Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kevinium

aktív tag

válasz Gabesz87 #3116 üzenetére

Elindítod a linux-ot, bedugod a pendrive-ot. Ha egy merevlemez van a gépben, akkor a pendrive-nak sdb lesz a jele.
    A használat egyszerű:
    ddrescue /dev/sdb /home/"felhasznaloneved"/"ahova_menteni_akarod_a_tartalmat" /home/"felhasznaloneved"/"a_tartalom_melle_a_logfajl"

Az utolsó logfile elérést nem kötelező megadni, de célszerű... Nekem legutóbb egy 16GB pendrive-on 1 hétig elszüttyögött mire végig ért egyszer az összes blokkon... (megszakítás után ott folytatja, ahol abbahagytad, de csak ha adtál meg elérést a logfile-hoz!!!)

Ha a beolvasással készen vagy, és -ilyen úgysem lesz- be tudtad olvasni a 100%-át az adatoknak, akkor "testdisk"-el megpróbálhatod helyreállítani a fájlrendszert a pendrive-on. Ha 90%-nál kevesebb adat van meg, erre elég kicsi az esélyed ha fat32 alatt használtad... (Természetesen nem közvetlenül a mentésen futtatod le, hanem arról is csinálsz egy másolatot, mert megpróbálja majd felülírni az ő általa helyes partíciós-táblával...)

Ha a fájlrendszert nem sikerült helyreállítani az egyes fájlokat még akkor is helyre-lehet. De az tényleg olyan, mintha a szeméttelepen turkálnál, mert akkor nem lesz meg a neve, meg a könyvtárszerkezeted, meg a többi "sallang"... Ehhez "photorec"-et szoktam használni. Fontos képeknél lehet értelme beállítani a hibás fájlok megtartását engedélyezni... Egyébként nem, és be lehet neki állítani, hogy milyen fájltípusokat keressen. (Ezt használhatod az eredeti mentésen közvetlenül, mert ez csak olvassa, és egy általad választott könyvtárba menti amit talált...)

A linkekkel elérhetőek a leírások, angol nyelven. Sok szerencsét!

HDD Raw Copy Tool-al csináltam a tartalmáról egy .imgc file-t, amit aztán visszamentettem az én egyik pendrive-omra,

Ezt megcsinálhatod mégegyszer, és akkor a testdisk-től folytathatod...

Új hozzászólás Aktív témák