Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
A sokat emlegetett klasszikus
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
|AP|
veterán
Netflixhez, HBO Go-hoz még csak olyan TV sem kell, ami tudja ezeket. Elég ha van egy HDMI csatlakozód és veszel egy chromecast-et.
Telefonon/tableten HBO Go és Netflix app (de én használom Youtube-tól kezdve még nagyon sok mindennel) aztán küldés a Chromecastre és már megy is a TV-n.
4K-hoz már asszem Chromecast ultra kell, de nálam ez nem volt igény. Ha elég jó a net otthon, akkor ez egy tökéletes megoldás.Watchdives WD7922 (37mm VH31) eladó
-
Studi
veterán
válasz madgie #76992 üzenetére
Az egy dolog, de nem a sávszélességnél, hanem az adatmennyiségnél szorít a cipő, azt meg nem tudja a kliens, hogy mennyi, meg azt sem, hogy Freddy szabi alatt mennyi HD anyagot néz a másik PH-n.
-
Balinov
titán
Mas, YT premiumhoz kaptam egy 2nd gen Google Nest Mini-t ingyert. Ma hozta a DHL. Mit lehet ezzel kezdeni? Olyasmi, mint az Amazon Alexa?
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
válasz madgie #76992 üzenetére
ez igy is van, WebOs (3.0-s) LG-n es androidos kliensen igy van. Az iment arra celoztam, hogy emlekeim szerint a 4k-ra extra felar (par dodo) van, szoval ha ugy adodik a csalad igenye, az alap elofizu dijra pikkpakk ra lehet meg par dollarnyi extrat pakolni.
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
pontezert ajanlottam regelni a netflixre a 30 napos triallal.Ha stabil az a vezetekes net, valszeg nem lesz vele gond SD/Normal HD-nel, 4k meg amugyis felaras a Netflixnel
-
cdl
senior tag
A tömörítés azért spórol rendesen. A HBOGO-n néha sírni tudnék, annyira szar a minősége.
A GOT-ot inkább letöltöttem, minthogy azt a botrányos minőséget nézzem.
Persze az 50 GB akkor is kevés lesz.
A neten sokkal egyszerűbb megcsinálni a regisztrációt. Az ingyenes idő(1 hét, 1 hónap) alatt meg lehet nézni, hogy mennyit fogyasztanak. -
Studi
veterán
válasz Freddy76 #76986 üzenetére
AZ HBO GO az legjobb tudomásom szerint appos, tehát TV direktben nem fogja tudni.
Netflix gyakorlatilag igen, kártyával fizetsz, azonnal elérhető a tartalom. Mégis TV vásárlás lesz ebből...
viszont HD tartalom folyamatos nézéséhez nem lesz elég az 50G/hónap, az szinte biztos. Zabálja az adatforgalmat keményen.
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
válasz Freddy76 #76986 üzenetére
Freddy, Netflix pont úgy muxik, ahogy írod.
Netre sd tartalomra 1.5mbit a minimum, HD tartalomra asszem 3.
Szvsz olyan 5mibt minimummal már el lehet mokeralni. Telefonon 3gvel is ok (nem a hsdpa vagy lte) 30 napos triallal regisztrálj és először a vezetékes nettel próbáld
-
Freddy76
addikt
Szevasztok,
Nyilván egyszerűen megtalálhatnám a neten, de lusta vagyok. A Netflix és HBO GO hogyan működik? Veszek egy TV-t, ami tudja kezelni, ott belépek, regisztrálok, kártyával fizetek, és már jön is a kontent? Ez azonnal megvan (konkrétan: ha ma veszek TV-t, este itthon be is tudom üzemelni, vagy van átfutási idő)? Ezeknek mekkora az adatforgalma?
Az utóbbi azért érdekes, mert nálunk pár évvel ezelőtt csak bitang lassú (5 Mbps körüli) telekom volt az utcában, akkor vettem egy Vodafone 50 Gigás csomagot, 4G, ami relatíve gyors (36,36 Mbps a letöltés) a saját kis routerukkal. Ez nekem bőven elég, ha sokat vagyunk itthon, akkor elmegy belőle 20-25 Giga egy hónapban. Azt nem tudom, streamingre ez elég-e.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
MODERÁTOR
válasz madgie #76981 üzenetére
Te, akkor átfogalmazom
Gyorsabb mint bármilyen okosTV menü amit valaha láttam. És miután én Apple Music előfizető vagyok, amihez iTunes kell, meg a Podcastokat hallgatok, amihez van ott App, meg NFL Gamepasst követek, amihez megintcsak van, és sok az almás szar a lakásban a desktop PC és HP laptop mellett, így a legjobb párosítás.
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
Balinov
titán
Ha még nem nézetek meg, gyorsan pótolni, don't f××k with cats, Netflixen
-
madgie
titán
Te, én iMac-en melózom, van egy régi Macbook Pro-m backupnak, egy iPad Pro meg az asszony iPhoneja (néha nekem is), meg persze Apple TV de az a nagy frincifranci ökoszisztéma nálam annyiban merül ki, hogy Androidos telefonnál hiányzik az AirDrop
Netflixnél biztos nem bonyolultabb a tévén kiválasztani, mit akarok, mint ahogy a YT "kidobom a telefon képét a tévére" opció is megy kb bármilyen telefonon. -
Freddy76
addikt
Nem akarok politizálni, de a budapesti fideszesek mit fognak mondani egymásnak? Boldog Karácsonyt?
-
MODERÁTOR
válasz rbalint88 #76963 üzenetére
Nagyon szívesen!
Ha iPhoneaod, Maced van még mellé jó 5 GHz-es WiFi, akkor biztosan imádni fogod az Airplay képességét (vezeték mentes képernyő megoszlás).YouTube appot is tudod párosítani a telefonoddal, és elindítod a telefonon, majd átlövöd az Apple TV-re.
A Plex meg mint média központ zseniális.A webOS eszközök jók ha nem Apple ecosystem van körülötted. Nálunk van Macbook (feleségemé), IPad Mini (már a feleségemé), három iPhone. Ezek mellett egyértelmű megoldás bármi mellé, és szerintem jelentősen kényelmesebb használni mint a hagyományos okos TV menüket.
Gyakorlatilag azóta Netflix, HBO Go, YouTube, Plex, és és az NFL Game Pass adja a tartalom fogyasztás 99%-át. Alig nézünk TV-T. Szó szerint.Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
rbalint88
addikt
válasz madgie #76975 üzenetére
Neztuk mi is, hogy mennyi lenne telekommal, de nem erte volna meg. (32gb-s van naluk, ugye annak 63k az rrp-je, huseggel lett volna 51, a 64gb-s meg akcios volt mediaban 70k helyett 65k, igy ez lett)
pedig zseni a taviranyitoja, de gondolom horror osszeg potolni. Azon gondolkozom, hogy xbox vagy ps4 kontrollert vegyek-e hozza majd. Ki kellene probalni ps4 kontrollerrel is
-
-
rbalint88
addikt
válasz madgie #76965 üzenetére
500mb/s netunk van, az talan eleg
szerintem
ugy allitottam be amugy, pont az lenne a lenyege a kutyunek, hogy lejatsszon mindent, amit a gep magatol nem tud.
netflixre is ra fogunk csuszni szerintemtayrol: almas telefon melle airplay miatt is jo, plusz medialejatszo es nagyon basic konzolka. 65k-t nem feltetlenul er meg, szerintem 50k korul lenne realis, de mar hozzaszoktam, hogy egy 20-30% felara van a harapott almas logonak
-
Real_Necro
veterán
válasz TayRol #76969 üzenetére
A Minix nekünk is csak azért van mert tavaly zapalson ki lehetett bulizni majdnem ingyen. Vám megfogta, ezért lett ára a végén. Kár, hogy a többit zapals megfogta...
Más:
Büszke vagyok páromra, tegnap céges karácsonyi vacsoráról egy ilyennel tért haza: (limitált darab)[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
madgie
titán
válasz Mr.Csizmás #76971 üzenetére
Akkor ott is győzött a kényelem
-
TayRol
nagyúr
válasz Real_Necro #76968 üzenetére
annyit meg nem tv-zek, hogy megérje beruházni valami ilyenre egy fél éves tv mellé, főleg, hogy nas-on tárolom a cuccokat. egyre kevesebbet tv-zem.
-
Real_Necro
veterán
válasz TayRol #76967 üzenetére
Én azt vettem észre, hogy a boxon keresztül lejátszva szebb a filmek képe és a hang is dinamikusabb.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Real_Necro
veterán
-
madgie
titán
válasz rbalint88 #76963 üzenetére
Ha elég combos a netetek, állítsd be a Plexet, hogy csak nyomja át átkódolás nélkül az anyagot, ne butítsa le
Az Apple TV+ tényleg frankó képminőség, még a Netflix brutál, ott kontent is van dögivel.
TayRol: kis médiadoboz, van rá egy csomó app, filmlejátszára nagyon frankó. Nekem még a 4K előtti FHD verzió van, de a hálóba a 32" FHD tévéhez az pont elég is Netflix, HBO Go, Plex megy faszán rajta, meg akár Spotify is... ezer dologra használható, bár a nappaliba nekünk például pont nem kell, mert a relatív új (2-3 éves?) LG tévénk WebOS-e is kábé ugyanazokat tudja.
[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
köszönöm a tippet így nagy nyilvánosság előtt apple tv 4k beszerezve, állak leesve és összeszedve. plex ügyesen csinálja, amit kell neki, 4K HDR-en befostunk, pedig csak egy belépő 50" Samsung van, apple tv meg egy zseni készülék. tv+ -ra próbaidő után szerintem elő fogunk fizetni, a minőség csodálatos, a kontent se rossz. (pl. See című sorozat JAson Momoaval)
a klasszikus tévézés bekaphaTTYa. -
Mercutio_
félisten
-
TayRol
nagyúr
80+ éves dédiknek kellene nyomtatnom péntek délután Pesten 2 db, 20x30-as képet. Erre hol van azonnali lehetőség?
-
MODERÁTOR
válasz Freddy76 #76942 üzenetére
Még az agglegény lakásomba vettem anno egy Samsung LED TV-t 2011-ben. 32". Ott 1,5 m-ről néztem, és az albiba is át hoztam magammal.
Itt 3,5 m-ről nézem. Röhejesen kicsi. És rettenetesen sokat vívódok rajta, hogy vegyek egy újat, főleg hogy ebből a szakmából élek. De amit akarnék, az fél milla, annyit nem fogok ilyenre szórni most, a többi meg nem győz meg, hogy megéri az árát. Ha veszek megint legalább 8 évre veszek.
Szerencsére elég sokat bámulok színhelyes referencia monitorokat, vagy épp led falakat, esetleg projektorokat, így a wow faktort megkapom ott. Vagy a mozikban ahova sokat járunk (ha van jó film).
Szóval egy ideje én is mindig nekifutok ennek, majd lebeszélem magam róla. Mert annyit úgy sem vagyok itthon hogy kiélvezzem, akkor meg minek? Inkább olvasok.Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
Lassú Víz
addikt
válasz Mercutio_ #76952 üzenetére
Tölgyfa utca. Tökéletes.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Mercutio_
félisten
válasz Lassú Víz #76950 üzenetére
Pivo Halle, vagy nem értem a kérdést (már csak az kell, hogy legyenek nyitva )
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
t_a_m_a_s
addikt
Én az általad is említett sorozatok, megnézésre ítélt filmek elég nagy hányadát laptopon/telefonon nézem, néztem meg, vagy a melóban, amikor olyan munkafázis van ami mellett belefér, hogy egy sorozat megy egérmoziban. OK, neked valószínűleg nincs ilyen munkafázisod... Rengeteg autós műsor, beszélgetős youtube csatorna van amit kvázi podcastként hallgatok a nézés helyett. A Michelisz második futamát telefonon néztem a játszótéren...
Többek között ezért is vettem meg az amúgy f@sznak sem hiányzik, 6,3"-os telefont... A tévé meg marad a hatvanvalahány centis.
Holnap majd jól beletépünk...
-
Mercutio_
félisten
válasz Lassú Víz #76928 üzenetére
30. lenne jó, pár öreg pentaxossal beszéltem, igaz onnan is még csak ketten mondták, hogy jó nekik
-
Real_Necro
veterán
Ezért jó az általad korábban többször említett Rocco összes... Nem kell órákra leülni a tv elé...
Egyébként én sem tudom minek építem a mozit. Jövőre egy szabad hétvégém nem lesz a suli miatt, este meg így is úgy esek haza, hogy előbb elalszom, mint a gyerekeim.
Most szabadságon vagyok, építeném tovább a termet, kábelezném át a házat, festeném amit még kell, de lányom náthája felülírta az egészet.
Eddig kb 2 mesét néztek meg a gyerekek, kacagva, visítozva, amit tévénél nem tapasztaltam. Úgy látom nekik tetszik, így végülis már megérte vele fáradni.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Freddy76
addikt
válasz spanyoll #76941 üzenetére
A vásárlást az indokolta, hogy egyszer csak megjelent egy csík a képernyőn, ami aztán el is tűnt. De a bennem lakó konzumidiótát ez meggyőzte, hogy nekem kell új TV. Aztán tegnap otthon tanakodtam magamban, hogy mit kellene megnézni a következő két hétben, amikor szabadságon leszek, mert nem láttam még egy rakás filmet (Kódjátszma, Dunkirk, Utolsó Jedi, Fegyvertelen katona), van egy csomó film, amit évtizedekkel ezelőtt láttam, és megnézném újra (Nagymenők, Egy asszony illata), és van pár sorozat, amit annyian mondogatnak, hogy érdekel (Breaking Bad, Csernobil). De ezekre nem lesz elég a két hét, a töredékére sem (nyilván nem csak filmet nézek...), szóval szelektálni kell valahogy. Mikor előadtam ezt a feleségemnek, ő annyit mondott, hogy amit nem nézek meg az ünnepek alatt, megnézem utána. Erre mondtam neki, hogy utána megint nem lesz időm tévézni egy évig. Mire ő: akkor miért akarsz most új tévét venni?
Gyűlölöm, amikor igaza van.
-
j.bravo
addikt
Öcsémék ülőhelyre szóló jegyet vettek, mert sógornőm a negyedik hónapban van, akkor már ugye a hetedikben lesz ezért gondoltam, hogy bandázhassunk, abba a szektorba veszek én is, de végül állójegyet vettem (az olcsóbbikat mondjuk, ha Vikinek sok az ember, talán könnyebben ki tudunk jönni szusszanni a büféhez vagy az előtérbe, mint a színpad közvetlen szomszédságából). Nem tudom mennyi van még, pattints egyet ízibe!
[ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
Freddy76
addikt
No, az LG/Sony/Panasonic és 55/65 col dilemmában döntésre jutottam. Nehezen, de akkor is eldőlt a kérdés.
-
j.bravo
addikt
válasz Real_Necro #76931 üzenetére
Na jó, nem, mert
ezt én is elsütöttem korábban többszörnem vagyok én olyanMiiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
j.bravo
addikt
Rockerek, Popperek, Urak,
valamelyikőtök jön a tavaszi Santana koncertre? Csak hogy legyen valamijóismerős arc is
Kissé későn ocsúdok mondjuk, olybá tűnik hogy már csak álló hely lesz. Vagy ülő a legelső sorba, ahol írják hogy korlátozott a rálátás a színpadra.Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
törölt tag
válasz Freddy76 #76904 üzenetére
Freddy, a hülyeséget félretéve elég kiábrándító képet mutat a társadalmunk. Egész tömegek vezethetőek meg hihetetlenül könnyen, amit a topicbeli közvélekedéssel ellentétben nem csak az egyik oldalon végeznek, hanem mindkettőn. Ha valaki nem veszi fel a csoportjellemzőket, az máris a másik oldal agymosott hülyéje lesz - és mindezt azok vágják a pofájába, akik hűen büfögik fel a 444-en, vagy az Origon olvasottakat, nemritkán szó szerint.
Magam is úgy gondolom, hogy riasztó méreteket öltött a globális környezetszennyezés, de azt is látom, hogy féloldalas, röhejes hatékonyságú válaszok születnek erre. Ha Kína és más, brutálisan könyezetszennyező országok főbb célpiacai (Észak-Amerika, EU) veszélybe kerülnének, sokkal jelentősebb változások lennének kikényszeríthetőek, mint a jelenlegi módszerekkel. Hosszú ideje teljes erővel arra ösztönözzük az ipart, hogy telepítse át a tevékenységét olyan országokba, ahol mind a környezetvédelmi normákra, mind a munkavállalók jogaira és közérzetére nagy ívben szarnak. Ha létezik szar megoldás, akkor ez az.
Kína seggét pedig (sajnos) szinte mindenki nyalja. Az ellenzék (már amelyik Kínából is látható, tehát az MSZP és a DK) és Nyugat-Európa is. Ez sajnos nem valami magyar specialitás. Ép ésszel az is könnyen felfogható, hogy sem a kizárólagos nyugati kapcsolattartás, sem a túlzásba vitt keleti barátkozás nem jó. Az is egy brutális szélsőség ám, amit a liberális sajtó közvetít. 10 oroszokról szóló hírből 10 negatív kontextusú. Nem az az agymosott hülye, aki ezt szóvá teszi, hanem az, aki ezt természetesnek fogadja el és fel sem tűnik neki.
-
Lassú Víz
addikt
válasz Mercutio_ #76917 üzenetére
27 és 30 közt nekem belefér. Mondjuk 30-án inkább 1/2 5 után. A hétvége miatt meg ne aggódj, hozd a zasszonyt is.
Studi: januárban nem tudok csatlakozni, második felében jön a burkoló, addig ki kell csomagolnom a fél lakást a vésővel...
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
spanyoll
addikt
-
spanyoll
addikt
Ugye mennyivel jobb így? Egy rakás alkoholista jobb társaság, mint 'imyourfriend' 25.regével veszekedni
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
Real_Necro
veterán
Január 9-ig nem dolgozom...
Helyette gyerekekkel vagyok itthon.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
-
Mercutio_
félisten
válasz Mr.Csizmás #76914 üzenetére
Minek iszol (annyit)?
-
spanyoll
addikt
Tekurvaélet már megint mi folyik itt
[ Szerkesztve ]
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
cdl
senior tag
Kint van az Expanse 4. évada
-
Real_Necro
veterán
[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
válasz Freddy76 #76904 üzenetére
Továbbmenve: nem is kell nemzetközi színtérre menni, a mi kis hazánkban módszeresen lenullázta környezetvédelmi kiadásokat a Fidesz kormány, a megmaradt pár báb-intézmény szakmai vezetését kirúgta, helyükre második vonalas NER huszárok ültek.
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Freddy76
addikt
válasz #31733248 #76898 üzenetére
Baszki, nem értelek. A hozzászólásaid egy része alapján egy értelmes és tájékozott ember vagy, de néha mintha szűrőn keresztül néznéd a világot.
A legnagyobb környezetszennyező Kína, Brazíliában írtják az esőerdőt, a vidéki falvakban pedig telefüstölik a levegőt, de a sötétzöldek nem csinálnak mást, mint elviszik a gyereket klímatüntetni. Segítek: a vezérünk feje be van szorulva Oroszország, Kína, Törökország hátsójába, és ott parádézik az esőerdőket kivágó Bolsonaro beiktatásán. Deklarált célja az országnak erős gazdasági kapcsolatokat kiépíteni Kínával, sőt támaszkodni a kínai gazdaságra. Emellett a vidéki falvakban sem tesz semmit a fűtésért, legalábbis addig nem, amíg nem lesz minden vidéki falu 50 km-es körzetében egy stadion.
Az ún. sötétzöldek a waldorfos gyerekeikkel nem tudnak semmit tenni Kínával, Brazíliával, vagy a vidéki falvak fűtésével kapcsolatban. Ők csak annyit tudnak tenni, hogy kimennek a gyerekkel tüntetni.
-
gorgo
őstag
Muhahaha, Orbán a nagy környezetvédő. HVG cikk. Ezermilliárd, euró, na lesz itt mutyi kérem!
Pénzért bármit, még környezetet is véd, amit amúgy látványosan leszart eddig. Jújjj, csak nehogy pálfordulás legyen itt kérem, fenekestül fordulna fel a kis politikai ki-milyen-szarral-dobálja a másikat...[ Szerkesztve ]
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
válasz #31733248 #76898 üzenetére
Egyik oldal sem hibátlan.
Az alapfelvetésem az hogy az utóbbi 100 évben de főleg 30-ban nagyon agyatlan, fenntarthatatlan, öngyilkos módon él az ember.
Amire annyi mondtál hogy ez csak ballibsi duma, nincs itt semmi baj a klímával, stb."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Mercutio_
félisten
válasz #31733248 #76886 üzenetére
Bocs, de nem megyek le a szintedre
Hajtogathatod itt a mindenki egybites, csak te vagy orákulum dumát, de a hsz-eid, attól még nem ezt támasztják alá
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla