Hirdetés
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
kevinium
aktív tag
válasz
Gabesz87
üzenetére
Elindítod a linux-ot, bedugod a pendrive-ot. Ha egy merevlemez van a gépben, akkor a pendrive-nak sdb lesz a jele.
A használat egyszerű:
ddrescue /dev/sdb /home/"felhasznaloneved"/"ahova_menteni_akarod_a_tartalmat" /home/"felhasznaloneved"/"a_tartalom_melle_a_logfajl"Az utolsó logfile elérést nem kötelező megadni, de célszerű... Nekem legutóbb egy 16GB pendrive-on 1 hétig elszüttyögött mire végig ért egyszer az összes blokkon... (megszakítás után ott folytatja, ahol abbahagytad, de csak ha adtál meg elérést a logfile-hoz!!!)
Ha a beolvasással készen vagy, és -ilyen úgysem lesz- be tudtad olvasni a 100%-át az adatoknak, akkor "testdisk"-el megpróbálhatod helyreállítani a fájlrendszert a pendrive-on. Ha 90%-nál kevesebb adat van meg, erre elég kicsi az esélyed ha fat32 alatt használtad... (Természetesen nem közvetlenül a mentésen futtatod le, hanem arról is csinálsz egy másolatot, mert megpróbálja majd felülírni az ő általa helyes partíciós-táblával...)
Ha a fájlrendszert nem sikerült helyreállítani az egyes fájlokat még akkor is helyre-lehet. De az tényleg olyan, mintha a szeméttelepen turkálnál, mert akkor nem lesz meg a neve, meg a könyvtárszerkezeted, meg a többi "sallang"... Ehhez "photorec"-et szoktam használni. Fontos képeknél lehet értelme beállítani a hibás fájlok megtartását engedélyezni... Egyébként nem, és be lehet neki állítani, hogy milyen fájltípusokat keressen. (Ezt használhatod az eredeti mentésen közvetlenül, mert ez csak olvassa, és egy általad választott könyvtárba menti amit talált...)
A linkekkel elérhetőek a leírások, angol nyelven. Sok szerencsét!
HDD Raw Copy Tool-al csináltam a tartalmáról egy .imgc file-t, amit aztán visszamentettem az én egyik pendrive-omra,
Ezt megcsinálhatod mégegyszer, és akkor a testdisk-től folytathatod...
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
- SSD kibeszélő
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- 3D nyomtatás
- Soha nem szabta ilyen pénztárcabarátra új CPU-it az Intel
- Autós topik
- Teljesen az új Xboxhoz készül a neurális leképezés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Netfone
- További aktív témák...
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- Lenovo ThinkStation P300 Workstation,i7-4790,8GB DDR3,500GB SATA3 HDD,2GB VGA,WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Adata 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4680
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest