Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• szbalazs96

újonc

Bosmajor: Nagyon köszönöm az összefoglalót, rendkívül tartalmas, nincs hitelesebb a személyes tapasztalatnál!
    Gratulálok a pályádhoz, minden igényt kielégítő!
    Érdekes, amiket a táblákról írtál! Felkeltette az érdeklődésem ez a Bull's tábla, de mivel jelezted, hogy az íves dobás/könnyű nyíl nem a barátja, így azonnal el is vetettem az opciót. Elgondolkodtam még a sima Blade5-ön, mintha olyasmit olvastam volna, hogy az egyrétegű Blade4 is tartósabb volt, mint az akkori dual core, amit- pont az esztétikája miatt- inkább közvetítésekre fejlesztettek, csakúgy, mint az anno neked csalódást okozó Unicorn Eclipse HD-t!
    Mivel javarészt pozitívan nyilatkoztál a Winmau-ról, tartom magam az elképzeléshez, így tehát már mindössze a DC, vagy nem DC probléma ad okot a gondolkodásra.
    Nagyon tetszik a szőnyeg, hasonlóra gondoltam én is!
    Falvédőből a "házi" és az új is tetszetős, az én szemem nem zavarja, csak nem Gerwen szimpatizáns vagy?
    A világításod nagyon megtetszett, de sajnos én kevésbé tolongtam, amikor a barkácstudást osztogatták... :)
    Bár talán- ha "mindössze" annyi, hogy egy kisebb, fekete hulahopp karikára rendelek Ali-ról led csíkot, precízen ráragasztom, majd valamivel (?) stabilan rögzítem- elképzelhető, hogy megpróbálkozom a barkácsolással.

Bbéci: igen, ezt én is fontosnak találom, ezért is merült fel bennem ez a speciális szőnyeg, ha minden igaz, ennek része a dobóléc is!

https://www.youtube.com/watch?v=5HZM4OMMeh8

Ilyen gépről valaki tud valamit? Sehol nem találok hasonlót, pedig a számolás rész hasznossága vitathatatlan, emellett pedig gép elleni játékot is tud, mint a videóban is látszik.
    Amennyiben már nem beszerezhető, igényes megoldásként merült fel bennem egy 10 000 forintos kínai tablet felrögzítése falra, a tábla mellé, azon pedig mehet az alkalmazás!

• Amarton

tag

válasz bosmajor #4077 üzenetére

A Blade 5-nek pont a drótozása lett erősebb. Most már nem deformálódik.

• BBéci

legenda

válasz szbalazs96 #4075 üzenetére

Az optikai dobóvonal nem elegendő, kell valami fix, amihez hozzá tudod érinteni a lábadat.

• bosmajor

tag

válasz szbalazs96 #4067 üzenetére

Először is: Üdv a fedélzeten!

Másodszor szeretném megosztani Veled a tapasztalataimat.

Tábla: Biztosan sok véleményt elolvastál a táblákkal kapcsolatban, melyek főleg a tartósság tekintetében rangsorolták őket. Ezzel kapcsolatban ritkán hangzik el az a - szerintem nem elhanyagolható - szempont, ami a "felhasználói élményt" érinti. Ez alatt azt értem, hogy kevés kivételtől eltekintve mindenki a tábla "kiszőrösödésén" méri le a minőséget. Szerintem ez egy bizonyos határig a tábla használhatóságát nem befolyásoló szempont, inkább esztétikai kategória. (Zárójelben jegyzem meg, lehet, hogy szerintem a kevésbé szőrösödő tábla csak a festés minőségében tér el, tehát a szőrösödés megvan, csak kevéssé látszik.) Nálam fontosabb szempont pl. a (drótról) kipattanó nyilak aránya.
    A továbbiakban az általam hosszabb távon használt táblákról írok véleményt (a képek megközelítőleg azonos használat - bő fél év - után készültek):

Unicorn Eclipse HD: Az első táblám, azért vettem, mert ezt láttam a PDC meccseken használni és előtte nem volt semmiféle tapasztalatom. "Instant get" volt, nem fordítottam időt arra, hogy megfelelően utánanézzek. Az is közrejátszott a döntésemben, hogy homogén a felülete és nem szizálpogácsákból áll. Egy szóban összefoglalva: csalódás! Amellett, hogy megfelelő forgatás mellett is nagyon hamar meglátszott a használat (akkor még az esztétikai szempont nálam is elég elöl szerepelt), a drótozása is elkezdett engedni pár hónap után.

Winmau Blade4 Dual Core: Talán esztétikailag ez bizonyult a legtartósabbnak, de fél év után azt tapasztaltam, hogy a drótozása (főleg a bull) annyira eldeformálódott, hogy szignifikánsan megnőtt a kipattanó nyilak aránya. (A Te választásodra reagálva hozzátenném, hogy sok helyen azt olvasom, hogy a B5 nem olyan jó, mint a B4, bár nem tudom, hogy ez a DC-re is igaz-e).

Unicorn Eclipse HD2:Adtam még egy esélyt a gyártónak és tulajdonképpen nem csalódtam. A használat során esztétikailag jobb volt a B4DC, de a drótozása ennek sokkal jobbnak bizonyult!

Bull's Advantage 5.01: Szerintem ez a táblák legjobbika (az ugyanott gyártott Shot! Bandit (Plus) mellett). A drótozása űberel mindent. Igaz, hogy keményebb a többinél, emiatt annak aki ejtve dob (esetleg könnyű nyilat használ?) nem jön be, mert megnőhet a (nem drótról) kipattanó/kieső nyilak száma, de biztos vagyok benne, hogy legközelebb is ilyet veszek majd.

Dart: Ehhez nem fűznék semmit, mindenkinek meg kell találnia az igazit.

Falvédő: Először háziag csináltam EPS lapokból, de aztán beruháztam egyre:

Padlóborítás/Dobóvonal: Jelenleg egy dobóléccel ellátott szőnyeget használok. A tapasztalatom az, hogy a léc nagyon hasznos, viszont a szőnyeg hajlamos idővel elcsúszkálni, aminek egy kétoldalú ragasztószalaggal vettem elejét. Bár az alja gumírozott, a kipattanó nyilak átmehetnek rajta és a padlóba beleállnak (tehát minimális nyomot hagyhatnak maguk után).A jelenlegi setup-om:

Világítás: Házilag készítettet használok, ami itt a fórumon nem mindenkinek nyerte el tettszését, bár szerintem ez inkább a falvédő miatt van (mindenképpen zöldet akartam, de a unicornt drágállottam, mást meg nem találtam)

Csináltam egyet a vejemnek is, a'la Target Corona:

Illetve az én backup táblámhoz is összedobtam egyet (de ez olcsóbb, egyszerű hulahopp karikából készült, ami túl rugalmas, de játék közben ez sem zavaró. A képen direkt fehér szektorokra dobtam, hogy látszódjon az árnyékmentesség:

Hát kb. ennyi, és bocs a hosszú kommentért.

• Cheif

tag

válasz szbalazs96 #4075 üzenetére

FB-on a darts piac csoportban is érdemes körülnézni.
    Táblából, bár nem volt még hozzá szerencsém a dual core-t nem ajánlják a blade5ből, inkább a simát.

Azért érdemes írásban vagy gyakorlás közben fejben számolni, a játék része, a kiszállónál is sokkal egyszerűbb lesz, ha pl. tudod, hogy 87-nél mire érdemes kezdeni és mi van ha nem tripla lesz. Persze egy idő után kezd rutin is lenni.

• szbalazs96

újonc

Amarton, Bbéci, Cheif, köszönöm a befogadást, s a segítő szándékot, tippeket!
    Amarton, melyik a Youtube-csatornád? Csak nem a "Dartsvideók"? Rendszeres nézője vagyok!

Ahogy nézegettem, számolgattam, egy maximálisan professzionális, márkás, s hosszú életű "dobóállás" 92 500 forintból valósítható meg, üzemanyagköltséggel számoljunk olyan 100 000 forintot.
    Ennek gyakorlatilag a nagy java, tehát a világítás, szőnyeg, falvédő gyakorlatilag örök életű, táblát és nyilakat pedig szintén évekre vásárol az ember.
    Ez is fantasztikus és hihetetlen a dartsban, hogy a földön járnak árak terén, nincs még egy olyan sport, ahol a felszerelés gyakorlatilag legtetejét be lehetne szerezni hosszú évekre ennyi pénzből.

A kocsmából ismert sportoknál maradva például, ha csocsózni szeretne valaki, s abból érdekelné egy jó asztal, rögtön ott lehetne hagyni a Gamecenternél 400 000 forintot, s még sorolhatnánk, tegnap már megtettem. :)
    Így néz ki nálam a terv:

Tábla (Winmau Blade 5 Dual Core): 17 500.
    Falvédő (Winmau): 11 500.
    Felcsavarható fém hegyek, illetve 2 új, steel nyílkészlet, plusz tartozékok: 20 000.
    Szőnyeg (Winmau): 16 500.
    VIlágítás (Target Corona Vision Light): 23 900.
    Apróságok: 3000.

Egy parafa táblát még felrakok, bár nem írásban lesz vezetve az állás, de klasszul néz ki, kis körasztal pedig van, kancsó és pohár is, hogy teljes legyen a feeling... :D

Ha elkészül, küldöm a képeket, milyen lett! :)

• BBéci

legenda

válasz Cheif #4070 üzenetére

Azt sem árt figyelembe venni, milyen fogással és technikával dob Bunting. Valahogy egészen egyedi módon elpöcköli a nyilakat. Ahhoz a 22-23 grammos nyíl alighanem nehéz lenne.

• Amarton

tag

válasz Cheif #4072 üzenetére

Tudom, hogy mindkettőből van 12g, de én úgy tudom, hogy váltott.

• Amarton

tag

válasz Cheif #4070 üzenetére

Úgy pontos, hogy a GEN2 Bunting az 12g. A GEN1 pedig 17g amivel dobott. Most vissza tért a G1-re, azaz a 17g-ra.

• Cheif

tag

Üdv.

Próbálj ki több nyilat, én dobáltam Bunting 17g-vel (és itt javítanálak, ő 12essel dob:) ), és lehet vele eredményesen játszani, persze magamhoz mérve. Aztán mégis vissza találtam a nagyobb súlyra, most 23g-os nyílam van.

Első körben amit András mondott fogadd meg, nézd meg, hogy steel táblán milyen a dobásod. A boltban is segíteni fognak, illetve ha van hozzád közeli egyesület, akkor keresd meg őket, ott is biztosan ki lehet próbálni sok-sok nyilat.

• Amarton

tag

Üdv a fórumon.
    Én is hozzá szólnék.
    Tábla jó választás.
    Falvédő: Nekem a winmau vált be. A lakásban egy sötét szürke van. Nem vonja el a figyelmet a játékról. A több darabból összerakható nem az igazi. Volt nálam olyan egybe karika, azt hiszem One80, ami lötyögött a táblán, mert 1-2cm-el nagyobb volt.
    Van olyan szőnyeg, amin rajta van a dobóvonal is. Külön is lehet kapni matricát.
    A Target LED világítás nem szárítja a táblát. Több óra használat után is csak kézmeleg a karima.
    A nyílkészletre azt mondom, hogy próbáld ki a becsavarható hegyet, ha már több éve ilyennel dobsz. Megnézed, hogy egy a szizal táblába, hogyan állnak a nyilaid.
    Baráti összejöveteleken is tudsz kölcsön kérni és próbálgatni, hogy nehezebbel esetleg eredményes vagy-e.
    Ha már a gamecenterbe mész, lehet érdemes lenne 20-21g nyilakkal ott a helyszínen dobni, és meglátnád, hogy kell-e neked, vagy elég a becsavarható hegy.
    Kütyüből amit érdemes lenne venni:
    Target szár.
    Target titán slot lock ring.
    Target toll lyukasztó.
    5-10 toll, mivel a steel hegy jobban igénybe veszi a tollakkat.
    A YouTube csatornámon is nézelődhetsz, van sok hasznos infó fenn.

• BBéci

legenda

Táblát tekintve jó választás, amit kinéztél.
    Nyíl ügyben borzalmas tévúton jársz, ha egyetlen ismert versenyző, Stephen Bunting példája alapján akarsz a szokásosnál, ajánlottnál sokkal könnyebbet használni. Minimális az esélye annak, hogy eredményesen fogsz steelre dobálni 16 grammos nyilakkal.
    21 grammosnál könnyebbel próbálkozni sem érdemes.
    Falvédő ízlés dolga. szerintem hasznos és jól néz ki.
    Speciális szőnyeggel fel lehet dobni a játék hangulatát, védi a hegyeket és a helyiség padlózatát is.
    A dobóvonal szerintem elengedhetetlen, elvonja a figyelmet a dobásról, célzásról, ha arra kell koncentrálni, hová tedd a lábadat.
    A világítás fontos része a felszerelésnek, sokszor volt erről szó, nincs mit hozzá tenni. Kizárt a táblára gyakorolt hatás.
    Élező azért kell, hogy a táblát óvjuk, ne húzzák ki a szálakat a sérült hegyek.

• szbalazs96

újonc

Sziasztok, Kedves Fórumozók!

Bemutatkozásom, s minden egyéb előtt megosztanám veletek végtelen örömöm, mely köszönhető annak, hogy rátaláltam erre a fórumra!
    Passzívan már hosszasan kerestem több platformon is olyan topicot, ami "él", s fix helyen fellelhető, nem pedig- mint például Facebookon- kizárólag az éppen aktuális eseményekről folyik diskurzus, gyakorta minősíthetetlen hangnemben, mindennemű intellektualitást mellőzve.
    Ezen felül, itt további értéket hordoz magában, hogy számos tag hosszú évek óta, hitelességet tükrözve jelen van (igen, órákat töltöttem ma azzal, hogy visszaolvassam a régi témákat...), mint rendszeres hozzászóló, s szakértő, például: BBéci Úr.

Jómagamat alapvetően rapszodikus kényszer- soft játékosnak titulálnám, pontosabban: tituláltam, nem más okból kifolyólag élve a múltidővel, mint egy néhány nappal ezelőtti, barátokkal átdartsozott délután.
    Szizál táblára játszottunk, s azonnal megragadott a "hangulata, érzete", valamint mégiscsak ez a sportág zászlóshajó-szakága, így eldöntöttem, magam is váltok.
    Az eredmény alakulását applikációban vezettük, teljesen kényelmesen, ettől a ponttól kezdve pedig nem maradt más érv, amely továbbra is a műanyag-darts ösvényén tartana, mely percenként letörő és elhajló hegyekkel, illetve a legjobb minőségű táblából is notóriusan kipattanó nyilakkal van kikövezve.

3 évvel ezelőtt, 18 éves koromban kezdtem el játszani, alkalomadtán barátokkal otthon, kocsmában.
    Mostantól szeretném komolyabban venni. Szerencsére minden héten lehetőségem lesz barátaimmal csatázni, amatőr versenyekre elutazni, s otthon gyakorolni. Három szóval: jól érezni magam. Ennyi a cél, nem pedig profi versenyzőnek állni, ellenben a körülményekben nem szeretnék kompromisszumokat kötni, így ezúton segítséget kérnék otthoni steel pályám kialakításához.

Az anyagi vonzata nem akadály, köszönhetően annak, hogy a darts fillérekből űzhető a legkomolyabb szinten is, már ami a felszerelést illeti.
    Mindenki tudja, felesleges is lenne belemenni, hogy manapság egy komolyabb kosárlabdacipő, labdarúgócsuka 40-50 000 forint, egy kezdő teniszütő úgyszintén, snowboard-ról, síelésről, golfról pedig ezen aspektusában inkább ne is beszéljünk, volt már "szerencsém" és lehetőségem többségük oltárán feláldozni fájó mennyiségű összeget úgy, hogy messze nem a prémiumszegmensből szemezgettem.

Rászánok egy napot, leutazom Budapestre, s bevásárolok mindent, ami a közeljövőben kellhet, hiszen a Gamecenter üzlete 250 kilométerre található otthonomtól, nem szívesen futkosnék apróságok után, vagy éppen rendelgetném "vakon".

Rátérve a lényegre:

Tábla: Talán ez a legrelevánsabb kérdés. Megtekintettem néhány review-t, elolvastam teszteket,ezek alapján a Winmau Blade 5 Dual Core-t prognosztizálom számomra a legideálisabbnak.
    Mindenképpen szobában tartanám, vagyok annyira fanatikus, hogy ügyelnék olyan apróságokra, mint a páratartalom, hőmérséklet, nedvesítés (szükséges egyáltalán?).
    Legrelevánsabb szempontok: kipattanó nyilak számának minimalizálása, tartósság, esztétikum.
    Használat: hetente egyszer intenzíven, "versenyezve", naponta-kétnaponta magamban cirka 1 órát dobálgatva.
    Megfelelő választás lenne számomra?

Dart: Mindenekelőtt felcsavarható fémhegyekre lesz szükségem, megszoktam a jó öreg, 16 grammos társaimat.
    Megmondom őszintén, minden tiszteletem mellett, hogy nem osztom BBéci Úr azon tézisét, miszerint ilyen könnyű nyilakkal nem lehet érdemben játszani, hiszen 14 grammos készlettel is láttunk már egy Peter Griffin hasonmás fiatalembert a közelmúltban BDO- világbajnoki címet nyerni, majd nem sokkal később, már a PDC berkeiben Premier Ligába jutni.
    Ettől függetlenül megpróbálok majd egybeöntött, "rendes", s esetleg nehezebb nyilakat is, ez ügyben nyilván a személyes tapasztalat dönt, mégis megkérdezném, hogy a tartósság, strapabírás tükrében melyik márka milyen képet mutat? Milyen, alapjaiban eltérő "karakterek" vannak, melyekkel érdemes kezdeni az ismerkedést?

Falvédő: Bár nem feltétlen gondolom, hogy mellédobálnék, de azért kiszállóknál megtörténhet, amennyiben nagyon kintről közelít az ember. Ezen felül esztétikus is egy szép, a táblát körülölelő keret.
    Kinek mi vált be?

Padlóborítás: Ezt nem kell túlmagyaráznom, egy vastagabb szőnyeg tökéletesen ellátná a feladatát?
    Esetleg kapható dartos motívumokat tartalmazó, erre a célra gyártott alkalmatosság a Gamecenter-ben?

Dobóvonal: Növeli az élményt, s kevésbé kell figyelni, ha fizikai szintkülönbség is érzékelhető a beállásnál, így felmerült bennem ennek is az igénye.
    Kapható belőle leragasztott fajtájú? Kinek miként vált be?

Világítás: Megtetszett egy LED-es, a táblát 360 fokban körülölelő világítás, mely futurisztikus, szép, s kizárja az árnyékvetődést.
    A táblát nem szárítja? Nem melegszik?

Apró "hülyeségek": Gondolok itt olyan hasznos kis dolgokra, mint például a hegyélező, ki mit javasol?

Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!
    Igyekszem a jövőben gyakorta írni, nagyszerű hely lesz ez átbeszélni a különböző tornákat, versenyekről és praktikákról informálódni, esetleg háziversenyeken vendégül látni más rajongókat.

Addig is, jó játékot, sok 180-at, 10 nap és Premier Liga! :)

• bosmajor

tag

válasz BBéci #4064 üzenetére

Nálam az is fontos, hogy mit lát az ellenfél, és a megvilágításon sok múlik:

• BBéci

legenda

válasz #05304832 #4062 üzenetére

Egyetértünk, a fényképek alapján valóban elviselhetetlenül bántó a második megvilágítás.
    Azt elhiszem, hogy életben más, de arról nem tudok nyilatkozni, csak arról, amit látok.

(#4055) Mill3r
    LED-es asztali lámpa talpát csavaroztam fel a falra, sajnos csak egyet, kettővel sokkal jobb lenne. Ehhez nagyon hasonló.

• bosmajor

tag

válasz #05304832 #4062 üzenetére

Egyáltalán nem volt bántó, nem azért reagáltam. Egyszerűen csak az a véleményem, hogy elhamarkodottan ítélsz egyetlen fotó alapján.
    Egyébként "sötétben" készült, a LED-szalagon kívül semmiféle megvilágítás nem volt. És ezt a színű falvédőt sem kötelező használni.

• f(x)=exp(x)

őstag

válasz #05304832 #4060 üzenetére

Az nem vélemény, hogy nem bírnád megszokni, hanem tényközlés. Erre írta a kolléga, hogy neked csak feltételezésed van róla, nem biztos, hogy igazad van. Egyébként attól, hogy képről zavarónak tűnik, élőben még lehet jó.

Új hozzászólás Aktív témák