- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spammer
veterán
válasz
vgyuri #13350 üzenetére
Közben megtaláltam a hmailservert, de ezzel sem megy. A mailserver jó, mert levelező kliensben küldtem a localhostos címre levelet és megérkezett, de a mocsok php nem küldi el
Pedig minden úgy van, ahogy a leírásban, php.ini -be is be vannak írva a dolgok. És nem.
Ez a test.php, most már 'Failure: Email was not sent!' -et ír ki.
$to = 'test@localhost.localdomain';
$subject = 'Fake sendmail test';
$message = 'If we can read this, it means that our fake Sendmail setup works!';
$headers = 'From: test@localhost.localdomain' . "\r\n" .
'Reply-To: test@localhost.localdomain' . "\r\n" .
'X-Mailer: PHP/' . phpversion();
if(mail($to, $subject, $message, $headers)) {
echo 'Email sent successfully!';
} else {
die('Failure: Email was not sent!');
} -
Soak
veterán
válasz
vgyuri #13323 üzenetére
Mar nincs security risk, viszont default sincs.
Lehetne valami ilyesmi .
$validColors = valahonnan egy tomb.
$color = isset($_GET['szin']) && in_array(....) ? $_GET['szin'] : 'red';
echo $color;
De a get[szin] is mehet egy valtozoba hogy ne legyen feleslegesen 3szor eg ternarisban.
-
törölt tag
válasz
vgyuri #13323 üzenetére
Köszönöm, hogy lepróbáltad.
Akkor most nem is tudom, hogy örüljek v. ne. Nem tudom nálam mi lehet a gond.
phpinfo() szerint:
cURL support enabled
cURL Information libcurl/7.16.0 OpenSSL/0.9.8g zlib/1.2.3
Mégsem kapok eredményt.
Windows 7 és Appserv a tesztelő gép. gondolom ehhez nem kell semmi spec tűzfal dolog. Az lehet probléma, hogy a routeren a bejövő 80-as port egy másik gépre van forward-olva? -
válasz
vgyuri #13308 üzenetére
Ez most nagyon csúnya volt. Ugye a már említett XSS a fő probléma, de egyébként sem egy elegáns megvalósítás. Alapszabály szerintem, hogy minél kevesebb felhasználói input kerüljön direkt kiírásra. Itt is tökéletesen kiiktatható, hiszen elég, ha a value="#FF000"-et átírod value="1"-re, stb. Majd a kiíratásnál én betennék egy is_numeric vizsgálatot, illetve switch-el elágaztatva adnám át a kiírandó értéket.
-
Speeedfire
félisten
válasz
vgyuri #13175 üzenetére
Igen ez volt az.
Más:
Hogy lehet 2 rendszert összekapcsolni? Feljött nálam is a shop kérdés.
Van már egy meglévő rendszerem yii alapokon, a yii bővítmények között találtam egy kész shop rendszert, amit csak át kell alakítani.
Viszont ugye ott saját felhasználói adatbázis van, de már nekem is van egy. Mi lehet ilyenkor a megoldás? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
vgyuri #12361 üzenetére
IsSet --> isset
"datumtol, datumig - árváltozásnál a régi árakat is meg lehetne nézni, ebben akár nettó ár is szerepelhetne, ha változna az áfa"
Ezt a termék általános adataitól teljesen elkülönítve kellene tárolni, másik táblában. Az árat is.
A termék adatait tartalmazó táblába mindenképp kerüljön bele egy INT típusú, auto_increment termékazonosító (pl. product_id) is.A vásárlások táblázatában product_id szerint kellene hivatkozni a termékre, nem stringgel.
Aztán persze ezen a táblaszerkezeten még lehetne javítani, de az inkább az SQL kérdések vagy MySQL topic témája.
(#12371) vgyuri :
"függvényekbe szoktam nagybetűt is rakni, így számomra olvashatóbb a kód, pl. StrToLower, HtmlSpecialChars, Str_Replace..."
Ez egy rossz ötlet, ne akard saját szád íze szerint megváltoztatni egy nyelv beépített függvényeinek nevét, mert rossz szokást nevelsz saját magadba, valamint ha külső szemlélő meglátja a kódodat, akkor nagyon anyázni fog. Egy normális nyelvnél nincs ilyen szintű szabadságod amúgy sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 45GS95QX-B 45" ÍVELT OLED MLA WQHD 240HZ 0.03 MS GAMING MONITOR
- HP Zbook 15 laptop (15,6FHD/I7-G4MQ/16GB/128SSD/Nvidia2GB)
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS Ultra 7 165H 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- LG 45GR95QE-B Ívelt OLED 2K WQHD 240Hz, 0.03ms, NVIDIA G-Sync ,FreeSync Premium ,HDMI 2.1
- HP Probook 840 G1 laptop (14/i5-G4/8GB/128SSD) - Erős akku!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest