Hirdetés

2020. augusztus 12., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#551) Dilikutya válasza PPeter (#550) üzenetére


Dilikutya
(nagyúr)

Nem kívánom kétségbe vonni a szakmai hozzáértésedet, de nem hiszem, hogy minden ír/nem ír problémára az a megoldás, hogy törölni kell az Alcohol-t. Nem régen volt gondom nekem is, és az első reakciódból azt szűrtem le, hogy hülye láma vagyok, aki még az Alcoholt is elkúrja, ami alapbeállításokkal megy már évek óta hibátlanul :U
Közben rájöttem a problémámra. Amikor a gondok jelentkeztek, én sosem egy új összeállítást akartam felírni, hanem egy elmentettet, amit valami okból félretettem későbbre anno. Mikor ezt akartam újraírhatóra kiírni, akkor panaszkodott, hogy a lemez tele van. Akkor kezdtem el ezen gondolkodni, mikor próbaképpen egy másik lemezt is ki akartam próbálni, amit benéztem épp, mert csak annyit néztem rajta, hogy pluszos, amiből arra gondoltam, hogy DVDRW. Nem az volt, paff, viszont elkezdte megírni. Ekkor már kezdtem sejteni, hogy talán mégsincs akkora gáz, gyorsan RW-re új összeállítást is elkezdtem írni, és ment csont nélkül. Kicsi amatőrség van a dologban, hogy korábban nem jutott eszembe. Hogy a gondot a mentett összeállítás miért okozta, nem tudom, mivel az írási beállítások teljesen azonosak minden újnál. Viszont, mint így kiderült, nem én vagyok a hülye user, aki nem tudja kezelni az abszolút egyszerű Alcoholt, és az is világos számomra, hogy nem csak ez okozhat gubancot. Értékelem a segítőkészséged, de talán neked sem kéne reflexből mindenkit ezzel kioktatni, hogy olvasson már vissza 3 hozzászólást, mert már ezerszer elmondták, hogy Alcohol...

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#552) PPeter válasza Dilikutya (#551) üzenetére


PPeter
(addikt)

Márpedig elhiheted, hogy arra a tipikus problémára, hogy az író ''nem írhatónak'' jelzi az RW lemezeket, vagy lefagy írás közben, 100 esetből 75-nél az egymásra gányolt író/emulátor szoftverek leszedése az orvosság. De legalábbis - hogy az egymást kiiktató szoftverek problémáját kizárjuk - EZZEL KELL kezdeni a hibakeresést, mert ha minden ilyen jellegű hibát kizártunk, akkor MÁR lehet azon töprengeni, hogy hardverhiba, vagy egyéb user lámaság van a dolog mögött. Három fórumon úgy kvázi 25-30 esettel foglalkozom hetente, plusz még a privát megkeresések, nem ritka hogy 150 eset kerül elém egy hónapban. Namármost ezekből a ténylegesen hibás író úgy 1-2 darab szokott lenni, úgy kb. a kétharnadánál szoftveres probléma van (az említett írószoftverek egymásra gyakorolt jótékony hatása, vagy az IDE/ATA driverek miatt), a maradéknál pedig egyéb triviális felhasználói figyelmetlenség - lásd a Te eseted - de erre ugye nem lehet kész receptet készíteni. Amit viszont lehet: ha valakinek gondja van az írással és bejön egy ilyen topikba, olvasson már vissza pár hozzászólást, majd végezze el azt a pár lépést, ami az alapvető hibakeresés, elhárítás alapját képezi, és ha ÚGY SEM megy rendesen az írója, akkor lehet hardveres hibára, vagy egyéb egzotikus lámaságra gondolni.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#553) PPeter


PPeter
(addikt)

És akkor álljon itt jelesül újra a - kicsit frissített - hibakeresési lista, hogy mit kell tenni, ha az író hibázik, lefagy, nem jól ír, nem jól ismeri fel a lemezeket stb.:

0. Az esetek többségében, ha az író lefagy írás közben, vagy nem jól ismeri fel az írható/újraírható lemezeket, nem az író a hibás, hanem szoftveres és/vagy felhasználói probléma áll a dolog mögött, esetleg valamit csak elnézel, ezt nem árt észben tartani! Mindenféle további lépés előtt vegyél vissza minden tuningot. Ha az író látszólag jól megírja a lemezeket, a korongok jól olvashatók, de HIBÁS (tehát szépen olvasható, csak éppen korrupt, elváltozott) adatok kerültek rá, akkor az esetek 99%-ban memóriahiba (esetleg tuning miatti instabilitás) van a háttérben, esetleg hibás kábelek.

1. Ha 80 eres kábelen van az íród, akkor próbáld ki egy 40 eres, nem hengerelt szalagkábel végén, masterként. Semmiképp ne legyen fiókos merevlemez mellett, a tesztelés idejére mindenképp legyen egyedül egy csatornán. Biztosan hibátlan kábelt használj, a jumperelés legyen direkt, tehát ne Cable Select állásban, hanem Masterként. A modern írók töbsége menet közben többször kalibrál - beállítja a lézert a lemez észlelt paraméteri szerint -, ezért a bufferének folyamatos ugrándozása (ha nem társul megnövekedett írási idővel és nagy processzor terheléssel) nem hiba, hanem üzemszerű, normális jelenség.

2. Ha Intel lapkakészletes alaplapod van és telepítettél külön Intel Ultra Storage drivert, vagy Intel Application Acceleratort (IAA), akkor ezeket feltétlen uninstalláld! Intel lapkakészlethez bőven jó a sima chipkészlet driver (inf update), az újabbakra fel sem megy az IAA.

3. Ha VIA, ATI, SiS lapkakészletes alaplapod van, akkor a legújabb alaplapi és IDE/ATA driver segíthet, amit az alaplap gyártójának vagy a chipkészlet gyártójának az oldaláról tudsz leszedni.

4. Ha Nvidia Nforce-os alaplapod van és tettél fel alaplapi és/vagy IDE/ATA drivert szedd le (uninstall), menjen inkább azzal, amit az XP magától tenne fel!

5. Legújab XP (SP2) nagyon ajánlott, a lehető legújabb írószoftverrel, amit csak el tudsz érni.

6. Ha véletlenül nem a normál IDE/ATA vezérlőn lenne a meghajtó, hanem valami RAID-es csatornán, akkor tedd a normálra. A külön kapható ATA/IDE kártyák többségével NEM működnek jól a CD/DVD drive-ok.

7. Mindenféle emulátor, CD/DVD-író, másoló, klónozó program, különös tekintettel a BlindWrite, Alcohol, CloneCD/DVD és hasonló programokra, szigorúan eltávolítandó, amíg nem jössz rá a hiba forrására! A hibakeresés idejére csak a Decrypter, ImgBurn maradjon, melljük a legújabb Nerot (ne az ultra, ne az enterprise, hanem a sima Premium demó változatát, ami le lehet tölteni a hivatalos oldalról) tedd fel, Daemon Tools is maradhat, de kikapcsolt védelmi emulációkkal (ha piros a tálcán az ikonja, az a jó!). Három-négy évvel ezelőtti CD/DVD-író programok telepítése erősen kerülendő, egyrészt nem fogják rendesen felismerni az új íródat, másrészt hanyattvághatják az XP-t!

8. InCD-t, DirectCD-t, ''DVD-RAM driver'' és hasonló UDF/packet módban működő programokat is távolítsd el.

9. Az XP sajá, beépített CD-író szolgáltatását is kapcsold ki, a szolgáltatások (services) alatt találod a computer management alatt ''IMAPI CD burning... blabla'' névvel. Mehet Disabled-re nyugodtan, bár ritkán okoz gondot, cserébe használhatatlan.

10. Minden olyan programot, ami beül a tálcára és a háttérben figyeli, piszkálja a meghajtókat (egyes multimédiás lejátszók, képnézegetők is tesznek fel ilyet), iktass ki, ne menjen semmi olyan program, ami buzerálja a drive-ot írás közben.

11. Ha az író látszólag jól felismeri a lemezeket, felajánlja a nagy írási sebességet, de a kiválasztott nagyobb sebesség ellenére feltűnően lassan ír és fokozottan terheli a rendszert kommunikáció közben, akkor minden bizonnyal nem DMA, hanem PIO módban megy a drive. Ennek jellemző tünetei a nagyon belassult adatátvitel és a magas CPU terhelés (DMA, azaz Direct Memory Access hiányában a processzor végez minden munkát ilyen esetben). A kiválasztott nagy sebességű írás/olvasás (pl. 16x-os sebesség) ellenére a meghajtó akár fél órán át, vagy még tovább küszködhet egy teljes lemez kiírásával, olvasásával. Figyelem: nem arról van szó, amikor nem tudod kiválasztani a nagy sebességű írást/olvasást (az más hibára utal), hanem arról beszélek, amikor hiába engedi számodra a program (pl. a Nero) a nagy tempó kiválasztását, ehhez képest mégis túl lassan működik a meghajtó (és nemcsak íráskor, hanem minden műveletnél). Megoldás: Tüneti kezelésként használhat, ha azt az ATA/IDE csatornát, amint az író van, kidobod az eszközök közül az Eszközkezelőben, a restart és (újra)felismerés után viszakapcsolja a DMA módot Windows. Erről a problémáról bővebben olvashatsz itt: [link].

12. Ha az a problémád az íróval, hogy nem ajánl fel - neked tetsző - alacsony írási sebességet egy-egy lemezhez, akkor felesleges más íróprogrammal próbálkozni, nem a szoftver a hibás. Az író annak alapján ajánlja fel az írási sebességeket egy lemezhez, hogy a firmware-ének adatbázisában az adott lemez-azonosítóhoz (MID) milyen írási stratégiák tartoznak (lemezenként, MID-enként minden egyes támogatott írási sebesség egy-egy külön stratégia). Tehát még ha ki is tudnád választani erőszakkal az alapból fel nem ajánlott sebességet, az író az ahhoz legközelebbi, támogatott sebességgel írna, vagy visszadobná az írási parancsot. Ha 2x-esen akarsz írni, vegyél 2x-es vagy 4x-es lemezt.

+1 Mindig próbálj ki többféle lemezt. Érdemes normális lemezekre írni, ésszerűen megválasztott írási sebességgel. Régebbi írókkal előfordul, hogy nem ismerik fel rendesen a mostani gyors lemezek némelyikét. Erre - ha a firmware frissítés nem segít - nincs orvosság, azon kívül, hogy megpróbálsz olyan lemezt venni hozzá, amit még hajlandó felismerni és megírni rendesen.

[Szerkesztve]

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#554) Mr. Tuty válasza PPeter (#550) üzenetére


Mr. Tuty
(csendes tag)

Köszike a segítséget,- bocsi, hogy nem olvaastam vissza :DDD - azótta ténleg megírja. Csak azt nem értem miért van ez így? Mert én pl szinte mindíg Alcohollal írtam a képfilejaim többségét, mivel nekem egy párat elrontott a Nero..... Akkor inkább ne rakjam vissza fel, mert megint jelentkezhet a probléma? Már csak azért is furcsa nekem, mert már kb 2-3 éve jól megéltek egymás mellett... Nah de mind1 felrakom és ha megint jelentkezik a probléma akkor tudni fogokm mi a hiba! Mégegyszer köszike a segítséget! :R

(#555) bmx powa


bmx powa
(tag)

sziasztok, lenne egy kérdésem! adott egy LG DVD író.
DVD±R / ±RW / RAM /±DL LG H12N FEKETE OEM <- ilyen
elméletileg CD-t is ír, újraír. beraktam egy üres CD-t. nem ismerte föl. beállítottam, hogy ez legyen a CD író (tulajdonságoknál) akkor kiírta, h üres CD. írni továbbra se tudtam. ma vettem egy -R fujufilm DVD-t. berakom, és ezt is üres CD-ként ismeri föl. próbálok rá írni, nemlehet.
nero-m egyelőre nincs, csak a windows beépített írójával próbálkoztam.
olvasni viszont tökéletesen, minden hiba nélkül olvas,

kérdés: MI LEHET A HIBA? miért nem tud se CD-t, se DVD-t írni? valószínűleg én vagyok a noob, de légyszi segítsetek!

"hát, EZT a verziót kihagynám, nem mintha utálnám Jókerpapát, csak Ő nekem már, khmm, nem elég filigrán, túl férfi és semennyire sem bari... "By Bolondember

(#556) ANT válasza bmx powa (#555) üzenetére


ANT
(őstag)

Kettővel a tiéd előtt van egy jó hosszú hsz, sztem benne lesz a te hibád megoldása is. :)

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#557) bmx powa válasza ANT (#556) üzenetére


bmx powa
(tag)

lehet, hogy megoldás a nero, mert idáig csak a beépített windows xarral próbálkoztam. most szedem a demot az oldalról. azzal lehet írni, ugye?

"hát, EZT a verziót kihagynám, nem mintha utálnám Jókerpapát, csak Ő nekem már, khmm, nem elég filigrán, túl férfi és semennyire sem bari... "By Bolondember

(#558) ANT válasza bmx powa (#557) üzenetére


ANT
(őstag)

Persze, h lehet.

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#559) PPeter válasza Mr. Tuty (#554) üzenetére


PPeter
(addikt)

Pár hozzászólással visszább azt is leírtam, hogy miért van ez a probléma.
Szívesen :).

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#560) Mr. Tuty válasza PPeter (#559) üzenetére


Mr. Tuty
(csendes tag)

Nah akko ténleg it az ideje, hogy visszaolvassak! :DDD

(#561) Dilikutya válasza PPeter (#552) üzenetére


Dilikutya
(nagyúr)

Már csak az én triviális felhasználói figyelmetlenségemre kéne választ találni, pusztán kíváncsiságból. Ha egyből megírom, semmi gond, ha elmentem, visszatöltöm, akkor egyből telinek mondja a lemezt... és az a furcsa, hogy az XP írója is ezért dobja vissza. Új összeállítást egyből megírok vele. Azért az ilyesmire ügyelhetnének a fejlesztők.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#562) salaxx


salaxx
(tag)

Hi mindenki!

A probléma: 2 nappal ezelőtt írtam 2 lemezt image fileból játékokat és egyik sem lett jó. Nem olvasható utána, csak a nero látja view disc-nél hogy van rá írva meg az alján látszik.
Már egy éves a PIO 110D gondoltam kipurcant...nem ez az első íróm...sőt:$ :)

Vettem egy újat...111D...és berakom és idegbaj...ugyanúgy szar...elb*szok már 10 DVD-t...mindegyiket urn image-gel és idegbaj fokozódik. Na és akkor írjunk csak egyet csak úgy...data dvd és az meg JÓ...imageből azóta sem ír meg egye sem normálisan. +adalék....RW-re ír imageből:DD:D:D....egyszerűen szar...és ugyanolyan sima TDK lemezre amit nem jól ír inmageből azt megírja data dvdnek
Körülmények:
Nero 7.5.9.0
Win XP Pro SP2 (mostanában tettem fel g.valid cuccot...azóta frissít...kezdek erre gyanakodni, azelőtt sosem volt ilyen)
Daemon 4.08 (uninstalláltam úgyis sz*r)

Nem tudom mi lehet a baj, tényleg én sem ma kezdtem az írást (ide még jöhetne tényleg egy sőt:))...na de ilyennel még nem találkoztam soha.

Légyszi aki tud segítsen , köszi

(u.i.: végigolvastam a hosszú hozzászólást és nincs bent olyan ami segítene)

(#563) PPeter válasza salaxx (#562) üzenetére


PPeter
(addikt)

Próbáld kiírni ImgBurn-nel az image fájlt.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#564) Apollyon


Apollyon
(Korrektor)

Bár venni fogok új írót, azért leírom a gondokat

Egy másfél éves Samsung DVD-íróm van, és egyik hónapról a másikra elkezdett rosszul működni. Elég nyögvelősen olvassa a lemezeket, de leginkább a CD-ket. A DVD-kel kevésbé van baja, de azokkal is 'gondolkodik'. A CD-ket általában kiköpi, de másodszorra már hajlandó elindítani. Néha, amikor nincs benne lemez, kidobja a tálcát, csak úgy. Alkalmanként amikor szintén üres, elkezd égni a LED-je mintha olvasna, és hallani ahogy a (gondolom) író/olvasó fej ''mászkál'' magától. Fura hangokat ad ki olvasás közben, de amikor írok vele valamit, zavartalanul működik, egy lemezt sem ront el, mintha semmi baja nem lenne. Csak az olvasás megy nehézkesen, és akkor ad ki szokatlan hangokat. A CD íróm még egy régebbi Sony, akkora hangja van mint egy nyomottvizes atomreaktornak, de annak mégsincs semmi baja. Már több mint 3 éves.
A Samsungról a gari lejárt, szerintem baromság lenne megcsináltatnom. Nem is fogom. Viszont mit tudnék csinálni vele?

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#565) Balage76 válasza Apollyon (#564) üzenetére


Balage76
(senior tag)

most már semmit... :( Ha annó olyan helyen vásároltad volna, ahol rendes garjegyet is adnak, akkor 2 év gari lenne rá, és most lenne egy új íród...
Látatlanban azt mondom, hogy egy 552B vagy 552U tipusod lehet, ami ugye rossz sorozat volt.. :(

[Szerkesztve]

(#566) Magnum PI válasza salaxx (#562) üzenetére


Magnum PI
(tag)

szia!

Nekem is teljesen ugyanez a problémám szóról szóra! :Y csak nekem LG-m van...
Majd ird már meg lécci, ha sikerült megoldani a problémát :)

(#567) Apollyon válasza Balage76 (#565) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

Hát igen, tényleg 552U van... Azért elég sokat írtam vele a másfél év alatt, nagyrészt magamnak. Úgy 1000 DVD tuti megégett... Na mindegy, kidobni nem fogom. Valahol hely, ahol beszámítják valamennyiért nincs véletlen?

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#568) Jarod1 válasza Apollyon (#564) üzenetére


Jarod1
(addikt)

Xerintem Faxa lesz pohártartónak ;] tudod kijön a tálca... ;]
Én egyébként a nem rég vett DVD-k ből beraktam 1 et majd a behúzó gombot megnyomtam, ekkor pillantottam a DVD-re aminek a tetején ott volt a kis kerek Szivacs ami a tetején volt, már be is húzta a lemezt és csatogás hallatszott :O kinyitottam de sajna a kis szivacsot benyelte
Most szétkapom,,,, ;] :( :D :(((

Nem igérek semmit..... de azt betartom..

(#569) Scytha


Scytha
(tag)

Sziasztok!

A problémám a szokásos'' A DVD íróm sorozatban rontja el a dvd-kert. Több fajta lemezt is kipróbálta, semmi, laptopomon simán megy minden. Nero 6,8-at használok mindkét helyen és ugyanazokat a lemezek (Benq), tehát nem ezekkel lehet a gond. Az a hiba, hogy nem akar elindulni az írás amikor a buffernek fel kéne mennie az elején nem történik semmi, majd jön a hibaüzenet 3 perc múlva kb. Ha elindul a buffer szintjét mérő, akkor hibátlanul megírja (ez egyre ritkább :( ). Próbálkoztam teszt programmal, az nem jelzett hibát. Adjatok már légyszi ötletet, hogy tuti legyek abban, hogy a DVD íróm a hibás vagy esetleg más?! (az íróm pioneer 111-es (ha jól emlékszem) és 1,5-2 éves.

[Szerkesztve]

(#570) Ramius válasza Scytha (#569) üzenetére


Ramius
(őstag)

1,5 éve még csak a 109-es piokat osztogatták :) Eszközkezelő kiírja pontosan, hogy milyen íród van.

gyakorlat teszi a mestert...tönkre...

(#571) PPeter válasza Scytha (#569) üzenetére


PPeter
(addikt)

Ezt átnézted?
[link]

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#572) Scytha válasza Ramius (#570) üzenetére


Scytha
(tag)

109-es :DDD

Köszi PPeter még vmi: tudnátok ajánlani vmi jó teszt programot?
[Szerkesztve]

(#573) Jarod1


Jarod1
(addikt)

Na kiszedtem..megy minden

Nem igérek semmit..... de azt betartom..

(#574) LeC


LeC
(addikt)

Az miért lehet hogy megírok egy DVD/CD-t (vagy az ujrairtható lemez törlése után), és amint kész az írás, nem lehet kivenni a lemezt, csak ha resetelem a gépet. Vkinek vmi ötlet?

íróm:
Pioneer 111D@L 8.29-es FW
Nero 7 Premium 7.2.0.3

Előre is köszönöm a segítséget!

◄► !!! FIGYELEM !!! E-MAILT ÍRJ!!!! Nem tudok a privikre válaszolni!!!!!! ◄►               ◄► [Eladó Hardverek: www.LeC23.uw.hu] ◄► TEL: [06-20/520-48-93] ◄►

(#575) bandus


bandus
(addikt)

Elég furcsa hibára lettem figyelmes egyik ismerősömnél. A probléma dvd másolásakor merült fel. 99%-nál mindig hibát ír ki. Ha közvetlenül másolom, akkor is kiírja a hibát, ha pedig először image file-ba máslolom fel, a beolvasásnál szintén hibát jelez 99%-nál. Az a furcsa, hogy az így megírt dvd is jó lett, és az image file is hibátlanul ottvolt a gépen. Valami ötlet esetleg?
dvd-olvasó: lg-DRD8160B
dvd-író: pio DVR-110D
A nero verzióját elfelejtettem megnézni, de még valamelyik 6os.
Köszi előre is!

mod: az alaplapon találtam egy elszállt kondit is, bár gonolom ennek nem sok köze van hozzá, csak hogy teljes legyen a kép :DDD

[Szerkesztve]

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#576) Jarod1


Jarod1
(addikt)

Ha új DVD írót-t Választanátok akkor NEC vagy Pioner?

Nem igérek semmit..... de azt betartom..

(#577) Szakos6


Szakos6
(csendes tag)

Helló!

Egy NEC ND-3550 típusú íróm van és olyan probléma lépet fel, hogy ha berakok egy cd-t vagy dvd-t, akkor egyből kilöki!
Valaki tudna valami tanácsot adni?

(#578) LeC válasza LeC (#574) üzenetére


LeC
(addikt)

erre vki? :U

◄► !!! FIGYELEM !!! E-MAILT ÍRJ!!!! Nem tudok a privikre válaszolni!!!!!! ◄►               ◄► [Eladó Hardverek: www.LeC23.uw.hu] ◄► TEL: [06-20/520-48-93] ◄►

(#579) Apollyon válasza Jarod1 (#576) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

[link]

[Szerkesztve]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#580) zé rider


zé rider
(csendes tag)

hello!
Boldog karácsonyt mindekinek!
Probléma következő: Lg dvd olvasó se cd-t se dvd-t nem olvas működni működik tálca ki be, de ha beteszek vmitlemezt akkor kis halk kattogó hang és semmi. Ilyenkor mi van? kuka? :(

(#581) bandus válasza zé rider (#580) üzenetére


bandus
(addikt)

Hugom gépében volt hasonló probléma nec-el. Szerintem kuka, valószínűleg tönkrement a motor, ha már a lemezt sem pörgeti fel.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#582) zé rider válasza bandus (#581) üzenetére


zé rider
(csendes tag)

És a motort drágán cserélik? ugy értem h többe kerül mint egy uj olvasó?

(#583) blattida válasza zé rider (#582) üzenetére


blattida
(nagyúr)

Itt inkább arról lészen szó, hogy nem tud olvasni a jószág, a lézerdióda öreg már, ezért nem ismeri föl, hogy lemezt raktál be, ergo nem is pörgeti föl...
Egyszerűbb és olcsóbb, ha új meghajtót vételezel! :)

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#584) lackóka


lackóka
(csendes tag)

Hi!

Problémám a következő:

Vettem nemrég egy LG GSA-4167B, 48x/32x/48x írót.
Mellette megvan a NERO 5.5.7.6 verzió.

A nero nem látja az írót, csak az image recordert vagy mi a francot, eddig próbáltam a következőket:

1.) van vmi menüpont a neroban, hogy meghajtó automatikus felismerése. lefuttatta a tesztet, felismerte, hurrá, OK!
Írnám a CD-t, de megint nem volt ott az eszközlistában, csak az image recorder.

2.) letöröltem a nerót, majd újra felraktam, nyilvánvalóan abból a meghajtóból, amivel gondom van, hátha úgy megbarátkozik vele. De nem. A nero sikeresen telepítődött, de most sem látja. NEM TUDOK CD-t/DVD-t ÍRNI!!!!

(Off-topic megjegyzés, de hozzáteszem, hogy gyári DVD-t sem tudok nézni, mert mindig arra hivatkozik, hogy a videokártyám TV-outja be van kapcsolva, tehát kapcsoljam ki, majd akkor lejátssza. RÖHEJ: A videokártyámon nincs is TV-Out kimenet. Gyerekek, elegem van az informatikából!)

De azért segítsen valaki.

Boldog karácsonyfát, békés bejglit, kellemes szaloncukrot!

(#585) Apollyon válasza lackóka (#584) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

Esetleg az is előfordulhat, hogy már régi a Nero-d, és azért nem ismeri fel a meghajtót. Mivel arról telepítetted fel a programot, a rendszer ismeri, de a nero valszeg nem. SZVSZ használj újabb kiadású Nerot, nekem pl a 7 Premium van...

Szerk.: Milyen DVD lejátszó progit használsz?

[Szerkesztve]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#586) lazydog válasza lackóka (#584) üzenetére


lazydog
(addikt)

Tölts le egy új verziót, azt használd az ősrégi Nero-d helyett!

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#587) reben


reben
(csendes tag)

sziasztok!
Problémám a következő: van egy majdem 2 éves pio 109-es dvd íróm, ami kb. egy héttel ezelőttig tökéletesen működött. Most is csak egyetlen probléma van vele, mégpedig az, hogy az újraírható lemezeket (ha törölni akarom őket, v. ha a meglévő adatok mellé akarok írni valamit) nem ismeri fel, azt mondja, hogy ez egy egyszer írható lemez és nem tudja törölni. Kipróbáltam többféle újraírható cd-vel, dvd-vel, programmal pedig alcohollal, illetve nero 7.5-el és mindig ua. az eredmény. Lehet, hogy ez a vég kezdete az írómnál?
Ha dvd filmet írok, v. bármi mást, még nem vettem észre ezidáig, hogy hibázott volna, csak ez a fenti dolog nagyon furcsa, mert eddig tökéletesen működött...
Van valami tippetek mi lehet a bibi?

(#588) lazydog válasza reben (#587) üzenetére


lazydog
(addikt)

Nagyon valószínű, hogy alkohol (Alcohol) problémád van. :)
Szedd le az összes hasonló lemezbuheráló programot (DVDCopy,stb.) is.

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#589) reben válasza lazydog (#588) üzenetére


reben
(csendes tag)

Azt hiszem, ez az ötlet nem nyert sajnos :( ,mert az alcoholt már csak azután telepítettem fel, hogy nem mentem semmire sem a nero-val és először azt gondoltam, hogy az új nero 7.5 viccelt meg.

(#590) lackóka válasza Apollyon (#585) üzenetére


lackóka
(csendes tag)

vagy a mediaplayert, vagy a CyberLink Multimedia Launcher-t (ezt adták hozzá).
mikor melyikhez van kedvem... :))

(#591) Apollyon válasza lackóka (#590) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

Mediaplayer 10-es? Vagy esetleg 11? Nekem ASUSDVD XP van és olyanokat is lejátszik, amit még sem a Crystal Player, sem a MediaP. nem tud. Próbáld meg ezt.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#592) lazydog válasza reben (#589) üzenetére


lazydog
(addikt)

És a többi buherátorrral mi a helyzet?

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#593) LeC válasza LeC (#574) üzenetére


LeC
(addikt)

:U

◄► !!! FIGYELEM !!! E-MAILT ÍRJ!!!! Nem tudok a privikre válaszolni!!!!!! ◄►               ◄► [Eladó Hardverek: www.LeC23.uw.hu] ◄► TEL: [06-20/520-48-93] ◄►

(#594) speedmetal


speedmetal
(tag)

Sziasztok!


Egy ASUS DRW-1612BL dobozos meghajtó tulajdonosaként nem tudom kihasználni a LightScribe funkciót. Feltelepítettem az íróhoz adott Nero 6.6.1.6f programot, ami feltelepíti a LightScribe meghajtókat, sőt még az író firmware frissítő szoftverét is integrálja a Nero-ba.
A Cover Designer-t elindítva kiválasztom a LightScribe funkciót, megtervezem a lemezt, de sem a File menüben nincs Print LightScribe Disc, sem a beállításoknál nem érzékeli a meghajtót. És ez a probléma mindenhol fenn áll! Telepítettem a SureThing CD Labeller progit, amit a www.lightscribe.com weboldalon ajánlnak, de ez sem érzékeli a meghajtót. Telepítettem a Simple Labeler progit is - ezt is a www.lightscribe.com oldalon ajánlják - de ez sem érzékeli a meghajtót.

Kipróbáltam, hogy feltelepítettem a legújabb Nero-t (7.5.9.0_hun) és a legújabb LightScribe System szoftvert (1.4.124.1) de ez sem segített. A LightScribe programok egyszerűen nem hajlandóak tudomásul venni, hogy a meghajtó a gépben van. Nem ismerik fel!

Amúgy a meghajtó gyönyörűen olvas, ír, töröl, de a LightScribe lehetőség, mint ha bele sem lenne építve Pedig mind a dobozán, mind a meghajtó előlapján ott virít a jel.

Lemeznek a Philips LightScribe DVD-R 8X lemezeit használnám. Amivel nem lehet gond, mert az LG GSA-4166B meghajtóm gyönyörűen megírta a LightScribe felületét, de feladta a harcot egy év után - 68%-nál készített egy szép, koncentrikus sávot a lemezbe - ezért kellett lecserélnem az ASUS-ra.


Ha van ötletetek vagy találkoztatok ezzel a problémával és tudtok, akkor kérlek benneteket, hogy segítsetek.


Békés ünnepeket és boldog új évet!

Das was man sich vorstellt, braucht man nie zu verlieren. http://worldoftanks.eu/community/accounts/503964325-speedmetal_x6/

(#595) punish3r


punish3r
(aktív tag)

Helló! Az lenne a problámám, hogy az íróm 4x-en 45 perc alatt ír meg egy DVD-t! Mostanában
jött elő ez a probléma! Lehetséges, hogy ez attól van, hogy már eléggé haldoklik a winyóm? A Néróban nem állítottam el semmit! Felraktam újból és akkor is ez van! A tároló szint meg folyamatosan ingadozik!:S Az elején is nagyon lassan megy fel 100%-ra( kb. 1 perc)!
Tud vki segíteni?
Előre is köszi!

Már a jövő sem a régi...

(#596) kamikaze boci válasza punish3r (#595) üzenetére


kamikaze boci
(őstag)

Karácsonyi ajándék:
[link]

egyéb állatfajták

(#597) LeC válasza LeC (#574) üzenetére


LeC
(addikt)

másnél még nem volt hasonló probléma? :U

◄► !!! FIGYELEM !!! E-MAILT ÍRJ!!!! Nem tudok a privikre válaszolni!!!!!! ◄►               ◄► [Eladó Hardverek: www.LeC23.uw.hu] ◄► TEL: [06-20/520-48-93] ◄►

(#598) punish3r


punish3r
(aktív tag)

Ja és DMA módban van az író!
szerk: kösz kamikaze boci, de olvastam már!
És ezt csak DVD írásnál csinálja, CD írása tökéletes!:S
[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

Már a jövő sem a régi...

(#599) walko


walko
(tag)

Szerbusztok!

LG GSA H22L dvd íróm van, karira kaptam. Eddig 2 dvd-t tett tönkre, mindkettőt 2%-nál. Secondary slave-en van a meghajtó, egy winyó mellett. Nem igazán van ötletem már, hogy mitől lehet a probléma, de több dvd-t nem szeretnék tönkretenni.
Olvasással nincs semmi gond és a lightscribe is működik.

Köszönöm a helpet előre is!

[Szerkesztve]

(#600) sz.j


sz.j
(veterán)

Szevasztok.

Az mitől van, hogy bootolásnál a CD-RW (Asus CRW-4012A) és a DVD-RW (PIO 111D)-k LED-jei szinte folyamatosan villognak, a meghajtók kb. 2-4-szer ''zajonganak'' (mintha fel akarnának pörögni, vagy ezekről akarna bootolnia gép).
Ezek a jelenségek a bootolásnál lévő rövid sípszóig tart, majd teljes csend lesz.

Már szinte minden variációt kipróbáltam, ha csak egy meghajtó van bekötve akkor is ue. a jelenség van. Az eltérés csak annyi, hogy az Asus CRW-4012A sokkal hangosabb (kb. 4-5 éves), míg a Pioneer DVR-111D (2 hónapos) , de ő is csinálja a fenti jelenséget csak teljesen halk.

Esetleg az megszüntetné a hibát ha a CD és DVD meghajtókat másképp kötném be? Hová kellene csatlakoztatni, hogy a jelenség megszünjön:
1.
- a Primary IDE Master és a Primary IDE Slave-re, vagy
- a Secondary IDE Master és a Secondary IDE Slave csatlakozókra?
2.
- egy kábelen kell csatlakoztatni mindkettő, vagy külön-külön, két 80 eres IDE-kábelen?
- ha külön kábelen kell, akkor az egyiket a Primary IDE Master-re, míg a másikat a Secondary IDE Slave-ra kell csatlakoztatni?

(Most egy kábelen vannak csatlakoztatva, Master Asus CRW-4012a, Slave Pioneer DVR-111D, de fordított sorrendnél is ue. a jelenség.)

Vagy ha nem ez okozza a leírt hibát, akkor azt hogy tudom megszüntetni?

(Alaplap: Asus A8R-MVP )

:U

http://www.ezisazis.nhely.hu

Útvonal

Fórumok  »  HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.