- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pelmo
csendes tag
Szia Szirty,
Egy kérdésem lenne, te biztosan tudsz javaslatot adni mit érdemes beszereznem. Régi és új dolgokhoz is kell.
Újra PLC programozással kell foglalkoznom, és Siemens-el. Sajnos nincs semmi "alap" a mostani helyemen. Ezt össze kell szednem hozzá(kábelek, szoftverek):
Nagyon sok fajta variáció van. Melyik verziót érdemes használni és mihez?Egy ilyen kábel kell majd ha nem Ethernetes a PLC. Ez biztos, ilyet használtam régen.
SIMATIC S7, PC ADAPTER USB F. CONNECTION OF S7-200/300/ 400, C7; WITH USB-CABLE (5M) CAN BE USED UNDER WINXP/VISTA/ WINDOWS 7 32/64BIT
[link]Szoftverek: TIA Portál vs. Step 7 5.5 (Prof verzió esetleg mert az támogat egzotikusabb program nyelvet, bár mi/én a létrát preferálom)?
Inkább S300-ashoz kell szoftver nekem, de az új 1200-ast se fogom megúszni szerintem előbb v. utóbb. Te is említetted, hogy a TIA portál(v11) nem feltételen jó mindenhez.Én úgy gondoltam hogy kellene egy:
1. variáció
STEP 7 V5.5 (Floating License)
Order number: 6ES7810-4CC10-0YA5
The following items are included in this package:
• 1 STEP 7 DVD
• 1 License key USB Memory Stick
• 1 Certificate of license
• 1 Product informationHa 1200-ast kell majd programozni akkor meg meg kell venni majd a A V11 Basic-et. Esetleg a teljeset.
2. TIA-Portal V11 full csomag és akkor elviekben jó vagyok mindenhez(S7300-1200 és HMI) legalábbis a Siemens szerint...de megszívhatom régebbi munka esetén.
3, Egyéb variáció?
HMI programozás. Ehhez a WinCC kell elviekben és ezt is külön kell megvenni tudtommal.
Megköszönném ha segítenél!Nekem zavaros az egész...egy picit.
Angol fórumon ezt javasolták, de ez rengeteg szoftver és gondolom borsos a beszerzése ennek a csomagnak..
"
If you use Siemens today,
-S7-200 requires Step7 Microwin V4.0 +SP7 and have own text-HMI programmable with Step7 Microwin
-S7-300/400 requires Step7 V5.5
-S7-1200 requires TIA Portal (Step7 Basic V10.5 + WinCC Basic V10.5)
-WinCC Flexible 2008 + SP2 creates application for all HMIs and also runs on PCs
-WinCC 7.1 is SCADA (runs on PCs only)
"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- Eredeti játékok OFF topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- LEGO klub
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Fűnyíró topik
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen autót vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC (fapad) 168e km, NEM KLÍMÁS 699.990Ft
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 dokkoló (DisplayLink)
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest