Új hozzászólás Aktív témák

• PTM

aktív tag

Oddworld: New 'n' Tasty

Nem mai csirke, de hát hosszú a backlog és van szerencsére visszafelé kompatibilitás.

Említettem a kollégának, hogy nem döntöttem el, mivel fogok játszani. Azt mondta, hogy akkor eldönti helyettem csak írjak listát, mi van meg. :D Én pedig ezt választottam a megnevezett háromból, mert régóta érdekel, és összesen egy 10-15 órás kis játék... hát persze. Rendben, az eredetihez hű hard fokozaton az első végigjátszás meglett 15 óra alatt. Gondoltam, nézzük meg a trófealistát is, nincs is már sok. Ebből lett az, hogy a végére beletettem 32 órát, mert a mudokon gyilkolós és speedrun kihívások pokoli nehezen sikerültek... pedig ezeket általában könnyűnek tartják.

Rettentő hangulatos képi világa van, a blőd humorával is tudok rezonálni. De hogy ez milyen marha nehéz! Sajnos nem a fejtörők, hanem a szigorú időzítések, instant halálok (hard fokozaton) és a szerencsétlen írányítás kombinációja miatt. Rendben, tanulható, illetve az indokoltnál később esett le, hogy van benne gyorsmentés. :D Nem segített, hogy PS5-ön jóformán nincs töltőképernyő, így az ottani tippekről (és a pályák közti pársoros átvezető szövegekről) lemardtam. Volt egy rész a végén, amihez ezért videó kellett. Technikai gondok is akadtak, PS5 Prón páróránként fagyott.

Az eredeti rész még sokkal nehezebb állítólag, viszont abban blokk alapú, tökéletesen kalkulálható a mozgás. Szerintem az hozzám közelebb állna és hamar megszoknám. Egyelőre viszont nem veszem meg, de store-ban olcsón fennvan, emulálva fut a PS1-es játék. A New 'n' Tasty-ben is van egyébként klasszikus irányítás, de valamiért mégse próbáltam.

A világ, pályák, karakterek, a sok gag és ötlet, az abszurd helyzet, az egész humora, úgy a csomag egyébként nagyon-nagyon bejött, és ezért mindenképpen merem ajánlani, antikapitalistáknak különösen. :) Viszont a hard szint ill. speedrun frusztráló lehet, ha valakinek ez számít.

Az Alf's Escape DLC még hátravan, de arra majd később térek vissza.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés