Hirdetés

2019. november 21., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#101) Romeo23


Romeo23
(tag)

Sziasztok!

Van egy Sony DVD íróm. Sajnos van olyan régebbi CD amit nem hajlandó olvasni. Elővettem az LG írómat, be a gépbe. A gépem mindkét meghajtót felismeri, nincs semmi hiba. Azonban ha beleteszek bármilyen CD-t a régi LG íróba, akkor csak a homokórát látom, és lefagy a gépem. Csak rábökök az egérrel a meghajtó jelére, és fel se pörög a CD, csak homokóra.
Csökkentett módban minden megy gond nélkül. Ott mindkét meghajtó megy, a régi LG is olvas rendesen. Nem értem, ha csökkentett módban jó, akkor normál módban mi a baja? Tudna valaki segíteni?

Project Torque nickem: PeArp80

(#102) VVoid válasza Romeo23 (#101) üzenetére


VVoid
(aktív tag)

Csak tipp: valami olyan drivert installaltal, amit nem kellett volna.
Nekem volt olyan gondom, hogy nem elegedtem meg azzal az IDE driverrel, amit az XP alapbol feltett, az alaplaphoz mellekelt CD-n levo drivert tettem fel, attol meg az tortent, valahanyszor beraktam egy CD-t az olvasoba, ujraindult a gep. Sok oramba telt, mig rajottem, mi okozza a bajt.

(#103) Romeo23 válasza VVoid (#102) üzenetére


Romeo23
(tag)

Abit NF7-es alaplapom van, Nforce2-es. Az ehhez való hivatalos Nvidia driver-ben levő IDE szofver állítólag lassabb és szarabb, mint amit az XP ad. Ezt nem tettem fel. Mindegy, elég régi az XP-m, és sok kis programot tettem fel, lehet valamelyik valamit felülírt. :( Majd kipróbálom újratelepített XP-vel. Az is lehet hogy egyszerűen nem szeretik egymást, egy kábelen is vannak :) Azért köszönöm a tippet!!!

Project Torque nickem: PeArp80

(#104) Smica


Smica
(csendes tag)

Sziasztok!

A probléma, amelyben a segítségeteket kérném, szoftveres jellegű.
A lökött öcsém felrámolt a régi gépünkön lévő Windows 98 -ra egy
KCS_M_Telecom_usbdrive -nevű drivert (amelyet azért tett fel mert szeretett volna egy pendrive -ot használni) de igazából nem a megfelelőt installálta.
Miután nem működött neki, egyszerű uninstall -al leszedte.
Azóta a DVD-ROM olvasó és a CD-író (egyik sem) nem látszik Windows alatt.
A Nero -t elindítva az az ASPI -re panaszkodott, ígyhát leszedtem egy Win98 -hoz való
4.71.2 -es ASPI meghajtót és felraktam, de a helyzet nem változott.
Szeretném megúszni újratelepítés nelkül ha lehetséges.
A meghajtók és a kábelek (BIZTOS!!!) nem hibásak. A két meghajtó nem is egy kábelen
van.
Emellett maga a rendszer is furcsán lassú és a merevlemezhez azt írja (az eszközkelező
tulajdonságainál), hogy a lemez MS-DOS kompatibilis módban fut és ezért lassú lehet
(amelynek nyilván oka van és nyilván ugyanaz).

Ha van bármilyen ötlet, azt szivesen várom!
Előre is köszönöm a segítséget!


Linux kernel doksim itt elérhető: www.linuxforum.hu

(#105) zskerner


zskerner
(csendes tag)

LG GSA4167B dvd íróm van. Nem akar DMA módban működni. Az 1. IDE vezérlőn master. (SATA vinyóm van.) Az eszközkezelőben ''Ha rendelkezésre áll, akkor DMA'' van beállítva, mégis PIO módban megy. Ha van ötletetek, kérlek segítsetek!!! Köszönettel: Zsolt

(#106) Zealot


Zealot
(tag)

Hello.
Van egy kis problémám egy TEAC DV-W516GA dvd íróval.
Megír minden fajta dvd-t csak ellenőrzésnél nagyon lassan olvassa vissza (20%-ig kb. 1200kB/s, aztán felgyorsul). Volt már olyan is, hogy nem tudta visszaolvasni, CD/DVD Speed kijelzett egy pár olvashatatlan szektort. Ezek egymás után voltak, és csak egyszer fordult elő a lemezen. Más íróval írt dvd-t viszont gyorsan olvsassa vissza. (mondjuk az a gyors is úgy 4000-10000 között van, de az még elmenne).
Mi lehet vele? Szerintetek lehet ezt reklamálni? Ja, és legújabb firmware van rajta.

(És ha már írok, megkérdezem hogy van-e már megoldás a NEC-4550A dvd írás utáni lassú olvasásra, vagy marad a CD/DVD Speeddel a spin up?

(#107) Mirones


Mirones
(tag)

Helló!
Nekem is lenne 1 problámám az lg gsa4163b íróm írás elött nem ismeri fel a rózsaszín arita dvd-ket holott ezt még 2 hónapja tökéletesen felismerte és meg is írta. Milehet a gond miért gondolta meg magát?

(#108) Henker2


Henker2
(addikt)

Hy all! Most vettem egy OEM -es Pio 110D írót, feketében! Valami tapasztalatot tud valaki megosztani velem? Eddig 108-asom volt és kíváncsi lennék, hogy megérte-e a váltás! Azt már látom, hogy olyan lemezeket amiket eddig a 108-sal tudtam akár 12X-esen is írni, a 110-es csak 8X-osan engedi!
Várom a válaszaitokat!

Xiaomi Redmi Note 7 Global 4/64 - MIUI Global 10.3.6 Stabil V10.3.6.0 (PFGMIXM) Android 9 ROM

(#109) Henker2


Henker2
(addikt)

Segítség kellene! Letöltöttem a Pioneer DVR-110D -hez firmware-t! Az 1.39-est! Ez egy exe fájl! Hogyan kell ezt használni? És nem gond az, hogy a köztes firmware verziókat kihagyom? BIOS-t már frissítettem alaplapon, de DVD írón még nem!
SEGÍTSETEK PLEASE!

Xiaomi Redmi Note 7 Global 4/64 - MIUI Global 10.3.6 Stabil V10.3.6.0 (PFGMIXM) Android 9 ROM

(#110) typhon


typhon
(csendes tag)

Sziasztok!
Kellene egy kis segítség!
Az történt, hogy egy Toshiba SPM-30-as notebook-on a dvd meghajtó firmware frissítése után nem találja meg az IDE2-őt!
A dvd meghajtó típusa sd-r2212!
Mit ronthattam el?

(#111) PPeter válasza typhon (#110) üzenetére


PPeter
(addikt)

Néhány notebook meghajtónál a firmware tárolja, hogy a drive slave vagy master beállítású, és ha a frissítés átállította ezt, akkor elképzelhető, hogy nem látszódik utána a drive a buszon.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#112) typhon válasza PPeter (#111) üzenetére


typhon
(csendes tag)

Megoldás?

(#113) GoaGeorge


GoaGeorge
(tag)

Sziasztok!

Már az ASUS szervízen töröm a fejem, mert a 8x DVD íróm, semmilyen médiát nem hajlandó 8x-osan megírni. Ki lehet választani, illetve a 6x, 4x-es sebességet is, mégis 13 percig tart egy írás. Az pedig nem 8x sebesség... :F

Mielőtt a szervízhez fordulnék, nincs valami ötletetek a megoldásra? :U

Köszönettel,
Gergő

(#114) PPeter válasza typhon (#112) üzenetére


PPeter
(addikt)

Egyelőre nincs ötletem. Meg kellene nézni a readme fájlt amit a frissítés mellé mellékeltek, meg utána kell nézni, hogy ennél a drive-nál hogy is van a ''jumperelés'' megoldva a master/slave állapot megkülönböztetésére. Sajnos erre most nincs időm, de ebben az irányban kellene elindulni. Ha ez a master/slave dolog kavart be, akkor lehet hogy csak úgy lehet orvosolni, hogy egy más IDE/ATA eszközsorrenddel (a meghajtót külön vezérlőn kezelő) működő notebookba csatlakoztatva lehet majd életre kelteni, és még akkor is kérdés, hogy lesz-e olyan frissítés hozzá, amivel beállítható a nálad szükséges ATA beállítás. Legrosszabb eshetőség, hogy a frissítés közben valami gebasz volt és sikerült klőni a drive firmware-ét (félig íródott csak be a firmware, csak a törlés sikerült, de a felülírás nem stb.), ebben az esetben szakszerviz, hátha tudnak valami okosat kitalálni, de lehet hogy a master/slave probléma megoldása is egyszerűbb lesz náluk.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#115) PPeter válasza GoaGeorge (#113) üzenetére


PPeter
(addikt)

Pontosan milyen író, milyen rendszer (alaplap, ATA/IDE vezérlő, kábel típusa, eszközök sorrendje, beállítása (master/slave), milyen driver lett - ha lett - telepítve a vezérlőhöz), milyen programmal (pontosan melyik verzióval) próbálsz írni, milyen firmware van az íróban, pontosan milyen lemezre?

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#116) khalim


khalim
(csendes tag)

hello,

előre is kösz minden segítséget,olyan problémába ütköztem, amire egyszerűen nem látom a megoldást

a gond: adat-dvd-t akarnék írni, de tízből tízszer hibásan végződik a művelet, egészen pontosan data verification alatt (nero), 22%-on megáll az ellenőrzés, lemez hibás, kuka. gépen friss windows, kipróbáltam több verziószámú nero-t, driverek frissek, teljesen eltérő állományokkal ugyanaz a hiba. nyers dvd-k imation márkájúak, nem írom túl stb.

ötlet?

köszi

(#117) PPeter válasza khalim (#116) üzenetére


PPeter
(addikt)

Könyörgöm írjátok már le ilyen esetben hogy milyen író, milyen firmware, milyen alaplap, milyen rendszer, milyen program (pontosan milyen verzió), pontosan milyen hibaüzenet, milyen eszközök vannak a vezérlőkön, milyen sorrendben, milyen beállítással (master/slave), milyen kábellel és pontosan milyen lemez... :O

Milyen hibát ad a program a visszaellenőrzéskor? Olvashatatlan lesz a lemez egy ponton, vagy eltérő, korrupt adatot jelez a forráshoz képest?

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#118) khalim válasza PPeter (#117) üzenetére


khalim
(csendes tag)

Nec 2510a, legfrissebb firmware (2.18 asszem), nero 6.6015, író slave (masteren azonos probléma)

rendszerrel gond nem lehet, ez az egész teljesen random kezdődött, előtte elírt lemezem nem volt egy éve

hibaüzenet nincs, egyszerűen leáll a data verification 22%-on és megállt az élet. ha megszakítom, fájlok fele korrupt

(#119) GoaGeorge válasza PPeter (#115) üzenetére


GoaGeorge
(tag)

Ez az író ugye a notimban van és Matshita UJ-840D a tipusa. 1.00 firmware van rajta, és láttam egy két helyen, ahol írtak 1.02, illetve 1.03 firmware-ről, de sehol sem találtam. Lehet csak bénán kerestem. Nero 6.3-assal szoktam írni, ezeddig LG dvd írónál is ezt használtam, ott nem volt vele gond.

Az alaplapom egy Asus A4000L series. Ide vezérlő: SiS PCI IDE Controller, kábel típusát nem tudom, mivel noti és még nem szedtem szét a gari miatt. Viszont a Nero-n kívül még van egy Deamon tools telepítve...

Médiák: TTG02-es TDK, valami márkás Sony, gagyibb TDK, Tayio Yuden-es TDK... szóval próbálkoztam ám :)

Te fasza lenne, ha tudnál segíteni! :R

Gergő

(#120) PPeter válasza khalim (#118) üzenetére


PPeter
(addikt)

Ha a megírt lemez olvasható (tehát nemolvashatatlan szektorok lettek rajta) csak a kiírt adat éppenséggel nem egyezik azzal, aminek oda kellett volna kerülnie, akkor ott a gép memóriája, avagy a drive és az alaplap közötti kommunikáció a hibás, előbbinek oka lehet a tuningolás, nem megfelelő memória-időzítés beállítás, vagy a modul(ok) tényleges hibája, utóbbi származhat a nem megfelelő kábelezésből, kábelhibából, adatátiviteli módból, alaplapi/IDE vezérlő driver hibájából is. Ha ''rendszerrel gond nem lehet'' szerinted, akkor meg minek kérdezel? Az esetek 99%-ban nem a drive-ok hibáznak, hanem a rendszerrel/beállításokkal/felhasználóval van a baj.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#121) khalim válasza PPeter (#120) üzenetére


khalim
(csendes tag)

éppen így értettem azt, hogy nem lehet gond a rendszerrrel, hogy nincs húzva, minden alkatrész jól működik, nincs vírus és egyéb szemét, évek óta nem cseréltem alkatrészt

ami számomra érthetetlen, az az, hogy hipp-hopp egyik napról a másikra 100%-os a hibaarány, addig semmi gond nem volt (és bármely más alkalmazással, funkcióval sincs semmi kirívó). csak ez a bűvös 22%

(#122) Sanya


Sanya
(veterán)

4082b ment a kukába, mert nem tudott fókuszálni a sorokra már 4x-en sem...

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#123) typhon válasza PPeter (#114) üzenetére


typhon
(csendes tag)

Hali!
Szóval azt gondolod, hogy a firmware frissítéssel most az optikai meghajtó is master lett a slave helyen? És a hibaüzenet (ami IDE2-re ír hibát) akkor nem úgy kell értelmezni, hogy az ide2 vezérlőn van a hiba, hanem úgy, hogy a slave drive -al van gond, mivel csak 1 ide vezérlő található a masinában!
Jól értem?

(#124) poxi


poxi
(csendes tag)

Sziasztok! Pénteken kaptam egy Asus DRW-1608P2S dvd-írót... itt kezdõdtek a problémák...akárhogy próbálkozom, igen csekély számítógépes ismereteimet bevetve, az író nem nagyon működik. Először a másodlagos ide csatornára tettem, slave-re (masteren egy Philips cd-író volt): hibásan írta a +os dvd-ket és a cd-ket (LG, TDK, dvd-k, Benq cd-k) (Nero 6.0.0.0.-t és Nero 6.6.0.14d-t használtam - a másodikat az íróhoz kaptam) Egy +ost véletlenül megírt, de nem tudta aztán olvasni. A -osokat megírta. Áttettem masterre, a Philipset pedig slavre - eredmény: a Nero nem látja, a device managerben kis sárga felkiáltójellel jelenik meg. Kivettem a Philipset: a számítógép indításkor vmi. 80-as kábelről panaszkodik, illetve a slave-vel kapcsolatos hibát jelez, F1-el indul...Nero látja... írás indításakor a következő üzenet: az eszközt más alkalmazás használja...
Azóta szinte minden kombinációt kipróbáltam: slave, master, dvd-író cd-íróval, cd-író nélkül... stb... kipróbáltam az íróval kapott 80-as kábelt is, az eredmény negatív: cd-t, dvd-t nem ír, nem is mindig olvassa őket, a rendszer hol látja hol nem...
A következő, kissé elevult számgépem van (lehet, hogy ez a baj?): MSI K7T266 Pro-MS-6380, AMD Athlon 1,2 GHz, 512 Mb DDR, Western Digital 1200JB, NVIDIA Geforce 2...
Tudna valaki segíteni?

(#125) poxi


poxi
(csendes tag)

Valamit elfelejtettem: nem tudom, hogy jól tettem-e vagy sem, de az Asus honlapjáról letöltöttem egy asszem új firmware-t és telepítettem...

(#126) PPeter válasza poxi (#125) üzenetére


PPeter
(addikt)

Legújabb Nerot tedd fel. Az író legyen egyedül egy 40 eres kábel végén, masterként. Minden más CD/DVD-író program, emulátor stb. uninstall. Ha tettél fel külön alaplapi ATA/IDE drivert, akkor az is uninstall.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#127) GoaGeorge


GoaGeorge
(tag)

Szép estét, PPéter!

Valószínűleg elfelejtettél válaszolni nekem itt a topicban. Kérlek nézd meg a 119-es hozzászólást, illetve annak előzményét! Leírtam azokat a dolgokat, amiket kértél, és fontos lenne számomra a válaszod, mert ezeddig nem nagyon találtam olyan embert, aki valamit is tudna hozzászólni az gondomhoz.

Köszönettel,
Gergő :R

:))

[Szerkesztve]

(#128) PPeter válasza GoaGeorge (#119) üzenetére


PPeter
(addikt)

Mindenképp kipróbálnék egy újabb Nerot és a legújabb SiS-es drivert is az ATA/IDE vezérlőhöz, illetve ha már tettél fel ilyet és nem segített, akkor próbáld uniinstallálni és azzal működtetni, amit az XP saját magától rakna fel.

[Szerkesztve]

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#129) GoaGeorge válasza PPeter (#128) üzenetére


GoaGeorge
(tag)

Sajnos ezek sem segítettek. Ugyanúgy 13 perc kb. egy DVD és ugyanúgy 8x sebességet ír ki... :F

(#130) PPeter válasza GoaGeorge (#129) üzenetére


PPeter
(addikt)

Hmm, megtennéd, hogy egy üres lemezt feláldozol a Nero CDSpeed programmal? Csak tedd be a lemezt, indítsd el a programot, majd nyomj egy F9-et, a program teleírja a lemezt és közben grafikont készít az adatátvitelről. Mentsd el az eredményt képként vagy a CDSpeed saját formátumában és dobd át nekem e-mailben. Az a gyanúm, hogy a SiS-es lapkakészlet meg a kis noti HDD egyszerűen ennyit tud, és azért hosszabb az írási idő a kelleténél, mert egész egyszerűen ''ennyi fér ki a csövön.''

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#131) GoaGeorge válasza PPeter (#130) üzenetére


GoaGeorge
(tag)

Persze, csinálok egyet. Nemsokára át is küldöm!

Gergő

(#132) typhon válasza PPeter (#114) üzenetére


typhon
(csendes tag)

Hali!
A probléma megoldódott!
A hibaüzenet az ide2-re még mindíg megjelenik, de az alaplap driverének újratelepítésével ismét létja a dvd-rom-ot!
Érdekes, nem?
:C :C :C

(#133) PPeter válasza GoaGeorge (#131) üzenetére


PPeter
(addikt)

Láttam küldted, csak a képet kihagytad, csak magát a html fájlt küldted át.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#134) PPeter válasza typhon (#132) üzenetére


PPeter
(addikt)

Több mint érdekes, de ha működik akkor jó. :D

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#135) fecoka válasza poxi (#124) üzenetére


fecoka
(aktív tag)

jumpert átraktad ??

(#136) iciripiciri


iciripiciri
(csendes tag)

Röviden: Nero nem ismeri fel az üres DVD-t
Hosszabban: Pár napja cseréltem le a CD -írómat DVD-íróra (LG 4167B). Jónak tűnt, amig DVD-t nem akartam vele írni. Bármit tettem, nem akarta felismerni az üres DVD-t. Gondoltam, elavult már a Nero (6.3.0.0) és felfrissítettem (6.6.1.4). Sajnos, ez sem segített. Azaz,a sok játszadozás közben egyszer csak felismerte a lemezt. Azonban, amikor írni szerettem volna, valamilyen hibás parancsra hivatkozva, abbahagyta. Kipróbáltam másik gépben, ott hibátlanul működött. Ma kicseréltem az IDE kábelt, de maradt a régi gond - ismét nem látja a DVD-t. Operációs rendszer: Winndows 2000.
Van-e ötletetek mi lehet a hiba okozója?

(#137) FefeeX válasza iciripiciri (#136) üzenetére


FefeeX
(veterán)

mondjuk próbáld másik lemezzel, új firmware kb ezek jutnak most eszembe, megyek is aludni... sok sikert...

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#138) poxi válasza PPeter (#126) üzenetére


poxi
(csendes tag)

Kössz szépen a segítséget, kipróbáltam de sajnos nem használt... Úgy döntöttem, hogy elég az idegeskedésbõl -- visszavittem a kereskedõhöz ahonnan származik. Holnapig tesztelik.........

(#139) iciripiciri válasza FefeeX (#137) üzenetére


iciripiciri
(csendes tag)

mondjuk próbáld másik lemezzel, új firmware kb ezek jutnak most eszembe, megyek is aludni... sok sikert...
Kösz, de már sok lemezzel próbálkoztam, és semmi.
A firmware cserét nem látom indokoltnak, hisz másutt simán működött ugyanilyen operációs rendszer alatt. Vagy mégis?

(#140) iciripiciri


iciripiciri
(csendes tag)

Hoppá! Utolsó jelentkezésem után a Neronak sikerült felismernie a lemezt és el is indítottam az írást (szimulációt), de meg is szakadt. Mellékelem a log egy részét (megvan az egész, ha valaki tudja értelmezni, szívesen elküldöm):

1:13:08 #22 SPTI -1066 File SCSIPassThrough.cpp, Line 289
F: CdRom1: SCSIStatus(x02) WinError(0) NeroError(-1066)
Sense Key: 0x05 (KEY_ILLEGAL_REQUEST)
Sense Code: 0x24
Sense Qual: 0x00
CDB Data: 0x53 00 00 00 00 00 23 63 70 00 00 00
Sense Area: 0x70 00 05 00 00 00 00 10 53 00 00 0C 24 00 00 C0 00 05

21:13:08 #23 CDR -1066 File ThreadedTransferInterface.cpp, Line 1799
Invalid field in command
F: HL-DT-ST DVDRAM GSA-4167B

21:13:08 #24 TRANSFER -27 File ThreadedTransferInterface.cpp, Line 1799
Could not perform start of Disc-at-once

21:13:09 #25 Phase 34 File dlgbrnst.cpp, Line 1685
Simulation failed at 8x (11 080 KB/s)

[Szerkesztve]

(#141) morp


morp
(aktív tag)

havernak van egy új lg dvd írója, de dvd írásnál hibázik vagy el se indul
cd-t ír/olvas, dvd-t olvas. a nero valami ?érvénytelen blokkcímzés? hibát ír.
ötletek?

(#142) Flashy válasza morp (#141) üzenetére


Flashy
(veterán)

ha legújabb firmware-rel és többféle nyersanyaggal, esetleg másik gépben is ugyanez, akkor garancia.

(#143) morp válasza Flashy (#142) üzenetére


morp
(aktív tag)

a firmware-t nem valószínű hogy piszkálta, nyersanyagot nem tudom hogy mit és mennyit próbált, de a helyzet az hogy ez már egy garanciába cserélt cserélt író, az előző is ezt a hibát produkálta.
biztos hogy nem valami beállítás/szoftver probléma?
a hibaüzenet ismerős? milyen hibára utalhat? firmware frissítés segíthet?

köszi :R

mod: ha cserére kerül a sor, mit válasszon helyette?

[Szerkesztve]

(#144) vegh


vegh
(tag)

Üdv Mindenki!

Van egy LG-4081-es iróm ami egyik napról a másikra folyamatosan elronotta a lemezeket!
Próbáltam Ridisc-et 4x-t és 8x-ost is, TDK-t, Verbatimot,Traxdatat de egyikel sem ment!
5 és 25% között kiakad! Sávkövetési és Fokuszálási hiákra!
A rendszert is ujratelepitettem de igy sem!

Ma vettem egy Pioneer DVR-110D-t és ezzel sem tudok irni!
IDE kábelt is cseréltem. Próbáltam mind a két Csati-ba de egyikben sem ment!

Alcohol120%-al, Nero 6.6.0.14-el és CloneDVD2-vel is próbáltam irni!


Az alaplapom szállhatott el?
MSI KT6V!

Javaslatokat várok!

THX!

(#145) vegh


vegh
(tag)

! ! ! UP ! ! !

(#146) szjancsi


szjancsi
(csendes tag)

Udv, forumlakok

egy kerdesem lenne LG DVD R/RW-vel kapcsolatban. A tunetek a kovetkezok ha dvd-t teszek be olvasni kep van de nincs hang, :Y de ha csak cd-t akkor van hang.

mi lehet az oka?

A helyes valasz bekuldoi segitenek megoldani a problemamat. amiert elore is koszi

(#147) mr_ricsi válasza szjancsi (#146) üzenetére


mr_ricsi
(veterán)

''mi lehet az oka?''
Nincs AC3 lejátszó kodek telepítve a gépedre.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#148) DragonRK


DragonRK
(csendes tag)

Hali!

Van egy Pioneer 110D nevű DVD írom.
Az lenne a problémám, hogy 8X, 16X-es Dvdket nem bírom megírni 2x-en, pedig rá van írva, hogy pl.:1-8X. Próbáltam Philips 8x Dvd+R-est, Ridata 8x Dvd+R-est, Arita 8X Dvd-R-est, Tdk 8x-R-est is, de mind hiába mindegyiknél csak 4X, 6X és 8X-os írást engedett.
Egyedűl csak a 4X-esnél engedi a 2X-es írást.
Feltettem már az 1.11, 1.17, 1.22, 1.37 és az 1.39-es firmwaret, de akkor se engedi.
Valaki, ha tud segítsen. Nagyon fontos lenne!
Előre is köszönöm.

(#149) DragonRK válasza DragonRK (#148) üzenetére


DragonRK
(csendes tag)

Bocs rosszúl írtam az író nevét:
Pioneer 110DBK

(#150) morp válasza DragonRK (#148) üzenetére


morp
(aktív tag)

Szerintem ez így normális, csak egy lassabb íróval tudnád 2x-esen megírni ezeket a lemezeket. Én a helyedben örülnék, hogy ilyen gyors íróm van.

Útvonal

Fórumok  »  HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.