- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Banyasz papa: segitség kérés
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- droidic: A Coffee Lake titkos nyolcmagos processzora – CC150
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
CSorBA
őstag
válasz
Lacces #10750 üzenetére
Szia!
Pont most csinálok egy ilyen jellegű oldalt. Biztos így gondoltad, hogy "1 hirdetőhöz, 1 hirdetés tartozik?" Szerintem gondold át, egy hirdetőnek lehet több "terméke", azaz több hirdetései is, nem?
Nálam úgy van, hogy van egy user tábla, hátha mondok érdekeset (vagy ti nekem
):
id (auto increment)
email, passhash, (emaillel lép be)
email publikus-e? email meg van-e erősítve (csak akkor tud belépni, ha ezt megteszi előtte)
számlázási cím, postázási cím (mindkettő lebontva irányítószám, város, utca)
telefonszámok (előhívó, körzet, szám)
online (engedélyezve van-e?)
regdate, utoljára itt, utolsó belépés
ügyfél típusa (vég v. magánszemély),
ügyfél titulus, keresztnév, vezetéknév, cégnév (ha nem magánszemély)Illetve van maga a termékek táblája. Aminek persze van egy id-je (ez a termék azonosítója), meg van egy userid-je, ami ugye mondhatni foreign key a usertábla id mezőjéhez.
Ha user adatlapon vagyok, akkor lekérdem a termékek táblájából a userem idjének megfelelő userid mezővel egyező sorokat.
Ha a termék adatlapján vagyok, akkor pedig a termék táblájának userid mezője alapján kérem le a users táblából a felhasználót.
Jah igen, a szerkesztés: Én úgy oldom meg, hogy sessionban tárolom az épp belépett user id-jét. Így mindig ezt ellenőrzöm, mikor szerkeszt egy terméket. Azaz ha a termék userid-je egyezik a sessionban tárolt id-vel, akkor jelenik meg csak a szerkesztési lehetőség. Meg persze a tényleges szerkesztésnél ezt megint le kell ellenőrizni (nehogy valaki átírja az url-ben, vagy postnál a postolt azonosítót, stb stb. ).
Új hozzászólás Aktív témák
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest