Viszont itt nem volt ott a szerelő a nyakamon és és ki is mondtam egy-két alkatrész nevét,ami nem éppen arra a célra volt gyártva és mindjárt kész volt a Hárizás.
Most egy egyszerű példa: Én azt mondom,hogy kihajtogatható hosszmérő eszköz. Na de erre nem az a reakció,hogy : ''hé te! Azt colostok-nak hívják.''
Hanem az aválasz,hogy na már megint egy tanulatlan lökött figura,aki az ekével akar integrálni és közben benyög valami olcsó kamu dumát.
Szal nekem ezért telt be a pohár a terminálon.
Ja meg a legfontosabb: Ha valamit te még nem láttál,de valaki azt állítja,hogy van és azt mondja,hogy tanuja van rá,de te a kezeddel nem foghatod meg a dolgot,de a tanuknak azért hiszel,mert miért kamuzna annyi felnőtt ember,de te (ők) mégis inkább azt mondod,hogy olyan márpedig nincsen,mert ez neked irreálisnak tűnik.pl: Láttad a 7.2Ghz-es rekordot? Rögtön elkezték hazuttolni a srácot. Az tény és való,hogy kevés a kép,de ha már egyszer a 21.-edik században élünk,akkor miért ne lehetne ekkora freki? Nyilván szólni kell a srácnak,hogy csináljon még képeket,mert vannak kételkedők,mivel ez egyedinek számító dolog.
De akkor tettre fel.
Engem nem izgat,mert én elhiszem,mert miért feltételeznék mást.
Meg amúgy ez még olyan kicsinek tűnik nekem a mai nasa számítógépek működéséhez képest. Okés,ott sok a dohány és a szakértő és itt pedig egy user csinálta ezt. De ha volt rá pénze meg ideje,akkor miért ne lehetne igaz a dolog?
Nyilván én is várok képeket,de nem azért,mert kételkedek,hanem mivel én is tervezek nitrogénes hűtést meg miegymást,így felcsigázott,hogy ő már ért hozzá.
Na mindegy. Elfáradtam. Ha valaki vitázni akar,akkor legyen szíves emailban vagy kijelölt topikban és ne már rontására.
Ezt az üzenetemet is moddoltatnám legszívesebben,de akkor rögtön jönne a kötöszködés,hogy lógok a felelőség elől. -
Balint133
aktív tag
-
Balint133
aktív tag
Hát igen szentem is ezek a problemek! Nekem is 2400Mhz-s Cerkám van, én is vettem rá egy Cooler Mastert, és nekem is alapterhelésen volt40-45 fok!! Aztán 100% on képzelheted! Amikor gyári hűtővel max terhelésen 44 fokos! Szal én visszatettem rá a régit!! Szentem te is rakd rá a régit!!
-
Balint133
aktív tag
Okés! A képeket majd elküldöm!
De most más problémám van!
Anyám már megint kitalált egy indokot az alkatrészekkel!! De majd úgyis kiharcolom!! Ezt meg eladom a f@szomba!! Minek! Eladom kompletten az egész gányolást! Persze a Cd-íróm meg a ramot, meg a vincsit kiszedem, és moncsival együtt eladom 60k-ért!! na szented megvennék ennyiért, vagy adjam olcsóbban?? -
Balint133
aktív tag
Ok szentem ma megveszek mindent!!!! Vagy holnap, és veszek egy 2-4 db marófejet fúróra!! Aztán azzal megcsinálom!!! Szentem jó lessz!
Ja és a polírpapír azt meg ma nem kaptam, majd hétfőn veszek!! meg hát ráér amíg nincs hozzá megfelelő eszköz adig hiába!!
Meg tod hétfőn valentin nap, ami nekem a névnapom!! Szal apumtól most ezt kérem névnapomra!! Amúgy szerinted barkácsboltban lehet kapni ilyen réztömböt?? Mert szerintem igen!
Ja amúgy a procira olyat eszeltem ki, hogy olyan a csonk, ami műanyag, és csak beleilleszted a csövet, műanyag csakaros izévelmeg becsavarod aztán nem kell se bilincs se gyorskötöző!!
-
Balint133
aktív tag
Zsok akkor szentem most hétvégén meg is csinálom!! De még bekötve sajna nem lessz!
Nincs se pumpám meg se semmim! De legalább a blokkal nem lessz gond!!! Szentem veszek ma egy a 4 eset!! Szentem nem drága! Van is nálam zsuga!!
Ja asszem csak vasárnap leszek fent mert apumnál leszek ott meg nincs net! -
Balint133
aktív tag
Mármint hogy érted hogy ne bilincsekkel? Jajj már értem! A csöveket ne bilinccsel?? Hát akkor fogok egy nagy adag sziloplasztott oszt jól megkenegetem!!
Vagy gyorskötözővel!! Csak najd marógépet kell servantanom valahol!! De nem drága van már olcsón is! Ahogy itt olvasgattam nem is olyan nehéz megcsinálni egy ilyen blokkot!! De én ha csinálom akkor extra, és extra designet csinálok neki veszek plexilapot és a tetejére rácsavarozom a plexit!! na ez hogy hangzik??
Szentem jól! Hát ha nem hiszi el, hogy szárazföldön is jó akor bizonyítsd be neki!!
Hőfokot azt figyelem! De hát van itt a Ph-n akinek 100fokig felmegy a procija!!!!!
Ezt a Cerkát idáig 64fokig ''fűtöttem'' úgy hogy lekapcsoltam a ventit a hűtőbordán aztán Cpu burn in! 20 percre! de sajna 64-en befagyott! Hát mi tagadás a hűtőborda nem volt vmi hideg! Mondom magamban télen ezzel a procival fogok fűteni!! -
Balint133
aktív tag
Jó hát tudom hogy van még alkatrész!! De hát ezt nem is akartam elhanyagolni! vagy igába hajtom ismét az öcséimet és megmondom nekik hogy szívják és fújják a vizet!! Jó tudom ami ott van pumpa az 5500Ft+5200 a cpublokk!! Kezdésnek enyi elég+a csövek: 2mcső+ 6 bilincs 2000Ft ami 12.700Ft Az nem is drága kezdésnek!! Aztán majd Vga+ Chiosett aztán kész a vízhűtésem!
De hát majd újy konfiggal nem húzom úgyse a 3ghz-s P4et!!4 Minek! Meg ha azt mondod, hogy a videokari jó akkor meg pláne nem kell húzni!!! De azért majd kipróbálom mennyit bír a kicsike léghűtéssel!!!!
Ja valszeg 1,5hét múlva veszek egy Chieftek 420W-os tápot!!
Amúy te hol vetted a Q-tech tápot mert itt vácon nem árulnak!! -
Balint133
aktív tag
Ja a mukik? Azok még nem voltak! De nem hogy mondanának egy konkrét időpontot! Nem!? Azt mondják, hogy vmikor februárban!
Ja értem! De én apummal meg tudnám csinálni!! Apum az ilyen ezermester! Mindent megcsinál! Hát nem tudom! Megpróbáljuk, szentem szíveseen segít! van neki rézanyaga is! Szentem megpróbáljuk!!! De szentem én veszek azon az oldalon amit írtál! mert amik a képen voltak ténleg precízek meg szépek!! Meg 5000Ftot megér egy cpu blok mégsem 9k!! azért van 4kilo különbség! annyiért meg veszek egy chipset hűtőt!! -
Balint133
aktív tag
Az jó! Akkor nagyon ügyi lehetsz és szeretsz barkácsolni!
amúgy én is szeretek barkácsolni! Amúgy miből csinálod?? Rézlemezből? Meg ha készen vagy vele akkor megosztanád velem a tapasztalataidat??
Amúgy meg tanárokra visszatérve nálunk is az infitanár azt hiszi hogy ő a mindenttudó! Közbe meg mndenféle baromságokat beszél!! Most is itt halgatom a baromságait! -
Balint133
aktív tag
Hú ez aztán a logika!
Majd én is várom már hogy legyen lóvém a vízhűtésre, de kezdésnek csak egy cpu blokkot veszek ami 6k
Meg egy pumpát:6k
meg csövet2kmax2,5kiloért!
Radit meg csinálunk apummal Rézcsőből, és funérral körbarakom, vágok ki dekopírfűrésszel két esetleg 3 lyukat ésc abba belecsavarozok 3 ventit! Majd ha meglessz akkor rakok képeket!
Amúgy a te vízhűtésedet te raktad össze, vagy pedig veted készen? -
Balint133
aktív tag
Hello! Hát akkor a Chieftekről... azt még nem tom! de ha veszek chiefteket akkor 420W-osat veszek!
De ha a Q-tech olcsóbb és jó és elviszi a gépet húzással akkor kóser! Szal akor videokari jó, Nagyon jó, vagy elmegy, vagy Sz@r?
Na Tudom hogy Itt fórumon 20k val olcsóbb a proc, igen asszem gianni bazárjában 33k De hát anyum... Szal kénytelen vok sulinetet!
Oh banyek! Nekem csak most jut eszembe! Nem tom mikor de jönnek a gyámhivataltól (Apum beadta a keresetet a gyereknevelésre) És a mukik jönnek terepszemlére, hogy milyen körülmények között élek meg ilyen hülyeségek!
Szal febr. eleje és márc. vége között vigyáznom kell, nehogy feljöjjenek a haverok meg ilyenek! Mert ha pont akkor jönnek a mukik akkor az már gáz!
Szal max akkor tudjuk ezt megoldani ha már itt voltak a gyámhivatalosok!
Basszus de hülye vagyok!!!!!!!!!
[Szerkesztve] -
Balint133
aktív tag
Húgod 10 órát chatel? Megáll az eszem! Nálunk suleszban a lányok képesek napokat chatelni!
Ok akkor nem az lessz! Csak nekem 150kból kell gazdálkodnonm mert akarunk venni tft monitort! Akkor nem Se! De én vhogy úgy szeretnék venni hogy azon elinduljon egy jóideig a játékok! Szal egyik osztálytársamnak van egy ASUS 5500 Game Asszem 20kiloért Szented milyen ja ez amit vetek 128Mb-s de ha van belőle 256 akkor én 256-osat veszek! vagy ez egyáltalán jó videokari?
Vagy ha ez sem olyan jó akkor Veszek XT! De mondom nekem kb 150K ból kell kazdálkodni okosan! -
Balint133
aktív tag
Na ere voltam kíváncsi!!!!
Hát én nem kész konfigot akarok venni! meg a nagy büdös ló**szt!!!!
Csak alkatrészt!! De azt is úgy ahogy írtad előttem bontsa ki!
Ja proct meg naná hogy dobozost veszek! Nem majd nem azt beleraknak vmi jó szar használtat (ahogyan írtad)!!! Hűtőbordát meg minek vegyek! lessz vízhűtés! Addig meg jó a gyári!!!!! -
Balint133
aktív tag
Ok kössz!!
Nah szal lehet hogy a mostani egész konfigot oda kell adni az apumnak(Válófélben vannak szüleim, és apum követeli a gépet, cserébe a vállalkozásából bejött összeg felét ideadja) szal ebből a pénzből összeállíthatok magamnak egy konfigot, egy kikötéssel, sulinet legyen vagy csak legyen egy része sulinetre!
Én a következőre gondoltam:
Alaplap:Asus P4C800-E Deluxe (nem sulinet) 46.200Ft
Proci: Intel CPU P4 3.0Ghz 800mhz/1mb cache (sulinet) ha találok mondjuk 2.4-2.8prescott vagy nw-t akkor az, ez a proc 54.000Ft
VGA: Saphire Ati Radeon 9600Se 128Mb Td(Video out) Lite retail 19.900Ft (Sulinet)
Tápegység: Chieftek 420W: 24.000Ft
Összesen:148.100Ft kb!
Ha a procit megveszem sulinetben akkor tudom húzni, vagy nem?
Na mindeg, ha találok P4 1Mb Cacheval 2.8Ghz Prescott vagy Nw-t akkor az lessz minek nekem 3 Ghz?!
Ja és a Vga azt meg nem tudom, azt már nem merem levenni a sulinetről, mert úgy kalkuláltam, hogy akkor ami nem sulinetes annak visszajön az ára!!
Szentem nem olyan rossz! Szerinted?
Vagy vki szerint!!
PLZ mondj vmit erre!!!!
Ja és mielőtt vki kérdené, hogy a Winyó meg a memória meg a Cd?
Azt úgy csináltam, hogy csak azt adom vissza amit ő(apum) vett bele!
Hát én vinyót nincs hogy egy hónapja vettem, Memóriát meg tegnap vettem egy 256Mb-set, meg az egyenlőre elég, aztán mjd veszek egy 512 eset!
Nah szal Cd írót is én vettem bele! Szal ennyi mondjon rá vki valamit -
Balint133
aktív tag
No problem! Tom hogy naon ratyi az Fx 5200!
De azért van ilyen ratyi gépem, mert tönkrement a régi(Ez a régihez képest Isten, de szó szerint, a régi integrált szar volt) Szal ott tartottam, hogy ez a gép csak úgy sebtében lett összerakatva, mert anyumnak meg apumnak vizsgáznia kellett számtekból!
Amúgy meg lessz új videokari, a ramok most rendben, lap meg az le lessz rendezve! Szal ha sikerül megvennem a lapot akkor már kafesz lessz a gépem!!
Jah és a táp arról se szabad megfeletkezni!! -
Balint133
aktív tag
Hát ja!!
Mit gondolsz szented miért jön ki egy új prochoz, meg karihoz egy új játék??
Elmenne az egy sz@rabb gépen de nem!
Rittig csak az új proccal meg videokarival megy el!
Szal ha azt meg tudja csinálni az ember hogy azt a filet átírja az ember ami a configot ellenőrzi vagy kezdheti nyitni ki a pénztatyóját!!!!
Amúgy meg megértem mért nem szeretsz annyira tunningolni!! Én se szeretném, akármilyen szar is a Cerkám, hogy tönkremenne, mert azért meg kell venni az újat!! De nekekm csak azért kell a jó lap, hogy ha kell akor lehessen húzni, meg akkor is tom hogy tudom húzni, de ezzel a gagyi lappal? Meg ha nem indul el egy játék, akkor húzom egy kicsit, aztán elindul!!! De nem azt akarom, hogy ez a Szegény cerka menjen 3500-4000Mhz-n tom nem is lehetséges!!! Hanem menjen egy 2.60Ghz-2.80Ghz-n nekekm ez reális lenne!!!!! -
Balint133
aktív tag
Tom de ha emlékszel még akkor írtam, hogy ezzel a lappal ha egy picit is húzom a procit, akkor nem indul a winfos, és van amikor be sem jön!
és azt irja ki a winfosban, hogy A rendszer a windows károsodásának elkerülése véget...stb. És ez egy kék képernyőn van! Újra kéne telepíteni az Xp-t????? -
Balint133
aktív tag
Ok hát akkor marad így addig amíg nem lesz új lap, P4C800-E Deluxe
És azzal majd fog menni a mem rendesen addig meg jó ez is!!! Így ahogy van!!!
''Amúgy szerintem azért megy a memed csak 133-om,mert 533-as az órajele a procidnak és nem 800-as''
Hát lehet de a Cerka csak 400Mhz-sSzal még ez is jó tőle!
Új lappal meg kihúzom a Cerkát addig amíg a táp bírja, aztán meg veszek Chieftek tápot, azzal meg a ''csillagos égig'' Húzhatom!!!!
De amúgy kössz a segítséget!!
Ha majd jövő héten jössz akkor kb. hányra? Mert hétfőn 14:25-ig suleszba vok szal hétfőn ne naon mert kevés lesz az idő!! De ha Pl.: Szerdán be tudsz jönni 2h ra akkor nekem jó!!! -
Balint133
aktív tag
-
Balint133
aktív tag
még 1 kérdés: Ha én ezt a lapot sulinetben veszem meg abban nincs semmi ''bűvészkedés''?? Mert azt hallottam h. az Aucanos, sulinetes csodagépekben a lapokon van vmi bigyusz
Ami valamit leblokkol szal nem 100%-os a lap! Szal ha én ezt megveszem egy számítógépboltban akkor nem lesz vele ilyen? Mert az nem vmi jó
[Szerkesztve] -
Balint133
aktív tag
-
Balint133
aktív tag
Hát én már nem tom! Néztem a képeket, A C-re hány hardvert(Cdrom, Hdd)-t lehet rárakni, mert a p-re asszem 6-ot! Ha a c-re is 6-ot, és ha össze tom szedni a 42K-t akkor az lessz!! De én már belegabajodtam! 42k! Te jó ég! honnan fogok összeszedni ennyi lóvét? Asszem igénybe veszem apumat!
-
Balint133
aktív tag
az lehet! De szentem most veszek egy lapot, Asus-t, és megnézem, hogy azzal medig bírok elmenni! Ha nem sokáig akkor lehúzom az egyik vinyót, és a Cd írót!!!4
Aztán meg veszek egy Chieftek tápot csak nem tom meliket, szented a 350W, v. 400W-osat! Csak azértmert a 350 W az 16550Ft, a 400W-os meg 10k val több!!
Melyiket vegyem? -
Balint133
aktív tag
Ok kösz!! Akkor szentem az Amd lesz csak nem tom mien foglalat Mert ez socked A, az Abit! De azis lehet hogy csak az asus lesz cserélve mert 1. Olcsóbb, állítólag jól bírja a tunningot, amúgy meg ha kibírom ezzel a Celeronnal akkor ha marad lóvém névnapomkor(febr.14.) akkor eladom a pí-be oszt veszek egy 2.40Ghz P4-et az Asussal kafául kihúzom egy 3.2-3.4Ig vagy tovább ha stabil!! És ebbe már lesz egy 512,256Kb cache!! Nah ez hogy hangzik! Mert én hallottam a Socked A-ról rosszakat hogy néha csinálnak furcsaságot!!
De lehet h. marad az Asus!! Szülinapomra meg veszek vízhűtést, eladom a Celeront hozzárakok egy kis Kp-t oszt kihúzom a kicsikét! De ha nem rossz a Socked A akkor természetesen Az abit lesz!! -
I_Am
veterán
-
uzsz
senior tag
Kössz a rengeteg segítséget. A hypertradingot még nem néztem, mert csak most értem netközelbe. Feszemeléssel szenvedtem és 200as FSB és 1,775ös fesszel bebootolt a winfos viszont nme volt stabil. Lehet hogy tényleg lelke van neki, hisz először is próbáltam feszt emelni de semmi. A hypertrading nem csak athlon64-ekben van?
-
uzsz
senior tag
Nem nagyon szoktam hurcolászni, igaz hogy most költöztettem fel a pesti albiba, de eddig nam volt baja. Már kb 4-5 ismerősöm agyalt velem együtt a problémán de a mai napig rejtély a dolog. Minden ugyanúgy és ugyanabban a sorrenben történt mint az előző procinál és egyszer csak megjavul? Nem értem. Na mindegy, a lényeg, hogy működik, már csak a szorzólock-ot kéne oldani és jó is lenne. Perpill 1900Mhz-n pörög, mert az fsb.t 181-ig tudom csak húzni mindegy, hogy mit variálok a ramokkal és a feszültséggel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nintendo 3DS és DS topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lexus, Toyota topik
- EAFC 25
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Villanyszerelés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest