- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ace owner
addikt
válasz
#10726912 #112803 üzenetére
"Mik a jelei a kettős tömegű lendkerék meghibásodásának, hogyan lehet megelőzni?
A kettős tömegű lendkerék elhasználódása főleg vibráció formájában jelentkezik, teljes terhelésen rázza az autót, üresben gurulásnál alapjáraton zörög, leállításnál zörög, egyenletlen alapjáratot is okozhat.
Legnagyobb ellensége az alacsony fordulaton nagy nyomaték átvitel. Padlógázos gyorsítást kerülni kell alacsony fordulatszámról, az alacsony fordulaton történő közlekedést mindenképp kerülni kell, ha lehet ne ejtsük a fordulatot 1500 alá sebességben, motorfékkel sem. Minél finomabban váltunk, annál tovább tart a lendkerék." -
Lacess
tag
válasz
#10726912 #104539 üzenetére
Áhh, jöttök ezekkel a filmes dolgokkal, nekem a LUK-ról egészen más jut az eszembe. Bár jobban belegondolva azt is párhuzamba lehet hozni különböző mozgóképes alkotásokkal...
tresh: Tudom, hogy neked egytömegű van és elégedett is vagy vele. Amikor nekem is biztossá vált hogy muszály lesz cserélni már akkor összszedtem hogy mi kell ahhoz hogy egytömegű legyen. (Nem, nem a fos Valeo kiváltó szett...)
Majd elkezdtem kérdezősködni -többek közt itt is- és szinte mindenki a kettős tömegű mellett voksolt.
Nem szoktam mások véleményét szentírásnak venni, viszont ez esetben adtam rá. (ezért is kérdeztem) Emelett úgy vagyok vele hogy okkal szoktak dologkat a helyükre szerelni de ha van jobb megoldás azért nem zárkózom el előle. Ebből is látszik hogy nem volt egyszerű dűlőre jutni mert nem vagyok az átalakítás ellen sem.Nálad a "majd kap egy új szettet" az azt jelenti hogy új egytömegű szettet (kevlárral) vagy új kettős tömegűt (kevlárral)?
-
mmdms
addikt
válasz
#10726912 #103714 üzenetére
A zulassungsstelle-be bemész a rendszámoddal, és elmondod mi van. Elvileg a rendszámot le kell adni, és ennyi.
Amúgy amikor a piros rendszámot vettem ebbe a hivatalba, ott egyből az új tulaj nevére veszik az autót, az otthoni ügyintézést nagyban megkönnyíti, és valószínűleg a nevedről is leveszik.Kis tipp ha még nem hallott a vevőd róla: ha van rajta érvényes TÜV, tudja honosítani is a műszakit, nem kell újra vizsgáztatni, ez csak 8000 Ft nem pedig 30, és át se nézik a kocsit csak fényképeznek. Csak ezt a hivatalba mindig elfelejtik említeni...
[ Módosította: Karma ]
-
-
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
#10726912 #95641 üzenetére
Ki bántott?
Attól, hogy nem tettem öt vigyorgó arcot a végére, nem kell komolyan venni. Bár a rásegítős részt nem árt komolyan venni.
Morris Valahol levegős a fékrendszer, vagy be volt szorulva a rásegítő, vagy ami még valószínűbb, a hátsó féknyereg volt beszorulva. Ha csak simogatva van a fék, hajlandó hátul megszorulni, és akkor a kézi is feljebb fog. Néha nem árt rendesen megtaposni a féket.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
#10726912 #95605 üzenetére
Persze mindenki szakértő, de akkor azt is mindenki tudja, hogy a b5 passat meg az 5.5PH értékű is dupla membrános rásegítőt kapott, amitől olyan puha a fék, mint a vaj, de ugye azt is minden szakértő tudja, hogy a dízelmotor szívócsövében nincs vákuum, ezért egy vákuum pumpa állítja elő a vákuumot, amire tettek egy plusz tartályt, amiben tárolni is tudja, hogy még véletlenül se legyen kevés, mert nem csak a fékrásegítőbe kell az a szívás, hanem a turbó nyomás is azzal van vezérelve meg a kipufogógáz visszavezetés és a fojtószelep is.
Na erre tessenek gombot varrni.
Amúgy minden 10 éves passatban kirohad a vákuumdob, mert térdig áll a vízben esőben. Oda folyik az összes víz az ablakból.
Dr Zoo, milyen az új vákuumdob? Harap, mi?
-
Mágus2
Közösségépítő
-
-
sultansmith
senior tag
válasz
#10726912 #75716 üzenetére
Elfojt az olaj, és befőtt a motor. Nem nagyon lehet vele mit kezdeni, ezt írta az álmoskönyv.
Egyébként igen, valószínűleg váltóval együtt lehetne csak megberhelni, ez nekem is eszembe jutott. A motorkód le lehet papírozni, az nem olyan nagy kaland, csak azt kell bizonyítani, hogy a jármű az adott motortípussal is jött le a gyártósorról, ennek már utánanéztem.
A technika a kérdéses... :/
-
kk831228
addikt
válasz
#10726912 #74239 üzenetére
MunezXBK: Mennyire jó cucc az az glass polish amit múltkor linkeltél??
Jó felmentek ezek a autoglym termékek árai...
Régebben vettem ilyet ráadásul autósboltban ahol általában drágábbak a cuccok 2000ft-ért: extra gloss protection Mondjuk nem voltam elájulva tőle ,a tartóssága miatt...
Viszont olcsó volt...
-
Ck.
addikt
válasz
#10726912 #73833 üzenetére
Nem ismered az előzményeket. Korábban már onnan folyt elég szépen. Amikor ki lett cserélve mondta a szerelő hogy nem jósol 1 évet neki és ismét szarrá megy az a gumi gyűrű.
Egyébként telefonon történt az egész, nem személyesen. Ő Szegeden van, én meg onnan 1900 km-re. Nem latta. De nem pék, ő jött rá egyedül a hibámra, amire 3 másik szerelő képtelen volt.bitpork:
Arra még gyűjtenem kell.
De ha a főtengelynél ereszt, akkor jön a vese. Bármennyire is gyűlölöm. -
Mágus2
Közösségépítő
válasz
#10726912 #73760 üzenetére
Csak maga a lyukas tőke nem okoz ilyet, csak felerősíti a tünetet, aminek az okozója a kiverődött szelepszár perselyek illetve kopott szimeringek. Ha találsz roncsolt tőkét, és meg akarod csináltatni, akkor a szimeringeket is cseréltesd a szelepeken, Ez megoldja a problémát néhány évre.
LE kell venni a szelepfedelet és belenézni.
Ha mégsem ez, akkor marad a gyűrűtörés, amit kompresszióméréssel lehet igazolni.
Mérés után kis mennyiségű olajat spriccelnek az égéstérbe és megmérik még egyszer, ha nagyobb lesz a nyomás olajjal, akkor a gyűrűnél szökik a nyomás, ha azonos marad, akkor a szelepek nem tömítenek rendesen. -
Mágus2
Közösségépítő
válasz
#10726912 #73750 üzenetére
Hello, Nem dugult el valahol valami kartergázcső? Ha minden tiszta, akkor gyűrű törés, hengerfej repedés, szelepszár szimering, vagy kilyukadt a hidrotőke.
Ha csattognak a tőkék, ezzel kezdeném, hátha meg lesz a hiba oka, ha ott ne jársz sikerrel, kompresszió mérés újból, attól okosabbak lehetünk. Szvsz bontott motor, a motorgenerál ára már meghaladná az autó értékét.
biportk cool a verda.
MunezXBK
-
-
Mágus2
Közösségépítő
-
-
-
-
VR6-Fan
veterán
válasz
#10726912 #57639 üzenetére
Pontosan meg mondani hogy a Te kocsid milyen váltóval gyártották alvázszámból vagy amit a kolléga említett vevő szolgálati matricán található váltó kódból lehet megmondani.
váltót leginkább a motor határozta meg, 87-es 80-as az még az átmeneti ugye?
ott tán esélyes lehet a legalapabb motorhoz a 4 gang, de szerintem ott már csak 5-ös volt...
kockába 1,6-1,8 karbihoz volt 4 gang tudomásom szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Akciókamerák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ukrajnai háború
- Politika
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 650W
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest