- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: Legújabb beszerzésem: Sata to Sas adapter
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Drupalban nem vagyok annyira otthon, de úgy vélem, ha valamire nem jó a Joomla, akkor nem a Drupálhoz nyúlnék, hanem sajáthoz
Azt hiszem ezzel Te is így lehetsz."
Nem, mert én eleve a Drupallal kezdenék.
Na, de tulajdonképpen pont erre akartam kitérni, hogy manapság már nagyon megfontolnám, hogy érdemes-e belekezdeni saját rendszer megírásába - az esetek többségében nem biztos, hogy megéri beáldozni azt a rengeteg hasznos munkaórát, amit csak példaként azzal töltök, hogy egy szép fastruktúrát építsek a menürendszeremhez, hogy akár több egymásba ágyazható menüpontom is legyen. Persze ilyenkor jól jön, amikor az embernek van korábbról kódja, csak valahogy a saját kódjaimmal eleve úgy vagyok, hogy állandóan találok benne valami javítanivalót, így rengeteg időt eltöltök a kód felülvizsgálatával.Na mindegy, pl. egy ilyen eleve megvan egy CMS-ben, vagy akár egy framework is ezeket a feladatokat sokkal könnyebbé teszi. Most, hogy talán mondható, hogy eléggé belejöttem a Drupalhoz való modulfejlesztésbe, tényleg egyre kevésbé látom a határait, hogy hogyan oldjak meg dolgokat rugalmasan, egyre inkább híve vagyok annak, hogy komplett saját rendszer helyett érdemes felhasználni egy meglévőt, aminek a hibáit sokan felülvizsgálják, javítják, nem kell saját óriási erőforrásokat (pénz, idő, fáradság) szánnom erre a részre is.
Azt is megértem, hogy Te ragaszkodsz a Joomlához: miután az ember átesik azon a szakaszon, hogy "hű, de gyűlöllek, nem értek semmit, nem értem, ezt miért nem tudom elkészíteni, na akkor debuggoljunk megint több órát", majd sikerei vannak vele, és rájön a dolog hátterére, már egészen kezd hozzánőni a szívéhez.
Egyébként a CMS-ekkel készített, igazán igényes honlapok elkészítéséhez szerintem elengedhetetlen a PHP-ismeret: sokszor a számtalan modul felrakása, próbálgatása, majd a jobb füled bal kézzel, a tarkód mögül történő megvakarása helyett lehet, hogy a fejlesztői API segítségével csak néhány sort kell kódolnod a megfelelő helyen, és még erőforrás-takarékos is marad a dolog.Bocs, hogy ennyit ugatok a témáról, csak lököm, ami hirtelen eszembe jut.
Na meg még mindig érdekel a dolog, hogy ki mit gondol a CMS-ekről, és miért - főleg, ha negatív véleménnyel van róluk.===
(#8758) biker: jah, akkor jó.
Gondolom azért nem két perc volt összehozni, ahhoz túl igényes. Bár őszintén szólva fogalmam sincs a Flash-alapú fejlesztésről, hogy milyen segédeszközöket lehet hozzá felhasználni - valószínűleg nem is fogok tudni erről a témáról komolyabban semmit.
Inkább a csillivilli dolgokhoz valami JS-alapú UI-t igyekszem használni, bár tudom, a Flash-eshez képest ez még mindig korlátosabb, vagy talán nehézkesebb. Bár attól függ, pl. az Ext JS elég komoly dolgokra képes.
===
(#8759) Speeedfire :
"Lényeg, hogy érdemes cms-t használni/ismerni szerintem. Kisebb munkákhoz pikk-pakk, egyedi rendszerhez meg framework."
Na, épp ez az, amit felvetettem. Hogy egyedi igényekhez is bőven használható pl. egy Drupal. Ezt próbáltam megérteni, vajon mi az oka, hogy sokan ennyire ragaszkodnak ahhoz az állásponthoz, hogy egyedi és profi dolgokhoz márpedig csak egy framework jó.
Aztán persze lehet, hogy tényleg simán elképzelhető olyan honlap, aminél könnyebb összehozni framework segítségével, mint CMS-sel.===
(#8761) Athlon64+ : na igen... ez amúgy érdekes probléma. Kíváncsi lennék, Windows-on mi a workaround az APC helyes működtetésére.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest