Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
válasz Mr.Csizmás #80899 üzenetére
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
tvamos
nagyúr
Én attól félek, hogy felelőtlen emberek tákolt tragacsokkal, piásan, betépve fognak száguldozni. Most is félek tőle. Ha ezek 200 baros tartályokon ülnek majd, mégjobban fogok félni. Szerintem ez veszélyesebb.
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
gorgo
őstag
válasz tvamos #80895 üzenetére
Azért nem kell űrtechnológiát képzelni mögé! Acélpalack több 100 bar nyomáson, az ipar megszamlalhatatlan helyen évtizedek óta használ hidrogént!
Jól szállítható, tárolható, gyorsan tankolható. Mindegy milyen egyszerű a technológia, ha azt az egész világon kell elterjedté tenni, az nem megy gyorsan. A szűk keresztmetszet a ritkaföldfémek, nemesfémek az üzemanyag cellában. Nagyon kevés, nagyon drágán.Ha meg 100-zal frontálisan ütközöl, kb mindegy hogy benya, LPG, H2. Kérdés még a hidrogén elállási költség... Szal nem lesz elterjedt.
[ Szerkesztve ]
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
tvamos
nagyúr
Sokat olvasgattam errol a hidrogen hajtasrol regebben. Ha szemelyautoka nem is, de teherautokban, buszokban szerintem elterjedhet majd ez a technologia. Gondolom, ott egy nagyobb, nehezebb tartaly nem lehet gond, es nem okoz jelentos veszteseget az sem, ha allo helyzetben is huteni kell a tartalyt esetleg. Ezek a jarmuvek azert aranylag folyamatosan mennek, es nem allnak esetleg repteri parkoloban, vagy otthon a garazsban hetekig, honapokig.
-
Mercutio_
félisten
válasz #31733248 #80886 üzenetére
Ismered "legtöbb ember"-t?
Nem hiszek semmit, ez csak egy cikk, azt is leírtam, hogy miért dobtam be, te vagy aki ezt véresen komolyan veszi
Na, mindenkinek jó hétvégét!
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
MODERÁTOR
Latency bajom abszolút nem volt vele eddig - meg ez nem is BT, hanem van saját kicsit USB stickje - Slipstream, amiről azt olvastam, hogy 2,4GHz, frekin egy saját "propriatey" protokollt használ. Ma már azért nem annyira bonyolult megoldani ezt.
Persze, vannak ennél sokkal jobb hangminőségű fejesek, de szerintem konzumer cuccok közül ez egy abszolút vállalható fejes - mondom ezt úgy hogy volt már egy pár cucc a fejemen kicsit magasabb kategóriából (AudioTechnika, AKG stúdió monitoring fejesek pl.).
Szerintem a szűk keresztmetszet ebben nem is a vezetékmentes mivolta, hanem a használt "driver".
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
Lassú Víz
addikt
Azt majd nézd meg, hogy mekkora falvastagságú, méretű tartályba lehet az 5,6 kg-ot tárolni. Ráadásul a dög szökik, átdiffundál a tartály falán, és a hidrogén előállításának jelenlegi technológiája messze nem karbonsemleges.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
MODERÁTOR
válasz Balinov #80869 üzenetére
Az a baj, hogy régebben kábeles fejeseim voltak (pl. Kingston HyperX Cloud II), most meg egy Corsair Virtuoso RGB-t hajtok Teams hívásokhoz gépről, telefonról meg általában a Bose QC35 II-t, vagy a QC30-at. Egyik sem a 30-40€, és igazából nem tudok nyugodt szívvel valamire rábökni, mert nem ismerem a kínálatot jelenleg.
A Virtuosot nagyon tudom ajánlani, egy 70 m2-es tégla lakásban falakon keresztül eszméletlenül jó a vétel, és a konyhában tudok ütyködni úgy, hogy hallom a meetinget, még ha nem is ülök az asztalomnál mert épp kávét főzök (ja és némító gomb van a mikrofon alján).
Mindezek mellé kényelmes, egész nap elvagy benne, de legalább jó a mikrofonja is.Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
gorgo
őstag
5,6 kg hidrogénnel 1003 km. Wow! Kár, hogy nem terjedhet.
-
Mercutio_
félisten
válasz #31733248 #80881 üzenetére
A tulaj elmondása szerint kb. 60 emberük van, főleg mérnökök, szakmai bonyolítók.
Ami a cikkben is szerepel, tehát nem az újságíró "politikai motiváltsága" és a "látszat keltés", csupán Jahno szokásos felületessége "alakította ki az olvasóban" az 1 emberes cég benyomását. (Esetleg +1-2 sör )Crey: Kösz, szerintem 2-2 üveget bedobok a kosárba. Van valami egyszerű alkoholmentes recept az igyam meg tisztán-on kívül?
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
MODERÁTOR
válasz Mercutio_ #80879 üzenetére
Az Indian tonic egy hagyományos "kinines-kesernyés" ízvilág, hozza az elvárható (nem a szarrá cukrozott Kinley és Schweppes) tonic ízt.
A Mediterranean egy fűszeresebb, citrusosabb, édeskésebb ízvilág.
Igazából Gin-je válogatja hogy melyikhez mit használok. A Mediterraneant nagyon szeretem Monkey47-el, vagy épp az Isle of Harris ginnel, Balaton Ginnel, stb. - narancs és citrom karikákkal, esetleg valami egyéb gyümölccsel, akár piros bogyóssal, áfonyával vagy épp zöldalma szelettel (pl. a Sharish gint, mediterranean tonickal, sok jéggel, zöldamával kombinálva egy zseniális kis italt kapsz).
A kicsit szárazabb, borókásabb ízvilág mellé (Opera gin, Hendricks, Knut hansen), ami mellé inkább az uborka szeleteket vagy a limeot preferálom, oda jobb szerintem az indian tonic, vagy a light verziója.
-
gorgo
őstag
-
törölt tag
Pont azért gáz, hogy
1. Az újságíró láthatóan segghülye a vállalati világhoz, de a tudatlansága legalább magabiztossággal párosul, ezért simán cikket ír róla.
2. Mindez nyakon van öntve nem kevés politikailag motivált rosszindulattal, ami akkor is igaz, ha tudjuk, hogy a NER és az adott cég ilyen mérvű sikere között szoros összefüggés van.
"Az is érdekes cég, egyszeri Kftből hirtelen Zrt lett, ami tagja egy valamilyen Kft-nek"
Ennek a Kft. és Zrt. közti különbségnek semmiféle olyan, anyagi okokra visszavezethető különbsége nincs, amire a közvélemény ilyenkor gondol (a Zrt. "komoly és nagy", a Kft. nem annyira). Az egyiket 3 millió forinttal, a másikat 5-tel alapíthatod, a különbség nevetségesen kicsi. Egyiknek ez az előnye, a másiknak más, de ez most itt teljesen off.
"nyilván ilyen ránézésre egyszemélyes cégekkel kell 50+ milliárdos bizniszeket tolni..."
Ez is a baj a politikailag motivált újságírással, hogy az újságíró éppen ezt a látszatot igyekszik az olvasóban kialakítani, ami Nálad is megjelent vélelemként. Áprilisi a legfrissebb hivatalos adat a cégről, 35 bejelentett alkalmazottal dolgoztak akkor és további két-három tucat lehet a katás bedolgozó (legalábbis hasonló arányok a jellemzőek az ilyen cégekre). A tulaj elmondása szerint kb. 60 emberük van, főleg mérnökök, szakmai bonyolítók. Ennyivel már nagyon komoly projektekbe lehet belefogni.
Nem mellesleg a srác édesapjának a top 15 magasépítési cég egyikénél sem kellene referenciát igazolnia, mivel kb. mindenki ismeri sőt elismeri. Szóval azért nem teljesen arról van szó, amit a cikkel próbálnak sugallni, hogy van itt egy 31 éves bulizó magányos hülyegyerek, aki együtt lógott fontos emberekkel, oszt jónapot. Mondom, nem a NER-jellegét akarom kicsinyíteni, csak tényszerűen leírtam néhány fontos infót, amivel sokkal tisztább lehet a kép.
[ Szerkesztve ]
-
Jahno
veterán
válasz #31733248 #80878 üzenetére
Na mondjuk jahh, kemény dió. Mondjuk összegből kiindulva akár az is lehet, akik a Nemzeti Bankot :-P Az is érdekes cég, egyszeri Kftből hirtelen Zrt lett, ami tagja egy valamilyen Kft-nek, nyilván ilyen ránézésre egyszemélyes cégekkel kell 50+ milliárdos bizniszeket tolni...
-
Mercutio_
félisten
Vasárnaptól 399.- Aldiban a Mediterranean Tonic és az Indian Tonic
Aki már kóstolta őket: mi köztük a különbség?
-
törölt tag
válasz Mercutio_ #80877 üzenetére
Nézd, én nem szájkaratézni akarok itt és azt hiszem más sem kíváncsi az ilyesmire.
Csak annyit mondj meg nekem, melyik építőipari cég az, amelyik felelősséggel tud vállalni egy 54 milliárdos munkát és nem fogják azonnal azt írni róla, hogy megint a NER? Vigye inkább a Strabag, mert annak nincs arca, akit Lölöhöz hasonlóan gyűlölni lehet? Vagy a Laki, amelynek az összes éves projektje együttvéve is csak tizedakkora, mint ez az egy munka?
Végtelenül szomorú az primitív, politikailag motivált megközelítés, ahogy a ballib sajtó ezt az egészet tálalja. Különösen annak ismeretében, hogy az átlagos olvasónak nem kis részben éppen nekik köszönhetően halvány fingja sincs arról, hogy működik egyáltalán egy vállakozás. Mondom ezt úgy, hogy ez egy nyilvánvalóan NER hátszelű ügylet szerintem is. Én is örülnék ám, ha lennének tisztán piaci szereplők, akikről még rosszindulattal sem lehetne leírni, hogy melyik holdudvarhoz tartozik. Még Jellinek is a NER része lett a balos sajtóban -szánalmas.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz #31733248 #80873 üzenetére
Bevallom férfiasan ezt csak miattad tettem be, hogy rárepülsz-e...
Így lenne ötösöm a lottónbtw az a különbség a cikkbeli cég és a Laki között, hogy utóbbiról azért köztudott, hogy kimondottan az ilyen régi műemléki épületek felújítására van ráállva, sokéves tapasztalattal rendelkezik, Somlai pedig ha igaz amit a cikk ír a baráti kapcsolatok alapján és kizárólag MNB-s munkákkal szerzett referenciát tud felmutatni.
Egyébként nincsenek illúzióim , a nagy nemzetközi építőipari cégek itteni leányai (is) a helyi viszonyokhoz alkalmazkodnak és élnek a kormányzati szintű korrupció (és elszámoltatás hiánya) adta lehetőségekkel, illetve a jelen kormány alatt azt is megtanulták meddig nyújtózzanak.
És nem, személy szerint nem gondolom azt, hogy ha valaki (cég, személy) nyer egy pályázaton, akkor az már automatikusan NER-közeli az már egy másik kérdés, hogy azon pályázatok céljai megfelelőek-e, az odaítélés feltételei objektívek és transzparensek-e, az elnyert pénzek hasznosítása, az adott célok elérése megtörtént-e, van-e utókövetés, vannak-e következmények, ha nem hozták pl. a benyújtott pályázatban felvázolt számokat, stb.
Na, ugorjunk
-
törölt tag
Na jó, de ennyi erővel a rendszerváltás óta nem szabadott volna egyetlen középületet sem építeni sem felújítani. A színházakat pedig egy az egyben zárjuk be. Nyilván nem ez a megoldás.
Én nem értek a műemlék épületek felújításához, de számomra is soknak tűnik. A szavazók egyik felét lebirkázod mert jó nekik a Fidesz. Onnan pedig ugyanennyi erővel mondjak ugyanezt a másik oldalra.
Jahno, ki az a más? Mára minden hasonló kaliberű szereplőt besorolt a sajtó, vagy jobbra, vagy balra.
-
gorgo
őstag
válasz #31733248 #80873 üzenetére
szerintem nem kéne 54 milliárdért felújítani (aminek 100+ milliárd lesz a vége). Van ebben az országban mindenre pénz csak a közfeladatokra nincs. Az autó kiszakad alólam, olyan utakon kell menni. tanár/óvónő az most is alig, és aki még van annak is örülni kell függetlenül attól, hogy azért a színvonal alacsony. Összeszerelőüzem vagyunk, de ha így folytatjuk, annak se lesz jó ez az ország. Drága birka népet ez sem érdekli, jó nekünk a fidesz...
-
törölt tag
válasz Mercutio_ #80865 üzenetére
Oké, ez tényleg a NER által segített cég, de azért ez a cikk is tele van politikailag motivált csúsztatásokkal. Például:
"Mindez azért lehet fontos, mert az építőipari érdeklődésünk nyomán, mi inkább a következő cégeket hallottuk emlegetni úgy, mint amelyek a mai hazai kínálatból képesek a komplex munka elvégzésére:
Market Építő,
Laki,
WHB,
Magyar Építő.'Ha ezekből (a Lakit leszámítva) bármelyik nyerné el a munkát, ugyanazt elmondanák, amit egyébként most is: ismét a NER egyik cége nyert. A Market, a WHB és a Magyar Építő ugyanis masszívan oda van sorolva - egyébként mindhárom valóban professzionálisan működő társaság, akiknek amúgy valóban kedvező a politikai széljárás. A Laki pedig, akinél az újságíró szerint "képesek a komplex munka elvégzésére", nagyságrendjét tekintve ugyanakkora cég, mint a mostani nyertes, az éves árbevétele pedig mindössze tizede a most emlegetett projektének. Ha a Laki nyerne, ennek ismeretében az alkalmasságát nem kérdőjelezné meg a Telex? Dehogyem. de azért leírják a hülyeséget, az átlagos olvasónak úgyis lövése nincs az egészről.
Szóval akkor kinek kéne nyernie, hogy ne legyen belőle balhé? Mert az a helyzet, hogy az egész piacon mára minden jelentős szereplőt vagy ide, vagy oda sorolnak. Persze ha közelebb áll a baloldalhoz az adott cég, akkor a Telex garantáltan nem ír róla tényfeltáró anyagokat, ez is a "független" sajtó ismérve.
Egy rakás barátunk, ismerősünk nyert már mindenféle politikai hátszél nélkül százmilliós, milliárdos támogatásokat különböző fejlesztésekre. Sokan ezt el sem tudják képzelni, pedig tényleg így van (igaz, egyikük sem mikrovállalkozó, hanem potens, versenyképes cégeket visznek). Ezen felbuzdulva ötlött fel a bennünk egy barátommal, hogy jövőre mi is megpróbáljuk. Ha sikerül, akkor ki fogja nekünk elhinni, hogy nem váltunk a NER részeivé? Mert az átlagember az anyja életére is megesküdne, hogy enélkül nincs semmiféle pénz...
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
Ah, szóval nem igazán van bestbuy alternatíva. Mind1, betolok az ITnek egy requested, hátha meg is jön a nyáron
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Jahno
veterán
válasz Balinov #80869 üzenetére
Az a szopó, hogy minőségben a Plantronics baromi magasra teszi a lécet és már egyre olcsóbban. Nálam gyárban Logitech H540 és kicsit olcsóbban Jabra EVOLVE 20as cuccok voltak helyette, de nem merem mondani, hogy másnak csontra megfelel helyettesítőnek. A nagyobb Jabrák meg ugyanolyan árban vannak, mint a Plantronics, szóval jahh...
-
Balinov
titán
Sracok, nem akarok a szaktopikba betevedni, mert nem lenne idegzetem a fanatikusokhoz, ezert itt;
Plantronics Backwire 325.1 fules kivaltasara, lehetoleg BT-s, milyen alternativakat javasoltok?
Allithato mic pozicio must, kenyelmes legyen, ne legyen tejesdoboz hangja es legyen tuti win10/MS Teams kompatibilis. 30-40EUR arsavban letezik ilyen? (megmondom onszinten, fingom sincs, mennyi lehetett az eredeti ara).
Crey?
-
Freddy76
addikt
Pont ezt akartam linkelni én is. Mestertrollkodás, bár nem eredeti ötlet. Egészen addig, amíg a kétharmad nem hoz törvényt, hogy ők nevezik el az utcákat...
[ Szerkesztve ]
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Mercutio_
félisten
Csak ne akkor menj, amikor épp valamelyik "jól menő vállalkozó" bulizik ott
-
Mercutio_
félisten
válasz Freddy76 #80859 üzenetére
Nem az a kérdés, hogy milyen, hanem, hogy érdemes-e felhívni, vagy épp elfoglalt/már fejben a hétvégére készül?
-
Freddy76
addikt
Én annyira, de annyira gyűlölöm az ügyvédeket...
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
-
cdl
senior tag
Ha ne lehet visszamondani a szállást, inkább vegyél pár üveg bort. Bevackolni a hotelba és nézni bentről kifelé.
Nézem Én is az időképet. Pénteken szabin leszek, beterveztem egy Nánási kávézást(100 km)
De a viharos szelet és az esőt azért ki tudom hagyni, ha lehet. Szóval fax kivan az időnek a járásával. -
Lassú Víz
addikt
-
gorgo
őstag
Ez most az asszonnyal lenne 29-30-án. Én még csak-csak, bár a fasznak se hiányzik a max. 17 fok (most néztem) mellé néha erős szél, meg esetleg 5-10 mm eső zápor formájában. Ez minden csak nem jó kocabicajozáshoz. Egy jó fröccsöt sem esik jól lenyomni, ebben az időben már pálesz kell, de az meg nem bicajozáshoz való. Nomeg ha vannak is az út mellett nők, mind fel van öltözve. Arról meg ne is beszéljünk, hogy amúgy meg a Balaton mellett május végén azért már bele is menne az ember...
-
gorgo
őstag
válasz Mercutio_ #80844 üzenetére
Most hétvégén tervezünk Balaton kis kört, amikor kitaláltuk, még 24 fokot, napos idővel jósoltak, most, hogy lefoglaltuk a szállást, 19-20 fok, borult, zápor v igen v nem. Ilyen retekszar idő is rég (tavaly) volt...
-
.mf
veterán
válasz Freddy76 #80834 üzenetére
Szörnyű... Igyekszem jó útra térni és rendesen inni.
Köszi a többieknek is a jókívánságokat, igazából nem lett nagy bajom, már a nyakam is kezd helyrejönni, csak meglepett a dolog, illetve röhögtem az abszurditásán, hogy gidres-gödrös sziklás földutakon motorozok-bringázok, erre otthon amortizálom le magam egy ágyból felkeléssel
Ha már motorozás: most hívtak a hétvégére fotózni, fotós nélkül maradtak, épp Mo-n tart tréninget Graham Jarvis - sokszoros Erzberg-, Romaniacs-, és rengeteg más enduro- és triál-verseny győztes világbajnok, élő legenda, szóval endurosoknak olyan, mint az úszóknak Egerszegi Krisztina vagy Hosszú Katinka... Bocs a zoffolásért, de izgatott vagyok
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Byk01
őstag
válasz Mercutio_ #80824 üzenetére
Végül tényleg hétfő lett, de asszonnyal meg a kisebbik lányommal. De nem jutottunk el Pákozdig, a lányomnak még sok volt.
De olyan forgalom volt a kerékpárúton, mint ha kötelező lett volna oda menni ... na ezért (is) lett volna jobb a péntek, csak akkor úgy gondoltam, hogy tekerni itthon is tudok, minek vonatozzak el oda egyedül..mf jobbulást
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Mercutio_
félisten
Engem most hol a bal, hol a jobb térdem nem szeret lehet "átülök" egy időre bringára, csak az több macera, + amilyen idő van...
-
cdl
senior tag
Nem ment át az írónia.
Tartok tőle, hogy idősebb vagyok, szóval kinőttem már ezekből a játszmákból.
A futásért irigyellek. Számomra földönkívüliek, akik tudnak futni 50 méternél többet.
Teljesen idegen ez a mozgásforma Tőlem. De a briga körömre kimentem ma is, bár a testem nagyon ellene volt.
Nem pihentem ki az utóbbi napok mozgását, fájt minden izmom. De azért körbementem -
Studi
veterán
Engem már nem érdekel mi a ciki, mi nem. Kinőttem ebből. Futom, tekerem a magam tempóját, aztán egyszer odaérek. Magammal versenyzek max.
Ma például életemben másodszor nekiálltam félmaratont futni. Ahhoz képest, hogy a 2020 előtti 20 évben pontosan egyetlen Margitsziget kört futottam, most nagyon virul a fejem, hogy befértem 2 óra alá. Minden konkrét edzésterv, program nélkül, ahogy jól esik. Futva 600, bringával 1000km-nél tartok idén, elég jól beépült a hétköznapokba, home office mellé kell is valami agyszellőztetés. -
tvamos
nagyúr
válasz Balinov #80839 üzenetére
Igazabol eloszor kuzdottem, hogy majd biztos egy oregasszony fog megelozni... ugyhogy felgyorsitottam 8-rol 12-re...
(#80840) cdl
Jo lenne munkaba fele villannyal menni, hogy ne izzadjak le annyira. Hazafele meg majd eltotyognek. Szoval valami olyan kene, amit nem tul nehez hajtani, es lejton sem akadalyoz.[ Szerkesztve ]
-
cdl
senior tag
-
tvamos
nagyúr
Utolso bicajos elmenyem: tekerek fel a Västerbronra, majd kikopom a tudom, (olyan... 8-10kph-val,) erre hatulrol egy 70+ oregasszony lecsenget, allig birok felreugrani, es meg valami megjegyzest felem is dobott, majd elment olyan 28-30-cal. Nekem is bele kell vezetni a villanyt a bicoba!..
-
gorgo
őstag
...gondolom pont nem tudtad leelőzni! Hát hiába, női popsinál nem kell jobb kilátás! Legfeljebb belátás.
Én meg itthon nézem az esőt a beteg gyerekkel, halálra filmezve, olvasva magam. Fotós albumokkal, könyvekkel...
-
-
.mf
veterán
válasz Balinov #80828 üzenetére
Köszi (Mercinek is), és igen, én is csak pislogtam, hogy miafasz. Hirtelen felkelésből már volt, hogy lassan ment el a hang és a kép, de az volt olyan lassú, hogy megtámaszkodjak, visszaüljek - ez viszont filmszakadás.
Utána pár perccel már jól voltam, legalábbis leszámítva, hogy fájt a nyakam és alaposan bevertem a fejem több helyen, meg a könyököm, lábam, seggem. Még jó, hogy nem estem rá semmi törékenyre vagy élesre... Egy ismerős javasolt egy másik kórházat, hátha ott nem két hónap lesz...Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
-
.mf
veterán
Ez a mai nap...
Az előző napokban szépen elterveztem a mai napot, Apámmal elmentünk volna pár kinézett autót megnézni, leszerveztem a találkozókat, és megjöttek a rendelt motoralkatrészek is (jövő hétvége körül kiugrottunk volna egy fél hétre Szerbiába kalandmotorozni, de lejárt a műszaki, ezeket még gyorsan meg akartam csinálni előtte), az is útbaesett, tök jól fel volt fűzve, ki volt találva. Éjfél körül álmosodok, lefekszek. De csak forgolódok, órákig nem tudok elaludni. Aztán hajnalban egyszercsak arra ébredek, hogy begörcsölt és húzódik a lábam combból, elég erősen. Gyorsan felkelek nyújtani, megfogom a széket, hogy előrehajolva feszítsem az izmot - de kicsit gyorsabban pattantam fel, mint ahogy a vérnyomásom követni tudott volna... Egyből filmszakadás; majd azon csodálkozok, hogy ez már nem Kansas, vagyis az ágy, tényleg a földön fekszek, nem vagyok túl jól, fáj a fejem beütéstől és vérízű a szám. Feltápászkodok, nyújtom a még görcsölő lábam, kitámolygok a fürdőszobába, és - filmszakadás 2. Megint magamhoz térek, fekszek a fürdőkád mellett (azt is eltalálhattam, mert a cuccok ott is felborítva-ledöntve), és csak pislogok, hogy miaf@sz. Megint feltápászkodok, előttem a tükörben a látvány: szám, mindkét orrlyukam véres, szememnél, homlokomon véraláfutás... Valahogy más fogalmaim voltak a "véres felkelésről". Fehéren, hideg verejtékben visszacsoszogok, visszafekszek, majd pár perc múlva, ahogy kezdek már normálisan lenni, felhívom Apám, hogy lehet, hogy a ma sztornó. Ők mondták, hogy akkor irány az orvos, elvittek a háziorvoshoz, írt beutalót, be az Sztk-ba, neurológia, röntgen, sebészet... Törés nincs, varrni nem kellett, nyakam meghúzódott, az fáj, de egyelőre ennyi; kardiológiára viszont csak július végére volt leghamarabb időpont, amikor nem lennék itthon...Eh. Pedig olyan jó terv volt, gyorsan keresztül lett húzva minden...
-
cdl
senior tag
Az új Tesla Roadster azért csoda lesz valahol. [link]
-
gorgo
őstag
Ez az államilag támogatott lakásfelújítási program szerintetek úgy is igénybe vehető, hogy az exemmel nem házasodtunk össze, de van gyerek? Mondjuk elég jól jönne a kazáncsere miatt...
Ha más nem hát mint egyedülálló szülő jogcímen.[ Szerkesztve ]
-
Byk01
őstag
Ha már lángosoztok: nem tudja valaki, hogy Pákozdon a focipályával szemben a sörözőben lehet még kapni (és ha igen, érdemes-e még próbálkozni vele)? Pénteken tekernék egy jó Velencei-tó kört, és jó lenne beülni egyre
[ Szerkesztve ]
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
tvamos
nagyúr
Ettem mar mindenfele indiai kajat, de egy ideje nem birom ennek a sarga fuszernek a szagat sem, amit raszornak mindenre.
(#80816) Freddy76
"Én nemhogy nem ettem normális indiait, még nem is találkoztam eggyel sem..."
Nalunk a ceg egy idoben tele volt indiaiakkal...[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Lassú Víz #80814 üzenetére
- troll.
.mf
Oh, köszi. Megnézem ezt is.
tvamos
A kérdés inkább az, hogy miért nem is? Én is szeretem a hekket, vagy lángost, vagy a palacsintát. De nem csak azt. A kínálat viszont erősen csak a hekk / lángos / palacsinta irányba van tolva (illetve ebben az esteben a magyaros, pizza, hambi). Amúgy esélyesen te még nem ettél normális Indiait, ha ezt így nekifutásból kijelented.
-
.mf
veterán
Ha már gasztro: múlt héten hívott egy ismerősöm tibetibe, a Namgyal Momo-ba. Sajnos még csak elvitelre volt, akkor még nem lehetett beülni, pedig úgy hallom, hogy a galéria elég hangulatos. Ahhoz képest, hogy szürkemarha volt (mivel yakot nem tudott itthon szerezni), és egy rendes adag, meglepően baráti áron méri. Én biztos megyek még párszor, megkóstolni a többi fogást is
-
Mercutio_
félisten
Mi ezért szoktunk át a Horányi révnél a Rév Büfére, mért picit túllép a hekk, sültkrumpli, lángos (utóbbi nincs is) szentháromságon ami a csurgó büfé "céglogója" (piszráng is van náluk, inkább azt toltam amíg csak ők voltak). Van sült édesburi, harcsasteak, görögsali gyroshússal vagy "simán", harcsa-gyros és 5 féle csapoltsör (belle vue, soproni ipa, többi nem ugrik be) a standard üvegesek mellett. Bár az utóbbi időben az árakba kicsit beleerősítettek. (gondolom a kereslet miatt rájöttek, hogy elmegy annyiért is + nőttek a bérek) Covid óta nem voltam arra, így nem tudom most mi a helyzet, de remélem ők maradnak.
Az indiai és a Pho-s helyet majd írd meg
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Imádom a lángost, de szerintem gáz hogy kizárólag ez a kínálat a strandon. Pizza szelet, hambi, gyros, lángos, palacsinta, hekk. Zsíros szénhidrát vagy szénhidrátos zsír.
Nem kell ahhoz Michelin csillagos gasztronómia, hogy olyan strandéttermeket
alakítsanak ki, ahol ki van téve egy pár asztal, székkel, felveszel egy pólót a kis testedre, hölgyeknek egy strandkendőt, leülsz, megeszed, felhörpintesz egy pofa sört és mégy tovább süttetni azt a pontot ahova még a holdvilág sem kandikál be.Egyetértek Freddyvel és Econnal, régen rossz hogy ezek a talponálók elnyomnak mindent, de csak azért tehetik, mert erre szocializálódtunk - és picit sem szeretnénk változtatni rajta.Ha van harminckét lángosozó a strandon, akkor rányitják a harmincharmadikat. Mert "az a tipikus strandkaja". Csak ez nem fogja visszacsalogatni a német túristacsoportokat a Balaton mellé, a magyar meg nem fog itt üdülni, ha mehet az Adriára ugyan ennyiből.
Ha már strandkajálda, miért nincs egy tapas tálas hely? Vagy padthai szerű elviteles, kis dobozból kieszed pálcikával? Mexikói? Fish&chips? Poutine? BBQ szendvicsező? Ezek mind mind olyan kaják amik megállják a "talpon állva benyomod" életérzést, mégis más, mégis színesebb a választék, mégis van alternatíva. És akkor még leülős éttermekről nem beszéltünk.
Ha elmégy akár Portugáliába, akár a spanyolokhoz, akár a horvátokhoz, akár az olaszokhoz - ez a strandkaja mánia annyira nem jellemző. Lehet azért, mert ők lelassulnak a strandoláshoz, és kiélvezik.
Nem akarom továbbfűzni, de a strandkaja dömping totálisan rímel sajnos még a Budapesti külkerületek kifőzdéivel is. Szóval a körúton kívül Kb. válogathatsz a pizza, "olaszos" tésztaház, hamburger, magyaros frissensült kvartettből. Az érdekesebb dolgokat készítő kifőzdék a külső kerületekbe nem szállítanak, itt meg rányitnak a meglévő tizenöt pizzázóra meg magyarosra még kettőt, mert a magyarnak az kell. Indiai legközelebb a Honvéd kórháznál van, egy jó Asian streetfoods végre most nyitott a Szentmihályi úton (és jó Pho-t főznek!), nincs Thai, nincs vietámi, nincs rendes vegán étterem, nincs normális kínai (a bevásárlóközpontos kínait hagyjuk - magyarított kínai, semmi köze a valódi kínai kajához), vállalható mexikói meg aztán pláne nincs (ami van azt hagyjuk,, csapnivaló).
Az embereknek jelentős többségének fingja nincs róla hogy milyen kaják ezek, szóval nekifutásból utálkoznak, és boldogan visszatérnek a rántotthús krumplipüré kombóhoz. Akinek van igénye rá, az meg csatangolhat keresztül a városon, ha valami mást szeretne enni.
-
törölt tag
A választék szűkössége és főleg gyenge minősége a szocializmus mélyigénytelen, prolikra szabott világának öröksége. Ezért írta crey is, hogy már csak Kádár krumplilevese hiányzik. Nem önmagában azzal van a gond, hogy valaki lángost eszik vagy palacsintát (én is szeretem mindkettőt).
-
Jahno
veterán
válasz #31733248 #80800 üzenetére
Lángost meg hekket nem azért eszünk, mert nem akarunk mozdulni, hanem az a tipikus strandkaja. Ezt néhány gyagya külföldi nem érti, ott meg is küzdöttem parton az éttermekkel. Eszek én lángost idehaza is meg városban is, ha úgy adja ki. Talpon állva benyomod és kész, étterembe meg majd megyek ünnepvasárnap este asszonnyal valahova az ötkerbe egy rendes helyre és leülünk 2 órára. Strandolás nem arról szól.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest