- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: Samsung DV90DG52A0ABLE hőszivattyús szárítógép
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- KISDUCK: Diétás kaja tipp
Új hozzászólás Aktív témák
-
sryman
csendes tag
Sziasztok!
Előre bocsátom, hogy szinte teljesen kezdő vagyok.
Adott egy S7-1212C CPU hozzá egy CM1241 RS422/485 comm modul.
A lényeg annyi lenne, hogy Modbus RTU kommunikációt használva kellene egy ABB ACS580 frekvenciaváltóról adatokat kiolvasni és írni valamint elindítani leállítani stb...
Az olvasás teljesen jól megy, nincs vele probléma, leszámítva azt, hogy néha a PLC status-ként 8200-ás üzenetet dob mely : 'Port is busy processing transmit a request'. Sajnos viszonylag sokszor előjön ez és akkor nem is olvas adatokat, annyira nem zavaró mert folyamatosan olvasom az adatokat, pár kimarad nem vészes.
Viszont amikor elindítani szeretném már gondba vagyok.
Az indítási folyamat az alábbiak szerint néz ki ennél a frekiváltónál. Le kell küldeni meghatározott sorrendben a Control Wordot, hogy elinduljon a freki. Először 0x406 majd 0x407, 0x40F és végül 0x47F-re indul el. Ennek az egésznek egyszer kell lefutnia.
Én ezt úgy próbáltam megoldani, hogyha egy digitális bemenet 1-be lendül, felfutó élre meghívok egy FC-t benne pedig egymás alatt 4 MB_MASTER. Az elsőbe 0x406 a másodikba 0x407 harmadikba 0x40F és a negyedikben 0x47F-et akarok írni a frekiváltóba. Azt hogy ne egyszerre érkezzen le az adat, úgy 'fűztem' fel őket, hogy amikor az első MB_MASTER done kimenete egybe kerül az az engedélyező jele a második MB_MASTER-nek és így tovább a 0x47F-es MB_MASTER-ig.
A probléma az, hogy mikor meghívom ezt az FC-t már rögtön az első 0x406-os MB_MASTER 8200 hibára kiáll
Nagyon sok mindent kipróbáltam már, késleltetés, időzítés stb... de nem akar sikerülni.
Esetleg tudnátok segíteni, hogy miért lehet ez a 8200-s hiba?Köszönöm szépen.
István
Új hozzászólás Aktív témák
- Jövedelem
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Elődje legnagyobb hibáját javítja az iPhone 17e
- NIOH 3
- Melyik tápegységet vegyem?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- Sorozatok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Karcmentes Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Deep Blue 1OO% ! még 8Hó nemzetközi APPLE GARANCiA
- gyakorlatilag ÚJ csak beaktivált Apple iPhone 17 Air 256GB Space Black 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Csere! Vector 16 HX AI A2XWHG RTX 5070 Ti, Ultra 9, 32 GB RAM 2029.03 ig garanciás
- Eladó pár napos Apple Watch SE 3 GPS 44mm Midnight - 2 év iCentre garancia!
- Series/Elite V2 kontroller analóg cseréje GuliKit 720 TMR érzékelősre, 1 év garancia!!!
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest