Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Szirty
    őstag

Hello mindenki!

**Szirty** segítséget szeretnék kérni!

Kb 1-2 hónapja volt, hogy érdeklődtem a RS232-n küldöm át az adatokat a PLC-re a számítógépről egy protokoll programon keresztül.

Ezeket az adatokat a PLC memóriájába küldöm, csak az a baj nekem van egy cx programom, amit nem tudom letesztelni.

Hajtásvezérlést kellene megvalósítanom, meg van határozva elfordulásjeladóval, hogy mennyit forduljon el, de én csak az utasításokat tudom és nem, hogy milyen mem területre írjak és a cx-en belül sem tudom megnézni a mem területeket.

Legfeljebb el tudom küldeni a cx-es progot, hátha tudsz nekem ötletet adni!
    Nagyon nagyon köszi előre is!!

Hali Mr. Cutter!

Oops, elkerülte a figyelmem ez az üzenet, sorry!

Hajtásvezérlést kellene megvalósítanom, meg van határozva elfordulásjeladóval, hogy mennyit forduljon el, de én csak az utasításokat tudom és nem, hogy milyen mem területre írjak és a cx-en belül sem tudom megnézni a mem területeket.

Tehát van a hajtás, azon encoder, ami be van kötve a PLC-be, meg van egy PC, ami írja a PLC memóriáját.
    A feladat meg az, hogy a hajtással meghatározott elfordulásokat kell elvégeztetni ha jól értem...
    Több részlet kellene a dologról.
    Miféle memóriáról van szó, és oda miért akarsz írni, milyen adatokat és milyen célból?
    Milyen utasításokról van szó? (amiket említettél).
    A PLC programot te írod, vagy az már adott?

Új hozzászólás Aktív témák