Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
1stVikman
senior tag
válasz zolko74 #150526 üzenetére
Nekem Mini 2.1-es van:
[kép]
Fabia 1.4 16V BBZ, Marellis motorvezérlővel kommunikált.
Golf 7, 2.0 CRBC szintén, de pl. a DPF-et nem tudta olvasni.
Használtam már RS Octaviahoz, VW Touranhoz is, alap dolgokat meg tudott jeleníteni.Kollégámnak a klasszikus nagy fekete v1.5 van, az siralmas: [kép]
Rendeltem egy Mini v1.5-öt is, de PIC18F25K80 Chip-pel. Konkrétan ezt
Elvileg ez a vásárlói visszajelzések alapján: [link]
Ez még nem érkezett meg, így tesztelni nem tudtamHibakódot csak motorvezérlőből tudsz olvasni és törölni, másra nem jó.
Élőadat általában: sebesség, fordulatszám, hűtővíz hőmérséklet, akku feszültség stb. alap dolgok.
[kép] Pár egyéb még kiválasztható, de túl sokat nem kell tőle várni.Ha van laptopod, akkor inkább egy VCDS beszerzését tanácsolom, ezt az ELM-es kütyüt meg csak biztonság kedvéért tartani a kocsiban a könnyebb hordozhatósága miatt.
Én amiatt tartom, ha esetleg menet közben hibát dobna, akkor meg tudjam állapítani, hogy mennyire súlyos, haza mehetek-e vele lábon, vagy sem.
Az egész onnan indult, hogy egyszer régen a hűtővíz hőmérséklet jeladóm szórakozott a fabiaban, és véletlenszerűen check engine-t dobott. Aztán egyszer vcds-sel pont elkaptam a mérőcsoportokban, hogy össze-vissza mér, és cseréltem. De egyszerűbb lett volna, ha telefonon nézni tudom az élő adatokat és olvasni a hibát. Ezután rendeltem egy ELM-et, hogy mindig kéznél legyen egy kis kódolvasó.[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
bul07
nagyúr
válasz zolko74 #166253 üzenetére
Nekem a kulcsos az mondta hogy a házat lefaragni róla, és hőlégfúvóval óvatosan melegítve
Én ha most csinálnám, fognék egy reszelőt és a műanyag házat kívülről elkezdeném lereszelni a chipről óvatosan, majd a ragasztó nagyját is lereszelném na azt még óvatosabban
Nem mindet mert az új kulcsban úgyis van hely így ha a ragasztó 50%-a rajta is marad akkor is elfér[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Doki16
addikt
válasz zolko74 #169083 üzenetére
Egyszer egy totalcar égéstérben azt mondta a Continental Magyarország fő fejlesztőmérnöke, hogy a szenzorokat élettartamra gyártják. Visszakérdeztek, hogy ugyan mennyi a VW szerint a kocsi élettartamig tartó értéke. Nos ez mindössze 6 év és 150k km. Lényegében a generáció váltások. Persze az hozzátette, hogy valójában sokkal tovább bírják pl az ABS szenzorok.
Na most annak a tizenéves váltónak nem fog ártani egy új olaj. A szerelő csak azért mondja, mert rohadtul nincs kedve foglalkozni vele. Olyan meg szerintem nem létezik, hogy valami örökké jó legyen akármennyit mész vele.
[ Szerkesztve ]
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
bul07
nagyúr
válasz zolko74 #173430 üzenetére
Elejéről hirtelen azt hittem Jaguár Kép
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
pepucs
tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest