Hirdetés

2024. június 5., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#80804) crey válasza Jahno (#80801) üzenetére


crey
MODERÁTOR

Imádom a lángost, de szerintem gáz hogy kizárólag ez a kínálat a strandon. Pizza szelet, hambi, gyros, lángos, palacsinta, hekk. Zsíros szénhidrát vagy szénhidrátos zsír.

Nem kell ahhoz Michelin csillagos gasztronómia, hogy olyan strandéttermeket
alakítsanak ki, ahol ki van téve egy pár asztal, székkel, felveszel egy pólót a kis testedre, hölgyeknek egy strandkendőt, leülsz, megeszed, felhörpintesz egy pofa sört és mégy tovább süttetni azt a pontot ahova még a holdvilág sem kandikál be.

Egyetértek Freddyvel és Econnal, régen rossz hogy ezek a talponálók elnyomnak mindent, de csak azért tehetik, mert erre szocializálódtunk - és picit sem szeretnénk változtatni rajta.Ha van harminckét lángosozó a strandon, akkor rányitják a harmincharmadikat. Mert "az a tipikus strandkaja". Csak ez nem fogja visszacsalogatni a német túristacsoportokat a Balaton mellé, a magyar meg nem fog itt üdülni, ha mehet az Adriára ugyan ennyiből. :)

Ha már strandkajálda, miért nincs egy tapas tálas hely? Vagy padthai szerű elviteles, kis dobozból kieszed pálcikával? Mexikói? Fish&chips? Poutine? BBQ szendvicsező? Ezek mind mind olyan kaják amik megállják a "talpon állva benyomod" életérzést, mégis más, mégis színesebb a választék, mégis van alternatíva. És akkor még leülős éttermekről nem beszéltünk.

Ha elmégy akár Portugáliába, akár a spanyolokhoz, akár a horvátokhoz, akár az olaszokhoz - ez a strandkaja mánia annyira nem jellemző. Lehet azért, mert ők lelassulnak a strandoláshoz, és kiélvezik.

Nem akarom továbbfűzni, de a strandkaja dömping totálisan rímel sajnos még a Budapesti külkerületek kifőzdéivel is. Szóval a körúton kívül Kb. válogathatsz a pizza, "olaszos" tésztaház, hamburger, magyaros frissensült kvartettből. Az érdekesebb dolgokat készítő kifőzdék a külső kerületekbe nem szállítanak, itt meg rányitnak a meglévő tizenöt pizzázóra meg magyarosra még kettőt, mert a magyarnak az kell. Indiai legközelebb a Honvéd kórháznál van, egy jó Asian streetfoods végre most nyitott a Szentmihályi úton (és jó Pho-t főznek!), nincs Thai, nincs vietámi, nincs rendes vegán étterem, nincs normális kínai (a bevásárlóközpontos kínait hagyjuk - magyarított kínai, semmi köze a valódi kínai kajához), vállalható mexikói meg aztán pláne nincs (ami van azt hagyjuk,, csapnivaló).

Az embereknek jelentős többségének fingja nincs róla hogy milyen kaják ezek, szóval nekifutásból utálkoznak, és boldogan visszatérnek a rántotthús krumplipüré kombóhoz. Akinek van igénye rá, az meg csatangolhat keresztül a városon, ha valami mást szeretne enni.

Sarcasm: just one of the many services I offer.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.