Új hozzászólás Aktív témák

• Rigor Mortis

csendes újonc

Sziasztok!

Lenne egy teoretikus kérdésem. (Azért teoretikus, mert igazság szerint már megoldottam, de nem biztos, hogy a legelegánsabb módon.) Az alábbi kérdés S7-1200 és TIA Portal V14-re vonatkozik.

Nos, adott egy valahány (real) elemű array. Hogyan lehet ezeket az elemeket összeadni (szummázni)?

Konkrét példával élve: egy átlagolás esetén összeget kell képezni egy bizonyos mennyiségű adatból (egy array elemeiből), majd osztanom kell a részeredményt az adatok számával. Az összeadáshoz ott van az ADD funkció, de 50-100 elemnél, vagy több esetén már körülményes a használata. (Egyébként ezt alkalmaztam jobb ötlet hiányában 128 elemre.) Létezik ennél - programozási szempontból - hatékonyabb összeadási módszer is array esetén?

300-asnál STL-ben (AWL-ben) megoldható lehetne LOOP-al, pointerekkel, de az 1200-as nem "sprekkeneli" az STL-t, ugyanakkor szóba jöhetne az SCL, de az meg sajnos nekem nem pálya.

Ha valaki esetleg leírná az ötletét, azt nagyon megköszönném (már most, megelőlegezve is). A probléma nem életbevágó, csak piszkálja a csőröm.

Új hozzászólás Aktív témák