Hirdetés

2019. november 21., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#751) PPeter válasza Siriusb (#750) üzenetére


PPeter
(addikt)

Uninstalláld az Alcoholt, BlindWrite-ot, CloneCD-t :o

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#752) Siriusb válasza PPeter (#751) üzenetére


Siriusb
(addikt)

Kipróbálom. Az Alcohol fent volt régebben is, amikor még semmi gond nem volt.

(#753) Siriusb válasza PPeter (#751) üzenetére


Siriusb
(addikt)

Jár a pont, igazad volt! :R

De miért volt jó hosszú ideig, azután már nem, rejtély!

Köszönöm a segítséget!!!!

(#754) Krisz696


Krisz696
(csendes tag)

Köszi a segítséget! :R A frimware frissítés bejött! :C Megspóroltál nekem egy új dvd írót! THX! :R

(#755) mr_ricsi válasza PPeter (#748) üzenetére


mr_ricsi
(veterán)

''Jajjmár, ez olyan alap tanács, mint a ''cserélj tápot!'' ''

De egy virusok által rágott gépen, vagy hibás IDEkábellel, vagy hibás IDE driverrel valaki ezt win alatti flasher progival elköveti, akár nemműködő író is lehet a végeredmény. Főként ha azt sem olvasta el, hogy csökkentett módban kellene csinálni.
Tehát ez nem egy teljesen veszélytelen tanács, ha jól sejtem.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#756) 04ahgy válasza Krisz696 (#754) üzenetére


04ahgy
(nagyúr)

Nagyon szívesen.

mr_ricsi - Onnan logikáztam ki, hogy volt már hasonló esetem. Mindent olvasott, CD-t írt. Csak DVD-t nem az ősrégi v1.06 firmware-t 1.32-re frissítettem, és ettől megint teljes értékű volt. Ez speciel egy Pio-109D volt, egy jóbarátomnál. Kedves fórumtárs esete annyival jobb volt, hogy DVD-RW-t is megírt. Innen az következik, hogy a követő logika, fejszabályozó mechanika, lézer, stb. hibátlanul működik. Ebből arra gondoltam, hogy csak egy olyan lemezszériát fogott ki, ami nem tetszik az írónak.
Ilyenkor pedig a firmware cser / frissítés egyértelmű lépés. Remélem teljes és követhető voltam...

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior! \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#757) mr_ricsi válasza 04ahgy (#756) üzenetére


mr_ricsi
(veterán)

''Ebből arra gondoltam, hogy csak egy olyan lemezszériát fogott ki, ami nem tetszik az írónak.
Ilyenkor pedig a firmware cser / frissítés egyértelmű lépés. Remélem teljes és követhető voltam...''

Világos, csak éppen hiányzott az a kérdés, hogy váltott-e mostanság lemezt. Mert jelen esetben szerencséd volt, és tied a dicsőség a gyors megoldás miatt, viszont ugyanekkora eséllyel el is cseszhette volna az íróját, ha nem ez a hiba oka.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#758) spot


spot
(csendes tag)

Egy olyan problémám lenne, miszerint a tisztelt dvd-íróm mostanság minden létező dvd-t elront. DMA-hiba... Meg beszél valami crc nyavajáról is. Nem igazán tapasztaltam ilyesmit, nem igazán használom az írómat, de eddig nem volt vele problémám. Csak egy típust hajlandó normálisan írni, az újraírható dvd-ket, méghozzá 2x-esen...Ha annál gyorsabban szeretnék filmet, adatot, bármit írni, elrontja, függetlenül a dvd minőségétől. Hol a hiba??? Irány a szervíz??? A szóban forgó dvd-író egy Pioneer 110D. Valakinek valamilyen ötlet? Nagyon hálás lennék!

(#759) PPeter válasza spot (#758) üzenetére


PPeter
(addikt)

A topik 1. hozzászólásában található szösszenetet végigolvastad?

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#760) Krisz696 válasza mr_ricsi (#757) üzenetére


Krisz696
(csendes tag)

Most nagyon megillyesztettél! Leírnád, hogy hogyan kell helyesen frimware-t frissíteni. Vírus veszély a gépemen igencsak fennáll és nem is csökentett módban csináltam a frissítést.
04ahgy-nek egyébként igaza volt, most hogy jobban belegondolok csak a max 8x-an írható fuji és fuji color dvd-ket nem írta, vagyis a sima fujival inkább csak válogatós volt, ha jól emlékszem. Az összes otthon fellelhető dvd-t megpróbáltam írni. Előttük mindig traxdatát vettem. De a sorozatos hibák után nem is vettem dvd-t. Minek, ha úgyis elromlott az író - gondoltam.
Persze a gari lejárta után nemnagyon akartak segíteni a boltban sem. A frimware frissítésre magam is gondoltam, de nem mertem belevágni, így nem is jártam utána a dolognak.
Szerencsére az író nem ment gallyra, bejött a frissítés, azóta 3 dvd-t is írtam (2 fuji color, 1 sima fuji).
Jó lenne, ha tényleg leírná valaki a frimwarefrissítés csínját-bínját, mert nem játékpénzre megy a játék.

(#761) 04ahgy válasza mr_ricsi (#757) üzenetére


04ahgy
(nagyúr)

Egy firmware frissítés semmilyen esetben nem teszi tönkre az írót. Szerintem. Meg a régi firmware-t is le lehet menteni. Ennyi erővel az alaplapomon se frissítsek sohase BIOS-t? Ez nonszensz. Pedig egy drágább Conroe-s lap már 40-60e Ft is van. Tehát ha mégse lett volna szerencsém, akkor sem cseszte volna el az íróját. Szerintem. Akár VGA-BIOST is cserélhet a 160e Ft-os kártyáján, mégsem cseszi azt el. Nem tudom miért kell ezeket a dolgokat általánosságban túlmisztifikálni: manapság firmware csere, BIOS frissítés teljesen alap dolog, windows alól minden végrehajtható, még a méregdrága videokártyák BIOS cseréje is egyszerű. És igen, van olyan, hogy elrontod a flashelést, nekem vem adott képet anno az X1900XT - jó, mi? Melléraktam egy kis PCI VGA-t és visszatettem a régi BIOS-t. Azóta is frankó. A lényeg minden ilyen esetben a nyugalom, higgadtság.

Krisz696:
Minden írónál más a firmware frissítés módja. LG-nél például egymagában kell lennie a Secondary IDE csatornán, masterként. És úgy kell elindítani a firmware frissítő programját. Pioneer esetén tök mindegy, hol van az író. Kiválogatja magának. Tehát nem ördöngősség helyesen firmware-t frisíteni. Te már pl. abszolút helyesen csináltad alapból, mert nem is lehet máshogy. De minden író letöltött firmware-je mellett szokott lenni kis readme, vagy hasonló. Ott mindig le van írva, hogy mit hogyan kell.

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior! \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#762) netkoo


netkoo
(senior tag)

Sziasztok::)
Valaki segitsen már?Van egy Pio 108 irom de 2napj ahiáb ateszek bele bármilyen lemezt csak felpörög és megáll utána nem csinál semmit:(
Valaki esteleg milehet a baja?
Iletv egy megbizható szerviz budapset?

P9 Lite Igyekszem....

(#763) mr_ricsi válasza 04ahgy (#761) üzenetére


mr_ricsi
(veterán)

''Egy firmware frissítés semmilyen esetben nem teszi tönkre az írót. Szerintem. Meg a régi firmware-t is le lehet menteni.''
DVD-knél a gyári flashelő progi ellenőrzi a meghajtó típusát, márpedig az elrontott DVD meg sem jelenik a biosban, vagy a windows alatt. Így aztán hiába van mentett firmware-ed, nem tudod a ''halott'' meghajtóba beleírni.
A DVD-kből csak a MediaTek chipesekhez van ''halott'' meghajtónál is működő flashelő progi. A többi meghajtónál hogyan írod bele a jó firmware-t?

És hogy nem lehet a firmware frissítést elrontani :F
Frissítés közben ki van írva, hogy tilos lekapcsolni a gépet. Jön egy áramszünet, (a userek hány százaléka használ UPS-t?)
Vagy az XP miért ne fagyhatna le? (Máskor is szokott) Húzott gépnél a userek hány %-a gondol arra, hogy a frissítés idejére vissza kellene venni az órajeleket? Márpedig attól hibázhat a kommunikáció az IDE-porton (is).
Ha nem csökkentett módban történik az flashelés, akkor mi történik, ha valami telepített dvd-kezelő alkalmazás éppen a flashelés alatt kezdene a meghajtóval kommunikálni?

''És igen, van olyan, hogy elrontod a flashelést, nekem vem adott képet anno az X1900XT - jó, mi? Melléraktam egy kis PCI VGA-t és visszatettem a régi BIOS-t. Azóta is frankó. ''
Mert az Nvidia és az ATI kártyákhoz jó képességű programozók hobbiból csináltak olyan progikat, amivel a rontott bios helyreállítható. De próbáld meg ilyen módon mondjuk a Matrox kártyád elrontott biosát javítani.
És az alaplapoknál? Vagy szerezned kell egy floppymeghajtót, ha még a bootblockbios működik, vagy egy másik alaplapból kölcsönbe egy bios a HotSwap-hez. Egy egyszerű usernek ez eleve meghaladja a képességét, ha szakembert vesz igénybe, az meg már pénzbe kerül, és lehet hogy nem gazdaságos.

''A lényeg minden ilyen esetben a nyugalom, higgadtság.''
Én a szaktudásban jobban bízom.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#764) mr_ricsi válasza netkoo (#762) üzenetére


mr_ricsi
(veterán)

''Pio 108 irom de 2napj ahiáb ateszek bele bármilyen lemezt csak felpörög és megáll utána nem csinál semmit''
Gyári lemeznél is ezt csinálja, vagy csak üressel?
CD-vel is, vagy csak DVD-kkel?

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#765) adra válasza netkoo (#762) üzenetére


adra
(tag)

Szia,

nézd ezek az írók ált. több mint két évesek, bármi előjöhet már... írni nem akar v. olvasni sem? változtattál vmit a gépen? (akár hardveresen akár szoftveresen). Szerintem a mai árak mellett nem érdemes egy írót szervízbe vinni (kivéve ha még garanciális)

MCC: Minőségi Certifikált Cuccok

(#766) _stick_


_stick_
(őstag)

Sziasztok!
Érdekes hibák vannak a samsung cd kombómmal.
1. Néha magától kinyílik, utánna becsukódik, majd megint kinyitódik. Ilyenkor, hogy bennt maradjon azt szoktam csinálni, hogy amikor becsukódott, gyorsan rákoppintok egyett és akkor bennt marad és ha van benne lemez, akkor kezdi el csak olvasni.
2. Néha iszonyat hangosan pörgeti fel a lemezt.
3. A dvd lemezeket (még csak azt próbáltam) nem akarja lejátszani. Pörgeti össze-vissza. Ha ilyenkor bennehagyom a lemezt, restart után meg működik, de csak a következő lemez-cseréig.
4. Tegnap jött elő először, dvd-t másoltam, többet is (nero). És mindegyiknél 99%-nál azt írta, hogy olvasási hiba, aztán írási hiba. Megnéztem a film utolsó 10 percét asztali lejátszóval és nem volt hiba.

Ez egy Auchan-os mega-akciós samsung kombó, kb 1,5 éves, tehát a gari már a múlté. Ez már a második samsung-om, ami nem érte el a 2 éves kort, többet nem is veszek. :(((
A kérdésem: érdemes-e szétszednem, utalnak-e a hibák olyan alkatrészre, amit én is ki tudok tisztítani/cserélni/javítani, vagy hagyjam a fenébe, kuka?
THX!

(#767) Tom_Paris


Tom_Paris
(csendes tag)

Sziasztok!

Megoldottam azt a problémát ami a cd-dvd másoláskor ''az autómatikus lemezkiadáskor ujrainduló gép'' jelentkezett.

Nforce! alaplap kuka, Intel alaplap megvéve hiba nem jeletkezik tökéletes minden.

Csak elmondom ez a jelenség Nforce2 és Nforce4 en is jelentkezett, ugyhogy az egész Nforce sorozat IDE vezérlése rossz.

(#768) netkoo válasza mr_ricsi (#764) üzenetére


netkoo
(senior tag)

Szia:)
Gyári vadiuj müsoros DVd és CD lemezt se olvassa:(
Iletve ha megnyitásra katintok kiirja ,hogy helyezen be lemezt mert a meghajtó üres!
Uj alap lap és Videó kari került bele.
Ha irni akarok elkezdi Nero 7xx el elkezdi simán maj da végénél kiirj airási hiba Pio 108 de mást nem.Utána megnézem alemezt azt irja üres vagy nem olvasható!Több fajt alemezzel probáltam mint CD mint DVD vel.

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

P9 Lite Igyekszem....

(#769) AMD Power


AMD Power
(titán)

Bolond mostanában a DVD íróm! Valami lézer beállítási hibát ír ki egy csomószor. Ha Törlöm a DVD RW vagy ha írni akarok rá! :O

Elado Forza Horizon 4 LEGO DLC. https://hardverapro.hu/apro/elado_forza_horizon_4-hez_lego_dlc/friss.html

(#770) mr_ricsi válasza netkoo (#768) üzenetére


mr_ricsi
(veterán)

''Gyári vadiuj müsoros DVd és CD lemezt se olvassa''
Akkor még egyet próbálj: bootolhatós CDlemezzel (win vagy linux telepítő cd) próbáld indítani a géped. (Biosban a bootsorrendet ne feledd átrakni!) Ha akkor sem olvassa be a lemezt, akkor mehet a qkába a meghajtód.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#771) PPeter válasza AMD Power (#769) üzenetére


PPeter
(addikt)

A topik 1. hozzászólását tanulmányoztad?

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#772) 04ahgy válasza mr_ricsi (#763) üzenetére


04ahgy
(nagyúr)

Frissítés közben ki van írva, hogy tilos lekapcsolni a gépet. Jön egy áramszünet, (a userek hány százaléka használ UPS-t?

Mennyi az esélye, hogy olyan hülye legyen valaki, hogy a frissítés 30 másodperce alatt kapcsolja ki a gépét? Mennyi az esélye, hogy pont azalatt a 30s alatt lesz áramszünet? Kicsi. Tudom, hogy van, de statisztikailag alacsony. Persze ekkor valóban elrontódik a frissítés. Ezért is nem kell frissíteni, ha nincs semmi probléma az íróval / lappal, stb... Ezeket tudom. Nem is javasoltam, hogy orrba-szájba frissítsen mindenki BIOS-t és firmware-t, csak azt írtam, hogy ez manapság már rutinszerű dolog.

Vagy az XP miért ne fagyhatna le? (Máskor is szokott) Húzott gépnél a userek hány %-a gondol arra, hogy a frissítés idejére vissza kellene venni az órajeleket? Márpedig attól hibázhat a kommunikáció az IDE-porton (is).

Fagyás - szintén kicsi az esélye, persze van. De én nem nagyon láttam még XP-t csak úgy, magától lefagyni.
Húzott gép - Vagy stabil a húzás, és több napnyi 100% CPU és rendszer terhelés mellett stabil, vagy instabil alapból. Utóbbinál veszélyes a frissítés, de az ilyen felhasználó magára vessen. A mai legtöbb alaplapnál a húzás nem jár együtt az IDE busz frekvenciájának növekedésével. Az összes user hány %-ának van húzott gépe? A húzott gépú userek hány %-a akar firmware-t frissíteni. A húzott gépű, firmware frissítős userek hány %-ának fog hibázni a húzás miatt, éppen firmware frissítés közben?

Csak én érzem úgy, hogy míg én általánosítok, addig te apróságokon, statisztikailag kevéssé valószínű dolgokon, és speciális eseteken lovagolsz? Persze, van esély rá... Persze, megtörténhet. De elenyésző számú esetben.
Majd megnézem, mikor adsz olyan tanácsot, látatlanban (!!!), hogy ne lehessen belekötni...

Innentől én a vitát befejeztem, akár igazad van, akár nem. Akár írsz cáfolatot erre a hozzászólásra, akár nem. Veled semmi bajom, és igen, igazad is van - bizonyos esetekben...

No flame. Peace.

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior! \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#773) Utao


Utao
(csendes tag)

Sziasztok!

A DVD-íróm (Pioneer DVD-RW DVR-110D) az utóbbi időkben elkezdett kék halált okozni. Ez főleg installnál idegesítő, ugyanis ha mondjuk egy öt CD-s programot akarok telepíteni, akkor nulla az esélyem, hogy egyik CD-nél se kapjak kék halált. A szövegben Machine_exception vagy machine_check_exception-t ír ki a szokásos szöveg és számok mellett. Tegnap kétszer is telepítettem Windows XP-t Service Pack 2-vel, de a probléma megmaradt. Így feltételezem, hogy hadverprobléma lehet az oka. Segítsetek! Előre is köszi.

(#774) slayer006 válasza Utao (#773) üzenetére


slayer006
(addikt)

esetleg egy IDE kábel csere
esetleg

"Nem könnyű apának lenni, mikor a gyerek a lázadó korszakát éli." - Darth Vader

(#775) Sada88


Sada88
(aktív tag)

http://kep.kepfeltolto.hu/203/1170927888.jpg valaki látott már ilyet?:S az lg 4166B-m most ilyeneket írogatt és a nero az ismeretlen író hibával indokolja ... de már egyszer elküldtem gariba akkor épp nem produkálta magát mert nagyon randomra csinálja és ilyenkor 30percig ír kb aztán elrontja de vanh,oyg megírja de persze akkor nem ilyen lesz =/ és terheli közbe a gépet mint a meszes=/ haver gépébe átraktuk ott is ezt produkálta de nem mindig ez a baj:(

www.Sadaweb.hu www.flickr.com/photos/sada1988/

(#776) 04ahgy válasza Sada88 (#775) üzenetére


04ahgy
(nagyúr)

Uram atyám!
Jól látom, hogy a lemez eleje meg van írva, és a végén egy kis rész? Sosem láttam még ilyet. Még csak nem is hallottam ilyenről. Szerintem ezt a lemezt is vidd, mikor gariztatni viszed az írót. Meg mondani kell, hogy nem mindig csinálja. Ilyen lemezt nem tudsz csak úgy kedvtelésből csinálni...

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior! \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#777) netkoo


netkoo
(senior tag)

Sziasztok:)
Kiderült mivolt baj:)
IDE kábel volt a hibás kicseréltük azota minden ok:) :))

P9 Lite Igyekszem....

(#778) Utao válasza slayer006 (#774) üzenetére


Utao
(csendes tag)

Köszi, megpróbáltam az IDE kábel cserét (valójában ugyanazon kábel egy másik csatlakozóját dugtam be a meghajtóba) és működött, kék halált már nem kapok, csak a hiba jellege változott. Azt írja ki install közben, hogy bizonyos fájlt nem tudott telepíteni, amit valószínűleg a CD hibája okoz. A probléma annyi, hogy ezt másodjára egy olyan CD-nél írta ki, amit előzőleg már átengedett. Így megint csak arra tippelek, hogy kábelhiba. Próbáljam meg esetleg az egészet lecserélni (mármint a kábelt)?

(#779) lazydog válasza Utao (#778) üzenetére


lazydog
(addikt)

Igen, cserélj kábelt.
Ha még mindig fennáll a hiba, vizsgáld meg a RAM-ot is, a Memtest86 programmal.

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#780) Sada88 válasza lazydog (#779) üzenetére


Sada88
(aktív tag)

ls olyat láttál már amit az enyém produkál ?:( én is kábelcserélvel kezdtem meg haver gépébe is átvittük ott is kb 10lemezből 2-3nál bejátszotta viszont pesten a gariba ott állítólag nekik nem csinált ilyet,de akkor nem küldtem vele lemezt de most azt is csatolok hozzá,hogy sztük ezzel szorakozok,hogy ilyen sávokat irogatok a lemezre=/
[kép]

[Szerkesztve]

www.Sadaweb.hu www.flickr.com/photos/sada1988/

(#781) rszp


rszp
(aktív tag)

Lehet, hogy ezt nem ide kellene de majd átkerül máshova ha zavaró.

Lehet-e házilag valahogy megváltoztatni az írónak a lemezekhez tartozó startégiáját?
Konkrétan: a DVD-R 6x írás CLV, a DVD-RW 6x írás már Z-CLV. Lehet-e rákényszeríteni, hogy a DVD-RW 6x is CLV legyen? Mert a 6x CLV-re képes az tisztán látszik.
Buta kérdésnek tünhet de engem ez foglalkoztat.

(#782) Jumbó


Jumbó
(csendes tag)

sziasztok!
laikus vagyok a témához, egy kis segítségre lenne szükkségem:
a probléma az új konfig összerakása után az új dvd iró ( Optiarc DVD RW AD-7173A) számos a régi Lg (sajna nem tudok közelebbit :( ) kb 2 éves dvd író által készített lemezek egy részét vagy egyeltalán nem olvassa be vagy olvasási hibát jelez vagy nem talál bizonyos file-okat a lemezen.
A dvd iró ugyanazon a kábelen van, mint a beszerelt mobilrack. A hiba akkor is jelentkezik, ha nincs a rackben vinyó.
remélem tud valaki valami segítséget nyújtani mert nagyon idegesítő a dolog :W
előre is thx for help!

Te mondd, hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb!

(#783) PPeter válasza rszp (#781) üzenetére


PPeter
(addikt)

Nem lehet megváltoztatni.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#784) PPeter válasza Jumbó (#782) üzenetére


PPeter
(addikt)

Az első hozzászólást átböngészted?

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#785) SBPanka


SBPanka
(csendes tag)

Sziasztok!
A következő gondom van:
LG CD/DVD írom van a mostani gépben...(hl-dt-st-DVD-ram gsa H22n)
Egy régebbi verziójú Neroval (az is 7-es volt már) nem tudtam írni, csak 16 x-osan. Frissítettem, ahogy tanácsolva lett, és ha jól emlékszem akár 2 x es sebeséget is ajálott, de 4 xest tutira...
A napokban a nero újabb frissítésre szánta el magát, telepítettem amit leszedett, és a sebesség újból csak 16 x-os, amit (lehet hülyeség) de sokallok audiókhoz (és archivumokhoz).
Próbálkoztam Un majd reisnstallal, eszközkezelős beállításokkal, de semmi eredmény.
Van segítség? Vagy nyugtassatok meg, a 16 x os lemezek is leszenk olyan jók, mint előtte?
Előre is kösznöm. :F

(#786) mr_ricsi válasza Sada88 (#780) üzenetére


mr_ricsi
(veterán)

''olyat láttál már amit az enyém produkál ?''

[link]

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#787) Utao válasza lazydog (#779) üzenetére


Utao
(csendes tag)

Köszönöm szépen a segítséget, ma cseréltem IDE kábelt, sikerült elhárítani a problémát, és több helyem is maradt a házban egy rövidebb kábelnek hála:)

(#788) PiciKenny


PiciKenny
(senior tag)

szasztok!
1 nagyon nagy kérdésem lenne, ma cseréltem házat. és hogy a francba lehet h cserélés után hopsz 1 ik cd-rom dvd- rom se müxik, a cd-rw alapban be se villanik:( a dvd meg nemjön ki..ha mondom, kiprobáltam mind1ik táp csatlakozóval de semmi:( olvastam h azért nemjön ki a tálca mert elkopott benne az a gumi ami a ''fogaskerekeket'' hajtja:S tényleg nemtom h mi tévö legyek, új dvd-rwt meg anyu nemhiszem h engedi:S lehetséges h hirtelen ment töknre mind1 ik ? :F :F

(#789) PPeter válasza PiciKenny (#788) üzenetére


PPeter
(addikt)

Ugyanabban a sorrendben lettek visszadugva a kábelek(re), ahogy voltak?

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#790) PiciKenny válasza PPeter (#789) üzenetére


PiciKenny
(senior tag)

Igen ! mind ugyan oda de hogy mi ette öket nemtudom:( ...valami ötlet? :F

(#791) PPeter válasza PiciKenny (#790) üzenetére


PPeter
(addikt)

Próbáld még egyszer lehúzni a kábeleket (adat- és tápkébeleket egyaránt) és újra gondosan visszagudni mindent, alaposan megnézve, hogy pontosan illeszkedjen. Ha nem változtattál a kábelezés rendjén, akkor mennie kell.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#792) Ferrarifan


Ferrarifan
(csendes tag)

HI Skacok!!Van nekem egy NEC 5170A tipusú dvd íróm amit ma használtam előxxör :W !!!MOndom írok már egyet vele kipróba hogy ír!!Erre elíndítom az írást elmegy 3 % ig aztán kiírja hibaüziként hogy DMA és CRC hiba ez mit jelent!!!

New a DVD író :W :W :W :W :W :W :W

(#793) Sada88 válasza mr_ricsi (#786) üzenetére


Sada88
(aktív tag)

de nem válaszoltak neki :(

www.Sadaweb.hu www.flickr.com/photos/sada1988/

(#794) mr_ricsi válasza Sada88 (#793) üzenetére


mr_ricsi
(veterán)

Kinek nem válaszoltak?

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#795) lorcsi válasza SBPanka (#785) üzenetére


lorcsi
(addikt)

nem. nem érdemes 16x írni színte semmit, főleg audiót nem. szerintem 6-8x írd inkább
Valahol biztos lehet az írási sebességet állítani. valószínű hogy a lemezt ógy ismeri fel az íród hogy 16x simán írható, de ez az adatoknak nem tesz jót.

(#796) evitaa


evitaa
(csendes tag)

Sziasztok!

Az én problémám az íróval az,hogy a dvd kiírása után az asztali dvd lejátszón szaggat a kép és akadozik a hang,de csak a film elején és végén,a közepén semmi gond.Más lejátszókon is próbáltam,azoknál is ugyan ez van.Több lemezt is próbáltam írni,minddel ez történik.
Samsung íróm van kb2,2és1/2 éves,a tipusát sajna nem tudom.

Köszi a segítséget:Evitaa

(#797) lorcsi válasza evitaa (#796) üzenetére


lorcsi
(addikt)

lehet gyorsan írtad a lemezt vagy estleg rosszz minőségűre írtál. Nézz bele az 1. hsz-ba ;)

(#798) evitaa válasza lorcsi (#797) üzenetére


evitaa
(csendes tag)

már 2 éve írok vele és eddig semmi gond nem volt.Próbáltam lassabban és más lemezekre is,de a gond megmaradt.

Azért köszi!

(#799) blattida válasza evitaa (#798) üzenetére


blattida
(nagyúr)

Tehát két évig jól írt. Történt változás a gépeden/gépedben azóta? Új driver, software, hardware? Firmware frissítés volt az írón? Mindenféle lemezen ezt produkálja, régebbieken is(4X, 8X írható lemezek)? Kellene az íród pontos tipusa, hogy többet tudjunk segíteni! :Y

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#800) SBPanka válasza lorcsi (#795) üzenetére


SBPanka
(csendes tag)

Hát, ezzel én is igy vagyok..
DE: A Nero lemez nélkül is csak 16 x ost mutat.
Megnéztem a lenti gépünket, (igaz más író, és korábbi, 7-es Nero) de az lemez behelyezés nélkül is felajálja a 4 xest...
És SEHOL sem találom, hogy hol húzhatom lejjeb...
Kezdem azt gondolni, hogy író csere lesz ennek a közeli vége...

Útvonal

Fórumok  »  HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.