- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gerner1
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- sziku69: Szólánc.
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kevinium
aktív tag
válasz
Gabesz87 #3116 üzenetére
Elindítod a linux-ot, bedugod a pendrive-ot. Ha egy merevlemez van a gépben, akkor a pendrive-nak sdb lesz a jele.
A használat egyszerű:
ddrescue /dev/sdb /home/"felhasznaloneved"/"ahova_menteni_akarod_a_tartalmat" /home/"felhasznaloneved"/"a_tartalom_melle_a_logfajl"Az utolsó logfile elérést nem kötelező megadni, de célszerű... Nekem legutóbb egy 16GB pendrive-on 1 hétig elszüttyögött mire végig ért egyszer az összes blokkon... (megszakítás után ott folytatja, ahol abbahagytad, de csak ha adtál meg elérést a logfile-hoz!!!)
Ha a beolvasással készen vagy, és -ilyen úgysem lesz- be tudtad olvasni a 100%-át az adatoknak, akkor "testdisk"-el megpróbálhatod helyreállítani a fájlrendszert a pendrive-on. Ha 90%-nál kevesebb adat van meg, erre elég kicsi az esélyed ha fat32 alatt használtad... (Természetesen nem közvetlenül a mentésen futtatod le, hanem arról is csinálsz egy másolatot, mert megpróbálja majd felülírni az ő általa helyes partíciós-táblával...)
Ha a fájlrendszert nem sikerült helyreállítani az egyes fájlokat még akkor is helyre-lehet. De az tényleg olyan, mintha a szeméttelepen turkálnál, mert akkor nem lesz meg a neve, meg a könyvtárszerkezeted, meg a többi "sallang"... Ehhez "photorec"-et szoktam használni. Fontos képeknél lehet értelme beállítani a hibás fájlok megtartását engedélyezni... Egyébként nem, és be lehet neki állítani, hogy milyen fájltípusokat keressen. (Ezt használhatod az eredeti mentésen közvetlenül, mert ez csak olvassa, és egy általad választott könyvtárba menti amit talált...)
A linkekkel elérhetőek a leírások, angol nyelven. Sok szerencsét!
HDD Raw Copy Tool-al csináltam a tartalmáról egy .imgc file-t, amit aztán visszamentettem az én egyik pendrive-omra,
Ezt megcsinálhatod mégegyszer, és akkor a testdisk-től folytathatod...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- Renault, Dacia topik
- Vírusirtó topic
- Világelső, 321 cellarétegű QLC-s 3D NAND-ot hozott az SK Hynix
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- DELL WD19S dokkoló + 130W töltő
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest