Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#2401) PPeter válasza Levin01 (#2400) üzenetére


PPeter
addikt

:Y Égett benne valami? Biztosan jó a tápcsatlakozó amit rátuszkoltál?

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#2402) 04ahgy válasza PPeter (#2399) üzenetére


04ahgy
nagyúr

PPeter, nekem nem tudnál valami tanácsot adni? :R

A fentebb említett író. 5 gépből 5-ben hajlandó csak PIO-ban menni. 5 gép okán ugyebár 5 különféle IDE kábel, mind lapos. De úgy hibátlanul megy! Amint visszateszem DMA-ra, nem ír, nem olvas, nem lát, Win hülyül tőle. Linux alatt ugyanez. De a winnel ellentétben már meg sem próbálja DMA-ba tenni. Csak a

hdparm -d 1 -f /dev/sdb

mindent figyelmen kívül hagyó beállítással tudtam csak DMA-ra bírni, de az első interaktivitással járó feladatnál kernel panic-kel elszállt őfelsége.
PIO-ban viszont _mindent_ megcsinál. Ír-olvas. Mechanikailag-optikailag tehát hibátlan. Firmware a legfrissebb, de a régivel is ezt csinálta. Elektronika gond lenne, és végleges?
Most átmenetileg egy ismerősömnek adtam egy kis P2-es gépbe, ott a winchesterek is PIO-ban mennek, ellesznek egymással. :DDD

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#2403) PPeter válasza 04ahgy (#2377) üzenetére


PPeter
addikt

Keresni kell egy olyan gépet, amiben egy hasonszőrű PATA Pioneer író (110,112,115, mindegy) normálisan megy, annak a helyére dugni és rögvest kiderül, hogy gagyi-e az író.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#2404) raskolnikoff válasza PPeter (#2399) üzenetére


raskolnikoff
őstag

Wow, hát ezt nem gondoltam volna...

A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.

(#2405) PPeter válasza raskolnikoff (#2404) üzenetére


PPeter
addikt

Ugye-ugye. Nem véletlenül vannak ezek a fránya összefoglalók. ;]

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#2406) Levin01 válasza PPeter (#2401) üzenetére


Levin01
őstag

Elvileg jó.

(#2407) Andrej1


Andrej1
aktív tag

Csáó!

Vettem 1 sata-ás DVD olvasot: Sony DDU1615s eleinte semmi gond nem volt vele de kis idö elteltével lassulni kezdett az olvasás, (minden kikapcsoláskor kiirta hogy a meghajtó tálcája nyitva van és ellenörizem)
ma már nem is olvas, a berakott dvd-t csak felpörgeti és leállitja miközben megfogja a gépet

FW nem volt frissitve a gyári van rajta EYN1
kerestem ujabb FW-t hozzá de nem találtam

esetleg valakinek valami 5lete lenne az ne legyen rest megosztani velem :R

Az tényleg igaz, hogy mi-újság van veled ? :D

(#2408) DaneilMurphy


DaneilMurphy
csendes tag

Hi!
LG H58N típusú írót vettem, ma próbáltam először vele dvd-t írni. cd-t, dvd-t probléma nélkül olvas, néhány cd-t már írtam vele, az is gond nélkül ment, de dvd-t nem akarja megírni, kb 10-20 másodperc után hibával leáll az írás (mind a Nero, mind az Alcohol 120%). Frissítettem a firmware-t, de a probléma ugyanúgy megmaradt (próbáltam jópárszor írni, mind képfile-ból, mind simán a winchesterről adatot). Vkinek ötlet?

(#2409) 04ahgy válasza PPeter (#2403) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Az öt gépből 3-ban (köztül a sajátom is) 110 van. :D Vagy most jön a :O ?

DaneilMurphy: Mi az a hiba, amivel leáll? Ne a lényeget hagyd le. :)

HGyu

[ Szerkesztve ]

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#2410) DaneilMurphy válasza 04ahgy (#2409) üzenetére


DaneilMurphy
csendes tag

Egyszerűen kiír egy olyat, hogy Reset occured (ez nem tudom gond-e), aztán 10-20 sec múlva Burn process failed.

(#2411) PPeter válasza 04ahgy (#2409) üzenetére


PPeter
addikt

Akkor ez eldöntött dolog, halódik az író.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#2412) PPeter válasza DaneilMurphy (#2410) üzenetére


PPeter
addikt

Olvasd át Te is. KLIKK

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#2413) DaneilMurphy válasza DaneilMurphy (#2410) üzenetére


DaneilMurphy
csendes tag

Most egy kicsit változott a kórkép, ugyanis kb. 50-50 % arányban rontja el és írja meg jól a dvd-ket (TDK). Ami furcsa, hogy nem is egyszerűen átlagosan fele jó fele rossz, hanem felváltva egyet jól megír, aztán a következőt rögtön rontja (rögtön az elején Reset occured, utána pedig Burning process failed üzenet). Találkozott már vki hasonlóval?

(#2414) Adler


Adler
aktív tag

Sziasztok!

Van egy ad-7173S NEC íróm Vista alatt. Pár napja észrevettem, hogy nagyon halk olyan mintha nem pörögne fel és DVD rippeléskor max 2000kb/s-ről indítja az olvasást és ez megy 3600 kb/s-ig max.
A másik iró px-800 az alapból 9000-ről indít.
Sebesség korlátozó progit nem használok.

Mi lehet a gond? lehet hogy kezd behalni az író?

segítséget előre is köszi

ui.: Hiányzik a jelegzetes suhogó hang ami jellemzi ezt a típust! :O

[ Szerkesztve ]

Nikon D40 kit/D90 +18-70mm AF-S IF + 70-300mm ED AF + SB-900 + MB-D80; ASUS Crosshair V Formula + AMD FX-8150 + ASUS GTX660 + Kingston DDR3 KHX1600C9D3K2/8G

(#2415) Kicsirics77 válasza Adler (#2414) üzenetére


Kicsirics77
veterán

én először is kipróbálnám xp alatt az írót
ott mit mutat esetleg

.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--

(#2416) PPeter


PPeter
addikt

Újabb frissítés a régi litániához:

0. Az esetek többségében, ha az író lefagy írás közben, vagy nem jól ismeri fel az írható/újraírható lemezeket, nem az író a hibás, hanem szoftveres és/vagy felhasználói probléma áll a dolog mögött, esetleg valamit csak elnézel - ezt nem árt észben tartani! Mindenféle további lépés előtt vegyél vissza minden tuningot. Ha az író látszólag jól megírja a lemezeket, a korongok jól olvashatók, de az írás utáni visszellenőrzés/összehasonlítás szerint HIBÁS (tehát szépen olvasható, csak éppen korrupt, elváltozott) adatok kerültek rá, akkor az esetek 99%-ban memóriahiba (esetleg tuning miatti instabilitás) van a háttérben, esetleg hibás kábelek. Az ilyen hibák kiszűrésére miatt mindig használd az írás utáni összehasonlítást (Verify), a legtöbb program lehetőséget ad erre. Még a látszólag stabil (játékok alatt soha nem fagyó) gépek is produkálhatnak ilyen hibát, amit csak így lehet kiszűrni! Ha az újraírható (CD-RW, DVD-RW, DVD+RW) lemezeket nem hajlandó törölni, újraírni a meghajtó, akkor valószínűleg a 7. pontban taglalt programok kavarnak be a helyes lemezfelismerésbe!

1. Ha 80 eres kábelen van a PATA/IDE íród, akkor próbáld ki egy 40 eres, nem hengerelt szalagkábel végén, masterként. Semmiképp ne legyen fiókos merevlemez mellett, a tesztelés idejére mindenképp legyen egyedül egy csatornán. Biztosan hibátlan kábelt használj, a jumperelés legyen direkt, tehát ne Cable Select állásban, hanem Masterként.

A modern írók töbsége menet közben többször kalibrál - azaz beállítja majd folyamatosan módosítja a lézert a lemez észlelt paraméterei szerint -, ezért a buffer folyamatos ugrándozása (ha nem társul megnövekedett írási idővel és nagy processzor terheléssel) nem hiba, hanem üzemszerű, normális jelenség.

2. Ha Intel lapkakészletes alaplapod van és telepítettél külön Intel Ultra Storage drivert, vagy Intel Application Acceleratort (IAA), akkor ezeket feltétlen uninstalláld! Intel lapkakészlethez bőven jó a sima chipkészlet driver (inf update), az újabbakra fel sem megy az IAA.

3. Ha VIA, ATI, SiS lapkakészletes alaplapod van, akkor a legújabb alaplapi és IDE/ATA driver segíthet, amit az alaplap gyártójának vagy a chipkészlet gyártójának az oldaláról tudsz leszedni.

4. Ha Nvidia Nforce-os alaplapod van és tettél fel alaplapi és/vagy IDE/ATA drivert szedd le (uninstall), menjen inkább azzal, amit az XP magától tenne fel!

5. Legújab XP (SP2) nagyon ajánlott, a lehető legújabb írószoftverrel, amit csak el tudsz érni.

6. Ha véletlenül nem a normál vezérlőn lenne a meghajtó, hanem valami kizárólag RAID/HDD csatornán, akkor tedd a normálra (az alaplap kézikönyve részletezheti, melyik vezérlőre lehet/nem lehet optikai meghajtót tenni). A külön kapható ATA/IDE/SATA kártyák többségével NEM működnek jól a CD/DVD drive-ok.

Az alaplapi vagy önálló SATA vezérlők nem mindegyike kezeli jól a SATA optikai meghajókat. Sok SATA porttal rendelkező alaplapnál előfordulhat, hogy az alaplapi chipkészlet saját kontrollere mellett egy másik gyártó ATA/SATA vezérlője is megtalálható az alaplapon, ez akár gyökeresen más kompatibilitással bírhat, mint a chipkészlet saját vezérlője és persze más nyűgjei is lehetnek driver szinten. A SATA vezérlőkhöz érdemes a lehető legújabb drivereket letölteni és ismétlődő hibajelenségek esetén érdemes kipróbálni - ha van ilyen választási lehetőség - a kontroller működési módjának változtatását (pl. Jmicron vezérlőhöz lehet telepíteni IDE és "SCSI" módú drivert is, a Pioneer írókkal pl. az utóbbi működik normális(abb)an. Legtöbbször az ATA/SATA vezérlő drivere okozza az olyan gondokat, amikor a rétegváltás során elszáll a DL lemezek írása, lelassul, lefagy az írás, tehát erre nagyon figyelni kell!

7. Mindenféle emulátor, CD/DVD-író, másoló, klónozó program, különös tekintettel a BlindWrite, Alcohol, CloneCD/DVD és hasonló programokra, szigorúan eltávolítandó, amíg nem jössz rá a hiba forrására! A hibakeresés idejére csak a Decrypter, ImgBurn maradjon, melljük a legújabb Nerot (ne az ultra, ne az enterprise, hanem a sima Premium demó változatát, ami le lehet tölteni a hivatalos oldalról) tedd fel, Daemon Tools is maradhat, de kikapcsolt védelmi emulációkkal (ha piros a tálcán az ikonja, az a jó!). Az AnyDVD - ha van - maradhat, de inaktiváld (ilyenkor szürke a kis róka a tálcán), akkor nem piszkál bele az írásba és olvasásba. Három-négy évvel ezelőtti CD/DVD-író programok telepítése erősen kerülendő, egyrészt nem fogják rendesen felismerni az új íródat, másrészt hanyattvághatják az XP-t!

8. InCD-t, DirectCD-t, ''DVD-RAM driver'' és hasonló UDF/packet módban működő programokat is távolítsd el.

9. Az XP saját, beépített CD-író szolgáltatását is kapcsold ki, a szolgáltatások (services) alatt találod a computer management alatt ''IMAPI CD burning... blabla'' névvel. Mehet Disabled-re nyugodtan, bár ritkán okoz gondot, cserébe használhatatlan.

10. Minden olyan programot, ami beül a tálcára és a háttérben figyeli, piszkálja a meghajtókat (egyes multimédiás lejátszók, képnézegetők is tesznek fel ilyet), iktass ki, ne menjen semmi olyan program, ami buzerálja a drive-ot írás közben.

11. Ha az író látszólag jól felismeri a lemezeket, felajánlja a nagy írási sebességet, de a kiválasztott nagyobb sebesség ellenére feltűnően lassan ír és fokozottan terheli a rendszert kommunikáció közben, akkor minden bizonnyal nem DMA, hanem PIO módban megy a drive. Ennek jellemző tünetei a nagyon belassult adatátvitel és a magas CPU terhelés (DMA, azaz Direct Memory Access hiányában a processzor végez minden munkát ilyen esetben). A kiválasztott nagy sebességű írás/olvasás (pl. 16x-os sebesség) ellenére a meghajtó akár fél órán át, vagy még tovább küszködhet egy teljes lemez kiírásával, olvasásával. Figyelem: nem arról van szó, amikor nem tudod kiválasztani a nagy sebességű írást/olvasást (az más hibára utal), hanem arról beszélek, amikor hiába engedi számodra a program (pl. a Nero) a nagy tempó kiválasztását, ehhez képest mégis túl lassan működik a meghajtó (és nemcsak íráskor, hanem minden műveletnél). Megoldás: Tüneti kezelésként használhat, ha azt az ATA/IDE csatornát, amint az író van, kidobod az eszközök közül az Eszközkezelőben, a restart és (újra)felismerés után viszakapcsolja a DMA módot Windows.

12. Ha az a problémád az íróval, hogy nem ajánl fel - neked tetsző - alacsony írási sebességet egy-egy lemezhez, akkor felesleges más íróprogrammal próbálkozni, nem a szoftver a hibás. Az író annak alapján ajánlja fel az írási sebességeket egy lemezhez, hogy a firmware-ének adatbázisában az adott lemez-azonosítóhoz (MID) milyen írási stratégiák tartoznak (lemezenként, MID-enként minden egyes támogatott írási sebesség egy-egy külön stratégia). Tehát még ha ki is tudnád választani erőszakkal az alapból fel nem ajánlott sebességet, az író az ahhoz legközelebbi, támogatott sebességgel írna, vagy visszadobná az írási parancsot. Ha 2x-esen akarsz írni, vegyél 2x-es vagy 4x-es lemezt.

+1 Mindig próbálj ki többféle lemezt. Érdemes normális lemezekre írni, ésszerűen megválasztott írási sebességgel. Régebbi írókkal előfordul, hogy nem ismerik fel rendesen a mostani gyors lemezek némelyikét. Erre - ha a firmware frissítés nem segít - nincs orvosság, azon kívül, hogy megpróbálsz olyan lemezt venni hozzá, amit még hajlandó felismerni és megírni rendesen.

[ Szerkesztve ]

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#2417) apóka


apóka
aktív tag

Sziasztok!

Segítséget kérek! A következő a probléma: az általam megírt lemezeket nem tudom a Decrypterrel visszatenni a HDD-re. A lemezeket az olvasóm(régi samu) és az író(pio 111d)is lejátsza, az asztali játékos is viszi simán. De ha szeretném visszatenni a gépre akkor a Decrypterrel 99%-nál megáll, és nem hajlandó befejezni a beolvasást. Van nálam mástól 2 lemez, azokat simán beolvasta :U
Lehet, hogy az íróm a befejezéskor elrontja a lemezeket?? Verbára írok.....

Focust bontok, ha kell valami írjál. Mk1 98-2004

(#2418) Kicsirics77 válasza apóka (#2417) üzenetére


Kicsirics77
veterán

meg kellene nézni hogy lezárja e a lemezeket rendesen :U

.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--

(#2419) apóka válasza Kicsirics77 (#2418) üzenetére


apóka
aktív tag

megnézem...de azt hogyan kell??
Valamikor elolvastam a témát, feltettem a decryptert meg a nerot és megírtam a dolgokat. De nem követtem monstanában a támát.
Most kiderült, hogy az utóbbi kb. 30 lemezemet nem tudom visszatenni hdd-re. Plextor és verba lemezek(16-os, 8X sebességgel írva).....vagyis a lemez valószínűleg nem ludas a hibában.
A neroban be van állítva a lemez lezárása.....
Létezik olyan hiba az írónál, hogy csak a legvégét rontja el :F :W

Focust bontok, ha kell valami írjál. Mk1 98-2004

(#2420) Gunn


Gunn
csendes tag

Sziasztok!
A problémám a következő van 1.samsung sata winyo, 2 pioneer 212d sata dvdrw az a problémám hogy az író folyamatosan át vált PIO módba,az alaplap nforce 560 chipszetes.
Kiprobátam a leírást (1.hsz) de még mindig átvált pio módba,úgy hogy nem tettem fel az alaplapi ide vezérlőt.Válaszokat köszönöm Gunn

(#2421) raskolnikoff válasza Gunn (#2420) üzenetére


raskolnikoff
őstag

érdeklődj 04hgyu-nál, neki is hasonló a probléma, hátha már sikerült vmit alkotnia.

A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.

(#2422) kiralycs


kiralycs
csendes tag

heló. lehet volt már ilyen kérdés, de ha nem akkor leirom. van 1 LG gsa 4163b íróm és a kék , --os TDK dvdket vmiért nem szereti, mármint +irja de amikor vissza akarom másolni a gépre akkor 25-30perc "másolás" után kiirja hogy adat v crc hiba. ilyenkor mi van? a lemez zsir uj, sehol 1 karc sem. viszont régebben verbatim lemezt használtam és azoknál nem volt ilyen hiba. lécci vki segitsen. előre is thx

(#2423) raskolnikoff válasza kiralycs (#2422) üzenetére


raskolnikoff
őstag

esetleg #2416 pár hsz lejjebb?

A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.

(#2424) kiralycs


kiralycs
csendes tag

köszi, elolvastam de a hiba ugyanugy marad.közben pár tdk lemezt leellenőriztettem a nero cd-dvd speed progijával és 60-65%tól az összes piros, ezt nem értem, a mellesleg 1,3x sebességgel olvasta pedig 4xesen irtam. most bedobtam 1 verbatim lemezt és simán olvassa 6x sebbel és nincs semmi hiba. ebből leszüröm azt hogy akárki akármit monda a tdk 1 nagy rakásxxxx. sorry ha vkit +bántok de a verbatim a király.

(#2425) beltram


beltram
tag

mostanában néha előfordul, hogy a dvd meghajtóm gombnyomásra nem tudja behúzni a tálcát. hallani, hogy erőlködik, de nem mozdul. ha egy kicsit rásegítek kézzel, akkor működik. ha jól emlékszem, még garanciális, szerintetek ilyen hibával van értelme visszavinni, vagy elhajtanak vele?

pace be with you

(#2426) Sensei válasza beltram (#2425) üzenetére


Sensei
tag

Szerintem ezért nem fogják cserélni, de ne legyen igazam.

Nem vagyok hülye, csak van a fejemben néhány hibás szektor.

(#2427) beltram válasza Sensei (#2426) üzenetére


beltram
tag

akkor be sem viszem, nem ér annyit az egész, csak attól félek, hogy egy idő után kinyílni sem fog, az meg kellemetlenebb. :O

pace be with you

(#2428) Sensei válasza beltram (#2427) üzenetére


Sensei
tag

Egy próbát megér.
Ha pedig nem fog kinyílni, még mindig ott a vésznyitó. :K

Nem vagyok hülye, csak van a fejemben néhány hibás szektor.

(#2429) raskolnikoff válasza kiralycs (#2424) üzenetére


raskolnikoff
őstag

Magánvéleményt nem báncsunk :)

A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.

(#2430) ugly


ugly
csendes tag

Hellóka!

Már 2-3 órája bújom a fórumot, találtam is a problémámhoz hasonló hozzászólásokat, de megoldást rá sehol... még.

MSI K9N Neo V3 alaplapon van egy 4000+ proci, 4 giga RAM, egy 250 gigás IDE lemez, egy 120 gigás SATA lemez és egy Pioneer 212D optika (350W táp, 7300 GT videokártya, floppy).

Na most, a probléma a következő, XP telepítésekor és működésekor a Pio tökéletesen működik, ír, olvas gond nélkül dvd-t és cd-t is, viszont Vista (32 bit) alatt jönnek a problémák. Írni hajlandó, azzal semmi gond, de dvd-t olvasni nem nagyon. Egy sima dvd leolvasása kb. 6 óra hosszáig tart (párszor hagytam, hogy "próbálgassa" :D), legyen az telepítés, vagy csak adatmásolás. A 6 óra az úgy telik el, hogy tíz másodpercnyi olvasás után jön 5 perc szünet, majd megint 10 másodperc olvasás után megint 5 perc szünet és ez így megy a másolási folyamat befejezéséig.

Az alaplap bios frissítve, a Pio firmware-e szintén. Driverek rendben, kábelcsere kipróbálva. Nem hinném, hogy fizikai gond lenne, mert XP alatt tökéletes minden. Találtam utalásokat nForce - sata optika konfliktusokra, de konkrét megoldást sehol.

Évek óta szervízelek PC-ket, de ez a gond most új nekem. Ötlet? :F

(#2431) Kowa


Kowa
tag

van egy 7173 as fekete irom kb. kicsivel több mint 1 éves. A következö a problémám vele. Adott egy FUJI LABELFLASH -R es lemez. Magát a lemezt jol megirja. Le is játssza az asztali. Viszont a "gravirozás " az maga a végtelenség. Eddig egyedi 100as kontrasztszint és 4500 RPM es forgási sebesség melett kb. 2 óra alatt végzett. Eddig. Most egy örökkévalóságnak tünik olyan hogy elinditom este 10 kor és reggel még mindig csinálja elkészülési időnek meg 78 percet ir dehát az csak becsült. Volt hogy hibával leállt ilyen 10-12 ÓRÁS szenvedés után vagy éppen én álitotam le . Valakinek csinált már ilyet? Talán meg akar hallni az iró? Még XP t is raktam fel másikat

(#2432) Apollyon válasza Kowa (#2431) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Elképzelhető hogy hozzáértél a gravírozható oldal legbelső sávjához? Mert a PH!-s tesztben is volt olyan ha jól emlékszem hogy összetapicskolták és "félrenyomtatott"..
Lehet nálad is valami hasonló van...

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#2433) raskolnikoff válasza ugly (#2430) üzenetére


raskolnikoff
őstag

esetleg próbálkozz 04hgyu-nál, neki is hasonló problémái vannak.

A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.

(#2434) Kowa válasza Apollyon (#2432) üzenetére


Kowa
tag

Hát nem hiszem hogy hozzáértem a szélén szoktam negfogni a lemezeket végülis megirja ha nem áll le hibával hanem hogy 10-12!!! ÓRÁN keresztül rajzol. Arra gondoltam hogy firmware t cserélek. Csak kicsit költséges a probálkozás mert eddig 3 lemezt rontott vagyis nem fejezte be. Tehát végülis rajzol csak iszonyat lassan.

(#2435) Apollyon válasza Kowa (#2434) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Aham értem. Én már vettem egy lemezt de még sosem próbáltam ki, mert nem volt olyan nagy értékű dolgom amit megérte volna kiírni egy 400Ft-os lemezre – egyelőre.
Amúgy milyen firmware van rajta?
Nekem 1.03, a 7173a-ra az a legújabb.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#2436) Kicsirics77 válasza Apollyon (#2435) üzenetére


Kicsirics77
veterán

moddolt firm-ek
mindenki a saját felelőségére

[ Szerkesztve ]

.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--

(#2437) Apollyon válasza Kicsirics77 (#2436) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Köszi, de ezt már én is ismerem :)
Viszont miért moddoltak? Igazság szerint azt viszont nem tudom h miért jobbak a moddolt firmek...

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#2438) Kicsirics77 válasza Apollyon (#2437) üzenetére


Kicsirics77
veterán

azért moddoltak mert a gyári sz***ban a riplock funkció benne van ezekben pedig nincs és esetleg ugyanarra a vasra jobb firmet írnak mint a gyártó
hallkan azért megjegyzem ezekből csinál a gyártó hivatalos update-t ami le van butítva :DDD

.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--

(#2439) Apollyon válasza Kicsirics77 (#2438) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Bocs h offolok, még egy utolsót na :D :
Ha jól olvastam a riplock "arra jó", ha pl DVD-t rippelünk mondjuk aviba akkor sokkal lassabb lesz.. nos én pl ezt nem csinálom, csak írok vele, meg másolok meg filmet nézek róla.
Szal ha hagyom az 1.03-as gyári firmware-t akkor megfosztom magam bármitől is ha nem moddoltat használok?

[ Szerkesztve ]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#2440) PPeter válasza Apollyon (#2439) üzenetére


PPeter
addikt

Butaságot olvastál. A riplock nem a másolás lelassítását szolgálja, hanem a csendes DVD-Video nézés érdekében került a meghajtókba... :U

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#2441) Apollyon válasza PPeter (#2440) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Nah ilyet is olvastam, csak angolul és nem voltam biztos benne..
Amúgy ezt amit írtam itt olvastam a ph!-n: [link]

Más: kb másfél éve van meg a 7173a íróm és már sztem az 1000 megírt lemez felé haladok vele.. Ezzel az íróval minimum 7-es Nero-t használtam most 8-ast.. Egy csomót olvastam h egyeseknek X lemezből Y íródott csak meg jól (Pl 100-ból csak 95)
De nekem eddig még egy lemezt sem rontott! Igaz csak rondakék TDK DVD-R-t meg Verbatimot kapott kizárólag.
Vagy lehet h mégis elrontotta csak nem tudok róla? Eddig minden készülék visszaolvasta a megírt anyagot, de a régebben írtak közül is átment mindegyik a szúrópróbán.
Szal milyen problémák lehetnének? Régen amikor Samsungom volt, akkor előfordult h "elfogyott" az adat mert pl megnyitottam más programot és nem írta tovább... Ilyennel is volt már, csak utána tovább írta, és jó lett a lemez..

Egyébként meg tök hülyeség ez a riplock, nero drivespeed azt kész.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#2442) ridoadam


ridoadam
csendes tag

sziasztok!
egy optiarc ad-7173A -m van és nagyon sok dvd-t nem olvas be, a dvdknek semmi bajuk másgépek látják,csak ez nem, ráadásul ezeket a dvd-ket ez írta, és most meg nem olvassa be, mutatja h van benn dvd, de megnyitásnál azt mutatja h üres. ez vmi szoftveres hülyeség, vagy mi lehet?, mert egyébként teljesen jól működik.előre is köszönöm a segítséget.

Asus P5W DH Deluxe - 2GB 800Mhz DDR II - GF7900GS - Intel D 930 - WD Caviar SE16 250 GB - NEC AD 7173 A

(#2443) 04ahgy válasza raskolnikoff (#2433) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Aranyos, ahogy összemixelted a 04ahgy-t és a HGyu-t...

Egyébként nekem nem ilyen problémám volt. Nekem PIO módba verte vissza, és a Win lassult be a magas CPU használattól. De még PIO módban is egy óra alatt végez egy teljes lemezzel! És nekem folyamatosan olvasott, csak lassan. Nála az a 10 másodperc számításaim alapján még megfelelő lenne sebességileg, csak nem kéne közé a szünet. :D Meg neki az XP alatti normális működés következtében a hardver nem hibás. Nálam Linux alatt is rossz volt. Tehát bizonyosan a Ringyóz Pista háza táján kell keresnie a gondot!

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#2444) KrAt


KrAt
veterán

Rájöttem, hogy a Pio 111L-emnek szar izlése van.. Nem szereti a kólát.. :D

Egyszer kinnhagytam véletlen egy lemezt egy pohát kóla mellett, és ugye a szénsavas bubik kijöttek a pohárból, apró pöttyöket hagyva a lemezen.. Nah ezt nem szereti a Pio :D

Tanulság: ne hagyjátok pia mellett a cd/dvd-teket :D

(#2445) 04ahgy válasza KrAt (#2444) üzenetére


04ahgy
nagyúr

De egy egyszerű, vízbázisú, enyhe mosószeres oldószerrel átitatott puha ronggyal azért le tudtad törölni, nem? Szigorúan radiálisan persze. Vagy maradandóan belemart a lemez polisztirol anyagába?

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#2446) .Kondy válasza ridoadam (#2442) üzenetére


.Kondy
csendes tag

Sziasztok Mindenki!

Keletkezett egy problémám, amire az istenért sem tudok megoldást találni. Hasonlít a hiba az előttem szólóéhoz. Végigfutottam pár száz hozzászóláson itt is, de valahogy elkerült a válasz és a Gúgli sem segített rátalálnom a megváltásra.
Elolvastam PPeti "Iróhiba Bibliáját", kétszer is, nehogy beégjek a figyelmetlenségem miatt, de még itt se jutottam előrébb. És akkor a jelenség:

...pár hónapja a NEC ND-4550A DVD íróm elkezdett hibásan működni. Elejében csak elrontott egy-két lemezt, aztán már nem tudta leolvasni a régebben saját maga által írt lemezt sem. Próbálkoztam pár a "bibliában" feltüntetett módszerrel, de semmi nem segített. Gondoltam, biztos az oprendszer, újraraktam. XpSP2-t használok. Eredmény nuku... teltek-múltak a napok... és egyszer csak lecseréltem a konfigomat.
A régi konfig: Abit IC-7 (Intel chipset), 2*512MB Kingmax ram, 2,8Ghz Intel Celeron
Az új konfig: Asrock 4CORE DUAL (VIA chipset) SATA2, 2*1GB GeIL DualChannel, Intel Core2
Ami mindkettőben megvan: Radeon9600Xt, FSP 400W Táp, Samsung SATA vinyó (amit időközben kaptam, de a beszerelése előtt is volt már hiba)

reménykedtem, hogy az új konfig diadalt hoz, ez volt az utolsó tippem, de nem, az író nem kívánt dolgozni továbbra sem. akkor veszek újat csattantam fel, és vettem egy új Samsung SH203P dvd írót, beraktam és az első régebbi DVD lemezt dalolva lejátszotta, örültem, de a gyanú fennmaradt, beraktam egy 2 hónapos lemezt és NEM OLVASSA LE!!!!

mindkét írónál fennáll az, hogy míg berakom a lemezt és azt írja ki, hogy üres a lemez, addig, a nero az diskinfo részlegben látja, hogy pl a kéthónapos lemezen van egy UDF sáv 4 gigás

a samsunggal még nem írtam, de amíg nem olvas rendesen, nem is akarok
A NEC a CD-t frankón írta. CD-RW-t is. A DVD-t elrontotta, de az újraírható miniDVD-vel nem volt baja.

[ Szerkesztve ]

Kondy - LM

(#2447) ugly válasza 04ahgy (#2443) üzenetére


ugly
csendes tag

...csak egy megjegyzés: nem csak a Vista alatt vannak olvasási problémák, hanem bios szinten is (egy Vista telepítés is 5-6 órát vesz igénybe), tehát valószínűleg van valami a sata írók és az nForce 4 lapkakészlet közti összeférhetetlenségben, csak ... ha már XP alatt semmi gond, akkor miért nem lehetett Vistára is alkalmazni a megoldást?!!! :W

(#2448) bsh


bsh
őstag

üdv
egy hülye kérdésem lenne, és igazából már nem is nagyon foglalkozok a dologgal, de azért gondoltam, megkérdezem, hagy okosodjak.
jópár hónappal ezelőtt cseréltem egy fölös procimat, és kaptam érte egy valamilyen sony dvd írót, fekete színűt, ata-sat. beraktam a gépbe és ki se próbáltam. csak megnéztem a típusát eszközkezelőben, meg hogy milyen firmware van benne, és rákerestem, és asszem valami 7-es firmware votl benne, pedig a neten csak 6-ost találtam, mint legújabbat, ezt furcsállottam... de nem foglalkoztam vele tovább.
hónapokkal később újraraktam a gépet, és ekkor azt vettem észre, hogy nem bootol az ubuntu cd-vel az író. gondoltam, biztosan problémája van azzal a fekete színű lemezzel, amit használok, ezért kiírtam egy dvd-re a telepítőt és azzal már bootolt. aztán nem is foglalkoztam vele.
aztán átraktam tesóm gépébe az írót, mert én vettem egy másikat, tesóm fekete gépében meg fehér író volt, és ez pofásabban nézett ki benne, de gyakorlatilag ott se próbáltam ki. írni nem is írtam vele.
aztán egy rokonom nézegette a gépet, és ő mondta, hogy kipróbálta az írót, és az nem olvassa a CD lemezeket, viszont a dvd-ket meg igen!
na ez hogy a fenébe lehet?
lehet ez attól, hogy az előző tulaj valami nem frankó, buherált firmware-t írt bele?

(#2449) .Kondy válasza .Kondy (#2446) üzenetére


.Kondy
csendes tag

2446 kiegészítés:

tehát nem csak, hogy látja a dvd-n levő sávot a nero, az egyik adatmentő programmal le is lehet szedni az adatokat a dvdről, arról a dvdről, ami másik gépben tökéletesen olvasható

itt egy screenshot, hogy vizualizálja a problémámat. nagyon hálás lennék, ha valaki tudna segíteni, mert én teljes zsákutcába értem és még csak sejtésem sincs mitévő legyek.

http://kepfeltoltes.hu/080410/scshot_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

köszönettel

Kondy - LM

(#2450) bsh válasza 04ahgy (#2445) üzenetére


bsh
őstag

polikarbonát ;)

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.