Új hozzászólás Aktív témák
-
-
j.bravo
addikt
-
Mr.Csizmás
titán
napkelte/daybreak-et ki nézi? elég wtf az első epizód alapján
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Freddy76
addikt
válasz j.bravo #77691 üzenetére
Kérdés, mi a nagy Vikinek (mármint tévét illetően), ez 42 colos. Amúgy megvan a gazdája családon belül. Eladni nem tudom, mennyiért lehetne.
Megjegyzem, egyelőre a képe köröket ver az OLED-re. Nyilván az OLED-nek be kell járatódnia (valami ilyesmit mondtak okosok), és a beállításokon is variálni kell, de messze van attól a nyugodt, szemsímogató képi világtól, amit a plazmánál megszoktam...
Studi: . Pár éve egy ügyfelemnél a recepciós kislány küzdött a sírással, megkérdeztem miért, mondta, hogy most kapott új iPhone-t, és nem működik rendesen, az érintőképernyő alig reagál. Neki is levettem a fóliát, utána nagyon hálás volt, de csak egy köszönömre tellett...
[ Szerkesztve ]
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Balinov
titán
Én anno a játékot sem fejeztem be.
Trailert megneztem Netflixen, de egyenlőre nem fogott meg.
Inkább az Ozarkot nézzük, az bejövős
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
gorgo
őstag
Elkezdtem nézni a Withcher-t. Előtte elkezdtem olvasni is. Ugyan az a véleményem mindkettőről: kidolgozatlan, se eleje, se karakterkidolgozás, se semmi. Nyugodtan kezdheti nézni/olvasni a közepén, kimehet szarni, nem kell megállítani, nem sokról marad le. Tömeg 'kontent' termelés, tömeg 'kontent-fogyasztóknak'. Emlékszem, úgy harangozták be hogy pár tekintetben jobb lesz mint a GoT... Hátpersze... Asszem elengedem. Másnak hogy tetszett?
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Studi
veterán
válasz j.bravo #77691 üzenetére
Épp erre gondoltam én is...
Freddy: Valamelyik webshop facebook oldalán volt hozzászólás, hogy rendelt inox mittudoménmit, de sajnos kéket küldtek. Írta a hozzászóló, hogy nem nagy baj, mert tetszik neki így is. A webshop nagyon udvariasan hozzászólt, hogy örülnek, hogy tetszik, de ha mégis inoxot szeretnének, csak húzzák le róla a védőfóliát.
-
j.bravo
addikt
válasz Freddy76 #77690 üzenetére
Mi lesz a régi plazmával? Családon belüli hasznosítás, vagy eladod? Utóbbi esetben kb mennyiért?
Felolvastam a sztorit Vikinek és felcsillant a szeme a naaagy plazma hallatán, kérte hogy intézzem feléd a fenti kérdést. Mondtam hogy szerintem többet ér egy olyan a piacon mint amennyit most kiadna/kiadnánk, de próba cseresznye.Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
Freddy76
addikt
No, megjött az LG55C9. Este feltettük a sógorral elpakoltuk a régi plazmát, majd villanyt szereltünk. Kb. 45 perc után jöttem vissza a nappaliba, feleségem és a lányom kissé fancsali képet vágtak (kb. mint egy csalódást keltő karácsonyi ajándék után), és előadták, hogy jó, de olyan izé... Kissé homályos, meg a színek sem jók, olyan furi az egész. Aztán levettem a képernyővédő fóliát, és sokkal jobb lett .
-
-
Freddy76
addikt
No, lett új internet... Pár éve az utcában csak csiganet volt (a budai hegyvidék sanyarú sorsa...) így lett egy 30 gigás Vodafone mobilnet, ami megfelelő és elég is volt. Aztán a karantén elején sejtettem, hogy az itthoni munka, itthoni tanulás, távoktatás, több filmezés miatt karcsú lesz ez a 30 giga, és mivel azóta a Telekom behúzott optikai kábelt, cseréltem, ki is jöttek.
Most lett a 40 helyett 150 Mbps letöltés, 29 helyett 128 Mbps feltöltés... Ha este átjön a sógor, akkor szájmaszkban feltesszük a 42 colos plazma helyett az 55 colos OLED-et, és ismét egy fokkal elviselhetőbbnek tűnik a karantén
-
Byk01
őstag
válasz Lassú Víz #77680 üzenetére
Az ismerős néninek is van minden baja, viszont képben van azzal is, hogy egy-két embernek az ő korában mennyi dologra van szüksége egy héten. Nem tudom, mennyire működik itt a dolog, de az önkormányzat gyakorlatilag az első nap jelezte, hogy bárkinek szüksége van segítségre, az jelezze feléjük, és menni fog valaki (az mondjuk kérdés, hogy egy 80-90 éves nénihez ez mennyire jut el).
Szóval nyilván van akinek megvan a nyomós oka, hogy miért jár le a boltba, de szerintem a nagy többség csak azért, hogy ne legyen otthon egész nap egyedül. Ami nyilván érthető, de egy napot ki lehet azért bírni, és ha csak minden második nap megy el otthonról, azzal már a felére csökkentette a kockázatot."Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Lassú Víz
addikt
Nagyon sok idős ember szenved csontritkulásban, akiknek orvosilag meg van határozva, hogy mekkora súlyt emelhetnek meg. Gyerekek, családtagok sokszor több száz kilométerre tőlük, olykor egy másik országban.
Szép lassan kezd tele lenni a hócipőm azzal, hogy sokan ahelyett, hogy a saját életüket élnék a lehető legbiztonságosabban, másoknak osztják az észt, hogy mit kellene csinálniuk. Ez most nem neked szól Byk, hanem az ismerős néninek.
Biztos vannak hülyék köztük is, ahogy minden korosztályban megtalálhatóak, de be kellene fejezni az uszítást ellenük. Ha közellenség kell, akkor már inkább legyen a Soros, mint a szomszédunk vagy szüleink (már aki olyan szerencsés, hogy élnek még neki).
[ Szerkesztve ]
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Byk01
őstag
Ma reggel kutyasétáltatás közben az egyik ismerős néni panaszkodott, hogy lát nyugdíjasokat bevásárlószatyorral az utcán, és nem igaz, hogy nem tudnak egy hétre bevásárolni. Szóval nem mindegyik értetlen (a kutyát meg nyilván le kell hozni, ráadásul a környékünk olyan, hogy van egy nagy felhagyott hulladéklerakó, ahova mindenki viszi a kutyát, és ott nem nagyon kell emberrel kapcsolatba kerülni, ha nem akarsz).
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
-
-
Mercutio_
félisten
válasz Mr.Csizmás #77672 üzenetére
"A folytatáshoz be kell jelentkezned"
Az ki van zárva!Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Freddy76
addikt
válasz Mr.Csizmás #77672 üzenetére
“Lehet, hogy hibás hivatkozásra kattintottál, vagy az oldalt eltávolították.” Valóban igaz, de hogy a hét mondása lenne...
-
-
rbalint88
addikt
nem, tényleg nem fogják fel. attól félek, hogy egyszer elpattan a húr és elkezdek velük ordítani.
atok666: az lenne a normális. mi is home office-olunk és igyekszünk a felesleges emberkontaktokat kerülni, de sajnos sokakra nem ez a jellemző. itt is valószínű csak a vesztegzárból értenének az emberek...
-
atok666
őstag
válasz rbalint88 #77665 üzenetére
Nalunk, a szomszedban (SVK), masabb picit a helyzet, ugy latszik. Komolyabban veszik az emberek talan a dolgot. Gyakorlatilag minden ceg bezart (home officeolnak ahol csak lehet), csak az alap uzletek vannak nyitva (elelmiszer, drogeria), alig latni embert az utcan, azok is tobbnyire maszkkal az arcukon jonnek mennek. Mult het csutortok ota minden iskola bezart. Mindenki gyartja a maszkokat es egymasnak osztogatjak - az arukereso szerint 5000%-kal not a varrogepek eladasa . Ma reggel pl. 4 szajvedo maszk volt a postalabankba dobva (az egesz csalad reszere).
Atok
-
Mercutio_
félisten
válasz Mr.Csizmás #77666 üzenetére
Lesz sok öröklakás
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
rbalint88
addikt
válasz Mercutio_ #77664 üzenetére
hát, mi igyekszünk. szombat óta ennyit voltunk kint: napi 2-3x kutyaséta, ma bevásárlás, meg tegnap csináltam egy extra kört, hogy egy speciális gyerekekkel foglalkozó otthonnak ne kelljen még napokat várnia a gépekre.
oszt minden tele van öregekkel. lehet degec dolog, de én a nyugdíjasoknak elrendelném a kijárási tilalmat, mert pont miattuk van ez az egész elkülönülés és ők szarják telibe a legjobban.szomszéd nénivel összefutottunk ma kutyaséta közben, kérdezem a lányáék nem vásárolnak be neki? de, demár egy hete itthon volt és unta... -
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
Jó, hát nála néha kihámozni a zajból az üzenetet
Jó ez a HO, neki áltam rendet rakni, és megtaláltam a 6-os pakk német sört, amit karácsony előtt hoztak a gyerekek szuvenyírként
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
-
JohnyBlue
addikt
Mi első vonalban leszünk illetve már vagyunk is.
Sajna az van amit leírtál. Egy átlag belgyógyászati fekvőbeteg osztályon nem fognak ffp2 vel dobálózni (ffp3 már csak intubáláshoz és vagy reanimációhoz kell). Amúgy csak műtősmaszk, kesztyű és hali.Aki közvetlenül érintkezik a beteggel azoknak kell a megfelelő védőfelszerelés és az előírt protokolok betartása ami kötelező. (itt már ITO-s ellátásnál tartunk).
Amúgy a világon nincsen annyi ffp2 maszk amennyi elég lenne csak .hu nak (napi 8 órát ha használ az ember egy maszkot azt szorzod a beosztott műsuakok számávall és ezt megszorzod az összes dolgozóval és ennyi jön ki egy hónapra kurva sok ennyi senkinek sincs)... háború van... (egy hónapja nem láttam a szülőket 2 hete külön élünk páromtól)
Esetedre pedig - tegnap jelent meg az a közlemény
[ Szerkesztve ]
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
gorgo
őstag
Na felhívtam sógornőt, Heves Megyei kórházban nővér. 60 fős osztályon dolgozik, ahol van összesen 7db ffp3 védőmaszk, amelyet utasításba adtak, hogy NEM használhatnak, csak igazoltan koronavírusos beteggel kell foglalkozni. Az nem lényeg, ha az olaszból ezrével hazajött fertőzöttből 20 balesetes lesz, és elfertőzik az egész kórházat...
Mivel az egészségügyi dolgozóknak SEMMILYEN védőfelszerelése nincs, sajnos indokolt az intézkedés. Más kérdés, hogy a médiába úgy hazudnak mint a vízfolyás (az eü-ben minden is van). Szóval senki ne legyen beteg (nem csak koronás) mert legfeljebb telefonon írnak neki receptet, esetleg ha már életveszélyes, akkor talán beviszi a mentő. Na, lelőttem magam, téma lezárva.
(amúgy csak munkalakalmassági + vérvétel + tüdőszűrőre lett volna szükség, de majd egyszer).[ Szerkesztve ]
-
j.bravo
addikt
Nem kell rögtön lehülyézni, kérlek. Tényleg muszáj volt?
Itt, a viszonylagos nyugalom szigetének számító topikban is?gorgo csak életveszélyest említett.
A tartós egészségkárosodásra (amire egy példa lehet mondjuk amit írtam) pedig nyilván van valahol egy (jó esetben) egyértelmű definíció(csokor) az eü intézmények számára, de az átlagember ezt nem ismeri és sokféleképpen értelmezheti.Az intézkedés persze érthető és szükséges a kórházaknál. A háziorvos esetében is sokunknak egyértelmű hogy ha nem nagyon muszáj, nem megyünk oda, de sokak számára nem.
mindegy, lapozzunk.
[ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
.mf
veterán
"EU: az eu a világ legfertőzöttebb területe. Nem is jöhet már be "külsős". KI a fasz akarna csak úgy idejönni pont most? Továbbmenve, esetleg pont Magyarországra?? Létezik ekkora hülye?"
Elég, hogy a "belsősök" jönnek. Hétvégén voltunk motorozni páran, az egyik srác pont akkor telefonált egy reptéren dolgozó ismerősével, aki mondta, hogy Olaszországból, Ausztriából továbbra is ezrével jönnek vissza magyarok, semmi ellenőrzés és vizsgálat nélkül mehetnek egyből haza, pedig sokan már köhögnek és betegek. Komolyan, agyrém, hogy már bejelentették mindennek IS a bezárását, de a fertőzött területekről csak úgy vizsgálat és elkülönítés, karantén, megfigyelés nélkül özönlenek haza.
Ekkor "hivatalosan" még csak 16 vagy 19 fertőzött volt (és még sok, aki kért vizsgálást, de nem kapott) - mert mindössze 5-600 vizsgálatot végeztek. Esélyes, hogy már a fertőzött is több volt ennél, akár nagyságrenddel is.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
j.bravo
addikt
Látogatás már egy ideje nincs, azzal képben vagyok és indokolt is. De teszem azt lábtöréssel - ami nem életveszélyes, legalábbis nem közvetlenül - nem hiszem hogy ne látnának el, bár sanszos hogy a sokat kell várnia a sérültnek mire sorra kerül.
-
Mercutio_
félisten
Időpontod volt amit töröltek?
Mert lassan 2 hónapja tudunk a járványról, azt is sejteni lehetett , hogy nem áll meg Kínában, és ha itt feladat lesz mindent ami nem halaszthatatlan stornózni fognak az eü-ben, ezzel is csökkentve a dolgozók fertőzésének lehetőséget.
Aki ezt látta minden vizsgálatot/kezelést előre hozott vagy magán orvossal csináltatta.[ Szerkesztve ]
-
Ear001
addikt
Amennyiben az alap élelmiszer ellátás leállna, rögtön pánik törne ki. Biztos kell majd korlátozni, de inkább legyen nyitva, mint olyan helyzet legyen, mint a pécsi vásárcsarnoknál ahol nyugdíjasok százai tipródtak egy rakáson, hogy bejuthassanak.
Az eü rendszer pedig ilyen üzemmódba kapcsolt, eddig is szar volt,ha be kellett kerülni, mostantól rettenetes lesz, mert mások a prioritások.
-
gorgo
őstag
Köpni-nyelni nem tudok! A maradék agya is elment az összes barom politikusnak?? Az Auchan este 10-ig lehet nyitva korlátozás nélkül, a háziorvosi és szakorvosi rendelést pedig csak az életveszélyes esetekre korlátozták??? .
Az orvos NEM RENDEL!?! Szakorvos sem, tüdőszűrő sem, vérvétel nincs, semmi nincs. Ellátás nincs, telefonon lehet hívni őket, receptet írnak, vagy ha életveszély van hívjon az ember mentőt. Hozzátette még azt is az asszisztens, hogy egyébként volt betege, aki arra panaszkodott hétfőn, hogy nem ment érte a mentő és nem vitték kórházba, azzal, hogy oda most higgye el nem akar menni... Akkor tehát dögöljön meg mindenki, mert a lakosságot meg kell védeni a koronavírustól (amit ugye lassítani lehet csak!!! ) de ha akut / krónikus / akármilyen bajod van, hát sorry, megszoptad/megdöglesz/leszarjuk hogy mi lesz veled a 21. században?! Ezerszám mehetnek csődbe vállalkozások, cégek, és garantált, hogy az idióta barom intézkedések miatt sokkal több ember hal meg mint a faszom vírustól. Persze erre nem lesz statisztika, sőt, sztem börtönbe kúrják aki publikál ilyen adatot...
Majd jön az operatív törzs és átveszi az irányítást a stratégiai cégekben. Viktorunk elemében lehet, megkapja hamarosan a totális diktatúrát, csak várjunk még 1 hónapot.EU: az eu a világ legfertőzöttebb területe. Nem is jöhet már be "külsős". KI a fasz akarna csak úgy idejönni pont most? Továbbmenve, esetleg pont Magyarországra?? Létezik ekkora hülye?
[ Szerkesztve ]
-
j.bravo
addikt
válasz Mercutio_ #77643 üzenetére
Jahh, kisüveges (0,375 liter) kiadás, Viktória néven, asszonynak vettem névnapjára. A kép meglövésekor épp az volt kéznél. A képet látva Freddy ki is fejtette hogy (helyszíni/személyes tapasztalatai alapján) szerinte, ha lehet, azután már ne igyunk tőlük semmit. Megfogadtuk
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Az Észak-Olasz tartományok a leggazdagabbak, de tippre a Svájci EÜ se olyan lepukkant mint a miénk, és ott is halnak tucatszám.
Ettől még tény, hogy ha eldurvul a helyzet az a másra elb*szott milliárdoknak is köszönhető lesz, hogy többen halnak meg, mint kellene.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
gorgo
őstag
válasz Lassú Víz #77639 üzenetére
Stadionépítés/vasút szerbiába helyett ahhoz képest fillérekból lehetne pl. kapacitást növelni. Túl van ez misztifikálva! A szolidaritásról csak annyit, egyetlen kormányzati plakátkampány árából orrvérzésig elég tesztelési kapacitást lehetne kiépíteni.A szarban fetrengő hajléktalant is le lehetne tesztelni, ha akarnák...
A tesztelés része nem drága (azt mondjuk el tudom képzelni, hogy most instant nem beszerezhető a műszerezettség, mivel az is hiánycikk, de ahol az egészségügy normális, ott van kapacitás, ahol 20 éve durván alulfinanszírozott, érdekes, ott nincs kapacitás. A gond az, hogy az intenzíven ápoltakat sem mind tesztelik, mivel szartak az egészségügybe az elmúlt 20 évben, és hát fakanállal nem lehet, műszer meg nincs. Értem én hogy nincs, meg hogy innentől még nehezebb döntéseket hozni, de "békeidőben" is jó döntéseket kéne hozni.Sajnos ami az emberek szolidaritását illeti, az valóban rémesen alacsony. Sok embernél ismeretlen fogalom.
-
Lassú Víz
addikt
Hatalmas naivság azt hinni, hogy akár tesztből, akár laborkapacitásból elegendő áll bármely ország rendelkezésére. A kritériumok mindig a lehetőségekhez igazodnak. Jelenleg ott tartunk, hogy megjelentek azok a betegek, akiknél már nem állapítható meg a fertőzés forrása, tehát napokon belül meg fog ugrani az új fertőzöttek száma, és az intézkedésekkel (meg a további szigorításokkal, amit ma nem részletezett a nagy fehér főnök a parlamentben) megpróbáljuk elkerülni az olasz helyzethez hasonló kialakulását. Már nem a tesztek mennyisége számít, hanem az önkéntes karantén és, hogy lesz-e elegendő oxigén meg lélegeztetőgép azoknak akiknek szükségük lesz rá.
Te most szidod a döntéskényszerben lévőket, de hogy döntenél? Lenulláznád a gazdaságot egy csomó ember megtakarításával együtt vagy hagynád megfulladni a nagyit? (És még párat a fiatalabb korosztályból. Lásd USA, 40 éves orvos intenzíven.) Sajnos az előbbi nem véd meg az utóbbitól, főleg, ha nem tartják be az elkülönítésre vonatkozó szabályokat. És nem tartják be, baz'meg.
Tudom, hogy nálunk közel tízmillióan mindenhez is értünk, de most nem ez a jó irány, hanem a szolidaritás. Hidd el, hogy az operatív törzsben pártállástól függetlenül mindenki tudja, hogy mit kell tenni. A vita kb. arról folyhat, hogy melyik intézkedés mikor nem halasztható tovább, és hogy lehet lenyomni az emberek torkán úgy, hogy ne pánikoljanak be, de vegyenek komolyan. Kozmetika nélkül sehogy.
Zárógondolatként, ha nálunk a lakszövben szennyvízcsövet kell javítani, nem szabad előre kiírni a javítás időpontját, mert biztos lesz egy hülye, amelyik szed előre vizet és a szerelő nyakába küldi a barna macit. És itt legfeljebb kilenc családról beszélünk, nem egy országról.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
j.bravo
addikt
De a munkaviszonyod eleje-vége gondolom nem változik, gondolom (?), csak nem akarták bevállalni hogy esetleg két hét múlva a home officeból már ne tudd bevinni az eszközöket, mert senki nem mehet sehova...
Mondjuk hogy így hogy kezdesz az új helyen, az jó kérdés. Persze, meg lehet oldani sokmindent futárral (maszk, kesztyű, fertőtlenítő stb protokoll megfelelő alkalmazásával), akár azt is hogy rögtön home office-ban kezdj, de nem triviális.
Akárhogy is, okosan-ügyesen csináld, felesleges kockázatvállalás nélkül!Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
gorgo
őstag
Bakker, ez a mai nap..! Nem kell többé bemennem dolgozni. Elvetették a telómat, laptopomat, és elengedtek a régi/aktuális munkahelyről. Az igaz hogy 3 hét múlva kezdek az újon, de még lett volna 2 hét amikor dolgozhatom. Mondjuk több mint a cég fele home offiszba megy.
Azér nem kicsit sántít ez a magyar helyzet/statisztika. Azért ennyi, mert nem végeznek teszteket, az "indokolt eset" kritériuma annyira szélsőséges hogy az kész röhej! Sztem kozmetikázásban lejjebb vagyunk mint Kína!
-
gorgo
őstag
-
Studi
veterán
Van már hozzá útmutató is, hogy biztonságos legyen.
-
-
Byk01
őstag
Hogy legyen valami jó is az olaszoknak a karanténban: [link]
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
spanyoll
addikt
válasz Mercutio_ #77628 üzenetére
Arra a fickóra célzol aki a kocsit "koronátlanítja"? Ja dehogy, tudom, hogy a kocsi sem steril, de az, hogy reggelente nincs 1 órán át összezárva sok száz emberrel, az szerintem segít, hogy kisebb eséllyel kapja el a vírust.
@|AP|: Milyen bringázás?
Amúgy rohadt jó, csak le kellett porolni szegényt, de minimális rendbe rakás után csak úgy szállt, mint az álom. Ki is vittem erdőbe egy kicsit, jól esett madárcsicsergésben a madarak meg pillangók között tekerni.
Na jó minél többet beszélek róla annál félreérthetőbb"Super perfundo on the early eve of your day."
-
Mercutio_
félisten
válasz spanyoll #77627 üzenetére
Azt csak halkan mondom, hogy a több helyen promózott higiéniai titán bevonat/permet hatása nem igazolt, asszem kaptak emiatt büntit is.
-
Balinov
titán
Pontosan. Itteni PM epp Washington DC-ben van, onnet jelentette be, hogy ma este 1800-tol 29-ig az osszes altalanos es kozepiskola, egyetem/fosuli es bolcsi/ovi bezar. Sportesemenyek, ahol 100-nal tobb ember varhato szinten. Patrik GAA klubja szervezett Vasarnapra a Croke Park-ba egy GAA meccs nezest, Dublin-Meath orokrangado. tegnap fizettem be a beleponket, meg a buszt, erre ma uzen a klub, meccs torolve (pedig nem is vartak az All-Ireland dontokon megszokott 80-85ezres telthazat). Refund majd kb 1 heten belul.
Fobb varosokban St Patrik napi parade torolve, szinten. Ahogy hallom, kisebb, helyi felvnulasokat is torlik, talan 1-2 kivetellel.
Cegnel 2 napja koremail, ma mindenki otthonrol dolgozik, kb stresszteszt/foproba, hogy az infrastruktura (vpn, SP, Oracle,) ill. funkciok hogy tudnak home offisz alapon mukodni.
Kozben meg 60+ a fertozottek szama NI-vel egyutt. tegnap meghalt az elso idos beteg is...
Vera meg elmult 8 napbol eddig 5x volt ejszakai muszekba es meg van 1 hatra...ugyanaz a korhaz, ahova a keleti orszagreszbol viszik a fertozotteket, szoval nem oszinte a mosoly, mikor visszuk Patrikkal estenkent
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Mercutio_
félisten
válasz spanyoll #77623 üzenetére
Azért nincs mert a vacak esetdefiníció miatt csak kevés embert tartanak bent és alig szűrnek.
-
Byk01
őstag
Szerintem (laikusként) ez a jó idő nem csak azért jó, mert lehet bringával járni, hanem a vírus visszaszorításában is segíthet. A napsütés UV sugárzása azért segíthet a levegőben lévő vírusok semlegesítésében.
-
spanyoll
addikt
Ja az biztos, hogy több a fertőzött és hordozó, mint tudjuk. De amíg nincs több, mint 100 ember karantén alatt, addig még én azt mondom, hogy lightosabb a helyzet. Aztán rohadtul nem értek hozzá.
Idő meg lehetne már mindig ilyen. Ma tekertem egyet és mmm... csodás volt."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Még szerencse akkor, hogy imádom a sci-fiket és az első rész sem lesz nagy dió
Köszi!mod: Amúgy ja, tömegközlekedés szívás vírus szempontjából. Itthon kicsit is elkezd nagyobb lenni a para, akkor bizony átállok arra én is, hogy fuvarozom munkába asszonyt.
[ Szerkesztve ]
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
Byk01
őstag
A járványnál pont az a lényeg, mint már Merci is írta, hogy elhúzzák. Ennek az lenne a módja, hogy az emberek lehetőleg minél kevesebbszer kerüljenek fizikai kapcsolatba egymással. Namármost, ha bezárják az iskolát, akkor a gyerekkel otthon marad egy szülő, ezzel fejenként legalább 3 kapcsolati helyet megszüntetve, mert a gyerek nem megy suliba, a szülő nem megy suliba, amikor viszi-hozza a gyereket, és a szülő nem megy dolgozni sem. Ez a minimum, de ugye sokaknál az is bejátszik, hogy nem is tömegközlekedik, mert legfeljebb a boltig megy el, ami legtöbbször séta távolságra van (vagy autóval megy bevásárolni). De úgy látszik, nagy vezetőinknek ez nem esik le.
-
gorgo
őstag
válasz spanyoll #77614 üzenetére
Cixin Liu
1. Háromtest-probléma
2. Sötét erdő
3. A halál vége
Az első nem sci-fi fanoknak azért kemény lenne, a többi már azoknak sem, a 2. már lerakhatatlan, és még izgalmas is. Most tartok a 3. 2/3 részénél."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
rbalint88
addikt
Szerintem egesz EU-ban mar kb a nep fele minimum hordozo, csak nem tud rola. Olaszoknal is csak azert akkora a baj, mert szurtek rendesen. Mashol semmi szures nem volt kb, a romanok csapatosan mentek haza olaszoktol, szerinted hany volt kozottuk a fertozott? Papiron nulla...
-
Studi
veterán
Azt kellene elsőként, szerintem a legnagyobb ostobaság, hogy eddig nem tették meg. Érdekes, hogy a környező országok azzal kezdték.
Gondolj csak bele: elég egy iskolába 3-4 szülő, aki munkából/muszájból utazgat, vagy épp el tudta vinni a családot február elején síelni Olaszországba. A gyerekek bár könnyen túljutnak a víruson, de bizony ugyanúgy terjesztik, sőt, sokkal kevésbé tudják betartani még az átlagos higiéniai normákat is, nemhogy az ilyenkor szükséges plusz óvatossággal. Hazaviszi, elviszi nagyinak, nagyi nem biztos, hogy túléli, amitől a gyerek még vidáman ugrál.És csak 1 fertőzött gyerek bekerül a suliba, az minden irányba terjed tovább,nem olyan zárt körben, mint egy munkahelyen.
-
Mercutio_
félisten
válasz rbalint88 #77610 üzenetére
Nyilván, csak abban nem vagyok biztos, hogy olyan szervezés és erőforrás lesz nálunk is mint Bergamoban.
És akkor arról az orvosetikai dilemmáról még nem beszéltünk amikor dönteni kell kit rakjon/vegyen le a gépről, vagy kit küldjön el kapacitáshiány miatt...
-
gorgo
őstag
Hogy valami üdítőt is megosszak: Cixin Liu trilógiáját tartom minden idők legjobb sci-fijének! Elképesztő! Szupernóva robbant a sci-fi égboltján !!4!
Ráadásul elég hosszú, eseménydús ahhoz, hogy giga mozifilmeket vagy sorozatokat készítsenek belőle..."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
|AP|
veterán
válasz rbalint88 #77610 üzenetére
mindenféle demagógia nélkül én azt gondolom (aztán persze lehet nincs igazam), hogy ugyanakorra mértékű (teljes lakosság százalékában) fertőzöttnél vannak országok, ahol nagyobb a túlélési esély és vannak országok ahol kisebb.
Sőt, vannak ugye közvetett halálesetek is, amiket nem a korona okoz, hanem az eü rendszer leterheltségéből fakadó kapacitáshiány.
Szóval ez a legfőbb ok, amiért minél hamarabb meg kellene fékezni, attól eltekintve, hogy kire veszélyes igazán.[ Szerkesztve ]
Watchdives WD7922 (37mm VH31) eladó
-
-
Mercutio_
félisten
Itt nem a megúszás a kérdés, hanem az EÜ rendszer kapacitása. Ha el tudod húzni a járvány lefutását és nem egyszerre dől ki mindenki kevesebb halott lesz.
-
gorgo
őstag
Jobban belegondolva van esély, ha beüt a jó idő, elülhet az egész magától. Reméljük nem most jön a tavaszi tél!
Aztán mikor iszunk? Sajnos utóbbi alkalommal keresztül húzták a számításomat, nem tudtam elmenni. Ha ugyan be nem zárják a kocsmákat is..."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
válasz Freddy76 #77600 üzenetére
Mert amúgy rohadt sok esélye van megúszni a társadalomnak. És pont nem a gyerekek érintkeznek a behurcolt vírussal. Persze az igaz, ha egyszer általános suliba bekerül, ott valóban jól terjed.
Tanulmányok kimutatták, eleve valószínű hogy a társadalom 60%-a el fogja kapni. Namármost, akkor nem az öregeket kéne karanténba tenni?
Ugyehogy de! A nagyi gyerek interakciót kell nullára redukálni.A "teljes" karantén jó dolog, csak lehetetlen. Boltba nem fog ssnki menni? Csomó ellátóendszer üzemeltetését fenn kell tartani.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla