Hirdetés
- nézzbe: AM3 hűtés s478-ra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Van-e még?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
Új hozzászólás Aktív témák
-
djyuri
őstag
És most külön a relékről egy hsz röviden.
Szal szerintem már köztudott (aki olvasta az egészet),hogy a gépeket itt mindenki áramtalanítja a kikapcsolás után és azis nagyon gyakori,hogy ups van a gépek előtt.
A lényeg,hogy ha már egyszer jól be van építve,akkor nem jelent veszélyt.
(két pészmékörös barátom is van és nekik csináltam igazából legelősször ilyesféle indítást és egyebet.) (és még élnek
)
A tekercses relékkel pedig csak azt tudom mondani,hogy akkor is machanikusak és nekem nem tetszik a működésük. Találtam már rettenetesen gyors reléket is,de azok meg iszinyat drágák voltak,meg ott is volt javító és stabilizáló kezdetleges elektronika.
És még mindig az a lényeg,hogy a főtápot a legkisebb terheléssel járassuk és a ''veszélyesebben'' elromolható modding cuccokat pedig különtápról,vagy megfelelő leválasztással járassuk.
Amúgy lemértem jelenleg használatban lévő szilárdtest relém áramfelvételét a használt 5V-on és mindössze 4.45 mA-t vett fel. Ez nálam maximalitást jelent a tekercses melegedő relékkel szemben. (hisz melegednek vagy nem?)
Ráadásul,ha gyors kapcsolást akarunk előidézni velük,akkor igencsak meg kell közelíteni az adott működési feszültségét és sőt még fölé is kell menni.
(lásd a hangszórók esetében a gyorsaságot)
És ha már tökéletes akarnál lenni akkor három szilárdtest relét mondanál,hogy teljes legyen a leválasztás. Sőt legyen inkább 12 és akkor nincs vita.
Vagy legyen processzoros (digitféle) rendszerű az áramforrás kapcsolgatónk és akkor mindjárt bítzosak lehetünk a dolgunkban. És ott még programozni is lehetne,hopgy mikor induljon el és álljon le.
Erre van kis-száz megoldás. Én felvázoltam egyet és te javítottad az elképzelésemet. Én meg cáfoltam a mechanikus részét és most ott tartunk,hogy majdnem mindenkit eltántorítottunk a szereléstől az adott témában.
UPP a topiknak!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Xbox One S 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- iKing.hu Apple iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium használt, karcmentes 92% akku 6 hónap garancia
- Bomba ár! HP ProBook 430 G4 - i5-G7 I 8GB I 128GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)