Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• KB.Pifu

tag

válasz #34322688 #5384 üzenetére

Szia!

Én villamosmérnökit végeztem egy vidéki fősulin, óriási tévedés volt oda menni, de pont a rendszer átalakításakor mentem oda és az ajánlások is jónak tűntek az ott tanulóktól. Szerintem ők sem merték beismerni hogy szar és tévedtek. Nos én még a közelében sem jártam a programozásnak pedig pár éve már járkálok utána, de ami biztos, ha nincs jogsid akkor nem leszel PLC programozó, nagyobb gyárakban ahol mondjuk az üzemvitelt kell vinni és módosítani a már meglévőt oda meg ez sajnos túl kevés.

én tippem
    Kezdő villanyszerelő nagyobb gyárakban három műszakban többet keres (kb 200k nettó) mint egy kezdő mérnök (kb 130k nettó). Jobb helyeken vannak tréningek is és élőben láthatod mi mit csinál.
    Sok ötletet el lehet lesni, sőt kicsit az elvárásoknak is a mélyére lehet látni, én megmunkáló gépeket tartok karban, fontos, hogy a gép nyitott ajtóval még véletlenül se indulhasson el ezért egy szimpla ajtó zárt állapot ellenőrzéshez 3 szenzort 1-2 biztonság relét és esetenként még néhány csatoló relét is használnak, és ezek közül csak egyik kapcsol PLC-re jelet.

üdv
    Pifu

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés