Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma

Hozzászólások

(#3248) King Unique válasza Doky586 (#3247) üzenetére


King Unique
titán

Nem említette egy szóval sem, hogy előtte Rufus-szal írkált volna rá. Illetve azt sem mondta, hogy milyen programokkal próbálta újraformázni, vsz csak a korábban kapott válaszban leírtakat próbálta ki először.

Másrészt nem vélem felfedezni a logikát az állításban. Ha a Rufus annyira elcseszne valamit, akkor jóformán tökmindegy, hogy rendesen kiírja vele a telepítőt, vagy csak üresen formázza. Mindkét esetben beállítja a partícióstílust és a fájlrendszert. Előbbinél max. pluszba aktívvá teszi | UEFI esetén GPT-t állít be | esetleg + partíciót kreál. Ami PC-n nyilván nem gond, de egy TV-n már annál inkább. Ha azt feltételezzük, hogy korábban használta, akkor lehet egy ilyen beállítás maradt meg és az okozta a problémát. Viszont ez nem olyan jellegű dolog, amit egy másik programmal való újraformázással / újrapartícionálással ne lehetne megoldani. Persze nyilván megfelelően kell csinálni, mert ha GPT a pendrive, akkor Windows fájlkezelőben hiába formázza újra, attól még GPT marad. De ugye ott van a lemezkezelő | diskpart | külső partícionáló programok is ezen célra, nem csupán az R betűs csoda tud rá újra MBR-t kreálni.
A legelső gondolatra visszatérve, pont az lenne a logikus, hogy akárhogyan is formázza vele, annak mindig problémát kéne okoznia, így pl. a TV-n is. Viszont ennek megint ellentmond az, amit fentebb már említettem [link].

Illetve, ha már helyreállítás, akkor a problémás állapotot a dd képfájl módban történő írás után lehet elérni. Utána csak pár MB-osnak mutatja a pendrive-ot és a Windows beépített GUI-s tooljai nem boldogulnak vele, max. a diskpart. Ez más programoknál is probléma, amik ilyen módban működnek [link].

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.