- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
-
LOGOUT
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
totyak
aktív tag
Nem posta, de olyasmi, sajnos nem találtam jobb topikot.
Foxpost csomagautomatánál ha feladok valamit egy dobozban, a dobozt be kell csomagolnom, vagy feleslges, mivel se cím, semmi adat nincs rajta úgysem, a Foxpost rendszerének kell tudnia, hogy hova megy?
Köszönöm, és elnézést, hogy nem idevágó a kérdés.
-
D.Orion
veterán
CS: Csomagautómata.
PP: Postapont
Magánszemély magánszemélynek adhat fel csomagot bárhonnan bárhova. CS->CS, CS->PP, PP->PP, PP->CS.
Posta honlapján ott a címiratkitöltő, rém egyszerű.(#7218) TheProb: Ez még semmi, van amit. Június 30.-a úta keresek. Már megvan a zsákszám is, csak még nincs felbontva.
(#7219) hramon94: Kormány elfordít, tehát nem menetkész állapotban, hogy kisebb helyet foglaljon. Pedálok esetleg levesz és a vázhoz gyorskötözővel rögzítve. Minden vázfelületet és ami sérülékeny azt nikecellel burkolni, fólia és kartonpapír nikecell borítás nélkül semmit nem ér. De a nikecellre nyugodtan rakhatsz. Fogás legyen rajta valahol a vázon(ne az ülésnél, mert letörhet) és az se baj, ha gurul a kerekén(de mivel gurul így ne legyen közlekedhető(gondolom kitalálod miért).
Kerékpár elvileg mindig XXL jelzős, tehát terjedelmes díjat számolnak fel.
-
hramon94
tag
Sziasztok. Kerékpárt hogyan érdemes feladni, mennyire kell becsomagolni és mennyibe kerülhet egy kerékpár feladása?
-
TheProb
veterán
Vajon meddig ülnek még rajta...? [link]
-
Soma01
veterán
Azt tudjátok, hogy magánszemélyek is címezhetnek csomagot csomagpontra?
Vagy egy darab SSD-t magánszemély hogy adhat fel úgy, hogy a címzett bármikor átvehesse és a legolcsóbb legyen? (tehát nem saját címre kérem, mert a körzetes posta nekem nagyon nagy kínlódás sajnos) Én a postán maradó ajánlott levélre gondoltam, ha a csomagpont (amúgy, most éppen akciós szállítási díj) nem lehetséges. -
DeathAdder
veterán
válasz
anonymus89 #7214 üzenetére
Világos, köszi szépen
-
anonymus89
addikt
válasz
DeathAdder #7213 üzenetére
Szia!
Vaterafutar mpl-el add fel ott tudsz utánvétet kérni és olcsón is meg lehet úszni viszonylag. Kérheted házhoz, postára vagy postapontra.
Postapontra: 990,- + 350,- (utánvét) -
DeathAdder
veterán
Hali.
PostaPontra hogyan kérjek utánvételes csomagot?
Posta cime + nevem + telószámom?Vagy "postán maradó"? Hogy is van ez?
-
Soma01
veterán
válasz
D.Orion #7211 üzenetére
Szombat reggel óta még csak a helyi logisztikai központig jutott el. De én is úgy vártam volna, ahogy írtad. Az országosig minden csomag elmegy, ami más megyébe megy? (jelen eset: Bács-Kiskun --> Hajdú-Bihar)
Ezek szerint Ez már csak kedden lesz nálam. Mert az már csak hétfőn megy el szerintem Pestre, onnan meg szerintem nem indul el és ér oda még aznap egy másik vidéki városba úgy, hogy kézbesítésre is legyen idő. (még ha csomagpontra kézbesítik, akkor sem)Az OLK-ból, csak napi egyszer történik szállítás vidékre?
-
Soma01
veterán
Meg tudjátok mondani, hogy a (ma) szombaton feladott csomagokat a posta elszállítja a postahivatalból ahol feladták legalább a logisztikai központig? Vagy abban a posta hivatalban marad hétfőig ahol most van?
-
D.Orion
veterán
Üdv! 09.04-től mindenki figyelje, hogy mi lapul még az mpl csomagautomata rekeszében a csomag mellett.
-
bebe159
aktív tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki "csomagautomata műszaki probléma" szöveggel a nyomkövetéskor? Posta csomagautomata. Mire számíthatok? -
RexpecT
addikt
Sziasztok!
Egy neten rendelt cucc elromlott, amit jeleztem a bolt felé. Mondták, hogy oké küldjem vissza nekik megnézik.
"Kérlek nyomtasd ki az RMA Csomagolási címkét és ragaszd a csomag külsejére és küldd el a csomagot a címünkre:
Pixel Kereskedőház Kft.Budapest 1145, Laky Adolf utca 21."
Az lenne a kérdésem, hogyha ezt így ráragasztom a csomag külsejére, akkor a Postán egyáltalán beveszik?
Tudtommal nem lehet semmi a doboz külsején, csak a Postának szánt adatok.Köszi
-
TaaT
nagyúr
válasz
dellfanboy #7200 üzenetére
Régen DPD, manapság már nem vagyok benne biztos. [link]
-
dellfanboy
őstag
mi a legolcsóbb módja 2 darab autógumi Belföldi szállítására? arra jól emlékszem hogy 2 db gumit össze kell csomagolni fóliával? tehát nem kell papírdoboz?
-
TaaT
nagyúr
válasz
FirstTripla #7197 üzenetére
"Vagyis ha jól értelmezem akkor 1090Ft-os árnál is van kedvezőbb amennyiben vaterával adnék el."
Mondjuk a végeredmény lehet nem lenne kedvezőbb, mivel a vaterás eladás után jutalékot kell fizetni a vaterának.
-
Fancy-boy
addikt
válasz
FirstTripla #7193 üzenetére
"valamint csak simán ugyanott ahol a mpl csomagot adnám fel adhatom fel ezen az áron?"
A Vaterafutár oldalon található árak nyilván csak a Vatera oldalán érvényesek, de ehhez nem kell belépned.
Kitöltöd a szükséges adatokat, utána pedig a lap alján megrendeled a szállítást.A Vatera felhasználóknak külön kedvezményes árakat biztosítanak ( belépés után látható ) de csak akkor, ha van érvényes eladásod, tehát eladás nélkül a Vatera felhasználóknak sem jár kedvezmény.
-
Fancy-boy
addikt
válasz
anonymus89 #7192 üzenetére
Hivatalosan az 1 munkanapos kézbesítés nem garantált. ( már egy ideje )
-
anonymus89
addikt
válasz
FirstTripla #7193 üzenetére
Simán igen, nem szükséges regisztráció.
-
FirstTripla
tag
válasz
anonymus89 #7192 üzenetére
És ehhez nem is kell belépnem vaterára, valamint csak simán ugyanott ahol a mpl csomagot adnám fel adhatom fel ezen az áron? Valamint vaterára nem regeltem emiatt még, remélem attól szabad használni a kedvezményes futárt
-
anonymus89
addikt
válasz
FirstTripla #7191 üzenetére
Szia, vaterafutar mpl-lel add fel 1090,- és 150.000-Ft-ig biztositva van. plusz 1 munkanapos kézbesítés.
-
FirstTripla
tag
Sziasztok egy gyors segítség kellene. Akarok egy csomagot elküldeni MPL-el és találtam a honlapon egy kalkulátort hozzá, illetve címfelirat kitöltőt [link hozzá], de azt nem tudom, hogy ez mennyire valós értéket ad, mert van ez a táblázat melyben úgy van, hogy minden megkezdett 10k után +210Ft-t kell fizetni. Viszont az én csomagom egy M méretű doboz, és 2 kg alatt van picivel, valamint 20-30k között az értéke és az így kapott összeg 1690 és csak akkor változik ha 50k fölé rakom az értéknyilvánítást. De a táblázatban az értéknyílvánítás nélküli 1 napos csomagra van ez. Vagy automatikusan ez üzletibe tartozik és akkor igaz a 1690-es ár 2kg alatt? (ui.: magánszemély vagyok, első feladásnál).
Előre is köszi a válaszokat
-
HollyBoni
veterán
Ő szerintetek átcsúszott a vámon?
-
TayRol
nagyúr
Szaisztok,
Mi a teendő, ha vettem egy csomagot az ebayről (UK), be is ért szépen a postára, majd egyszer csak kézbesíthetetlen? A 72-es posta nem veszi fel a telefont...
Célországba elküldve / Item sent abroad
2017.08.19. | 12:15
Célországban feldolgozva / Processed in the destination country
2017.08.19. | 19:57
Belföldi feldolgozásra továbbítva – Forwarded for domestic sorting
2017.08.20. | 17:33
Kézbesíthetetlen / Undeliverable
2017.08.21. | 05:32 Budapest 72 posta -
TheProb
veterán
Sziasztok!
Posta mennyire kultiválja, ha a csomagolás még tűzőgéppel való összetűzéssel is megtámogatom?
Pampognak érte vagy nem gáz? -
endre166
tag
válasz
Mr.Pentele #7178 üzenetére
Kiosztás lezárása azt jelentené, hogy a csomag már a futárnál van?
-
endre166
tag
válasz
anonymus89 #7175 üzenetére
-
Mr.Pentele
csendes tag
válasz
endre166 #7173 üzenetére
Szia!
Az általad linkelt képen legutolsó státuszként csomagja a kézbesítőnél van szerepel. Ezután ha minden jól megy már aznap ki kellett volna vinniük a címre és ezt természetesen a nyomkövetőben a sikeresen kézbesítve státusszal kellene látnod. Amennyiben holnap sem viszik ki, akkor keresd fel az ügyfélszolgálatot itt: https://posta.hu/ugyfelszolgalat/webform/informacio továbbá 061-333-7777 ha ezen a két helyen sem jársz sikerrel akkor az adott kézbesítési címhez tartozó postán (bár a képen nem látom) a beérkezés kézbesítő postára szöveget, ezért ennek hiányában ezt a csomagot közvetlenül az üzemből kézbesítik, tehát 22/314-481-es számon célszerű érdeklődni (ez a székesfehérvári feldolgozó üzem száma). Én ezeken a helyeken próbálnám meg.u.i: Feltételezem, hogy a kézbesítő nem ért oda vele, mert valami közbejött ezért nem is kaphatott a címzett értesítőt. Szerintem nem tűnt el, ilyen magas érték illetve utánvétel esetén meg pláne nem.
Remélem, tudtam segíteni. Mindenképpen írj, hogy mi lett az "ügy" vége!
Szép estét! -
Ryder62
őstag
Sziasztok!
Külföldről rendelnék interneten keresztül, futárszolgálattal. A weboldalon azt írják, hogy szállítanak postára is.
Ez pontosan hogyan működik? Az oldal azt írja adjam meg a saját címem, illetve a postáét is. A postán (a csomag felvétel/leadásnál) meg azt, hogy elég a nevem, a postának a címe illetve telefon szám, és ha itt a csomag küldenek egy sms-t. Mert ha két címet adok meg, keringhet a rendszerben a csomag, mert nem tudják hová küldjék.
-
azbest
félisten
válasz
muszurkefal #7168 üzenetére
arra vontatkozik, hogy a "nigériai csalás" egy változatába botlottál bele. Tehát csalóval akadtál össze és ne küldj neki semmit.
-
azbest
félisten
válasz
muszurkefal #7165 üzenetére
na persze... [link]
-
muszurkefal
aktív tag
válasz
muszurkefal #7165 üzenetére
Egy spanyol oldal szabadfordítása után kiderült, hogy a küldő valószínűleg adathalász, illetve azt állítja, hogy elutalta a pénzt és 2 nap múlva megjelenik majd a számlán. Ezt várhatóan igazolná is egy kamu papírral. De ez nem így van.
Fokozottan vigyázzatok az ilyen derült égből villámcsapás vásárolókkal, ha nem tudjátok beazonosítani, hogy hogyan talált meg, és nem válaszol a kérdésre sem.
Az angoljából is lehet következtetni, hogy például bot lehet.Remélem az esetemből más tud tanulni. Mindennek nézzetek utána, tüzetesen!
-
muszurkefal
aktív tag
Sziasztok!
Van egy igen furcsa sztori, alább olvasható. Tanácsot szeretnék kérni, hogy érdemes-e egyáltalán ilyenbe belevágni, vagy hagyjam a fenébe.
Hirdetem a dobelszerelésemet kizárólag magyar oldalakon (jófogás, egyéb hangszeres oldalak).
Kaptam egy e-mailt egy mexikóitól, aki szívesen megvenné tőlem:
"Thanks for getting back to me, Am from Mexico and am purchasing the item for a friend of mine as a surprise gift and he's presently in US and i want you to use Local Post Office delivery for the shipment and i will offer you 420 EUR for the item and the shipment to my friend.....So if the price is alright by you let me know before i will send you my friend shipment address and i want you to know that I will pay you through Bank Transfer."Első körben nekem nagyon gyanús, hogy kizárólag magyar oldalra pakoltam fel a dobot, de ez a fickó megtalált. Rákérdeztem, hogy hogyan, de arra nem reagált.
De ha ezen túllépünk, és tényleg valós ez az egész (elég hihetetlen szerintem), akkor az lenne a kérdésem, hogy hogyan és kb. mennyiért tudnám eljuttatni az USA-ba a csomagomat?
Ugyebár egy teljes dobfelszerelés súlyra és méretre sem éppen kicsinek számít, illetve a bőrök sérülékenyek lehetnek.
Ki vállal arra garanciát, hogy sértetlenül megérkezik a csomag, és mi van ha nem?Adott már el valaki valamit így külföldre? Én még sosem csináltam ilyet.
Érdekelne a pontos metódus, akár itt, akár privátban.
Ha valaki tudna segíteni, megköszönném -
törölt tag
válasz
nyisziati #7163 üzenetére
bar en meg nem csinaltam ilyet, de ugy tudom van olyan lehetoseg hogy a postas jelenleteben bontsa fel es ha nem az van benne vagy serult akkor arrol egybol a postas felvesz egy jegyzokonyvet ami igazolja a dolgot. persz ez nem jelenti azt hogy helyben visszakapja a penzt, mert azt atvetel elott ki kell perkalni.
-
törölt tag
Sziasztok. Nagy segítségre lenne szükségem. Csomagot szeretnék küldeni utánvételesen,értékbiztosítással és úgy,hogy a vevő felbírja bontani a fizetés előtt a csomagot és megbírja nézni,hogy tényleg az van-e a csomagban amit vett,majd azután fizet. Milyen árak vannak ezekre az opciókra? GLS és MPL érdekelne. Köszönöm szépen a válaszokat.
-
Fancy-boy
addikt
-
törölt tag
Sziasztok!
Nem nagyon adtam még fel csomagot, van olyan futárcég ami vállalja, hogy házhoz jön egy monitorért, bedobozolja és elviszi? Az alternatívája kb az, hogy bérelek egy autót, szóval nem baj ha viszonylag drága..
-
Fancy-boy
addikt
válasz
pvt.peter #7152 üzenetére
Sokat nem érsz vele.
Írtam nekik, mivel egy külföldi ajánlott küldeményt meg sem próbáltak kihozni, csak a nyomkövetésnél láttam, hogy sikertelen kézbesítés és postán átvehető.
Értesítő sehol.
Ez egy pénteki napon történt és érdekes módon a következő munkanapon (hétfőn) volt erről a küldeményről egy értesítő a postaládában, viszont az értesítés dátuma péntek volt. Tehát valamit trükközött a kézbesítő.Mindenesetre a hivatalos válasz lényege az volt, hogy a kézbesítő letagadta a dolgot, de a panasz miatt felhívták a figyelmét a pontos munkavégzésre stb...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52s 5G Snapdragon
- HP EliteDesk 800 G5 SFF / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 04.24
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest