Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exian
addikt
Egyébként bemutatom nektek pancserságom netovábbját
Pár hónapja lecseréltem a sima öreg (100 Mbites) routeremet az említett 1043ND gigabites routerre, meg be lett iktatva egy gigabites switch is, mert kevés volt a router 4 LAN portja, meg nem is tudtam odáig kihúzni minden géptől a kábelt, hanem csak a switch-ig és onnan ment 1db kábel a routerig.
Na most, a sima 100 megás routerrel nem volt semmi gond, ment szépen. Aztán a gigabitesre való cserekor kezdődött, hogy naponta csomószor elszállt a kapcsolat a switch és a router között, egyszerűen lerúgta a router azt a LAN portját, amire a switch volt csatlakoztatva. Ilyenkor elaludt a ledje is. Az UTP dugasz ki- majd visszadugása után helyrejött a kapcsolat, egy ideig. Aztán megint elszállt. Néha napokig elment hiba nélkül, de nagyon sokszor lerúgta a portot a router.
Azt hittem, hogy a router a rossz, ezért vettem a múltkor említett ASUS gigabites routert. Erre tök ugyanez volt azzal is a szitu, folyton elszállt az a LAN port, amire dugva volt a switch... nem értettem, gondoltam, akkor már csak a switch lehet a hunyó. Lecseréltem azt is: A HELYZET VÁLTOZATLAN maradt
Na és akkor ugrott be az agyamba, hogy amikor ~4 éve ideköltöztünk, valami nagyon nagyon tróger módon taknyoltam össze az UTP kábelt valamelyik (rejtett) szakaszon, el volt vágva a kábel és mivel még semmi szerszám és UTP kábel és csatlakozó nem volt nálam az üres lakásban, egyszerűen összeközöztem az érpárakat és tixóval (!!!) szigeteltem
a másik 2 érpáron meg ment egy telefon.
Most fogtam, behúztam új kábelt és raktam jófajta Cat6 UTP csatikat és azóta érdekes módon egyetlen portlerúgás sem volt, azóta folyamatos a kapcsolat a switch és a router között
Gondolom a 100 Mbit-es eszközökkel azért nem volt gond, mert azok eleve csak 4 éprárat használtak és amúgy sem volt olyan érzékeny.
-
Ne dugdozd sima sorosra, mert az 9V-os, kinyírja.
Ha nem akarsz venni konvertert, akkor olyan kábelből tudsz alkotni, ami régi telefonhoz való USB kábel (Nokia DKU-xxx mondjuk). Azokban van Prolific, vagy FTDI RS232 TTL-USB chip (ugye a telefon valójában soros volt, a kábel illesztette USB-re), ami ezeken az átalakítókon lenni szokott. Simán a kábelből meg tudod oldani a soros illesztőt, tele ilyen leírással a net.Amúgy ja, ha eljuttatod, akkor simán.
-
Openwrt wiki. Simán éleszthetőek soroson. Kb. 300Ft ebayről egy USB-RS232 ttl konverter, beforrasztod a soros port tüskéit, és terminálemulátorral szépen rátöltöd egy TFTP szerverről a firmware-t.
Van, hogy a TFTP is elég, ha mákod van, akkor elég kitenni a fw-t a TFTP szerverre, és letölti magának. Na, ez nekem még nem sikerült, csak sorosról kézzel. -
Exian
addikt
Figyu, van 2 hibás eszközöm. Egyik egy TP-LINK TL-WR1043ND, openwrt volt rajta, rá akartam nyomni a gyári rendszert vissza és azóta nem indul. Meglehet valahogy flesselni?
A másik egy 901ND access point, szitu ugyanez, csak az gyáriról dd-wrt-re való firmware csere után nyekkent meg.
Mindkettő azt csinálja, hogy felvillannak a ledek, aztán a powerleden kívül minden elalszik, majd megint felvillan minden aztán elalszik. Aztán ez megy vég nélkül. Gondolom valami bootloopba estek, biztos nem sikerült a firmware csere, vagy nem megfelelő verziót raktam rájuk. Eddig sosem volt ilyen gondom, de most egymás után ezzel a kettővel így jártam.
Menthetőek?
-
windlord
őstag
válasz
Tommy77Hun #83193 üzenetére
De, soknak igen.
Pl kezdesnek szetkarcoljak az alufelnit, szarul centiroznak...es sajnos meg sorolhatnam.
Koszonom a kontaktot! -
balintdavid
tag
Garis Radeon RX560 4GB videókártya vehető/vihető
-
-
windlord
őstag
Jo gumist tudtok ajanlani? Uj gumikat kellene felnire felszorni es centirozni.
-
-
cserkész
tag
Üdv! Képben van valaki routerekkel kapcsolatban? Az a problémám hogy mobilinternet van megosztva és állandóan megakad, megszakad a kapcsolat...eddig sosem volt ilyen gond vele, és a topikban csak minőségi tanácsokat kaptam miszerint hová rakjam illetve, indítsam újra...ezek nem igazán segítettek... Lehet hogy a router mondta be az unalmast? Egy Huawei e5186-ról van szó...
-
dunc
nagyúr
Srácok nálatok milyen kertibe a difi sebessége? Digi 1000 em van , és hol jó hol 10% kb.
-
IO.sys
őstag
Hú srácok... Vettünk gyerek ágyat, kombi fajtát, amiben az volt az extra, hogy nő alkotta az összeszerelési útmutatót. Gondolom az egyedül nevelő nők segítése képpen. Mintha eg nő a gyerek mellett/babával hasban 10 kilós darabokat emelgetne. Én szetem a nőket... de remélem, ez a gazember nőfajzat véglány már munkanélküli. Az egyes darabok előkészítése részletesen le van vezetve, a következő oldalon kész az ágy! Az utóbbi 1 hónapban 16 db bútort raktam össze, de ennél egy-egy darabot 20 percig forgattam. Az pedig természetes, hogy az egyik oldalon a leírásban ott van egy bizonyos szerkezeti elem, a követjezőn már nincs. A kézzel írott figyelmeztetések 5 felkiáltójellel szintén megnyomták a színvonalat. És volt egy gardrób is a művész munkái közül, azt se kívánom senkinek.
-
torma1981
veterán
válasz
Bigemperor #83181 üzenetére
Igazatok van. Bocsi. Várjuk meg a jövő pénteket. Lehet lesznek jó akciók stb.
-
a2d2
addikt
Sziasztok!
Van egy Steames Mad Max és egy Scribblenauts Unlimited kódom, akit érdekel valamelyik írjon és átadom.
-
torma1981
veterán
Sziasztok.
Egy újabb SD rendelést valaki? Jó áron vannak a pulcsik.
-
NGA
addikt
Van valakinek ARCANUM előfizetése? Kis segítséget szeretnék kérni tőle ha van.
Arcanum Digitális Tudománytár -
Exian
addikt
Ha valaki netán nem tudná... most van még 14.00-ig a térségünkben a pályázati lehetőség hűtő-fagyasztó és mosó-szárító gépek cseréjére.
Na csak azért gondoltam kiírni, mert én speciel nem tudtam és most szólt egy kolléga, úgyhogy gyors leadtam a pályázatot.
-
mormota
senior tag
válasz
Tommy77Hun #83170 üzenetére
köszönöm, felkeresem
-
Hunter2
addikt
Érdekel valakit 6db hibás monitor? 3db LG 19-es és 3db 17-es vegyes. Jelképes összegért.
Ha a többi cuccot is elviszi (fénymásoló, nyomtató, doboz kacat) akkor akár ingyen is. -
mormota
senior tag
én meg lakatost keresek. elkezdett rozsdálni a toyota hátsó sárhányóíve.. még nem nagy, kb 10 centi (se)
-
Exian
addikt
Elkelt. Pontosabban apámmal sikerült elcserélnem egy új TV-re
annyira új, hogy én mentem vele megvenni a boltba. Szóval vett nekünk egy TV-t, én neg oda adom neki a szintit. Így ő is le tudta cserélni a régi, sokkal kisebb tudású szintijét.
Morrmota: hízó simán jó lenne, de most tele van az erkély tyúkokkal, libákkal
-
Utka
aktív tag
Üdv Urak /Hölgyek!
Kérdés:
Pécsett JÓ autóvillamossági szakembert keresek.
Kit ajánlanátok?
Tudom: Boda, Pálfi...
de ki az ajánlott?
Szerk: Hiba: elment a töltésem. Ford Focus TDDIKöszönöm!
-
válasz
XboxGamePass #83152 üzenetére
hol adnak?
-
XboxGamePass
senior tag
válasz
XboxGamePass #83151 üzenetére
Nem adnak, hátha másnak is hasznos info lehet.
-
XboxGamePass
senior tag
Laptopszalonnál vásárolt HP notiba bele folyt egy kis sör.
Adnak vajon csere gépet, amíg kitisztítják? Beragadt csak néhány gomb.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motoros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest