Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
-
LOGOUT
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Pentele
csendes tag
válasz
djbahool #12788 üzenetére
Szia!
A tértivevény sem fog segíteni a nyomkövetés folytonosságának biztosításában. Az USA posta sajnos egyszerűen nem szinkronizálja az adatokat más posták nyomkövetési rendszereivel. Nemzetközi postacsomagnál előfordulhat, hogy folytonos tracking társul a küldeményhez, nagyobb esélyt tartok rá, hogy azt a kézbesítéssel bezárólag végig lehet követni. Az akksival kapcsolatban az ügyfélszolgálatot kellene megkérdezni, hogy nem minősül -e postai szállításból kizárt tárgynak emiatt.
-
djbahool
senior tag
Sziasztok!
USA-ba szeretnék küldeni egy 1kg-os kicsi csomagot.
Azt tudom, hogy ha ajánlott (+elsőbbségi) küldeményként küldöm, akkor a tracking number csak addig "él", amíg elhagyja kishazánkat.
Ha kérem, hogy tértivevényes legyen, az segít azon, hogy kézbesítésik működjön a tracking?
B verzió: Postacsomag. Itt hogy van a tracking? Ugyanúgy csak az országból kilépésig van nyomonkövetés rögzítve?X-Tra kérdés: van a csomagban egy pici akksi. Ez jelent valami többletet, vagy extra feladatot feladás szempontjából?
-
válasz
orkester #12786 üzenetére
Most hívtak a postától, hogy sikerült kivenni a csomagot az automatából, de nem tudják beazonosítani. Nem is értem mi folyik annál a cégnél. Végül sikerült leegyeztetni mindent, ma megkezdik a szállítást.
Most vagy tényleg nem tudták kiszedni, vagy kiszedték, de nem raktak rá címiratot, vagy amit ráraktak leesett, vagy a fene sem tudja, de hogy hatalmas fejetlenség van, az tuti...
Egyelőre hanyagolni fogom a postát. -
orkester
őstag
válasz
orkester #12775 üzenetére
Na az én történetem végül jól végződött, mert épségben megkaptam a csomagot. Miután elküldtem amiket kértek, rá kb. 2 órára Budaörsről a keszthelyi fő postára teleportált a csomag és átvehető lett ott az automata helyett. Szóval ez az extra út nekem is megvolt.
Látszólag minden stimmel rajta, minden adat email, telefonszám, de tollal rá volt írva, hogy hibás valami, meg kapott egy "csomag biankó" vonalkódos matricát, bármit is jelentsen. Direkt átnéztem, nyoma nincs annak, hogy leszakadt volna róla az eredeti fuvarlevél, de a feladó még a dobozra is ráírta a telefonszámom jól láthatóan, úgyhogy ha nem volt valami rendben akár a helyi posta is hívhatott volna, de nem sikerült nekik. -
orkester
őstag
-
-
válasz
BITBOYS #12776 üzenetére
Nekem ez volt az első negatív élményem velük. Ez volt számomra a legolcsóbb és legkényelmesebb (gyalog kb. 5 perc), de legközelebb inkább pár száz forinttal drágábban, de a Foxpost-ot választom.
Mondjuk velem a Packeta játszotta el, hogy nem tudták automatába tenni, ezért az 5 km-re arrébb lévő partner üzletbe tették le a csomagom, pedig lett volna közelebb másik automata is...
-
válasz
orkester #12774 üzenetére
Én is most beszéltem az ügyfélszolágalatukkal. Szerencsére nagyon korrekt ügyintézővel beszéltem.
Kitárolási hiba a státusz. Valószínűleg nem nyílik az a rekesz, amibe betettem a csomagot. Ma is kimennek orvosolni a hibát, a tegnapi mailemet is látta a rendszerben, arra küldik ki ma a kollégát.
Azt az ígéretet kaptam, hogy mindenféleképpen értesítenek, hogy hol tart az ügy. -
BITBOYS
addikt
válasz
MaxxDamage #12777 üzenetére
Rakás sz*r lett ez a rendszer. A palackposta megbízhatóbb ezerszer
-
-
orkester
őstag
Beszéltem velük (közben a korábbi emailemre is megjött a válasz:
Elektronikus nyilvántartásunk alapján a küldemény jelenlegi státuszát nem tudjuk behatárolni.
A vizsgálatához kérjük, az alábbiakat legyen szíves megküldeni:
· küldemény pontos tartalma (márka, név, típus),
· csomagolás módja,
· küldemény méretei,
· ha a csomagoláson szerepel bármi egyedi jelzés, mely az azonosítást segíti, kérjük azt is legyen szíves megadni.)És kb. telefonon is ennyit mondtak el, kerestetni kell a csomagot, elképzelhető, hogy leszakadt róla a fuvarlevél, nem tudnak központi hibáról, de felvették mint hiba bejelentést, ellenőrizni fogják, hogy pl. miért nem kaptam emailt se róla.
-
orkester
őstag
Szia! Hasonlóan vagyok én is péntek délelőtt óta, nem mozdul innen a státusz:
2023. 09. 25. 22:29 A küldemény feldolgozás alatt Országos Logisztikai Központ|BudaörsElőtte volt 2db "A küldemény szállítás alatt" és egy értesítést nem kaptam a feladásról sem. Hamarosan felhívom őket, hátha telefonon is elmondják ugyanezt.
Ami még érdekes, hogy ma bármit csinálok nem megy a posta app sem, azt írja hiba a szinkronizáció során.
-
Sziasztok!
Posta automatából automatába adtam fel csomagot. Pénteken délelőtt elhelyeztem a csomagot az automatában, azóta nem történt semmi, pedig tudom hogy naponta töltik/ürítik az adott automatát.
Valaki járt már így? Meddig "pihentethetik" a csomagot?
Ügyfélszolgálatnak írtam, de csak annyi választ kaptam, hogy a bejelentésemet továbbították az illetékes osztályuknak.Szerk.: bakker most látom, hogy más is szív ezzel.
-
Szeretnék küldeni Postán egy "levelet"
15x18-as bubis borítékban (vastagsága max. 1.5 cm - M.2 SSD van benne 2 kartonlap közé fogva, az ESD zacsiban és pára elszívóval) küldve hogyan jön ki a legjobb áron és tutira oda is érjen a címzetthez?
Ajánlott levélként adjam fel és úgy jó lesz? -
BITBOYS
addikt
Nem tudom mi történt az MPL csomagautomatás rendszerrel, de valami roh@dt sz*r lett.
Két különböző helyről elküldött csomagom is problémásan jutott el hozzám.
Mindkettőnél hívnom kellett az ügyfélszolgálatot, mert az egyik napokig az automatájukban hevert és csak hibaüzeneteket dobált. Senki sem nézett rá, én meg hiába hívogattam az üsz-ot, szinte semmit sem tudtak tenni az ügyemben.
Nagy nehezen egy hét parkolás után kivették végre a csomagom és 9 napos átfutási idővel megérkezett a megfelelő automatába ahova kértem. Kiemelt csomagként volt feladva, nem alapdíjasként.
A másikat is kiemelten 1 napos szállítási idővel küldték el, hogy péntekre biztosan megérkezzen. Minden adatom meg volt adva a szállítással kapcsolatban, lakhely, telefonszám, stb..
Az MPL futár péntek kora reggel 06:30-kor vette át a csomagot kiszállításra és voilá.. a nap végén visszavitte a bázisukra.
Ennyi! Semmi más információ! Itt is délutáni csevej az üsz-al..végeredményként elnézést kértek és hétfőn majd kiviszik az egyik közelemben lévő postára és ott tudom átvenni valamikor napközben.
Azt, hogy miért nem szállítottak le a csomagot a kért automatába nem tudták megválaszolni. Címem, telefonszámom a futárnál volt.. meg se próbáltak elérni. Pedig 1-2km-re lakok az automatától. -
orkester
őstag
MPL automatából automatába normális, hogy ma délután fél 1 körül lett elhelyezve a csomag és még mostanáig nem hogy értesítés nem jött, de a csomagszámra keresve sincs semmi? Csak ez: "A megadott küldeményre vonatkozóan a rendszer sajnos nem talált adatot."
Tegnap is adtak fel nekem csomagot csak ott postából automatába és feladás után rögtön jött email és a nyomkövetés is ment.
-
Met
nagyúr
Nem posta, DHL.
Hétfőn adtak fel nekem csomagot, hétfőn jött mail hogy mit kell fizetnem (ÁFA+ügyintézés), ki is fizettem.
Ma már pesten van a csomag, viszont a nyomkövetés szerint függőben van.
Még nem aggódok mert péntekre írták a várható kézbesítést.Vagy aggódjak?
Gondoltam ha holnap is függőben van akkor telefonálok nekik. -
sopruk
senior tag
válasz
Skinny26 #12763 üzenetére
Bizonyára szerződése van az áruháznak a postával. Olyan ez mint amikor a borítékra "díj hitelezve" van ráírva. Összesítve fizet egyszerre a címzett mondjuk havonta, vagy hetente...
A postán meg már biztos ismerték, hogy az áruháznak igy szoktak visszaküldeni és már automatikusan így vették fel a csomagot. Vagy lehet a rendszerbe is már eleve igy van beállítva... -
Skinny26
aktív tag
válasz
Tiédetis #12762 üzenetére
Még azt sem csináltam, hanem csak egy nagy borítékra írtam rá a feladó és a címzett adatait (mintha levelet küldtem volna), és ráragasztottam a dobozra.
A címzettnek lehetnek emiatt költségei? Nem lett a dobozra semmilyen érték ráírva, se semmi. A papíron is amit kaptam vissza a postától az állt, hogy nem kell fizetnie senkinek, minden díjnál az érték 0 Ft.
-
Skinny26
aktív tag
Sziasztok!
Feladtam most egy csomagot, 5,5 kg súllyal, de a postán nem kellett fizetnem érte semmit. Természetesen a címzettnek se kell, mert garanciába küldtem vissza cuccokat az egyik nagy áruháznak. Csak a visszaigazoló papírkát kaptam.
A dobozt magát én vittem, meg is címeztem rendesen.
Én ronthattam el valamit, vagy a posta?
Vagy csak szerencsém volt?
-
zsero
aktív tag
Sziasztok, Amazon.de-től kaptam egy DHL csomagcímkét visszaküldésre. Az a kérdésem, hogy ezt hol tudom feladni?
A https://dhlexpress.hu/ oldalon találtam térképes keresőt, ott a Shell benzinkutakat pl. kidobja, de azt írja hogy csak 34 cm alatti csomagot fogadnak.
Az Amazon meg erre az oldalra irányít:
https://www.dhl.com/hu-hu/home/reszlegeink/parcel/lakossagi-ugyfelek-szamara/servicepoint-finder.htmlItt viszont tök más helyek vannak megadva, leginkább posták meg autómaták.
Feladhatom ezt autómatában is?Plusz, ha csak postában lehet, akkor gondolom még mai nap csak ilyen plázákban találok nyitvatartó postát, nem?
-
Tiédetis
senior tag
Nem értem most mi is van királyi postán
Feladtam egy nemzetközi csomagot és most küldik belföldi szállításra? Hol? Itthon? -
gyulaszu
senior tag
Sziasztok,
két hete rendeltem egy terméket CN raktárból a Banggood-ról, ami akkor előrendelhető volt. Ezen a héten csütörtökön írt a Banggood, hogy megjött hozzájuk az árú és feladták. Becsült megérkezés október 7.
Ma reggel kaptam egy levelet a Magyar Postától, hogy a Packeta Hungary Kft feladott számomra egy üzleti csomagot.
Gondolom ez ugyanaz a csomag, mert mást nem rendeltem sehonnan.
El tudná valaki számomra magyarázni, hogy ki kicsoda ebben a logisztikai láncban? A Postától kapott azonosító PNZDE kezdetű. -
-
Sziasztok!
Lehet hülye kérdés, de MPL csomagautomatába még nem adtam fel csomagot.Kell valamit nyomtatnom a csomagfeladáshoz, vagy majd a postás tesz rá cimkét, mint a Foxpost esetében ?
Szerk.:
Közben megtaláltam elvileg a választ:
Csomagfeladáshoz elég online címiratot készítened, nincs szükség címirat nyomtatásra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
- ThinkPad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Slot1 Processzor
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- HP ProBook 430 G6, 13,3" FHD IPS, I5-8265U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év g
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- Intel Core i7-13700K Processzor
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest