Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#2973) PPeter válasza Core2duo6600 (#2971) üzenetére


PPeter
addikt

A Plextoroknál ez nem a sebesség miatt van. A NEC-eknél ez egyértelműen a túl gyorsra erőszakolt lemezfelismerés, olvasás eredménye - ha DriveSpeed programmal visszalassítod, az egyes lemezekkel rakoncátlankodó NEC sok olyan lemezt is elolvas, amibe amúgy belefagy. De itt most még ugye nem tudjuk, hogy a lemezeket egyáltalán jól írta-e meg, ezért fontos a legegyszerűbb dologgal kezdeni először: más meghajtóban kipróbálni a lemezeket, mielőtt hosszan tesztelnénk, buherálnánk, kidobnánk a drive-ot.

A saját tervezésű Plextor meghajtóknál azért jelentkezik az ilyen mizéria, mert alapvetően túl érzékenyre van állítva az olvasási stratégia. Az elhasználódás, por hatására a drive folyamatosan próbálja utánállítani a fejet, ha valami gondot észlel, ellenben a legtöbb ATA/IDE vezérlő drivere nem tolerálja a hosszú time-out időszakokat és egyszerűen eldobja a meghajtót, holott ilyenkor a drive nem fagyott le, csak elvan magában. A NEC-nél viszont ilyen esetben totál be is tud állni a meghajtó hardvere. Tehát hasonló a két eset, mindkettő a kopás és szennyeződés miatt jöhet létre, de a Plextornál alapvetően a túl érzékeny stratégia, a NEC-nél meg a túl gyors működés (működni akarás) viszi zsákutcába a folyamatot. A lemezek abszolút nem kezelése - amikor a rövid beolvasási próbálkozás után sárgán villog a Plextor - megint más eset.

[ Szerkesztve ]

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.