Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#2201) FefeeX válasza Jarod1 (#2200) üzenetére


FefeeX
veterán

Az nem hangkari :)
Van biza PCI-os IDE vezérlő kártya. Nem akartam hülyeséget írni, de azt hiszem, az IDE-nek az a lényege, hogy a kommunikációt egy kábelen bonyolítja le a két eszköz, tehát ezt menedzseli, a primary-nak pedig mindig elsőbbsége van a secondary-val szemben. Ezért van az, hogy anno 2 vinyómat mikor külön IDE kábelre tettem - 40MB/s volt a másolási sebesség, mikor egy kábelre akkor meg kb 18-20. Szóval ennyit tud a kábel, vagy a vezérlő.
Azonban én azt ajánlom inkább, hogy a 4000 forintos IDE vezérlő kábel helyett érdemes egy 7000 forintos SATA DVD RW drive-ot venni, ami új, és feltehetően jobb, mint a relatíve régebbi eszközök. Ehhez azonban ajánlom a milyen DVD írót vegyek topic-ot.

(#2202) zoltanszabad


zoltanszabad
csendes tag

Segítsetek!!
Van e Pioneer DVD-109-es Íróm. Saját gépen nem akar írni cd-t dvd-t, törölni töröl, de írásnál kezdés után kommunikációs hibát ír ki. Másik gépen kipróbáltuk ott működik. Mi lehet a probléma? PII gép 160Mb memóriával. Irás elkezdésénél a tárolót sem tölti fel, tesztelésnél adat dvd készítésénél dolgozik. XP SP2 -es oprendszer van fent, ezt újra kéne húzni? Próbáltam másik kábelre rakni ott sem megy. másik cd rw működik a gépen.
Szöszi a segítséget előre is.

(#2203) Shadows


Shadows
senior tag

Ez a bajom [link]

Pio 111L csak daemon van, pirosan meg vmvware ami meghajtókat csesztethet.
8.1.1.3 neroval akartam (lite).
Dupla rétegű lemezre ami philips és + os. Sima lemezt írja mint a sárkány.
Alig használt most lett xp ujrarakva előtte jóvolt. Lehet poros csak??

Csak a cabriozás ad erőt és mindent elsöprő lendületet

(#2204) RedWing


RedWing
aktív tag

Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám lenne, h. a notimban található Matshita (Panasonic) UJ-840D jelű DVD írómról semmilyen adatlapot nem találok. Nem tudom, h. milyen lemezeket kezel le/ír meg. Mivel szeretnék venni egy nagyobb mennyiségű DL-es lemezt ezért tudnom kellene, h. melyikeket írja meg. Olvasni olvas már megírott DL- lemezeket, de nem írásnál szeretném megtudni, h. amit vettem az nem jó bele.

Előre is köszönöm szépen a segítséget! :R

Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!

(#2205) Shadows válasza RedWing (#2204) üzenetére


Shadows
senior tag

neroban van olyan hogy INFOTOOL 5. Azzal megtod nézni mit tud sztem.

Csak a cabriozás ad erőt és mindent elsöprő lendületet

(#2206) RedWing válasza Shadows (#2205) üzenetére


RedWing
aktív tag

Köszönöm! Este megnézem! :R

Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!

(#2207) sheep válasza Shadows (#2205) üzenetére


sheep
addikt

én legutóbb 4 dl plilips+-os lemezt csesztem el
lehet szar széria?

MSI MPG Z390M GAMING EDGE AC, I7 9700K, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , G.Skill Aegis 32gb 3200 DDR4, HP Reverb G2 VR

(#2208) Rekro


Rekro
aktív tag

Sziasztok!

A problémám az lenne, hogy van egy Benq dw822 dvd íróm ami alapból nem tud DL-t írni,de adtak ki hozzá gyári firmware-t amivel már tud /és én már ilyen firmware-el vettem az írót x éve/. Megpróbáltam DL lemezt írni(benq dvd+r dl lemez) és az írás elején 3ból3szor kilépett "lézerbeállítási hiba"(vagy valami hasonló) volt az első hibaüzenete a lemez 2,4* írható és ezen a sebességen is kezdi el a Nero. Próbáltam Burn4free író progival is és ott is már az elején hibát jelez.(sajnos már nem tudnám megmondani hogy mit)

Esetleg valaki tudna segíteni a témában?

Előre is köszi a válaszokat

(#2209) FefeeX válasza Rekro (#2208) üzenetére


FefeeX
veterán

szerintem azzal ne probálkozz tovább. az ilyen FW frissitéssel megy majd dolog sosem az igazi, nekem is volt hasonló, és csak a lemezeket nyomta el...

(#2210) Rekro válasza FefeeX (#2209) üzenetére


Rekro
aktív tag

oké köszi a helpet
Viszonylag régi az író, de gondoltam ha már van rendes gyári firmware megpróbálom, viszont ezek a dl lemezek nincsenek olyan árban még hogy a sok próbálkozás kifizetödő legyen az is igaz.

(#2211) FefeeX válasza Rekro (#2210) üzenetére


FefeeX
veterán

Inkább vegyél mellé egy új írót, amit ajánlanak. De ne olyat, hogy vegyél XX márkát. Olyan tanácsot kérj, hogy pontos típusok hogy víselkednek. Úgysem tuti h teljesen jol jársz, de a legnagyobb esélye ugy lesz

(#2212) Rekro válasza FefeeX (#2211) üzenetére


Rekro
aktív tag

Kölcsönkértem már egy írót remélem azzal nem lesz gond.
És persze utána szoktam olvasni a dolgoknak mielött veszek valamit, de ilyen gyakori ez a dl írási hiba hogy "úgysem tuti h teljesen jól járok" ha egy "mindenki" által ajánlott íróval írok?;o

(#2213) Rekro


Rekro
aktív tag

sziasztok
egy pioneer dvr-108-al próbálok dl dvd-t írni és pozicinális hibaüzenetet kapok nerotól ennek mi lehet az oka?

(#2214) ANT válasza Rekro (#2213) üzenetére


ANT
őstag

Úgy látom, írót már cseréltél. Fw a legutolsó verzió legyen. Lemezből még mindig a korábban említett benq-vel próbálkozol? Mert ha igen, esetleg ki kéne próbálni másik típust is. Verbatim +R DL ajánlott.

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#2215) Rekro válasza ANT (#2214) üzenetére


Rekro
aktív tag

szia kölcsönkértem egy másik írót jaja. Igazából most viszonylag sürgősen kellene kiírnom néhány dolgok ami csak dl lemezre fér fel. igen a fent említett benq-val próbálkozok mert jelenleg ilyen lemezek vannak itthon. igazából nem az enyém az író ezért firm frissítést nem feltétlenül ezközölnék rajta.
De ez ilyen általános probléma, hogy legfrissebb firm nélkül nem tudja azt a funkciót rendesen amit alapból tudnia kellene?

(#2216) ANT válasza Rekro (#2215) üzenetére


ANT
őstag

Ha régebbi író, és régebbi fw van rajta, akkor az újabb típusú lemezekkel nem tud mit kezdeni. Aztán a másik verzió, hogy friss a fw, csak egyszerűen szar a lemez. Itt vannak a DVR-108 fw verziói. Ha nem is frissítesz, azért csekkold le, melyik van rajta jelenleg.
Szerk: bocs, de nem az jelenik meg a linken, amit szeretnék. :B Szóval a keresőbe írd be a dvr-108-at, és úgy bejön, amit direkt linkelni akartam.

[ Szerkesztve ]

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#2217) FefeeX válasza Rekro (#2215) üzenetére


FefeeX
veterán

Ha nem filmet akarsz kiirni, akkor ajánlom a total commander felszeletelés összerakás opcióját, amivel ki tudod irni 2db DVD-re. Használni mondjuk csak visszamásolva tudod, de archiválni szerintem tökéletes, és olcsóbb mint a DL lemezek.

(#2218) Rekro válasza ANT (#2216) üzenetére


Rekro
aktív tag

1.20as firmware verziót ismer fel a nero.
Nem volt gond megtalálni a dvr108-ast.
Lehet ennyire sz*rok ezek a lemezek?

(#2219) Rekro válasza FefeeX (#2217) üzenetére


Rekro
aktív tag

igen erre gondoltam már én is, hogy inkább megéri 70ft-ért mmc-s verbát venni és egy 5+ gigás dolgot szétszedve felírni. De gondoltam 1-2 dologért megéri kiadni azt a xxxszáz forintot és kiírni egy lemezre, de lehet mégse ezt elnézve. A benq lemezre azért esett a választásom mert a drive is az volt és olcsó is volt viszonylag így utólag lehet hiba volt..

(#2220) FefeeX válasza Rekro (#2212) üzenetére


FefeeX
veterán

Úgysem tuti hogy jól jársz... Én anno azért vettem a NEC-em mert itt mindenki azt ajánlotta, és most kb annyit nem olvas be mint a leggagyibb olvasó. Valószínűleg egyébként nem egyedül az író hibája, lehet a P35 chipsettel nem fér össze. De nem is ez a lényeg. Mondjuk azt is mondták kicsit hangos, de ez nem kicsit hangos a Pio után. Írni mondjuk eddig is tökéletesen megfelelt, meg most is jól ír, csak ellenőrzésre sem olvas már vissza :D

A lényeg egyébként, hogy érdemes minden véleményt meghallgatni, és ösztönözni az embereket, hogy a negatív tapasztalataikat is osszák meg, és ne csak istenitsenek valamit. A Pio 110D-m pl nagyon kényes volt a kábelre, de mivel ezt tudtam, hamar megoldódott a problémám, most viszont kb senki nem ír semmit, mit csináljak, és a kábeleket már mindenféleképp kicseréltem, mivel van itthon vagy 8 IDE kábelem, mindenféle fajta van köztük.

Szal nem azért nem biztos h jól jársz, mert a DL hiba a gyakori, hanem azért, mert ahogy én látom, minden típusnak megvannak a maga rigojái, amit jobb ha előre kiderítesz, mint mondjuk 20 rontott lemez után :)

(#2221) ANT válasza ANT (#2216) üzenetére


ANT
őstag

Ami még közben eszembe jutott: ugyanazzal a Neroval próbálsz írni? Ugye az nem valami ősöreg verzió? A másik: két különböző drive ugyanazzal a lemezzel is elhasal, akkor a lemez is lehet a hunyó. Vagy másik íróprogi, emulátor is bekavarhat. Kb. ennyi.

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#2222) FefeeX válasza Rekro (#2219) üzenetére


FefeeX
veterán

Egyébként az általam inkább ajánlható lemez 55 forintért a Ricoh+R 16X, Chip teszt győztes lemez. Az általam eddig használt minden íróval ez a lemez muzsikált legjobban. És gondolom nem is véletlen, hogy tesztet nyert...

(#2223) FefeeX válasza ANT (#2221) üzenetére


FefeeX
veterán

Mondjuk erre érdemes elővenni az 1.sz hsz-t, vagyis hogyan nézzük meg hogy jó-e a cucc vagy sem... :) Emulátorok le, legújabb progik meg FW-k fel. BenQ lemezt meg én speciel nem szívesen vennék, mint pl philips-et sem, mert azok is egy időben minden szutykot philipsre szitáztak, aztán volt nagy sírás. Felvásárolták a sok üzemi szemetet. Nem mintha a Verbatim Pearl White jobb lett volna :)

(#2224) Rekro válasza ANT (#2221) üzenetére


Rekro
aktív tag

Igen ugyanaz a nero verzió volt "nero 7 ultra edition", de próbáltam imgburn-el burn4free-vel és még egy író progival is /és ugye az elöző drivenál/beng/ a firmware-eket is cserélgettem

(#2225) Rekro válasza FefeeX (#2223) üzenetére


Rekro
aktív tag

sima 4,7-es lemezekkel nem volt még soha gondom a benq íróval tényleg enm rontott el egyet se pedig tényleg viszonylag sokat írok dvd-t. De ez a 10dl-es lemez eddig úgynézki pénzkidobás volt..(bár lehet még1 drive-ot kölcsönkérek :DDD )

(#2226) ANT válasza Rekro (#2224) üzenetére


ANT
őstag

Ezek alapján nekem egyre gyanúsabb a benq lemez. DL lemezből Verbatim vagy Ricoh. A többi felejtős, hiába vonzó az áruk! :(

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#2227) ANT válasza FefeeX (#2223) üzenetére


ANT
őstag

Igen, ilyen téveszméket már én is olvastam: "x-y lemezt vettem, mer' az márka!" Csak hát ugye a lemezre szitázott név q*vára félrevezető! :O

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#2228) Rekro válasza ANT (#2226) üzenetére


Rekro
aktív tag

jólvan kap az ember nagyobb pofont is az élettől mint az a benq lemezre fordított 3000huf.
Mindenesetre köszi a segítséget :R

(#2229) FefeeX válasza Rekro (#2228) üzenetére


FefeeX
veterán

Azért remélem nem buktad el a teljes lóvét... 3 ropiért már azért valóban érdemes próbálkozni...
Viszont levonható tanulság: a drágább lemezek, mint RW, RAM, DL érdemesebb egyesével kipróbálni, ha lehet.

[ Szerkesztve ]

(#2230) Rekro válasza FefeeX (#2229) üzenetére


Rekro
aktív tag

Igen ez a tanulság tényleg levonható.
De eddig tényleg csak sima dvd-et írtam és próbáltam már jópár márkát és azzal tényleg soha semmi gond nem volt.

(#2231) FefeeX válasza Rekro (#2230) üzenetére


FefeeX
veterán

Ezt nem csodálom, hisz a BenQ írók nagyon jók, a szutyok lemezt is megírja. Aki viszont azt mondja hogy akármilyen lemez jó bármire, annak üzenem, hogy a gagyi Arita-k kb 2 évig voltak jók többnyire, épülnek le állásukban a lemezek :)

(#2232) ANT válasza FefeeX (#2231) üzenetére


ANT
őstag

Akkor te nagyon pöpec aritákat fogtál ki! :DDD Nekem vót kettő (úgy kaptam őket, felírt filmmel), három hónap után bekakiltak! :Y

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#2233) FefeeX válasza ANT (#2232) üzenetére


FefeeX
veterán

Én Pio 110D-vel írtam őket 4x-esen :)
Szal jó író, sz@r lemez effektus. Akkor énis elhittem amit mondanak az "okosak", hogy jó íróval gagyi lemezre is gyönyörűen lehet firkantani.

(#2234) Csapi007


Csapi007
veterán

Hello
Mostanában furcsa dolgokat művel az íróm. Általában a lezárással van gondja.
Nero-val írok, többmenetes dolgot nem használok és a legtöbb lemeznél vagy hibát ír ki a végén vagy csak forgatja a lemezt és azt írja hogy lezárás de semmi se történik.
A legfurcsább meg hogy kiveszem és utána simán lehet olvasni. :F

"Csak úgy mondom"

(#2235) chatran


chatran
őstag

Sziasztok!

Vettem egy ASUS DRW-2014L1T írót, föltetttem rá a legújabb 1.02-es fw-t. A frissítés hiba nélkül lefutott. Az a probléma, hogy nem hajlandó megírni semmilyen lemezt. Próbáltam DVD-R-t és CDRW-t és egyiket sem írta meg. A Nero kiírta, hogy invalid block adress.
Próbáltam imgburn-nel is az is hibát írt ki az írás megkezdésénél. A lemezt viszont nem rontotta el.
Mi lehet a hiba? Rossz lehetett az fw? Hivatalos asus oldalról szedtem le.
Sajnos alap 1.00-ás fw-vel nem próbáltam írni, azonnal frissítettem.

(#2236) Cyberbeni válasza chatran (#2235) üzenetére


Cyberbeni
addikt

próbáld meg újra feltenni rá a fw-t, esetleg ha engedi, akkor régebbire frissítsd, mert azt is le lehet tölteni a honlapról.

(#2237) drdudor


drdudor
csendes tag

Sziasztok.
Az lenne a problémám,hogy rámsóztak 1 Sata-s Pioneer DVR-215D dvd írót meg 1 VIA VT6421 Raid vezérlőt.
Nekem 1 ASUS A7S333-as alaplapom van.
Amin alapban nincs Sata vezérlő.
Na most az van hogy a VIA cuccot sikerül feltelepítenem,legalábbis az eszközkezelő azt írja hogy megfelelően működik,de a dvd írót sehogy sem sikerül megtalálni,pedig rá van kötve a kártyára,meg tápot is kap:(
Mi lehet a probléma?
BIOS frissítés?
Lehet hogy az alaplapom nem vágja,hogy mi ez a Sata-s cucc?
Ha tud valaki segíteni nagyon megköszönném.
Üdv.

(#2238) Rekro válasza Rekro (#2230) üzenetére


Rekro
aktív tag

Na pozitív előrelépés történt a témában.
kölcsönbe beszereztem egy harmadik drive-ot /egy sony dw g120-a/ és ez eddig gond nélkül megcsináld 2 benq discet is. Tehát úgyfest nem megy kárba az összes lemez :K

(#2239) FefeeX válasza Rekro (#2238) üzenetére


FefeeX
veterán

Legalább van benn valami pozitiv is... :) Amit nem írt meg azokat elrontotta? Próbáld azért meg... :)

(#2240) chatran válasza Cyberbeni (#2236) üzenetére


chatran
őstag

Föltettem mégegyszer, de ugyanaz az eredmény. Próbaképpen írtam vele egy mp3 cd-t, érdekes módon "track at once" módban megírta, "disc at once"-ban viszont írás kezdeténél ismét azonnal hibaüzenettel leállt.
Esetleg kipróbálom majd haver gépében, hátha.
Amúgy érdemes ezzel még vesződni? Vagy küldjem vissza gariba?

(#2241) FefeeX válasza chatran (#2240) üzenetére


FefeeX
veterán

Próba szerencse haveréban, mert hátha a gépeddel nem megy, és akkor nem is cserélik ki...

(#2242) petakpa1


petakpa1
őstag

Segítsetek!

DL DVD írást már másodszorra hibázza el az íróm Pio 111D@111L:(((
A lemez Ricoh DVD+R DL
Az első menetet felírja, a második kezdetén viszont elszáll:(

Nero-val írok. Ez a log file:
Petak

1A23-0609-4030-2431-0765-2023

Windows XP 5.1
IA32
WinAspi: -
ahead WinASPI: File 'C:\Program Files\Ahead\Nero\Wnaspi32.dll': Ver=2.0.1.74, size=164112 bytes, created 2004.10.26. 18:35:34
Nero Version: 6.6.0.16
Internal Version: 6, 6, 0, 16b

Recorder: <PIONEER DVD-RW DVR-111L>Version: 8.29 - HA 3 TA 0 - 6.6.0.16
Adapter driver: <atapi> HA 3
Drive buffer : 2000kB
Bus Type : via Inquiry data (1) -> ATAPI, detected: ATAPI
Connected to MMC as unknown drive with class-nr : 1
Drive is autodetected - recorder class: Std. MMC recorder
CD-ROM: <PIONEER DVD-RW DVR-111L>Version: 8.29 - HA 3 TA 0 - 6.6.0.16
Adapter driver: <atapi> HA 3

=== Scsi-Device-Map ===
DiskPeripheral : Maxtor 6Y080P0 atapi Port 0 ID 0 DMA: On
CdRomPeripheral : PIONEER DVD-RW DVR-111L atapi Port 3 ID 0 DMA: On
CdRomPeripheral : HL-DT-ST CD-ROM GCR-8520B atapi Port 3 ID 1 DMA: On

=== CDRom-Device-Map ===
PIONEER DVD-RW DVR-111L E: CDRom0
HL-DT-ST CD-ROM GCR-8520B F: CDRom1
=======================

AutoRun : 1
Excluded drive IDs:
WriteBufferSize: 83886080 (0) Byte
ShowDrvBufStat : 0
BUFE : 0
Physical memory : 1023MB (1047792kB)
Free physical memory: 697MB (714104kB)
Memory in use : 31 %
Uncached PFiles: 0x0
Use Inquiry : 1
Global Bus Type: default (0)
Check supported media : Disabled (0)

17.2.2008
ISO összeállítás
17:40:38 #1 Text 0 File Isodoc.cpp, Line 6356
Iso document burn settings
------------------------------------------
Determine maximum speed : TRUE
Simulate : FALSE
Write : TRUE
Finalize CD : TRUE
Multisession : FALSE
Burning mode : DAO
Mode : 1
ISO Level : 2 (Max. of 31 chars)
Character set : ISO 9660
Joliet : TRUE
Allow pathdepth more than 8 directories : TRUE
Allow more than 255 characters in path : TRUE
Write ISO9660 ;1 file extensions : TRUE

17:40:38 #2 Text 0 File Reader.cpp, Line 127
Reader running

17:40:38 #3 Text 0 File Writer.cpp, Line 122
Writer PIONEER DVD-RW DVR-111L running

17:40:38 #4 ISO9660GEN -11 File geniso.cpp, Line 3309
First writeable address = 0 (0x00000000)

17:40:38 #5 Text 0 File Burncd.cpp, Line 3233
Turn on Disc-At-Once, using DVD media

17:40:38 #6 Text 0 File DlgWaitCD.cpp, Line 270
Last possible write address on media: 4173823 (927:30.73, 8151MB)
Last address to be written: 4168767 (926:23.42, 8142MB)

17:40:38 #7 Text 0 File DlgWaitCD.cpp, Line 282
Write in overburning mode: NO (enabled: CD)

17:40:38 #8 Text 0 File DlgWaitCD.cpp, Line 2483
Recorder: PIONEER DVD-RW DVR-111L, Media type: DVD+R9 Double Layer
Disc Manufacturer ID: RICOHJPN, Media Type ID: D01, Product revision number: 67
Disc Application Code: 0, Extended Information Indicators: 3

17:40:38 #9 Text 0 File DlgWaitCD.cpp, Line 448
>>> Protocol of DlgWaitCD activities: <<<
=========================================

17:40:38 #10 Text 0 File ThreadedTransferInterface.cpp, Line 838
Setup items (after recorder preparation)
0: TRM_DATA_MODE1 ()
2 indices, index0 (150) not provided
original disc pos #0 + 4168768 (4168768) = #4168768/926:23.43
relocatable, disc pos for caching/writing not required/ required, no patch infos
-> TRM_DATA_MODE1, 2048, config 0, wanted index0 0 blocks, length 4168768 blocks [PIONEER DVD-RW DVR-111L]
--------------------------------------------------------------

17:40:38 #11 Text 0 File ThreadedTransferInterface.cpp, Line 1051
Prepare recorder [PIONEER DVD-RW DVR-111L] for write in CUE-sheet-DAO
DAO infos:
==========
MCN: ""
TOCType: 0x00; Session Closed, disc fixated
Tracks 1 to 1:
1: TRM_DATA_MODE1, 2048/0x00, FilePos 0 0 8537636864, ISRC ""
DAO layout:
===========
__Start_|____Track_|_Idx_|_CtrlAdr_|_RecDep__________
0 | lead-in | 0 | 0x41 | 0x00
0 | 1 | 0 | 0x41 | 0x00
0 | 1 | 1 | 0x41 | 0x00
4168768 | lead-out | 1 | 0x41 | 0x00

17:40:39 #12 Phase 24 File dlgbrnst.cpp, Line 1832
Caching of files started

17:40:39 #13 Text 0 File Burncd.cpp, Line 4120
Cache writing successful.

17:40:39 #14 Phase 25 File dlgbrnst.cpp, Line 1832
Caching of files completed

17:40:39 #15 Phase 28 File dlgbrnst.cpp, Line 1832
Speed measurement started

17:40:39 #16 Text 0 File ThreadedTransferInterface.cpp, Line 2654
Verifying disc position of item 0 (relocatable, disc pos, no patch infos, orig at #0): write at #0

17:44:11 #17 Text 0 File WriterStatus.cpp, Line 116
<PIONEER DVD-RW DVR-111L> start writing Lead-Out at LBA 4168768 (3F9C40h), lenght 0 blocks

17:44:11 #18 Text 0 File ThreadedTransfer.cpp, Line 228
all writers idle, stopping conversion

17:44:11 #19 Phase 29 File dlgbrnst.cpp, Line 1781
Speed measurement completed: 28,7x (39 672 KB/s)

17:44:11 #20 Phase 36 File dlgbrnst.cpp, Line 1832
Burn process started at 6x (8 310 KB/s)

17:44:11 #21 Text 0 File ThreadedTransferInterface.cpp, Line 2654
Verifying disc position of item 0 (relocatable, disc pos, no patch infos, orig at #0): write at #0

17:44:11 #22 Text 0 File DVDPlusDualLayer.cpp, Line 459
Disc finalized, LBA total Image size: 4168768 (8142MB), Last LBA L0: 2084399 (4071MB)

17:44:31 #23 SCSI -1066 File Cdrdrv.cpp, Line 1180
SCSI Exec, HA 3, TA 0, LUN 0, buffer 0x0A080600
Status: 0x04 (0x01, SCSI_ERR)
HA-Status 0x00 (0x00, OK)
TA-Status 0x02 (0x01, SCSI_TASTATUS_CHKCOND)
Sense Key: 0x05 (KEY_ILLEGAL_REQUEST)
Sense Code: 0x24
Sense Qual: 0x00
CDB Data: 0xAD 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x21 0x08 0x04 0x00 0x00
Sense Data: 0x70 0x00 0x05 0x00 0x00 0x00 0x00 0x0E
0x00 0x00 0x00 0x00 0x24 0x00

17:44:31 #24 Text 0 File DVDPlusDualLayer.cpp, Line 614
L0 Data Zone Capacity set to 2084400 (1FCE30h, 4071MB) -> OK, confirmed setting

17:44:31 #25 CDR -1205 File DVDPlusDualLayer.cpp, Line 641
Burning Layer 1

17:44:31 #26 Text 0 File DVDPlusDualLayer.cpp, Line 651
Start writing layer 1 at address 0 (0h)
Recording mode: unknown Recording Mode

17:44:31 #27 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 8862
---- DVD Structure: Physical Format Information (00h) ----
Layer: 0, Address: 0 (0 h), AGID: 0; Length: 2050
Book Type: DVD+R DL (14), Part Version: 1.0x (1)
Disc Size: 120 mm, Maximum Rate: <not specified> (F h)
Number of Layers: 2, Track Path: Opposite Track Path (OTP), Layer Type: recordable
Linear Density: 0,293 um/bit, Track Density: 0,74 um/track
Starting Physical Sector Number of Data Area: 30000 h (DVD-ROM, DVD-R/-RW, DVD+R/+RW)
End Physical Sector Number of Data Area: FCFFFF h
End Sector Number in Layer 0: 22CE2F h (LBN: 1FCE2F h, 4071 MB)
Data in Burst Cutting Area (BCA) does not exist
Disc Application Code: 0 / 0 h
Extended Information indicators: 3 h
Disc Manufacturer ID: RICOHJPN
Media type ID: D01
Product revision number: 67
Number of Physical format information bytes in use in ADIP up to byte 63: 64
Media Specific [16..63]:
00 00 03 52 49 43 4F 48 - 4A 50 4E 44 30 31 43 40 ...RICOHJPND01C@
25 25 37 10 00 2C 6C 00 - 2C 6C 20 1F 0C 0C 14 14 %%7..,l.,l......
02 01 01 20 00 20 1F 0C - 0C 14 14 02 01 01 20 00 ................

17:44:31 #28 Text 0 File DVDPlusRW.cpp, Line 665
Start write address at LBA 0
DVD high compatibility mode: Yes

17:44:33 #29 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:44:33.812 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:44:47 #30 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:44:47.812 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:44:47 #31 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:44:47.906 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:44:48 #32 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:44:48.234 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:44:48 #33 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:44:48.296 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:44:48 #34 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:44:48.562 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:44:48 #35 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:44:48.625 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:44:48 #36 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:44:48.890 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:44:48 #37 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:44:48.953 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:44:49 #38 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:44:49.218 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:44:49 #39 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:44:49.281 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:45:21 #40 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:45:21.625 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:45:21 #41 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:45:21.687 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:45:21 #42 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:45:21.843 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:45:21 #43 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:45:21.875 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:45:21 #44 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:45:21.906 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:45:21 #45 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:45:21.937 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:45:21 #46 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:45:21.968 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:45:54 #47 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:45:54.015 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:45:54 #48 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:45:54.078 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:46:26 #49 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:46:26.421 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:46:26 #50 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:46:26.484 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:46:26 #51 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:46:26.640 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:46:26 #52 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:46:26.671 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:46:26 #53 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:46:26.703 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:46:26 #54 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:46:26.734 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:46:26 #55 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:46:26.765 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:46:58 #56 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:46:58.812 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:46:58 #57 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:46:58.875 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:47:07 #58 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:47:07.078 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:47:07 #59 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:47:07.140 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:47:15 #60 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:47:15.359 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:47:15 #61 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:47:15.421 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:47:23 #62 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:47:23.625 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:47:23 #63 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:47:23.687 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:47:31 #64 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:47:31.906 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:47:31 #65 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:47:31.968 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:47:40 #66 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:47:40.156 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:47:40 #67 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:47:40.218 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:47:48 #68 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:47:48.437 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:47:48 #69 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:47:48.500 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:47:56 #70 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:47:56.703 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:47:56 #71 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:47:56.765 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:48:04 #72 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:48:04.984 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:48:05 #73 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:48:05.046 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:48:13 #74 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:48:13.250 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:48:13 #75 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:48:13.312 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:48:21 #76 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:48:21.531 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:48:21 #77 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:48:21.593 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:48:29 #78 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:48:29.796 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:48:29 #79 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:48:29.859 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:48:38 #80 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:48:38.078 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:48:38 #81 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:48:38.140 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:48:46 #82 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:48:46.343 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:48:46 #83 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:48:46.406 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:48:54 #84 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:48:54.609 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:48:54 #85 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:48:54.671 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:49:02 #86 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:49:02.890 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:49:02 #87 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:49:02.953 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:49:11 #88 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:49:11.156 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:49:11 #89 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:49:11.218 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:49:27 #90 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:49:27.468 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:49:27 #91 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:49:27.531 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:49:43 #92 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:49:43.781 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:49:43 #93 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:49:43.843 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:50:00 #94 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:50:00.093 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:50:00 #95 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:50:00.156 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:50:16 #96 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:50:16.390 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:50:16 #97 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:50:16.453 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:50:32 #98 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:50:32.703 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:50:32 #99 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:50:32.796 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:50:49 #100 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:50:49.046 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:50:49 #101 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:50:49.140 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:51:05 #102 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:51:05.390 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:51:05 #103 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:51:05.484 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:51:21 #104 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:51:21.718 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:51:21 #105 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:51:21.812 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:51:38 #106 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:51:38.046 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:51:38 #107 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:51:38.109 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:51:54 #108 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:51:54.359 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:51:54 #109 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:51:54.453 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:52:10 #110 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:52:10.703 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:52:10 #111 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:52:10.796 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:52:27 #112 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:52:27.062 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:52:27 #113 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:52:27.125 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:52:43 #114 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:52:43.375 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:52:43 #115 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:52:43.468 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:52:59 #116 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:52:59.703 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:52:59 #117 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:52:59.765 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:53:16 #118 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:53:16.000 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:53:16 #119 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:53:16.093 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:53:16 #120 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:53:16.500 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:53:16 #121 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:53:16.562 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:53:16 #122 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:53:16.718 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:53:16 #123 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:53:16.750 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:53:16 #124 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:53:16.781 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:53:16 #125 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:53:16.812 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:53:16 #126 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:53:16.843 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:53:27 #127 CDR -1206 File DVDPlusDualLayer.cpp, Line 1895
Burning Layer 2

17:53:27 #128 Text 0 File DVDPlusDualLayer.cpp, Line 1906
Perform layer 1 to 2 jump before writing at address 2084400 (1FCE30h)

17:53:28 #129 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 1286
17:53:28.000 - PIONEER DVD-RW DVR-111L\H3 T0 : Queue again later

17:53:36 #130 SCSI -1064 File Cdrdrv.cpp, Line 1434
SCSI Exec, HA 3, TA 0, LUN 0, buffer 0x048F0000
Status: 0x04 (0x01, SCSI_ERR)
HA-Status 0x00 (0x00, OK)
TA-Status 0x02 (0x01, SCSI_TASTATUS_CHKCOND)
Sense Key: 0x05 (KEY_ILLEGAL_REQUEST)
Sense Code: 0x21
Sense Qual: 0x02
CDB Data: 0x2A 0x00 0x00 0x1F 0xD1 0x40 0x00 0x00 0x20 0x00 0x00 0x00
Sense Data: 0x70 0x00 0x05 0x00 0x00 0x00 0x00 0x0E
0x00 0x00 0x00 0x00 0x21 0x02

17:53:36 #131 CDR -1064 File Writer.cpp, Line 311
Invalid block address

17:53:37 #132 Text 0 File ThreadedTransfer.cpp, Line 228
all writers idle, stopping conversion

17:53:37 #133 Text 0 File ThreadedTransfer.cpp, Line 222
conversion idle, stopping reader

17:54:12 #134 SCSI -1106 File Cdrdrv.cpp, Line 1180
SCSI Exec, HA 3, TA 0, LUN 0, buffer 0x03A93A00
Status: 0x04 (0x01, SCSI_ERR)
HA-Status 0x00 (0x00, OK)
TA-Status 0x02 (0x01, SCSI_TASTATUS_CHKCOND)
Sense Key: 0x03 (KEY_MEDIUM_ERROR)
Sense Code: 0x73
Sense Qual: 0x03
CDB Data: 0x51 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x20 0x00 0x00 0x00
Sense Data: 0x71 0x00 0x03 0x00 0x00 0x00 0x00 0x0E
0x00 0x00 0x00 0x00 0x73 0x03

17:54:12 #135 Phase 127 File dlgbrnst.cpp, Line 1832
Generating DVD high compatibility borders

17:54:12 #136 Phase 129 File dlgbrnst.cpp, Line 1832
Generating DVD borders completed successfully

17:54:12 #137 Phase 38 File dlgbrnst.cpp, Line 1832
Burn process failed at 6x (8 310 KB/s)

Existing drivers:
File 'Drivers\atapi.sys': Ver=5.1.2600.2180 (xpsp_sp2_rtm.040803-2158), size=95360 bytes, created 2004.08.03. 21:59:44 (Adapter driver for rec)

Registry Keys:
HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\WinLogon\AllocateCDROMs : 0 (Security Option)

"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

(#2243) RedWing válasza Shadows (#2205) üzenetére


RedWing
aktív tag

Köszi szépen! Ezt nem is tudtam, h. a Nero ilyet is tud! :R
De még jó, hogy utánakérdeztem, mert csak a DVD+R DL-t írja/olvassa... :)

Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!

(#2244) dancefront


dancefront
csendes tag

meddig él egy dvd iró?tudja valaki?

(#2245) ANT válasza dancefront (#2244) üzenetére


ANT
őstag

Jó kérdés. Nálam három évet ment egy drive, aztán eladtam, és vettem újat. Amúgy sztem ez az uralkodó tendencia. Annyira olcsók az írók, hogy nem sokan várják meg, hogy a régi kimúljon végelgyengülésben.

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#2246) dzsóbácsi


dzsóbácsi
aktív tag

Üdv!..
Volna nekem egy problémám..
Adott egy Pioneer DVR-212 író..Valamiért képtelen vagyok vele DVD-t írni..még újraírhatót sem :((( :( ..Olvsani olvas mindent, CD-t is tudok írni, de DVD-t valamiért sehogyxansem :( :F
Frissítettem amit kell, sőt Daemon Tool-t is kikapcsoltam, de semmi :( ..
Esetleg tudna valaki segíteni?? :F
Elöre is köszi!!!! :R :U :U :B

(#2247) GReddy válasza dancefront (#2244) üzenetére


GReddy
tag

Nekem van az archiváló tornyomban egy HÉT éves toshiba, napi öt dvd-t ír. (munkanaponként) Hibátlan. Kicsit ma már lassú, de nagyon stabil. De jellemzően a garanciaidőt + két-három hetet bírnak. :F

Dominate the woods... The Bowhunter.

(#2248) footy


footy
addikt

FSC M1437G gépem van kb 4hónapos és nem hajlandó megírni a DVD-ket. Pontosabban megírja, de mindet hibásan. 15%ig minden rendben utánna leáll az írás majd lassan elindul és fennmaradó idő többszáz óra. Leállítás után ha kivezsem a lemezt akkor látszik is hogy a LEMEZ SÁVJAI nem egyenletesek.
Ötlet, hogy mit lehet vele kezdeni? Reinstall? Bár nem hinném hogy segít. Szervízbe hova érdemes vinni?

(#2249) Rekro válasza FefeeX (#2239) üzenetére


Rekro
aktív tag

Úgy fest 2 lemez halt csak meg a 10ből tehát ígynézve pozitív a dolog 7lemezt írtam ki a sony íróval és mindet megírta rendesen.
Mondjuk a dw822-es olvasóm küszködik egy kicsit a lemezek beolvasásával de azért olvasható/másolható minden adat az összes dvd-n.(összeségében azért a DL-es Benq lemez nem került be a "best buy" kiskönyvembe :DDD )

(#2250) FefeeX válasza Rekro (#2249) üzenetére


FefeeX
veterán

Ez akkor azt jelenti, hogy van még egy üres lemezed, vagy azt hogy abból már felhasználás előtt poháralátét lett? :)
Így mondjuk, hogy 7db jó lett, nem sok érte a 300ft/db ár... Csak menjen sokáig...

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.