- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balint133
aktív tag
válasz
hummerdikk #737 üzenetére
Én azt nem vágom, h. minek akarsz egy 10.000W-osat??? Én a 200W-os Lg Hifimet alig bnitom kihasználni, a legtöbb kakaó 20 as szint vlt, a 31-ből!!!! Saját Diszkót akarsz nyitni, v. mi??
Max felveszel 2 milkót anyádék, v. ha van sajátod akkor a sajátodra, és bedobod jelzálogba, aztán még az unokáid id fogják fizetni a hitelt!!Kb.:2090-ben!!
De honnan fogsz rá lóvét szervantani??
-
Balint133
aktív tag
válasz
Várjál csak a végfok 500e,+ még a trafó amit meg kell hozzá tekertetni?? az meg a másik nem tom mennyi pénz!!
Sorry h. nem voltam, nyaraltam! -
djyuri
őstag
válasz
Az még nem is olyan drága,ha készen van és még gari is van rá,meg tudja azt a teljesítményt,mint amit kérsz (10000W)
Pár hónapja voltam utljára a HI-FI Barlang nevezetü boltban a nyugatitól nem messze és épp volt nekik egy 2*800W-os végfokjuk...Csupán egy darab kapcsoló és egy visszajelző ledsor volt rajta...280k körül volt...Volt több típus is,de ez volt a legnagyobb...A márkát ne kérdezd,de nem marantz volt...
-
djyuri
őstag
válasz
hummerdikk #727 üzenetére
Szerintem hídkapcsolásokkal meglehet csinálni,de támogatókra lesz szükséged...
(anyagilag értettem)
Javaslatom 1000W-os blokkokból megépíteni és blokkonként lehozni külön pl +/- 55V-ot..hogy minden búgás és egyébb gond nélkül lehessen hidalni...
Egyszer két TDA 2040-et tettem hídkapcsolásba két külön tápról és tök jól mentek...szerintem nem volt kétszeres teljesítménynövekedés,de bőven hallatszott a különbség...Annyi még ehhez,hogy a bemeneti jelnek jó nagynak kell lennie...Vagy külön-külön egy-egy előfok,amiknél nincsen közös föld,hanem minden jel (RCA két vezetéke) a IC-n átmegy és semmi közös pontot nem lehet kimérni a be- és a kimenet között az előfokon...
Vagy egyszerűen baromi sok tranyóval vagy MOSFET-el megcsinálni....
(ez szerintem drágább,de kivitelezhetőbb,viszont tervezés igényes az amperek miatt!!!) -
Balint133
aktív tag
válasz
hummerdikk #677 üzenetére
Ja szal neked egy 2*4000W-os végfok kell??
-
Balint133
aktív tag
válasz
hummerdikk #668 üzenetére
Mért lene baj, ezért írjuk ide a totyikba, h. nyugodtan aki jobbat tud, akkor írjon ide!!
2x4000W hmm ezen még gondolkodok, meg utánaolvasok!! -
Balint133
aktív tag
válasz
hummerdikk #551 üzenetére
Milyen beállításokat, a tévén????
-
Balint133
aktív tag
válasz
hummerdikk #546 üzenetére
Ja, és 10-20m összesen!! szal a videojel, + a két hangcsatorna, kétszer 5 métert vettem két eresből, a videójelnek a kébelének az egyik felét el''téptem'' és kaptam egy egyereset!!
Jajj azt majd elfelejttettem: Djyuri: Az h. 5 méter kábel, megforrasztom, meg minden, aztán áthúzom a másik szobába, hát nem fekete fehár a kép, azt hittem meghalok! Azt hittem nem bírja a vidkari, aztán átvittem a másik tévére, úgyanígy ezzel az 5 méteres kábellel, és ott meg nem színes, szented ez mitől lehet?? -
djyuri
őstag
válasz
hummerdikk #545 üzenetére
A vírusítrókra: Én szerintem Bálint ezalatt azt érti,hogy egy pl.: Zonealarm nevü tűzfala és valami pl:antispyware vagy mi vírusítrója.....Szerintem -
mr_ricsi
veterán
válasz
hummerdikk #528 üzenetére
''de ha te megfogsz egy vezeteket az nem mp ig tart hanem akar felé percig is... ''
Ha a vezeték túlsó végén egy feltöltött kondi van, akkor csak az első tizedmásodperc izgalmas. -
mr_ricsi
veterán
válasz
hummerdikk #529 üzenetére
A PCI-os 486-osok óta nem akkumulátor van, csak egy ''sima'' elem.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
hummerdikk #493 üzenetére
''Lehet elneztem.... Valszeg 10.000W akart lenni''
Egy olyan áramütés sem túl ijesztő, csak sokáig ne tartson.
Pl. 10ezerW 1 század mp-ig az 100Joule, kb. egymiliomod °C-kal megemelné a testhőmérsékletem. (Kéretik a testsúlyomnak NEM utánaszámolni!)
-
djyuri
őstag
válasz
hummerdikk #493 üzenetére
Miben? Elkavarodtam és nem értem melyik hsz-emre érted
-
mr_ricsi
veterán
válasz
hummerdikk #478 üzenetére
''10.000V felett meg meg is sulhetsz ropogosra
De ha nem igy van szoljatok!!!!!!!''
A motorom gyújtótrafója ~15000V körül ad feszkót, ami sokszor rázott már meg, de még eddig nem sűltem ropogósra.
(Kivéve, amikor a tűző napon, póló nélkül szereltem...)
-
djyuri
őstag
válasz
hummerdikk #478 üzenetére
Úgy van,ahogy mondod,de kis feszültségen viszont nem üt az áram,hiába van rajta 500A és 100000 volton sem üt az áram,ha nincs benne 1 mikroA
-
djyuri
őstag
válasz
hummerdikk #320 üzenetére
Ha elkezd leoldogatni vagy overload-val bombáz téged vagy pedig el sem indul vagy csak pár másodperc után indul,akkor igen.
Persze ha sokkal zajosabb lesz,de mégis elindul,akkor lehet,hogy rövidül az élettartama és pukk. (a bíztosítékra gondoltam) -
hummerdikk
őstag
válasz
hummerdikk #293 üzenetére
Proci ?? Egyre jobban... ?? üzenete:
hülyeséget mondott.nem baj ha megfordul..nincsen semmi..a válatakozó fázis pűmásodpercenként 100X fordul meg...50Hz
Proci ?? Egyre jobban... ?? üzenete:
relé bekötését a vh fórumon jól leírták..az alapján kösdd be másra ne hallgass
Homm... akkor nekem volt igazam, nalatod, nalatod... -
mr_ricsi
veterán
válasz
hummerdikk #259 üzenetére
''A valtoaramban mind1 hogy dugod be...''
Amire reagálsz, azt én írtam!
Elvileg igazad van, viszont a hálózatban ha a fázist megfogod, az agyonvághat, míg a nullával ilyen veszély nincs.
Tehát mégsem mindegy!
''csak az egyik kabelt kototte be es ha megforditjuk akkor is megy, szal hulyeseget mondtal...''
Nem azt mondtam, hogy nem megy, hanem hogy nem biztonságos. (Életveszélyes, nem tesz eleget az érintésvédelmi előírásoknak, stb.)
Ha szétszedsz egy EU-s előírásoknak megfelelő kapcsolós elosztót, vajon miért kétáramkörös kapcsoló van bennük? (Ami kikapcsoláskor mindkét drótot megszakítja?) És a régi, AT-s gépek Power kapcsolója miért 2 áramkörös volt szintén?
''Haver mar kotott be relet''
A családomban van villanyszerelő! -
djyuri
őstag
válasz
hummerdikk #249 üzenetére
Csak röviden vagyok most itt,szal a kondikkal kapcsolatban csak annyi,hogy a sok húzástól mehetek tönkre.Egy-kettő kifolyt,de időben ki lett cserélve.
-
djyuri
őstag
válasz
hummerdikk #247 üzenetére
Köszönjük!
Rossz cuccokat általában lehet találni használt gép kereskedésben,de erre külön rá kell bent kérdezni. Én is találtam egy ilyen boltban háorm alaplapot. Azokból vettem ki kondikat,hogy megjavítsak egy amd-s alaplapot,amin felpuffadtak a kondik. Siker volt,csak két ember kellet velem együtt,hogy tökéletes legyen eszétikailag a csere és ne égjen el a lapon semmi.
Szal körül kell nézni és kérdezni. -
Balint133
aktív tag
válasz
hummerdikk #238 üzenetére
Oksi majd akkor összekötök két pontot!! Szal 8x, akkor próbáld meg úgy, ahogy djyuri mondta!!
-
Balint133
aktív tag
válasz
hummerdikk #231 üzenetére
Ok kössz!
Na szal nekem csak azért kéne mert anyum megmakacsolta magát és nem akarja megvenni nekem az ASUS P4C800-E Deluxe at és már ez a lap volt javítva, és mondtam neki hogy nem tom meddig bírja még és azt mondta ha tönkre megy akor megkapom!! Szal csak ezért Amúgy ez egy fos asrock alaplap!!
Szal nem naon fogom sajnálni!
Hányszoros agp-d van a lapodban?? Mert lehet hogy az a problem mert néhány videokarira rá van írva, hogy AGP 4x/8x, és szentem a tiédre csak a 8x van rajta és ezért nem bírja lekezelni a lapod! De azért nézd meeg!! -
djyuri
őstag
válasz
hummerdikk #210 üzenetére
Asszem sok Yager volt bennem. Szülinap volt -
djyuri
őstag
válasz
hummerdikk #207 üzenetére
Nem tom sírjak vagy sírjak
Azért jó volna ha lenne egy progi ami teljes analízist tudna csinálni a gépen,akkor nem kéne ennyit sz@rakodni. -
djyuri
őstag
válasz
hummerdikk #203 üzenetére
gyógyszertári alkohol untig elég
Valamilyen fehér színű paszta az tökéletes.
Műszerész boltban kapni példáúl. De számtek boltban is. -
Balint133
aktív tag
válasz
hummerdikk #184 üzenetére
Bocsesz nem voltam gépközelben! Szal neked mi is a problémád!
amúgy azért akarom magamnak csinálni, mert sokkal olcsóbbra kijön! A hunfrostot meg 9k ért akarják! így meg ha én csinálom akkor sokkal olcsóbb!
Hogy hogy 80 fokos a procod?
Szegény proci! -
Balint133
aktív tag
válasz
hummerdikk #179 üzenetére
Ok benézek! Szal ne plexiből! Hm ez elgondolkodtató!
Szal polikarbonból? Az joban álja a sarat vagyis a vizet? Mindegy ha te mondod akkor polikarbon!
Szal vízhűtés topik! Amúgy kössz a segítséget!!!! -
djyuri
őstag
válasz
hummerdikk #179 üzenetére
Szép a kicsike. Gratula. De nem modok jót az ilyenekről csak annyit,hogy szépek.
Lásd előző hsz-em. De tényleg szép!
Amúgy uv aktív csöveket én is kerestem,de kéket sehol nem kaptam,így maradt az átlátszó. Majd veszek bele színezőt.
A hőfokot nem sok értelme van belőni,de mindenképpen én is javaslom.
Sajna azt már észrevettem,hogy előb kapcsol le egy alaplap a hirtelen hőkitöréstől és ventillátor megállástól,mint a viszonylag lassúnak tekinthető túlmelegedéstől, vagyis a pumpák leállása miatti felmelegedéstől.
Nekem több esetem is volt rá,hogy elfelejtettem a pumpákat bekapcsolni és szerencsére (ez nem szerense,hanem pénz kérdése) a házamban van beépített hőfokfigelő és jelzett,akiro a beállított max40 fokot elérte a blokk teteje és én azonnal (nyugisan) reagáltam rá és bekapcsoltan a pumpákat.
Eredmény: ----egy-két másodperc alatt 18 fokos lett a blokk teteje. Szal egyenlőre én ennyit tudtam tenni. De már keresek olyan progit,ami figyeli a proci hőfokát és pl 50 foknál lekapcsolja a tápot azzonnal. Nem érdekel az el nem mentett munka,mert a proci általában drágább,mint a munka,amit csinálok.
De amúgy adok egy UPP-ot a kérdésedhez,hátha van valakinek ötlete.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- DELL T40 EMC Szerver
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest