Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#3450) csorlala


csorlala
tag

Sziasztok,

segítségetekre lenne szükségem. A problémám: Van egy Asus 1814 BLT-s írom ami eddig szuper volt, azonban kaptam egy lightscribe lemezt és kipróbáltam hogy tudok rá címkét írni. Tökéletesen ment azonban az után megfordítottam a lemezt és megpróbáltam adatot írni rá és semmi. A total commander plugin-t használtam, elkezdett írni, ráírt 2 MB-t majd nekiállta lezárni és hibaüzenet. megpróbáltam más író programokkal azokkal se ment semmmi.
Leszedtem a legujabb firmware-t az asus honlapról, feltettem az az 1.14-es ekkor azonban a végén olyan 98%-nál megfagyott a firmware frissítő, kiírta rá a windows hogy "not responding". Ezután újraindítottam és most már nemhogy nem ír, de audio CD kivételével nem is olvas be semmit. Az audio CD-t is elég siralmasan. Kezdett aggasztani a probléma úgyhogy frissítettem alaplapi SATA driver-t mert furcsa módon az XP a dvd írót DRW-1814BLT SCSI CD-ROM-nak ismerte fel. Feltettem a SATA driver-t azután már rendesen ASUS DRW-1814BLT -t ír ki rá nem SCSI írót. Ezután még egyszer megpróbáltam a firmware-t frissíteni, ezt követően teljesen jól lefutott és kiírta hogy végzett és most indítsam újra a gépem. Azonban az írási illetve az újonnan keletkezett olvasási problémámat ez sem oldotta meg.

A lightscribe írás tönkretette az írót? Sajnos a másfél éve vettem és most írtam először vele Lightscribe-ot így ha még attól is halt meg a garim fél éve nem él. Lehet vele valamit tenni, megéri egyáltalán javítattni vagy kuka?

Ha kuka milyen írót ajánlanátok helyete SATA, Lightscribe és fekete színbe?
Köszi
csorlala

csorlala - Member of PROHARDVER! MW Racing Team

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.